csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 11 sp 9 v 2 o 0 f 28 - 11 mål 29 p

  

3 - 9 november 2014

Nyheter v-45


SÖNDAG:
Ännu en överraskning i en omgång då jag inte förväntade mig några. Fast andra hade ju varnat för att Arsenal skulle få svårt mot walesarna (där svenske Barrow gjorde debut, vilken resa den killen har gjort i år!). Swansea spelar borta mot City nästa omgång. Det kan bli nog så svårt för ett skakigt City även om det är extrasvårt att bedöma lagen fjorton dagar innan ett uppehåll. Chelsea har ju hemmamatch mot WBA som förlorade mot pånyttfödda Newcastle den här helgen.

Intressant att notera och kanske beror det på förväntningarna. Matic hyllas i engelska medier (och lär väl just därför komma i Sportbladets veckans lag som tycks väljas bland de som skapar rubriker). CSFC gav honom ett av hans sämre betyg för matchen mot Liverpool för det var dålig bollbehandling, svaga passningar och en del mindre bra ingripanden i inledningen av matchen. Han spelade upp sig som det påpekades men betyget var med Matic-standard lite lågt. Övriga såg tydligen inte det utan flera utsåg honom til MoTM vilket nästan känns som de gjorde för att han enligt Ryktena (obekräftat för CSFC) var den som pratade med laget innan match (vilket faktiskt inte känns trovärdigt med tanke på hans mycket blyga framtoning utanför plan...). I vilket fall som ger det oss möjlighet att påpeka att spelarbetygen som sätts är subjektiva och väldigt ofta i relation till vad spelaren verkligen kan. Men att Nemanja Matic är en nyckelspelare i Chelsea är det ingen tvekan om.
    Vad CSFC inte kände till vid betygsättningen, förstås, var att Ramires klev av pga skadekänning igen. Fabregas som fick ett svagt betyg och formsvacka spelade matchen skadad. Ändå är båda två så bra och duktiga att de var långt från underkända.... Tänk vad bra det här laget kommer att bli när det är färdigt!

LÖRDAG:
En omgång med givna resultat kändes det som innan, men Burnley vann för första gången även om det kanske inte kändes sensationellt. Då var nog QPRs prestation större. Oavgjort mot City (och det kunde varit ännu bättre och en seger hade inte varit helt orättvis även om City spurtade bra). Tyvärr dock ryckte Aguero i skytteligan genom att göra Citys båda mål. Men nu åtta poängs försprång till det lag man trodde skulle ligga och flåsa Chelsea i nacken om inte före... Vem hade kunnat tro att det skulle vara elva poäng ned till fyran West Ham, åtta poäng ned till trean och att tvåan skulle heta Southampton och ligga fyra poäng före dem och fyra efter oss....

En förklaring till Fabregas ganska stillsamma insats idag verkar vara en lårskada. José Mourinho berättade det efter matchen och sa att Fabregas kommer att missa Spaniens landskamper. Det lär säkert Spanien bestrida tills läkarna sagt sitt. Men det förklarar den formsvacka vi tycker oss noterat hos katalanen. Fabregas och JM tog tydligen beslutet att spela som en risktagning. Anledningen till att Ramires kom av så tidigt var också känning av sin gamla skada. Lite läkning kommer att bli bra under uppehållet.

Chelsea har gjort mål i samtliga spelade matcher i år... Chelsea har satt nytt klubbrekord i antalet matcher utan förlust. 17 st den här säsongen. (Om man vill så hade vi också två vinster efter förlusten mot Atletico Madrid i slutet av förra säsongen om man ska räkna på amerikansk sätt och blanda säsonger).
    Ändå nära att det kunde blivit oavgjort igen borta med en sen kvittering hade domaren dömt som många tyckte på Cahill (svårbedömt och svårt att se live). Vi vet alla vad scouserfansen kommer att säga, men så klart tyckte verkligen inte jag straffsituationen var...men hands lär väl aldrig någon bli överens om utom när handen är ute och viftar långt från kroppen.

Nu blir det tyvärr ingen fotboll på länge. Nästa match är hemma mot West Bromwich först den 22 november.
    Det enda bra med det är att Diego Costa får ägna sig ordentligt åt rehab i två veckor då han slipper spela spanska vänskapslandskamp och em-kval mot Vitryssland.

FREDAG:
Diego Costa är petad ur spanska landslagstruppen för vänskapslekarna framöver. Tack för det. JM hävdar att det inte har något med honom att göra....hmmm...

Chelsea har en helt full trupp att välja ur för matchen imorgon. Loic Remy och Mikel är skadefria. César Azpilicueta är tillbaka efter sin avstängning. En tidig gissning men rätt trolig laguppställning blir nog därför: Courtois - Ivanovic, Cahilll, JT, Azpilicueta - Matic, Fabregas - Hazard, Oscar, Willian, Diego Costa.

Chelsea är obesegrade och har gjort mål i varje match i år. Tyvärr är antalet nollor inte riktigt lika imponerande i relation. Fem stycken på 16 matcher. Inte illa men det lär inte ge våra målvakter Golden Gloves. Mest irriterande, oroande är hur många mål som kommit sent i matcherna. Så ta fram killerinstinkten på Anfield imorgon tack.

Med City borta, Man United borta och nu Liverpool borta kan man nog säga att Chelsea på många sätt fått den tuffaste inledningen av alla lag i ligan de första elva omgångarna. Dvs inte ens halvvägs. Att sedan tabellen visar lag ovan samtliga nämnda är en annan sak. Det väldigt positiva med den lottningen är ju att vi sedan har de här lagen hemma under 2015, och det känns ju bra för en ligaavslutning där vi förhoppningsvis fortfarande har den etta i tabellen som vi haft från första stund. De två spelade matcherna har lämnat en lätt bitter eftersmak då Chelsea i båda matcherna tappade tre poäng genom sena mål som vi mer eller mindre bjöd motståndarna på. 1-1 är dock ok resultat borta mot väntade toppkonkurrenter och jag är inte den ende som tippat City och United bland de fyra i topp, många har också Liverpool där om än inte jag. (vi hade också Everton borta, förra årets 5a).
   Ändå, det är först mötet med Liverpool imorgon som har den där riktiga aggressiviteten i förhand. Det känns onekligen en del som ett hatmöte (om man vågar använda ett sådant laddat ord). Pelle Grinig och JM gillar absolut inte varandra. van Gaal och JM gillar varandra. Rodgers var löjligt frispråkig och kritisk i förlustens stund i våras, annars borde relatonerna mellan två managers som var samtidigt i Chelsea en gång vara bra. Dock ingen glömmer ju att Liverpool förmodligen, kanske, hade vunnit ligan hade de klarat av att besegra Chelsea på Anfield i våras. Nu gjorde de inte det och tappade titeln.
   Så det känns väldigt laddat och med tanke på det vi berörde redan igår om hur olika lagen preparerat för just det här mötet känns matchen hetare och mer intressant än någonsin. Frågan måste ställas; är JM nöjd med ett oavgjort resultat eller kommer Chelsea att gå helhjärtat för vinst? Vi får hoppas det senare och helst av allt vill jag ha en kanonsäker vinst med typ 3-0 till Chelsea. Dags för Costa att hitta mål igen också.
   Anmärkningsvärt med den här elfte omgången är att spelschemet innan landslagsöknen sätter in är att lotten ordnat så att på papper; är det absolut bara Liverpool-Chelsea som går att beteckna som ett toppmöte med en viss ovisshet på förhand. Alla väntade toppkonkurrenter och även i tabellen, möter lag de absolut ska slå om vi förutsätter att saker och ting går som väntat. Man U möter Palace, Arsenal möter Swansea, City möter QPR, Southampton möster Leicester och West Ham möter Villa. Everton har Sunderland och Tottenham Stoke. Visserligen hade kanske ingen räknat med en säsong som den här blivit (mer om det under ökenveckorna framöver) men visst ser det oväntat ut. Så överraska QPR, Swansea, Palace och Leicester m fl. Så veckans omgång inte blir lika lättippad som den ser (jag har bara stående rader så jag sitter stilla i båten oavsett vad som händer och Chelsea är inte med på tipset).

TORSDAG:
Av gårdagen att döma sjönk nog antalet som tror Chelsea kan förbli obesegrade kraftigt. En viktig test kommer på lördag, en av de tre svåraste (och av någon anledning har vi fått dem alla redan nu i höst vilket är lite tursamt för en ligaspurt). Jag hoppas det var en, i bästa fall, omedveten underskattning av Maribor efter utklassningen hemma. (Maribor spelade bra, det ska vi absolut inte glömma). När straffroboten Hazard sätter en strumprullare mitt i magen på en liggande målvakt och förlorar oss tidigt avancemang - då finns det anledning att undra.
    Liverpool spelade sju reserver, Mignolet gjorde förmodligen sitt livs match mot Real i tisdags. De kom undan med en mycket hedersam förlust, men hade bara ett enda skott på mål. Real gjorde kanske en "Chelsea igår" där...
    Det intressanta var spelmodellen de valde. Rodgers har ju förlöjligat och tjatat och föraktat hur Chelsea spelade när vi spelade bort titeln för dem förra säsongen. Nu valde han själv samma modell. Jag tvivlar på att han lär våga göra det på lördag. Han lär byta tillbaka en del spelare men om han inte är helt utan förnuft måste han ändå försöka gifta iihop Liverpool på Anfield med Liverpool på Bernabeu. För deras normala försvarsspel håller aldrig mot Chelsea trots en kortare resa, en dag mer vila och hemmamatch en tidig lördagsmatch.
    Sturridge reste med till Real men var inte aktuell för spel. Det är nog tvivelaktigt om han kan spela mot Chelsea. Liverpool börjar behöva honom något desperat just nu.
    Att Liverpool vill ha inte bara revansch utan rent ut hämnd för att Chelsea spelade bort dem från titeln förra året, det är uppenbart både bland spelare, ledare och publik. Vi har hittills 1-1 mot våra svåraste bortamotståndare i år, vi behöver bättre den här gången om vi inte ska ge det jagande följet vittring och hopp.

Liverpool är inte bra, men ändå är jag oroad efter igår. Costa hittar inte formen igen (han skapar men skärpan finns inte där), Fabregas har helt klart förlorad formen, usla hörnor att döma av. Oscar är mitt hopp. Vi ska inte ta något för givet trots att jag vill förnedra den klubben, men det vill jag alltid så.

ONSDAG:
Av kvällens match att döma har novembersjukan satt in och jag är nu rätt orolig för de närmaste veckorna. Sorry! Och hur kunde Hazard av alla slå en så usel straff!

På sätt och vis borde man väl njuta av att Pelle Grinig misslyckas, men för Chelseas skull och för Premier Leagues ranking (som det ser ut nu kommer Bundesliga att gå förbi) vill jag att City ska vidare. Men City är en gåta för mig i år, de är mer upp och ned än en badkarsanka.

Tre laguttagningsfrågor precis innan vi får veta: Står Petr Cech. Tror det. Spelar César Azpilicueta. Tror det (men lite osäker om JM hellre vill ha honom mot Liverpool), Spelar Diego Costa. Tror inte han spelar från start. Spelar Oscar. Hoppas inte då han behöver vila, han är den som spelat mest på sistone. Vi ser snart hur det blir.

Oj oj. Chelsea vann borta mot Maribor med 7-0. Det vill säga i Uefa Youth League (U-19 CL). Straff och utvisning för Maribor hjälpte onekligen till.
   Målgörare: Solanke 6, 40, Colkett (str) 11, 36, Musonda 25, Kiwomya 81, Abraham 90

Liverpool tränade försvarsspel igår mot Real Madrid, och det var och är uppenbart att Rodgers som så vilt kritiserade JM för defensiv taktik förra säsongen lär få göra en pudel på lördag. Visst, med sju byten sedan senast kan ju en uddamålförlust borta mot Real ses som ett stort steg framåt. Notera dock. Liverpool hade ett, ett enda, skott på mål i hela matchen.

Chelsea, både Ivanovic och Mourinho har varnat ordentligt för att underskatta Maribor borta. JM har varit väldigt tydlig med att Chelsea fick närmast maximal utdelning hemma på Stamford Bridge och det kommer att bli en väldigt annorlunda match ikväll. Och med tanke på en del saker som hände engelska lag igår där det som man trodde skulle bli utklassade spelade 1-0 och de andra tappade 3-0 hemma (slut 3-3) mot ett lag ingen trodde på.

TISDAG:
JM har gjort en pudel och erkänner nu att han kanske gick lite långt när han kritiserade stödet från Chelseasupportrarna. Han säger att det bara var för att han bryr sig (dock inget om att han var sällsynt magsur i lördags...) Läs >>

Vet inte om JM tänker starta honom eller bara använda honom som inhoppare ifall situationen kräver det. Själv känns det som viktigast just nu att spara honom till lördagsmatchen. Vi talar förstås om Diego Costa som rest med truppen till Slovenien. Loic Remy dock fortfarande skadad liksom Mikel (knäbesvär). Noterbart är att en mycket stor tidning håller Liverpool som favorit i matchen. Kan vi gissa på tryckfelsnisse eller?

Kul att vi senaste dagarna har fått se fler artiklar och uppmärksamhet för Chelseastjärnor som Nemanja Matic och idag César Dave Azpilicueta. Läs >>
Och här är en om Matic >>

MÅNDAG:
Jag har inte världens bästa minne så det är rätt få av alla de Chelseamål jag har sett, några tusental och så några tusental till antar jag, som jag verkligen kommer ihåg. Drogba nick i CL-finalen förstås, Lampards mål mot Barcelona på Nou Camp från ingen vinkel alls och jag tror att Oscars mål i lördags kommer att finnas där även flera år från nu. (Och av någon anledning Makeleles enda mål som varken var snyggt, bra eller anmärkningsvärt, bara unikt).
    Jag kan fortfarande inte förstå hur han kunde vinkla fotleden som han gjorde. Hur han ur den vinkeln med den inre foten kunde skruva bollen förbi en målvakt som egentligen var perfekt placerad och sätta den i gaveln...
   Dessutom. Diego Costas förspel, när han tar emot bollen, håller undan det är väl minst tre QPR-försvarare som inte vet vad de ska göra. Costa lämnar över till Fabregas som kör slalom mellan de kvarvarande och lämnar över i till Oscar som alltså slår till med fel fot, fel del av foten och ändå skapar något så perfekt.
     Det kanske inte kommer att vinna Årets Mål för ibland görs spektakulära mål, men mycket svårare går banne mig inte att göra mål.
     Som Chelseasupporter är det din plikt att se till att se det om ni missade matchen. Sök på Youtube eller i media...

Läs gärna vad legenden Alan Shearer har att säga om den sparken. >>

 

Rykten, notiser m m, v-45



SÖNDAG:
Det trodde ni inte. Winston Bogarde jobbar faktiskt.
   Det gjorde han absolut inte när han var i Chelsea då han gav fotbollen ett väldigt otrevligt ansikte genom att bara vara där för lönens skull. Han vägrade transfers och var aldrig i närheten av att platsa och fick mest laja lite med juniorerna på gamla träningsplanen. (Nio matcher var allt han deltog i mellan 2001-2004 när alla fans vara glada över att se honom försvinna).
   Nu är han aktuell för att ta över som manger i skotska Motherwell!

Frank Leboeuf var en stor hjälte som mittback i Chelsea. Idag spelar han både hjältar och bovar på vita duken och scenen. Till skillnad från vår andra fotbollsstjärna som blev skådis, Vinnie Jones, lär Frank vara en mycket duktig skådis. Läs gärna mer om hans nya karriär (han är också ofta expert i medierna om fotboll). Se här >>

Lite familjelycka från Oscar. >>

När man läste rubriken att Barcelona vill värva Chelseas stjärna trodde man ju de slet i någon av våra spelare igen (varför de skulle vilja gå dit?). Men ryktet var vildare än så. Den mest hatade mannen i Barcelona under några år var José Mourinho och det är honom som ryktena gäller, som tränare till Luis Enrique som inte riktigt får ordning på alla sina stjärnspelare. Det lär förstås aldrig någonsin hända, men med tanke på hur impopulär JM var i Barcelona under sin spanska period är det ett häpnadsväckande rykte. Ryktet bygger på om Joan Laporta (som gärna pratar strunt om Chelsea och rent ut ljugit om klubben i sin "biografi") kan komma tillbaka som president i klubben.

Nästan lika löjligt är ett rykte om att Chelsea ännu en gång skulle intressera sig för Steven Gerrard. Som denne har spelat (han var nästan sämst på plan igår) i år är det få klubbar som är. Gerrard är dessutom i en ålder där Chelsea släpper spelare istället för värvar dem även om Filipe Luis vid 29 var en oväntat värvning av just den anledningen. Nej, Gerrard är absolut inte aktuell för Chelsea, den här gången. Och för att smörja salt i såren säger JM att han inte ångrar att han inte lyckades värva honom för nästan tio år sedan när det sägs att Gerrard två gånger var på väg, ena gången lär enligt ryktena till och med ett underskrivet kontrakt funnits men det revs.

Påhittarmediet Le10Sport är i farten igen. Nu hävdar de att Chelsea kommer att sälja Eden Hazard till Real Madrid (det är liksom bara adressen som ändras när de är i farten!). OM Chelsea får 100m pund.

Intressant läsning om en högerfotad vänsterback eller om en högerback som spelas ur position och är ligans bäste i den position, dvs Dave. Läs mer om Azpi här >>

Har Didier Drogba körkort? Det borde han kanske inte ha med tanke på hur han kör på Cobham. >>

LÖRDAG:
Vi vet alla att spelare idag tjänar, ärligt talat fullständigt obscena pengar på att sparka en boll. Men vissa managers är inte heller dåliga på affärer. Här är en artikel om de pengar en viss José Mourinho tjänar på sitt "varumärke": Läs mer >>

Afrikanska mästerskapen i mitten av januari-februari riskerar att ställas in. Arrangörslandet Marocko vill inte genomföra turneringen pga ebola-epidemin. Afrikanska CAS (deras Uefa) ville inte flytta turneringen (självklart då nästan alla spelar i andra länder vars ligor påverkas) ska nu ta beslut om vad som ska göras. Chelsea riskerade bara att Salah skulle tvingas spela turneringen!

FREDAG:
Det är fullständigt vansinnigt hur PL behandlar sina Europaspelande lag. Skamligt helt enkelt att lägga en sådan match (som Liverpool-Chelsea) tidigt en lördag då lag varit iväg på resor på onsdagen. Se hur lätt det kan gå fel. Barcelona fick stanna i Amsterdam en dag extra då deras plan gick sönder.

TORSDAG:
642 Chelseafans reste till Maribor i Slovenien för att heja fram Chelsea (stackarna). Daily Mail reste dit med en decibelmätare för att se om JM ens var i närheten av att ha rätt att kritisera fansen.
   Denna lilla grupp fans nådde 92 decibel i ljudnivå på en främmande arena som var rätt öppen! Det du José!
   Läs mer >>

ONSDAG:
Daily Star är kanske inte den mest seriösa tidning som finns, men alltid roligt att läsa något som målar upp en trevligare bild av John Terry än vad t ex nedanstående Marcus Christensen brukar göra: det är Thibaut Courtois som hyllar JT. Läs mer >>

Italien har visat sig vara en total miss för Chelsea när det gäller att låna ut spelare. Wallace hade en hemsk tid hos Inter förra året. Nu är det Marco van Ginkel som får genomgå det hos Milan och Chelsea lär därför överväga att korta av lånet och hämta hem van Ginkel igen. Helt rätt.
   (Det andra Milan-lånet Torres får däremot spela men gör väldigt få mål, ett hittills. Vilket vi känner igen. Chelsea lär nog dock inte vara lika villiga att hämta hem honom och hans lön igen).

Chelsea påstås sänt scouter för att specialstudera Talisca Anderson, som gjorde enda målet igår, i Benfica. Brasilianaren ska vara aktuell för oss. Att JM har ingående kunskap om spelare i portugisiska ligan är ingen nyhet, han hämtade ju tillbaka Matic därifrån bl a.

Liverpool får massor med - förtjänt - kritik för att de vilade sju spelare i en CL-match de inte trodde sig kunna vinna ens med bästa lag! Förhoppningsvis prövar Uefa ärendet också då reglerna säger att ett lag måste ställa upp med starkast möjliga elva. Något som JM indirekt talat om både för dagens möte och ligacupmatcherna - att Chelsea ska respektera sina motståndare, även om viss rotation självklart måste få ske också. Men sju på en gång? För att en viktig match väntar? (Som scousers dessutom har en mer vilodag inför, plus ingen resa). Det känns som om Chelsea måste vinna på lördag stort för att visa Liverpool vilken sorts klubb de blivit. (Och för att trycka till de fans åtminstone jag tycker allra sämst om då de alltid hävdar de och deras klubb är bättre än allra andra, ljuger och försöker spela offer för en katastrof men aldrig tar ansvar för den katastrof de orsakade andra - jag talar förstås om Hillsbrough kontra Heysel). (Den ende som jag sett försvara Rodgers lag är självdeklarerade liverpoolsupportern Marcus Christensen i Guardian, ni vet han som skrev tidernas värsta, mest förljugna hatartikeln någonsin om John Terry på fotbollskanalen.se - anledningen till att för alltid sluta läsa den sajten!).

Simon Bank i Sportbladet försöker sig på att nyansera bilden av Uefa FFP. Jag tycker nog inte han lyckas så där jättemycket genom att intervjua de som egentligen ligger bakom det och inte ser tillräckligt kritiskt på varför de traditionella s k G14-klubbarna stöttat systemet (trots att flera av dem inte ens försöker efterleva det). Alla kan i princip vara överens om vissa av målen, men ingen kan väl säga annat än att dagens FFP är djupt orättvist och syftar framförallt till att stoppa nya ägare från att investera i klubbar oavsett vad en försvarare av systemet säger i intervjun. Läs mer själva. >>
    Ett hyfsat försök att förklara mer blev det tyvärr inte för Simon Bank. Men ämnet är djupt, svårgenomträngligt och beror ungefär som all politik och religion på vilken syn man vill ha...

Apropå fotbollsbyråkrater utsattes gnomen och genomkorrupte schweizaren Sepp Blatter (makttokigare än de flesta) för mycket starka protester vid en föreläsning igår. Men kan diskutera metoderna, men Blatter är vad han är och det gör att man nästan vill säga att alla medel är tillåtna för att få bort honom. Fast ändå, vi ska väl hålla oss till demokratiska metoder även om mutkolven själv inte gör det....eller....?!

Det var ett tag sedan sist men nu är Zakaria Bakkali aktuell igen. Vissa (dock bara bloggare) hävdar att ett avtal redan är på plats. Mycket tveksamt. Men visst kan Bakkali vara ett intressant namn för framtiden. Känns lite grann som ett alternativ till Mohamed Salah som inte utvecklats sedan han kom till Chelsea, men Salah har bara varit här i dryga året så...än finns det tid för honom att övertyga. Men då måste han ta de (få) chanser han får.

Vissa tidningar har noll koll. Idag spekulerar några (av de mer oseriösa) i att JM kommer att spela Petr Cech mot Maribor för att stoppa honom i CL-spel. Var ingen av dem på plats eller framför en tv eller läste en sida senast Chelsea mötte Maribor; för vem stod i mål då?

TISDAG:
Sju spelare sedan förlusten mot Newcastle var petade, man pratade om läggmatch och diskuterade om det skulle bli sanktioner från Uefa mot Liverpool pga det. Då gör de kanske säsongens bästa insats och förlorar bara med 1-0 (visserligen efter målvaktsstorspel). Antar Rodgers får en del huvudbry med laguttagningen till lördag nu.   
    Arsenal däremot; de vände på övertid borta mot Anderlecht efter spelat uselt fram tills dess. Ikväll ledde de med 3-0 och tappade hemma tilll 3-3!
    Tur att de bägge har de lättaste grupperna av alla.

Hoppas ni såg Heung-Mins läckra frisparksvariantmål mot Zenit ikväll. Finns det något jag skulle vilja se mer av i Chelsea är sådana där fiffiga varianter på frisparkar, hörnor och fasta situationer. Vi har ju spelare som verkligen kan sätta sådana bollar, som Hazard som nästan aldrig tar frisparkar men ett sådant upplägg skulle ju passa honom perfekt. En kort frispark fram, en spelare som försiktigt lägger tillbaka bollen och så en oattackerad spelare som smeker in bollen förbi försvaret. Läckert. Ta upp lite sådant JM. Öka repertoaren istället för att gnälla på oss fans. (Även om jag vet fans även här i Sverige som håller med honom, främst en del av oss från gamla skolan. Det är onekligen lite väl mycket turistande jämfört med hejande på Chelsea, och en jäkla massa människor som älskar att ta selfies av sig själva där! Ett riktigt fan stöder sin klubb, inte för att visa sig på sociala medier ;).

Ryktena är att Liverpool lägger sig ikväll mot Real Madrid. De fick stryk 3-0 hemma, och det var enbart för att Real inte brydde sig om att vinna större. Ändå planerar tydligen Rodgers att vila fem spelare, inkl Gerrard. Detta för att han ser matchen mot oss på lördag som viktigare!!! (han snackade ju massor av skit om oss, trots att han jobbat för Chelsea efter förra matchen, vilket gör en klar seger för oss vore extra trevligt).

90m pund skulle han kosta. Eden Hazard.
   De spanska blaskorna är i full fart igen. Fullständigt vilda av rykten. Och det är att Real Madrid nu ska köpa Eden Hazard för 90m pund. Frågan är ändå om Chelsea säljer. Däremot tänker Real Madrid sälja för att kunna köpa Hazard. De tänker sälja Gareth Bale till Manchester United.
   Tyvärr - vi lär höra massor mer av det här framöver, åtminstone till 1 september 2015. Vad trött jag är på transferrykten. Vad kan man skyllla på? Tranferfönstrens fokus eller dessa videospel som förvandlat fotbollen till ett köp-säljspel som aldrig slutar. Förbjud videospel, Uefa 15, Football Manager och vad de heter, ta samtidigt ett förbud för vänskapslandskamper och vi kan kanske få tillbaka fotbollen. Nej, utvecklingen går inte bakåt på det sättet. Även om Chelsea kan bygga ut Stamford Bridge kommer biljettpriser aldrig att sjunka. Ståplatser lär knappast återinföras i engelsk fotboll och svenska fotbollsfans lär inte sluta bötfälla sina klubbar indirekt genom att använda pyroteknik på matcherna. Utvecklingen går framåt, vilket inte säger att det på något sätt är framsteg - väldigt mycket (som bengaler) är snarare tvärtom.

Det har talats om det ett par dagar nu, men det är kanske först nu vi kopplar ihop det. Anledningen till att Chelsea spelade så uselt mot Shrewsbury verkar varit att de inte ens visste vilka de spelade mot. Åtminstone inte om vi ska tro bänkspelaren Eden Hazard som trodde Chelsea mötte Strawberry!!!

MÅNDAG:
Intressant läsning som går till försvar mot JMs löjliga utfall mot fansen (han var otroligt sur i lördags, snacka om att vakna på fel sida mr Mourinho). Chelseas fans har ingen skuld i att överbetalda spelare och managers inte sköter sig jobb fullt ut. Punkt slut. LÄS >>>
    Inte heller JT tycks hålla med den magsure JMs kommentar. >>

Martin Samuel som har ungefär samma åsikter om idiotin som kallas Fair Play som jag har skrivit en väldigt bra artikel om fotbollens död tack vare Fair Play i Tyskland. En artikel en viss David Hansson, goonerfan som brukar hata inälvorna ur sig om Chelsea på Sportbladet verkligen borde läsa, om han nu kan läsa - fatta kan han i alla fall inte. Läs mer >>

Det gick rätt bra för våra lånespelare i helgen. Victor Moses gjorde sitt första mål hos Stoke och höjde kanske sitt värde. Moses är ju en spelare ingen riktigt räknar med som framtida Chelseaspelare så Chelsea vill ju sälja. Samma gäller för Ryan Bertrand, förutom att han inte gjorde mål men han är ordinarie i överraskningen framför alla andra; Southampton.
   Patrick Bamford målade för Middlesbrough mot Rotherham.
   Många andra hade speltid även om majoriteten tycks varit inhoppare i sina lånelag den här helgen. Dock funkar inte Marco van Ginkels lån i Milan. Han har inte fått spela sedan skada. Torres spelar dock, men gör inga mål (suprise!).

Maribor genrepade dåligt inför onsdagsmatchen. De förlorade mot ligaledarna Domzale med 1-0 i helgen.

Dåliga nyheter; Claude Makelele har fått sparken från sitt första managerjobb i Bastia. Mer dåliga nyheter, det börjar se ut som om vi ska spela mot Frank Lampard igen då han tydligen inte ska spela för New York City, laget han gick till i somras - trodde vi alla. Att säga att man är besviken på Lamps är som att säga att iskallt nordanregn i november är mysigt att gå i utan regnkläder.

Ska man skratta eller gråta. Atletico Madrids ledare Cerezo klagar i medierna över försäljningen av Diego Costa. Han tycker det var en dålig affär. Så klart det var!
   Costa kostade 32m pund i utköp, en ovanligt blygsam utköpsklausul för en spelare av den kalibern. Att sedan Atletico bara fått 16m pund är ju inte Chelseas problem eller fel. Godkänner man tredjepartsägande så är det vad som händer. Får verkligen hoppas att gnomerna i Fifa någongång gör något rätt och stoppar allt tredjepartsägande i fotbollen. Men spanska lag (de två som får alla pengar undantagna), portugisiska, brasilianska med flera behöver komma bort från den här cirkusen. Den är faktiskt inte bra för någon, allra minst spelarna, även om några tycks tycka det därför klubbarna får råd med bättre spelare. Newsflash, långnäsa - det får de inte alls, det har bara gjort att spelare som är värda 5m pund säljs för 12m pund och därmed verkar vara bättre spelare än de egentligen är. Inflation kallas det i samhället i övrigt.

 

  En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.



Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop