csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 10 sp 8 v 2 o 0 f 26 - 10 mål 26 p

  

27 oktober - 2 november 2014

Nyheter v-44


SÖNDAG:
Tack vare JMs höga standard och möjligen mitt goda humör trots helgens väckande av minnen man kanske inte vill ha (allt är ju inte fotboll i livet utan det händer andra saker ibland), har det blivit ett frågetecken om Chelsea spelade bra igår....
   Låt oss enas dock om att segern var alldeles för tajt. Därmed går vi vidare till veckans händelser.
   På onsdag reser Chelsea till Maribor för att gå vidare i Champions League. Tyvärr ej på tv (CSFC är inte helt nöjda med hur Viasat väljer matcher i CL om vi säger så). En vinst där, vilket är väldigt möjlig även om siffrorna kanske inte blir som senast, och Chelsea är i praktiken klara för slutspel i Champions League. Någon poäng till lär dock krävas för att säkra gruppsegern vilket är så viktigt för lottningen av slutspelet. Så det lär bli lite frågetecken kring hur stark startelva Chelsea ställer på benen i Slovenien. Ser den ut som den mer eller mindre givna som spelade igår, går Azpi in istället för Luis (jag tror det), Cech för Courtois (hoppas det). Det lär dock inte bli några direkta reserver som spelar även om Schürrles inhopp igår var bättre än hela hans match i tisdags. JM vill säkert säkra avancemanget snarast möjligt för att koncentrera sig på ligan.
   Sedan kommer en resa hem och en tidig bortamatch mot Liverpool på lördag. Schemaläggarna i FA struntar så uppenbart i lagen som spelar i Europa att man blir förbannad. Och just det gör ju att JM kanske micklar med laget i Slovenien för han betraktar nog Maribor som enklare motstånd än Scousers.
   Även om man av deras match mot Newcastle undrar om det verkligen är fallet?
    Jag anser ju att Liverpool spelade långt över sin förmåga förra säsongen. De hade då också Suarez som var i sin dittills livs bästa form det året trots att bitaren startade också den säsongen sent efter en avstängning för sina kannibalistiska tendenser (eller som min lillasyster när vi växte upp, hon bets också men slutade redan som barn).
    I år spelar Liverpool under sin förmåga och det är mycket stora frågetecken om deras andra stjärna, vår före detta spelare Daniel Sturridge kan spela mot oss. Sturridge hade en fantastisk säsong förra året men har mest varit skadad i år. I Chelsea var han en hopplös spelare som bara spelade för sig själv, men han var bra förra året i Rodgers Liverpool.
    Steven Gerrard är också långt från förra årets form och försvaret fungerar inte alls. Rodgers alla nyförvärv för Suarez-pengarna har ännu inte klickat alls. Till skillnad från våra.
   Förra året spelade vi bort dem från titeln i motsvarande möte. Vilket kanske åtminstone efteråt gjorde det till det årets roligaste match. Att förstöra för scousers supportrar än en innerligt god gärning som fortfarande väcker ett leende.
     Samma scenario gäller inte nu. Liverpool är inte i närheten av titeln, inte ens en Europaplats som de spelar just nu och det är för tidigt för att kunna säga att en vinst för dem skulle förstöra något annat än siffran i vår förlustkolumn. Dock, spelar Chelsea koncentrerat och skärpt, då kan det faktiskt bli riktigt roliga siffror för oss. Tre poäng och lite målskillnad känns mer än troligt just nu även om Liverpool säkert tänder till som United på hemmaplan mot oss.

LÖRDAG:
JM tycks verkligen varit grinig idag. Nu framkommer det att han klagade på fansen också efter matchen. Han tyckte de var alldeles för tysta. Han menade att det var som att spela på en tom arena - han har uppenbarligen aldrig varit Kycklingburen i Kalmar! Hmm, jag tror nog något annat styrde hans humör idag. Han såg ju inte ens glad ut över Oscars fantastiska mål, jag kan fortfarande inte fatta hur Oscar kunde böja sin fot så där. Jag klarade inte ens av det med alla ligament avslitna i foten.

Mourinho var inte nöjd med spelet idag. Jag vidhåller att jag tycker Chelsea spelade bra, men måste ju göra mer mål med det spelet. Kanske är jag färgad av besvikelsen över spelet mot Shrewsbury så jag tyckte det här var riktigt bra som helhet. Men det är bra att Mourinho är mindre nöjd - för självklart kan Chelsea bättre och kommer att bli bättre.

Tack för det Newcastle, alla lag som slår Liverpool förtjänar tack. Särskilt nu när vi ska möta Scousers, om än borta nästa lördag. Och Magpies visade nu hur lätta de är att besegra. Liverpool är långt från förra årets form, och ryktet säger att Sturridge blir inte spelklar till nästa helg heller.

Förra gången vi spelade mot QPR på Stamford Bridge gick det ordentligt åt skogen.
   Roligare då att ta upp gången innan, året innan. Då vann Chelsea 6-1. Något sådant skulle värma denna allhelgonahelg då vi annars har anledning att ägna tankar åt människor som inte längre är med oss. Vinst är väl något vi egentligen kräver, men det skulle ju inte skada med en fin match av Chelsea efter föreställningen i Shrewsbury.

FREDAG:
Det är bekräftat att Diego Costa är spelklar mot QPR, men JM betonar att det kräver speciell behandling för att hålla Costa spelklar framöver. Ännu ett inlägg i fajten det har blivit mellan spanska landslaget och Chelsea i ärendet. Som bara drabbar spelaren då både JM (som självklart har rätt, klubb kommer först) och del Bosque inte direkt är kända för sin kompromissvillighet. Del Bosque har också eldat på fejden en hel del i veckan med uttalanden som stör oss som inte direkt älskar landslagsfotboll.
  Däremot kan Mikel inte spela. Ramires kan dock ersätta honom då brasilianaren återvänder efter en rätt lång skadefrånvaro. Loic Remy kommer trots sin optimism inte att spela före nästa landslagsöken i november!

Charlie Austin som gjorde QPRs mål i måndags visar sig vara gammal Chelseasupporter och rätt gulliga bilder på honom med JT när Austin försöker få en autograf som ung pojkspoling är trevliga att se. >>

Kvartsfinalen i Ligacupen mot Derby spelas 16 december.

Chelsea har fantastisk statistik på Stamford Bridge, och hade det inte varit för det ökända mötet med Sunderland där viss domarkritik förekom hade JM fortfarande varit obesegrad i ligan här. Nu är det bara fyra insläppta mål på de senaste tolv matcherna, det innebär att tio av matcherna har varit utan insläppta mål.
   Chelsea har full pott i sina Londonderbyn den här säsongen. QPR har inte en enda poäng.
   César Azpilicueta avtjänar sin tredje och sista avstängningsmatch för den onödiga tacklingen mot Crystal Palace. Ivanovic har redan avtjänat sitt straff då han stod över mot Shrewsbury, så Chelsea bör ha full trupp att välja från. JM sa dock klart ifrån efter vissas mycket svaga insatser mot division fyra-laget Shrewsbury att hans laguttagning imorgon blir lätt. Det som kanske försvårar lite är att de långtidsskadade Ramires och Diego Costa återvänder.

ONSDAG:
Det blir bortamatch i Ligacupens kvartsfinal. Mot Championships ledare Derby. Prel. datum: 17 dec.
    Lättaste lotten fick möjligen Liverpool. Borta mot Bournemouth.
     Övriga kvartsfinaler: Tottenham - Newcastle, Sheffield United - Southampton
     Det är inte upplagt för några överraskningar till semifinalerna med den lottningen. Å andra sidan var vi rätt klara på att Chelsea skulle ta sig förbi Sunderland förra året...så blev det inte.

CSFCs webbshop läggs ner från och med nu. Tyvärr kan vår partner i det här projektet inte längre garantera leveranser och driften, vi måste därmed lägga ned webbshopen. De söker nya lösningar och vi får se om det blir möjligt att driva det här i framtiden. Vår webbshop har ju fungerat så att jobb har gjorts direkt på beställning, CSFC har ju inte haft några som helst möjligheter att lagerhålla några varor.
   Vi beklagar självklart detta - men sådant är livet för små organisationer som inte kan binda kapital i lagerhållning.
   Vi beklagar det korta varslet men vi fick själva reda på detta först nu ikväll. Om det är någon som har lagt en beställning innan nu, då garanterar de att den kommer att effektueras och skickas inom normal tid.

Mästarna Manchester City åkte oväntat ur Ligacupen efter förlust hemma till Newcastle med 2-0. Det gör Chelsea och Liverpool, som sent, sent lyckades vända sin match mot Swansea och vinna tack vare en målvaktstavla, till de enda topplacerade lagen från förra säsongen som är kvar i turneringen.

QPRs Rio Ferdinand har blivit avstängd tre matcher med start omgående (han kan dock överklaga). Vilket innebär att QPR får en bättre mittback till på lördag, för hittills har Ferdinand verkligen inte rosat marknaden som hoops-spelare. Ferdinand har stängts av för ett tweet som anses vara långt över gränsen för hur fotbollsspelare ska uppföra sig enligt förbundet... när ska fotbollsspelare (och andra) lära sig hantera sociala medier?!

JM har förklarat att både Ramires och Diego Costa är klara för spel mot QPR på lördag. Skönt då Salah och Schürrle spelade bort alla chanser till spel igår.

Vi beklagar att länkningen till spelarbetyg inte fungerade tidigare och inte upptäcktes förrän nu. Å andra sidan, som Chelsea spelade vill nog alla glömma den matchen. Jag vill åtminstone. Heder dock till Shrewsbury som verkligen tog matchen till Chelsea som det heter.

Istället ser vi fram emot Queens Park Rangers på lördag. PLs nästnärmaste derby. Bara mötet mellen lagen på varsin sida Stanley Park i Liverpool är närmare.
  QPR har haft en mardrömsstart på säsongen men vann fullständigt rättvist i måndags. De spelade då äntligen efter det spelarmaterial de har och var klart bättre än Villa. Det var också typ tredje spelmodellen de försökt sig på i höst. Efter försök med spel på marken, med trebackslinje (och Ferdinand har verkligen visat varför han borde lagt av istället för en sista lönecheck) spelade QPR i måndags ett rakare och mer direkt, typiskt engelskt spel och det gav utdelning för dem. Så oavsett tabellplaceringarna (och gårdagen visade ju att sådant verkligen inte spelar så stor roll, och som vanligt släppte Chelsea till på slutet) så bör nog Chelsea göra klokt i att komma koncentrerade till den här matchene.

TISDAG:
Chelsea vann, men utöver det säger vi absolut inget eller hur;?

Shrewsbury, League Two, division fyra mot Chelsea, det kan väl bara sluta på ett sätt?.Trots hemmaplan för Shrewsbury som fått sätta in tillfälliga läktare för matchen. Det trodde nog Leicester också. Shrewsbury vann och gick vidare till den här matchen.
   JM tar därför laget till matchen och tar Shrewsbury på största allvar. Får hoppas det också genomsyrar det lag som ska spela för vi är trötta på att se Chelsea tappa respekten och nu alltför många segrar och poäng senaste två säsongerna (eller fler).
    Som CSFC spekulerade i kommer Salah, Schürrle, Mikel, Aké, Zouma (fyllde 20 år igår) spela idag. Det vet vi redan. Själv hoppades jag mycket på Baker och JM indikerar att han säkert får speltid, men knappast startar. En oklar är Drogba, som ju är ende anfallare som är spelklar just nu. Solanke är ju för ung och grön för att få starta i Chelsea ännu.

José Mourinho är nominerad bland tio till Ballon d'Or, fotbollens egen klapp på ryggen. Han lär knappast vinna, både Ancelotti och Löw måste ligga långt före. Tre spelare är nominerade bland 23. Thibaut Courtois, Eden Hazard, Diego Costa. Ingen av dem lär heller vinna då priset nästan uteslutande går till spelare som varit framgångsrika i VM. I år kan dock ett undantag ske, C Ronaldo hade ju ett rätt uselt VM men måste nog anses vara bäst i världen ändå just nu. Fast som sagt, det här är politik och ryggdunkningar som gäller så omröstningen säger oerhört mycket mindre nu än när tidningen L'Equipe ägde den.

MÅNDAG:
Inte bara a-laget tappar matcherna i slutet. Nu har U-21-laget tagit efter den usla vanan. De förlorade för första gången i år mot Spuds ikväll med 1-0. Tottenham gjorde förstås målet i sista minuten!

Diego Costa tränade idag, men jag hoppas ändå att han vilas imorgon. Han är för viktig för att riskeras mer en stund just nu. Säsongen är lång.

Mikel (och Victor Moses) kommer inte att försvinna till afrikanska mästerskapen i januari-februari som väntat. Deras landslag Nigeria har nämligen stängts av från internationell spel fram till i maj pga allt strul med politiska försök att ta över förbundet.
    Så får en gångs skull riskerar inte Chelsea att förlora flera viktiga spelare till ANC-mästerskapen. Den enda i farozonen nu är Egyptens Mohamed Salah.

Christian Purslow tar över delar av Ron Gourlays jobb. Som Global Commercial Activities director (vilka titlar). För övrigt ser det ut som om Gourlays position inte kommer att fyllas utan det blir även framöver Marina Granovskaia och Bruce Buck som sköter klubben. (Purslow har tidigare jobbat för Liverpool, ungefär som Kenyon kom från United tillsammans med Gourlay - vet inte om jag är så förtjust i det, men han ska dömas på vad han åstadkommer).

Jag är fortfarande irriterad på Chelseas attityd att man slutar spela för fler mål och för att bara kontrollera en tunn ledning.
    JM måste tänka om i det läget framöver. Det här var så otroligt onödigt. Och nej, jag köper inte någon ursäkt om att det är motståndarna som är bättre i det läget för det är ett taktiskt drag att dra sig tillbaka och vara försiktigare. Sluta med det JM! Det är ditt värsta drag som manager och årets lag har du själv sagt saknar den killerinstinkt som 2004-05 laget hade, då kan man inte spela på en taktik som inte passar laget. Spela för att vinna matcherna, inte kontrollera dem. Nu har vi redan tappat fyra poäng fullständigt i onödan om jag får säga min åsikt. (Samma sak gällde ju mot Schalke i CL även om deras kvittering kom lite tidigare).
    Jag har läst en hel del artiklar kring matchen och då jag inte är och aldrig tänker vara objektiv bryr jag mig inte om att se sista kvarten som en bra period för United, för mig var det en dålig period från Chelsea då de gjorde ett taktiskt val att dra sig tillbaka för att säkra och det klarade de inte av. Man kan ge United ära och hylla dem för att de tog matchen till slut, men ärligt talat. Ett litet fotfel från Iva (och kanske ännu en gång för mycket tjafs) gav inte bara en frispark som kan ses ok utan också utvisning som absolut inte var befogat för ett oavsiktligt misstag, för inte såg det ut som han försökta fälla spelaren. Dumt var det vilket som. Och Fellaini fick stå väldigt fri på frisparken tyckte jag. Bra räddning av Courtois som tyvärr gick ut till exakt fel spelare. De flesta hade nog smackat bollen över i det läget och i den hastigheten men målgörare är målgörare även instinktivt.
    Neil Ashton i Daily Mail skämde ut sig med den konstigaste spelarrating jag någonsin sett, men han är den ende som såg saker och ting så. Inte ens hans kollegor på samma tidning höll med, allra minst han som skriver om sina forna domar-kollegor, Graham Poll. De flesta såg ett United som gjorde årets bästa match och ett Chelsea som verkligen inte gjorde detsamma men ändå förtjänade att vinna och borde dessutom gjort det med fler mål hade vi fått en straff som åtminstone repriserna visade var en dubbelstraff dessutom - men vissa domare bryr sig om vissa regler och andra inte.
    Att vi fortfarande är obesegrade är ingen ursäkt alls. (Och jag erkänner att jag är grinig och världens sämsta förlorare - men jag ser inte poängen med att slänga bort segrar på det här sättet oavsett ursäkter. Detta och när spelare bara ställer ut skorna och tror det ska ordna sig är det värsta jag vet med att vara fotbollssupporter. Ska man förlora poäng ska man göra det för att de andra är bättre.).

Men vi är Chelsea, famous Chelsea och vi kommer igen. Vi ska möta de här tre lagen igen och då kan och ska vi visa ett bättre Chelsea, ett Chelsea som lever upp till sin potential hela matcherna. Vi förlorade ju åtminstone inte som vi gjorde ännu mer onödigt några gånger i liknande läge förra säsongen.

Match redan imorgon igen. En match där en förändrad taktik har stor chans att implementeras. I vilken Chelsea spelar för att vinna hela matchen.
     I Ligacupen mot Shrewsbury Town från League Two (div IV). Inte den bästa planering man sett direkt. Nu är det turligt nog en match mot ett lag nere i seriesystemet så Chelsea kan vila spelare. Så det lär roteras spelare, vilket kan leda till stora överraskningar, tyvärr också.
     Det lär nog bara vara Filipe Luis och någon till i försvaret som startar känns det som. Azpi är fortfarande avstängd, liksom nu även Ivanovic, Vi har alltså ingen högerback, men jag misstänker att Kurt Zouma lär få spela där. Han har gjort det förr. Remy skadad. Costa lär nog också vilas, kanske är han skadad ännu. Svårt att veta efter alla rykten i helgen, men han spelade inte mot United så varför riskera honom mot Shrewsbury?
   Så några spelare från igår lär vara med. Luis absolut, Drogba och kanske Cahill eller JT (Cahill vilade mot Maribor, så det ser ut som JT får vila).
    Jag vill väldigt gärna se en start för Lewis Baker som satt på bänken igår. Kanske även Aké även om det är troligare med Mikel i den rollen. Kan Christensen få chansen, men det är kanske lite väl "modigt" i det här läget. Ramires kan komma ifråga. Schurrle lär säkert starta. Liksom Salah.
    Dock, ändå måste man ju varna för underskattning - och ännu mer för att spela på resultatet med ett enda måls ledning.

 

Rykten, notiser m m, v-44



LÖRDAG:
Vi vet alla att Eden Hazard som verkligen utvecklas just nu var sommaren 2012s mest eftersökta spelare. Varenda klubb tycktes vara efter hono. Inte minst Arsenal. Harry Redknapp erkänner nu att han som Tottenhams dåvarande manager i fyra timmar försökte övertala Hazard att välja hans dåvarande klubb. Som vi alla vet valde Hazard Chelsea till vår stora glädje, mycket tack vare att Chelsea just vunnit Champions League. Läs gärna mer om Redknapps försök, det ger en bild av hur värvningar går till >>

QPRs pressade manager Harry Redknapp (som äntligen fick en vinst men som nu istället har ett stentufft spelschema) hyllar José Mourinho och menar att han kan bli en av världens genom tiderna bästa manager, bättre än Alex Ferguson till exempel, om JM stannar i Chelsea. Är det omvända mindgames denna vecka också eller?!
    Samtidigt säger JM själv i en annan intervju att han planerar att fortsätta som manager till han nått sjuttioåren. Det vill säga tjugo år till.

FREDAG:
OK, han spelar inte i Chelsea, vilket vi nog alla är rätt tacksamma för. Men Mario Balotellis "hyss" är ju rätt klassiska. Nu har äntligen detaljer om fyrverkeriet inomhus kommit ut. Det tonades ju ned rätt ordentligt efter att det hände och sades att de hade skjutit ut från badrummet etc.... inte riktigt sant som de här bilderna visar. >> Och reparationerna kostade som ett hyfsat lyxigt svenskt hus. Kanske inte underligt tt JM benämnt sin förre spelare som "unmanageable".

Lillebror Hazard gör succé för Borussia Mönchengladbach och gjorde det här målet i tyska cupen. Se själva >>

Vi hörde om det i somras en hel del de sista dagarna av fönstret. Dvs Mattia Destro från Roma till Chelsea. Till skillnad från en del andra rykten är jag lite intresserad av detta. Destro utvecklas fortfarande, är i en bra ålder och skulle bli ett utmärkt komplement till Costa och Remy (ja, Drogba, jag räknar inte med dig nästa säsong trots succéen senaste matcherna).

TORSDAG:
Napolis José Callejon kommer till Chelsea. Om vi ska tro ryktena. 27-åringen som har den positiva egenskapen att han kan spela flera positioner skulle kosta 23m pund. Jag ser inte att han kan tillföra något som inte redan finns i klubben.

ONSDAG:
Shakira på Stamford Bridge? Nja, kanske inte så troligt. Men ryktena hävdar att hennes pojkvän Gerard Pique från Barcelona är aktuell för Chelsea. Det låter inte särdeles trovärdigt. Men ska vi välja mellan dem så föredrar jag Shakiras musik till Piques försvarsspel.

Southampton lär vara intresserade av att utnyttja köpoptionen på Ryan Bertrand, den lär vara på ca 8m pund. Med tanke på hur Bertrand spelat så låter det som ett väldigt bra pris för Bertrand har varit mycket bra för årets största överraskningslag.

En må-bra-story som kanske känns tuff en dag som denna när nyheten om Klas Ingeson kommit. Nyheter som tyvärr väcker minnen man inte vill ha. Men läs gärna om Shrewsbury-fansen Lloyd och JM. >>

TISDAG:
Wallace som hade en lika hemsk lånetid hos Inter som Victor Moses hos Scousers förra säsongen har ingen tur. Han har spelat mer för Vitesse redan i år än han gjorde på hela förra året, men i helgens match mot NAC Breda bröt han ett ben i handen och är nu gipsad. Det är ju ingen jätteallvarlig skada men ett par veckor vid sidlinjen lär det bli.

Absolut inte konfirmerat men tyvärr inte heller osannolikt. Från USA-källor talas det om att Diego Costa måste opereras. Det har nog varit frågan länge och frågan är nog mer när än om är CSFC rädda för. Men med smart spelande kanske vi kan utnyttja hans talang hela säsongen, fast visst vore det underbart om Chelsea kunde stoppa honom från landslagsspel. Det lär inte ske, men önska kan man.

MÅNDAG:
det verkar som fd Unitedspelaren Gary Neville håller Ded CSFC om att de måste ändra attityd och inställning i matcherna. Det talas om killerinstinkt, CSFC föredrar att kalla det att de måste spela för att vinna matcherna, inte säkra ett ynkligt ettmålsresultat. Läs mer >>
   Sedan får vi diskutera om det är ett taktiskt drag, vilket många inte tror - här är vi osäkra, eller om det är spelarna själva som orsakar detta. I vilket fall som måste JM, JT eller någon ta tag i det annars blir det som förra säsongen.

Positivt, även om det inte hjälper oss är att Uniteds oerhört fula försvarsspel igår har dragit igång en kampanj från bl a Daily Mail om att rensa upp fult försvarsspel med den sorts brottningstaktik som Rojo och Smalling ägnade sig åt igår. För sent för oss men förhoppningsvis sätter det samma fokus på fuskande försvarsspelare som debatten om filmande anfallare gjort. Vi lär aldrig slippa det, men kanske vågar domare döma emot det även om Phil Dowd skämde ut sig själv och sin yrkeskår igår (och den journalist som gav honom högst betyg av alla på plan för att han gjorde det, och till och med pekade på att han fick högt betyg för att Dowd tillät den här sortens spel!!!). Kampanjen heter Hands off in the box, och är ett steg i rätt riktning (som ärligt talat också kan slå fel då den lite grann tyvärr kommer att uppmuntra mer filmning hos anfallare som låtsas brottas, men...)

Sportjournalister och fakta är ju inte världens bästa kombo som Expressens Englandsbaserade nye fotbollsskribent visar här:
    Så här skriver han idag:
   Helgens citat 3
"Jag är hellre etta än kommer bakifrån, för då har vi lite utrymme för misstag… eller för domarnas misstag" sa Mourinho, och fick in en liten diskret sågning av Phil Dowd.
    Bara ett litet problem - José Mourinho sa detta INNAN matchen mot United!

 

  En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.



Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop