csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 11 sp 9 v 2 o 0 f 28 - 11 mål 29 p

  

10-16 november 2014

Nyheter v-46


LÖRDAG:
En mycket läsvärd artikel i Independent om utvecklingen i Chelsea, jag håller inte med om alla slutledningar men det är åtminstone inte riktigt lika mytfull och lögnaktig som sådana här artiklar brukar vara. Så läs gärna. >>>

Högerbacken Todd Kane lånas ut av Chelsea till Bristol till januari 18. Bristol spelar i League One och är med Chelsea UKs enda obesegrade lag just nu.

Däremot har John Swift haft en mardröm som utlånad till Rotherham med ytterst begränsad speltid och Chelsea har därför brutit lånekontraktet för Swift och återkallat spelare. En ny låneklubb är aktuell.

Ji So-Yun har utsetts till damligans Player's Player of the Year. Grattis, inte illa under en debutsäsong även om den tyvärr slutade snöpligt med en förlorad ligatitel, på målskillnad.

U18 slog Fulham med 3-2 och målgörare var Scott 5, Abraham 16, Dasilva 90+3. Jay Dasilva och Tammy Abraham tycks onekligen vara årets stora ungdomsspelare och det skulle inte förvåna mig om vi får fira en andra rak FA Cuptriumf i vår. Chelsea är Englands bästa ungdomsklubb. Vårt problem är ju att de har så innerligt svårt att få speltid och slå igenom i representationslaget pga konkurrensen. Det lär inte heller bli lättare även om det kommer att öppnas upp fler möjligheter om Chelsea tar lite titlar i år, då misstänker jag att det uppifrån kommer att bli så att det chansas mer med laget framöver.

Fem Chelseaspelare (två inhoppare) var med i Englands framgångsrika U19-lag som slog Italien med 3-0. Och gjorde alla målen. Izzy Brown gjorde två och Ruben Loftus-Cheek gjorde ett.

FREDAG:
Afrikanska mästerskapen blir av, det kommer nu att spelas i Ekvatorialguinea - vilket väl är nästan ännu närmare länderna med ebola-problematiken än vad Marocko är! Det är nog en och annan klubbtränare som inte direkt uppskattar den här utvecklingen.

Fifas korruption blir bara värre och värre. Under torsdagen släppte de en vältvättad egen version av den rapport som Michael Garcia gjorde kring korruptionsanklagelserna specifikt gällande de kommande VM-turneringarna i Ryssland och Qatar.
    Problemet är bara att Michael Garcia själv förklarat att det inte är de slutledningar och fakta han själv fann...Han bestrider den vittvätt som Fifas så kallade etika kommitté (vilket skämt, som det finns någon som helst etik kvar inom Fifa). Han ämnar överklaga den sammanfattning och slutledning som Fifa gjort. Problemet är att överklagan gåt till Fifa och de har ju redan valt att i det närmaste förfalska hans rapport i en sammanfattning. De lär knappast tillåta att hela rapporten kommer ut.
     Läs gärna Martin Liptons åsikter kring detta. >> Här är Guardians version >> och Fifas största kritiker Martin Samuel i Daily Mail >>
    
Jag vet inte hur vi ska tolka det, men jag finner det anmärkningsvärt att svenska tidningar ännu ine skrivit om detta. Förhoppningsvis tar någon upp det dock. Tyvärr är jag inte så imponerad av SvFF heller och lär inte bli överraskad om de röstar fram överfuskaren Sepp Blatter till en femte period.

TORSDAG:
Siffrorna är nu officiella och de är lite säme än gissade. Vinsten förra säsongen var 18,4m pund på en omsättning om 319,8m pund. En ordentlig ökning från 255,8m förra redovisningsperioden. Det faktum att Chelsea gjort vinster i avdelningen köpta-sålda spelare spelar förstås en stor roll i det här. Chelsea använder brutet räkenskapsår så omsättningen gäller alltså 2013/14.

Det är inte officiellt ännu men alla förväntar att Chelsea under dagen kommer att kungöra en vinst på 20m pund. Det låter kanske inte så mycket men det är en rekordvinst för klubben. Och ärligt talat, hur många fotbollsklubbar gör överhuvudtaget en vinst i dessa tider?
    Chelsea omsatte 320m pund!

Willian var målgörare i Brasiliens vinst över Turkiet i en vänskapslandskamp. Även Oscar och Filipe Luis spelade. Courtois spelade för Belgien, liksom Eden Hazard i en halvtimme i deras match mot Island, också vänskaps. Courtois lär varit ordentligt irriterad på Belgiens spel i matchen. Han belv också utsedd till matchens spelare då han fick jobba betydligt mer än vanligt pga Belgiens spel.

ONSDAG:
Jag utgår att ni är lika trötta på argumentet att Chelsea bara är ett köpelag, vilket självklart är en ren lögn och alla stora lag är köpelag under någon del av sin utveckling (det finns särskilt några riktigt obehagliga människor som en viss David Hansson som gärna skriver sådant här i Sportbladets kommentatorsfält, och även om man inte ska bry sig om nättroll gör faktamässiga fel mig alltid väldigt irriterad...). Men för er som vill syssla med fakta kan den här artikeln vara intressant; den visar t ex att Manchester City har spenderat dubbelt så mycket som Chelsea, Manchester United har lagt enorma pengar i år och kommer att lägga mer, Arsenal lär ha PLs högsta lönekostnader numer...., i vilket fall, City och Chelsea och alla andra klubbar jämförs här i förhållande till poäng de tagit, det finns hur många sätt som helst att se på detta...>>

TISDAG:
Det är nu bekräftat att Fabregas inte deltar i landskamperna (det lär nog del Bosque ge honom skit för) efter att chansspelat mot Liverpool. Han ersätts av Bruno.

Cesc Fabregas skada verkar var lite värre än vad man kunde tro, å andra sidan var det ju en chansning att spela honom. JM tror inte han kommer att vara spelklar ens till matchen mot WBA om nästan fjorton dagar. Skönt att Costa åtminstone inte riskerar fler skador (även om en majoritet av skador inträffar på träning) i landskamperna. Jag anser att Chelsea har ersättning för Fabregas, vilket vi mot WBA säkert också har nu när Remy och Drogba båda är skadefria, men jag vill ju att Costa ska vinna skytteligan också - vilket blir svårt nog med den otroliga målform Aguero visar.

JM förklarar också att det finns inte en chans att Chelsea kan gå igenom säsongen obesegrade. Jag är ju beredd att hålla med, inte pga av kvalitet utan för svårigheten att hålla koncentrationen i en så lång och tät liga som PL. Dock är det ju så, utan tvekan, att JM är väldigt angelägen om att säga detta för att lyfta förväntningar från laget. För man måste ju också säga att näst vinna ligan är drömmen om att göra det obesegrade och åtminstone tangera Arsenal 2004 en av mina största Chelseadrömmar. Fast idag anser jag det vara minst 30% svårare att göra det med den kvalitet som finns rakt igenom ligan jämfört med 2003-04!

Som varnat för ställs Afrikanska mästerskapen i Marocko in. CAF har tagit evenemanget från Marocko som vill flytta det, vilket är en ren omöjlighet för alla afrikanska länder med spelare i andra länder dvs majoriteten, pga ebolaepidemin i västafrika. CAF söker nu någon som kan ta över med kort varsel Det är nog tveksamt om det kan ske, det skulle starta om ganska exakt två månader. Marocko har också diskvalificerats från turneringen, Nigeria är också avstängda pga de eviga politiska striderna i deras nationella fotbollsförbund.

MÅNDAG:
TOPPENNYHET: Oscar har förlängt sitt kontrakt till 2019. Som Oscar spelat senaste sex veckorna känns det som han är minst tre-fyra år äldre och erfaren, och då han bara är 23 är det minst så mycket utveckling som finns kvar i honom. Jag är oerhört imponerad av Oscar i år, och det från en hög nivå innan.
    Då får vi hoppas Hazard också gör det, förlänger sitt kontrakt, förhandlingar lär ju pågå och det tycktes nära för nästan en månad sedan.

In your face marängerna. I Spanien tror ju alla att alla spelare i världen vill spela för Real Madrid (eller Barcelona). Det är faktiskt inte så. Eden Hazard säger klart ifrån att han redan spelar i sin drömklubb! Mer sånt tack. Underbart att läsa. Se själva >>

José börjar nu bli nöjd med den mentala styrkan hos Chelsea, och oavsett hur mycket jag gnäller om de där sena målen, har han ju rätt. Det lag vi ser idag kan jag inte riktigt se vika ned sig som laget i slutet av våren gjorde. Det finns en tro på laget, på sig själva och idéen idag som inte fanns då. Kanske kan vi då skylla på JMs små hästar-analogi, men jag tror det är en del av processen. Det skadar ju inte heller att se konkurrenterna vika ned sig till och från. Läs gärna mer >>

Chelsea U21 spelade 1-1 borta mot Manchester United. En repris på a-lagets match fast tvärtom. United tog ledningen genom en straff och Chelsea kvitterade genom en, Andreas Christensen.

Två veckor icke-fotboll. Ni vet vad jag anser om träningslandskamper och ointressanta kvalmatcher. Landskamper måste gälla något för att jag ska orka följa det, särskilt med Z som förbundskapten, ursäkta Hamrén sägs det är den som bestämmer (vilket väl ingen längre ens låtsas tro på när skadade spelare kallas in till landskampslägren...)
   För mig är det orostider men just nu är jag lite lugnare. Diego Costa kommer inte att spelas utan får rehaba sig frisk för en gångs skull. Otroligt viktigt känns det som. Fabregas verkar inte heller spelas, även om det inte är officiellt än. Likaså Ramires. Så nu får jag oroa mig för Oscar och Brasilien som alltid ska resa runt i världen och visa upp sig istället för att göra nytta om man säger så. Matic är en annan spelare som inte får gå sönder. Annars har vi nog back-up så det räcker för den period som kommer. Courtois, den lugne har ju en i princip lika bra back-up så... På vänsterbacken har vi Dave och Luis. Till höger lite svagare; men går Iva sönder kan Dave/Azpi spela där också. I mitten riskerar inte JT något då han inte längre spelar trots att han inte bara är Englands bäste mittback fortfarande utan också hela ligans. (Sorry Kompany men i år är du inte i närheten av JT). Hazard frå självklart inte gå sönder, å andra sidan fortsätter han underprestera för Wilmots (min gissning är att de faktiskt inte trivs särskilt bra med varandra och Wilmots vägrar anpassa Belgiens spel så det passar Hazard, istället anpassas det till Wilmots egen favorit de Bruyne - som han närmaste "tvingade" från Chelsea vid den här tiden förra året).
    Så det är bara som vanligt hoppas på inga nya skador så här års, ducka, stoppa in huvudet så man slipper de iskalla novemberregnen och sitta under en filt och vänta in Premier League igen.

Det som irriterar och frustrerar mig allra mest med just det här landslagsuppehållet är förstås konkurrenssituationen just nu. City är fortfarande i mina och andras ögon största hindret för oss för att vinna ligatiteln. Och de är mer än skakiga just nu. Jag kan till exempel inte se det City som spelade mot QPR (förutom tio minuter av matchen) se dem ens vinna mot Swansea även på hemmaplan just nu.
    Men nu får de två veckor på sig att stabilisera laget och situationen även om de liksom vi har massor av spelare på landslagsuppdrag. Ändå kan mycket förändras som kanske inte hade varit hade serien spelats oavbrutet. Så just nu är det utan tvekan de jagande lagen som tjänar absolut mest på ett landslagsuppehåll medan Chelsea i princip bara förlorar på det trots skador på Fabregas, Ramires.

 

Rykten, notiser m m, v-46


SÖNDAG:
Daily Mail har gjort en ny studie som berör den artikel CSFC publicerade häromdagen om PLs status som bästa liga. Läs mer >>

Chelsea, mfl, lär vara intresserade av Koke, nästan så man tycker synd om Atletico som ska förlora alla sina spelare, men ska de gå kan de ju komma till oss. Koke är ju bra nog.

Arsenal hoppas kunna köpa Petr Cech för ynka 7m pund. Det får bara inte ske. Dels till Arsenal, dels för en sådan ynklig summa även om han är 32 år gammal, men 32 för en målvakt är ju som 26-27 för en mittfältare.

Chelsea ska också vara intresserade av Christoph Kramer, ni vet han som lyckades göra ett självmål från halva plan häromveckan. Varför är min fråga?

En trevlig artikel om hur JM visar andra managers vad man ska göra. Läs mer >>

Talisca Anderson i Benfica har plötsligt blivit nästan lika het på transfermarknaden som Reus. Detta då han tydligen inte kostar 35m pund som väntat utan bara 10m pund. Åtminstone till han skriver på ett nytt kontrakt med den högre utköpssumman. Chelsea lär vara med i jakten, liksom halva PL tydligen.

Det verkar som Gael Kakuta äntligen fått ordning på sin karriär. Han valdes till Månadens spelare i Rayo Vallecano. Skönt för honom och kanske innebär det att Chelsea lyckas sälja honom och får igen lite pengar. Det är hans sjätte låneklubb.

Footballtransfertavern har lyckats komma över JMs julklappslista, ursäkta Sillyseason önskelista: Den ska se ut så här i deras ordning: Raphael Varane (jo det har vi ju hört), Patrick Roberts (Fulhams lille trollkarl), William Carvalho (som alla andra jagar men Chelsea har inte nämnts tidigare), Gerard Pique (hellre Shakira), Marco Reus (äntligen ett intressant och något trovärdigt namn). Vi misstänker att FTT har samma lista för varje klubb i toppskiktet. Ointressant att notera är antalet försvarare som om vi behöver det!

LÖRDAG:
Liverpool kan inte slå oss så nu försöker de köpa sönder oss istället. Lär knappast lyckas. De är ute efter André Schürrle som blivit ett hett skvallernamn för januari. Även Tottenham och Dortmund jagar honom. 25m pund skulle det kosta de engelska klubbarna. Jag vill inte att Schürrle säljs, men han måste också börja prestera, inte bara skjuta hur mycket som helst utanför mål när han får chansen. Faktum är att det är en attraktiv prislapp.

Chelseas förre manager, Tinkerman Claudio Ranieri som alltid tycks få jobb trots att han aldrig presterar (ja, jag är fortfarande sur för att han tankade semin i CL mot Monaco, vi hade kunnat vinna redan det året) fick idag sparken efter en mycket kort sejour som Greklands förbundskapten. Det faktum att Grekland förlorade hemma mot Färöarna kan ha något med det att göra. Färöarnas första bortavinst någonsin i en landskamp, dessutom mot ett VM-lag!

En ny för mig okänd sportsajt vet minsann detaljer som ingen utanför Granovskaias innersta krets kan förutse. De vet att Chelsea minsann erbjudit marco Reus exakt 153.000 pund i veckan i lön om Reus väljer Chelsea uppepå en 20m transfer! Wow. Sådant detaljkunskap måste ju beundras, eller betraktas med allra yttersta skepsis. Särskilt som de sedan betonar att Chelsea köper Reus inte för Chelseas skull utan enbart för att hindra honom att gå till en annan engelsk klubb. Döm själva trovärdigheten.

Gareth Bale ska ha tackat nej till att gå till Chelsea! Inte för att jag på något sätt alls tror att något erbjudande någonsin har lämnats.

FREDAG:
Det här är en liga, med anledning av tidigare artikel idag om Premier League, som jag inte är så säker på att jag gillar. Fotbollsspelare ska tjäna bra, men det har blivit löjeväckande idag. Rooney är duktig men inte fan är han värd sin lön och med en snittlön på 450.000 kr i veckan, behöver vi ens diskutera läget. Något måste hända. Jag är helt klart positiv till lönetak i ligan. Läs mer >>
     
Allsvenskan ligger illa till, beroende på hur man ser det med ynka 20.000 i veckan i genomsnitt. Det är mer än vad en undersköterska tjänar per månad, och ärligt talat nog gör de ett viktigare jobb än de flesta allsvenska spelare?!

90m pund tänker Chelsea betala för Gareth Bale. Det lär inte hända. Jag tror nog Chelsea gärna skulle vilja ha Bale men i dagens finansiella klimat med FFP, innebär det att Chelsea måste sälja, och inte bara spelare som klubben kan sälja, utan även stora spelare som ger stora pengar. Det lär knappast dyka upp något bud som det på David Luiz varken i januari eller till sommaren. Ryktet kommer som sagt från Spanien, men engelska Metro vill ju inte vara sämre så de är de som tydligen satt prislappen. Som ju är 10m lägre än vad det sägs Real ska betala för Hazard.

Aymeric Laporte ska vara aktuell för Chelsea. Även om Man United som har stort behov av försvarsspelare är ännu mer intresserade av Bilbaos 20-åring. Han lär vara ett väldigt stort löfte, och prislappen är därefter. 32m pund.

Att Didier Drogba inte bara är en fotbollsspelare det vet vi ju. En av extremt få som varit omslag på Time som årets man och en välkänd filantrop i sitt hemland. Här är en artikel om hans eget barnsjukhus i Abidjan. >>

TORSDAG:
OK, innan vi höjer pulsen - det är ett spanskt! rykte om en tysk till England!!! Men i Spanien anser man sig veta att Chelsea kommer att göra allt för att värva en viss Marco Reus från Dortmund. Väldigt gärna för mig, han är en av mycket få spelare idag som jag tror kan förstärka Chelsea ytterligare och priset lär ju bli ok då det redan är bestämt till 20m.

Vi har redan hört hur Man United har siktet inställt på Gareth Bale och att Real kan sälja om de får köpa Hazard. Dataspel galore i ryktesvärlden. Nu kommer dock en rolig vändning på det hela, Chelsea lär också vara intresserade av Gareth Bale. Trots tydliga signaler att den sortens megadeals knappast kommer att hända. Vi sätter väldigt låg trovärdighet på det här ryktet om vi säger så.

Är det inte Varane så är det tydligen Sergio Ramos som ska till Chelsea... Var det inte Ramos som kom så illa överens med Mourinho under hans tid i Real? Däremot har José Callejon nu i Napoli under Benitez uttalat sig mycket positivt om JM och menar på att han betydde väldigt mycket för Callejons utveckling och karriär (så alla tyckte inte illa om JM i Real trots myten om detta!). Samma Ramos lägger sig också i Chelseas interna affärer och hävdar att både Diego Costa och Cesc Fabregas borde spela, även skadade som de är (om än inte allltför allvarligt just nu), för Spanien. I Spanien där JM som portugis och Chelsea-manager inte är populär försöker medierna piska upp en ny hatstämning mot Mourinho genom att hävda att JM tvingar Fabregas och Costa att fejka skador för att slippa landslagsspel. Ja, vi vet ju hur spanska medier är.

Chelsealogerna, vi får väl kalla dem det, de som försöker tolka Chelsea (som ärligt talat inte imponerar på informationsområdet) menar att André Schürrle kommer att vara kvar i Chelsea efter januari. (Särskilt Borussia Dortmund lär ju vara ute eter honom). Detta därför att JM pratar om Schürrle och kritiserar honom. Chelseatolkarna menar att det är när JM inte pratar om en spelare som tecknet är att denne är på väg ut... Det kan nog ligga något i det men ändå inte, JM pratade om både de Bruyne och Mata innan de försvann förra januari-fönstret.

En som är på väg ut är i alla fall en viss Didier Drogba som själv säger att detta är hans sista säsong i Chelsea. Inte direkt oväntat för en 36 år gammal spelare.

ONSDAG:
Som utlovat har silly seasonsnacket taggat upp ordentligt en vecka när ingen riktigt orkar bry sig on landskamper, knappt ens de supernationalistiska engelska tabloiderna. Antonio Martin till hör de okända. En ung försvarare som ska komma, nja knappast. Vi har massor med unga försvarare; Andreas Christensen, en personlig favorit, Kurt Zouma, Kenneth Omerou, Tomas Kalas m fl....
   Anderson Talisca är det hetaste ryktet. Och Chelsea ska betala 35m för honom. Visst han är bara tjugo, men att Benficaspelaren ska vara mer värd och kosta mer än Diego Costa är ju...ja, vad säger man?

Mohamed Salah och André Schurrle ska säljas för 28m. Det vill säga om man vill tro källa A, källa B säger tvärtom att de inte ska säljas, Källa C hävdar bestämt att André Schürrle kommer inte att lämna Chelsea. Och så vidare i all oändlighet. Redan. Vi lär får återkomma i ämnet.

Marco van Ginkel har hamnat i ett lånehelsike. Milan skulle till varje pris låna honom, för att sedan inte låta honom spela. Vi har sett det förr. Moses gör nu succé i Stoke som lån men dög inte till något i Liverpool. Därför är det säkert bättre att Chelsea tar tillbaka van Ginkel, kanske hittar en ny låneklubb (han måste ju få speltid efter sin svåra knäskada förra säsongen, och varför inträffar så många knäskador just i början av säsongerna...) eller åtminstone få träna med bättre spelare. Van Ginkel själv har nu öppnat dörren för att återvända då han självklart inte gillar situationen i Milano. (Han har fått göra ett ynka inhopp för Milan, det är allt. T o m värre än Wallaces lån till Inter förra året).

Om ni vill veta vad Mourinho kräver, vill ha ut mer av från Willian läs detta >>, en ledtråd - det handlar om något som han gör rätt lite av. Mindre än en tiondel.

TISDAG:
Ryktet om att André Schürrle inte ska spela landskamperna verkar kraftigt överdrivet, och då vi endast sett det i svenska medier...

Sommarens hetaste transfer lär bli Marco Reus, som redan nu förklarat att Arsenal och Man United behöver inte bry sig. Han är inte intresserad av de klubbarna. Men Chelsea kan han mycket väl tänka sig. Och det kan ju jag också. Fast de flesta tror nog ändå att det blir som vanligt med tyska spelare - de hamnar i Bayern München.

Seydou Doumbia gjorde succé mot Man City förra veckan. Nu ska han till Chelsea. Åtminstone enligt Daily Star. Det kommer inte att hända, men det är verkligen inte första gången Doumbia har varit skvallermål för medierna och Chelsea.

MÅNDAG:
Att Marco Reus kommer att lämna Dortmund är väl tillsammans med att Khedira lämnar Real fotbollsvärldens sämst bevarade hemligheter. Vad som är nytt är att Dortmund nu vill ha André Schürrle som ersättare. Visst, om vi får Reus! Schürrle är annars lite en gåta i höst. Ibland bra, ibland riktigt usel, men alltid skottvillig. Däremot har inte tagit det steg som man trodde hans VM-spel skulle ge honom. Är det risk för att han blir en av de där; bra i landslaget-spelarna? Vi lär tydligen inte få veta den här omgången då det talas om att Schürrle inte kommer att delta i de här landskamperna (detta har dock inte konfirmerats någonstans).

Rubriken på den här artikeln får ni ta för vad den är (en rubriksättare som aldrig läst artikeln eller ett väldigt "otrevligt" sätt att fixa medias fix, dvs klick). Artikeln är dock rätt kul så läs den gärna ändå; trots att den anklagar rubrikmässigt JM för att förstört engelsk fotboll helt själv med sina mind games. ;-)
Läs >>
    José has broken football. Något som svenska fotbollsskribenter väldigt gärna skriver under på, fast kanske inte med samma humor som i artikeln. Se bara på allt tjafs när United helt orättvist lyckades få en poäng med sig på Old Trafford - det räddade ju säsongen enligt Sportbladets Kallar och Erikar och attl vad de heter och det lät likadant i alla andra tidningar. Det var visserligen 29 matcher kvar att spela då, men ingen gnäller när Bayern leder sin liga stort, eller när Barca eller Real gjorde det i sin, för att inte tala om hur ointressant Italien är numera....Scotland, all the way around. Men när Chelsea får en ledning, då är fotbollen i England död.
      (Är jag för känslig, kanske, men också väldigt trött på människor som alltid ska snacka skit om Chelsea och aldrig ge alla inblandade heder för allt jobb som gjorts. Andra klubbar har haft, bevisligen, mer pengar att röra sig med än Chelsea - och ändå inte nått samma framgångar. Ingen klubb i histiorien har blivit stor utan att under minst en period, oftast fler, köpt ut sina konkurrenter så att säga - men när en klubb utanför G14 som inte har Z i sina led gör det... Alla "stora" klubbar är eller har varit köpelag oavsett vad korkade supportrar hävdar. Men inte alla har ändå nått framgång och särskilt inte framgång som varat. Chelsea var inte den största klubben i England innan Roman, men det var en av mycket få engelska klubbar som hade vunnit ligan, spelade Champions League och hade vunnit flera europeiska cuptriumfer för att inte tala om inhemska cuper. Man kan som Niva raljera om scousers; You got no history som våra supportrar svarar med ; You got no future - och det är kul, men ändå inte sant, varken det ena eller det andra.
     Så pengarna är faktiskt inte allt, oavsett vad små sinnen säger. Däremot utan pengar, då är det en annan story - men banklån, jätteskulder, politiskt och finansiellt mygel, skattesnurror, fastighetsaffärer istället för fotboll, dolda övergångssummor, tredjehandsägande och sådant är bättre än en engagerad ägare som tror och vill satsa på något som han följer mer än någon annan ägare följer sitt lag... Det är vad Uefa och många som säger sig gilla fotboll tydligen hellre vill ha!).

Ett rykte som aldrig dör är Raphael Varane till Chelsea. Delvis för att han inte har en helt ordinarie plats i Ancelottis lag, dels för att JM en gång handplockade den unge fransmannen. Jag ser inte behovet idag, men för 19m pund är Varane en väldigt mycket mer prisvärd försvarare än t ex Mangala (även om han gjorde sin helt klart bästa match i sin första match mot Chelsea på Etihad).

Southampton imponerar oerhört, inte minst med bara fem insläppta mål. En del anser deras spelschema har hjälpt dem massor men det är väl att förenkla saker alldeles för mycket. Men att de är sensationellt bra, inte minst efter att tappat vad man trodde var hela stommen i laget är obestridligt. Deras succé har nu lett till en klart högre målsättning; både spelare och ledare har börjat prata om titeln. Det får vi se den 28 december som först - för då möts Chelsea och Saints första gången i år.

Dryga sex veckor till Silly Season startar igen. Förväntar mig att skvallret, spekulationerna och lögnerna kommer att öka oproportionerligt från och med den här veckan.    
    Dock förväntar jag mig absolut inte att Chelsea lär vara aktiva i fönstret. Till skillnad från klubbar som Manchester United, kanske Arsenal, Liverpool. Hur City kan agera beror väl på vad Uefa säger, men de har ju spelare och sälja och därmed kan de förändra. Däremot, frågan är nog mer vilka av de namn/kvalitet de behöver som blir tillgängliga.
    Jag blir inte ett dugg förvånad om Chelsea inte gör något alls. Kanske några låneavtal. Men knappast några köp eller försäljningar. Bertrand och Moses har gjort succé i sina låneklubbar. Har nog inte sett Moses så här bra annat än i försäsongsmatcher för Chelsea så han verkar verkligen hittat rätt. Hoppas Stoke köper loss honom. Bertrand har förköpsoption så där kan det också bli affär. Men både Stoke och Southampton vore ju dumma om de köper loss lånespelare innan låneperioden går ut så inget lär hända före sommaren. Men de kan nog inbringa kanske upp till 15m tillsammans om de fortsätter som de spelar just nu.
    Det enda scenario jag ser som verkar intressant vore om Chelsea skriver förkontrakt med Sami Khedira och tar över honom som bosman i sommar. Det vore smart business. Att köpa loss honom nu (han är väl CL-tied, eller...) känns inte aktuellt. Men Khedira som komplement eller back-up till Matic känns väldigt rätt för framtiden. Mikel är äldre och har inte samma kvaliteter som tysken. Jag har kanske helt fel, men min känsla är att Khedira spelar i Chelsea nästa säsong, frågan är när affären görs klart.

 

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.



Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop