1 Chelsea FC 8 sp 7 v 1 o 0 f 23 - 8 mål 22 p

Crystal Palace   v   CHELSEA      1 - 2   (0-1)

Speroni; Kelly, Hangeland, Delaney, Ward; McArthur, Jedinak, Ledley; Puncheon, Campbell, Bolasie.

avb: Hennessey, Mariappa, Guedioura, Zaha, Doyle, Gayle, Chamakh

CHELSEAS INSATS
 6-

Borde skapat betydligt fler farligheter med sin dominans i första halvlek. Mycket onödig utvisning av Azpi. Vi kanske ska vara glada över att vi inte ställdes på hårdare utmaning efter det här uppehållet. Total bolldominans som dagens måste resultera i fler chanser! (och helst fler mål). Okoncentrerat och lite nonchalant i delar av andra tyvärr. Borde och skulle varit fler mål. Målskillnad är viktig. Bjöd in Palace i matchen sent pga felaktig attityd och inställning.

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Trasslade till det i matchinledningen, men han redde ut det så skickligt som han ska. Vi inte riktigt på alerten som vi är vana vid att se honom i positionsspelet i början. (Landslagsbaksmälla?!) 6+
Branislav Ivanovic Spelade relativt defensivt i första då han fick understödja Cahill. Lite mer den vanlige Iva i andra. Hade en del problem när Zaha kom in. Var inte med på målet. Sämsta matchen i år. 6-
Gary Cahill Även han gjorde en tavla tidigt som kunde kostat, ovanligt. Hade stora problem med Campbell. Inte någon bra inledning alls av Cahill. Spelade upp sig i andra men det var ingen stor dag för Cahill. 6-
John Terry 500e matchen som kapten! En tidigt hörnnick (lite lös) som räddades på linjen. Bäst bakåt, som sig bör idag. 7
César Azpilicueta <> Direkt rött för en glidtackling med dobbarna uppe precis bredvid domaren. Inte särskilt inflytelserik innan dess. Mycket onödigt, både på fel ställe och fel omdöme. Tre matchers avstängning kostar det Dave nu. 5
Cesc Fabregas* Första halvlek var nog hans hittills mest anonyma i Chelsea. Behärskat och snyggt mål efter fint förspel då Chelsea äntligen agerade i andra. Kom igång ordentligt efter det. 7-
Nemanja Matic Lite offensivare än vanligt då Palace mittfält inte hotade särskilt mycket. Några fina offensiva passningar då han kunde kliva högre upp i plan än vanligt. 7
Oscar Vilken läcker frispark han satte redan i matchinledningen. Tog stort playmakeransvar tidigt i matchen. Dominant framåt då. Stod även för passet till Fabregas mål och var ganska nära ett andra mål men målvakten hann ned. 7+
Eden Hazard Ivrigt uppvaktad i en match där motståndarna inte behövde täcka Costa också. Vi ställer dock högre krav på honom. Spelade mycket till höger idag. 6+
Willian Rörlig, aktiv som alltid. Nära att göra ett snyggt mål vid kvarten. Offrades vid Azpis utvisning. Tyvärr för han försökte verkligen den här matchen också. 7
Loic Remy Inte mycket till service och därmed inga lägen i första. Hade ett där han tyvärr stannat upp. Klart mer aktiv från start i andra. men inte heller i andra hittade bollarna fram till honom. Synd, ett mål för honom hade varit bra nu när Costa inte är helt kurant. 6+
---
Filipe Luis In för Willian då Azpi visades ut. 42. Ställdes inte på några svåra prov och märktes inte så mycket framåt heller. Energisk dock. Kommer att få fler chanser framöver nu. 6+
Mohamed Salah In för Hazard 86. För kort tid för betyg. -
Didier Drogba In för Remy 90 (skulle varit Solanke men JM ändrade sig sent) För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK
Cech, Zouma, Filipe Luis, Mikel, Salah, Drogba, Solanke
* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <> utvisning, direkt rött

Manager JOSÉ MOURINHOS INSATS

BETYG

Satte Palace under press från start med högt tempo och rappt spel. Om han vilade Costa eller tvingades vila honom lär vi få veta mer om framöver. Remy naturlig ersättare och så tycker jag det ska vara även om JM lite grann favoriserat Drogba i säsongsinledningen. Fick omdisponera tidigt pga Azpilicuetas utvisning och lite virrigt var det i slutminuterna av första pga det. Kunde kanske offrat Fabregas istället för Willian då detta inte var spanjorens match, men så gör ju Fabregas mål och jag blir åter felvisad av min käre portugis.;-)
   Vet inte vad instruktionerna var inför andra halvlek men av inledningen att döma var det helt fel i mina ögon. Det tog sig dock så. Kan inte varit helt nöjd med koncentrationen i andra halvlek, men det är en vecka med tre matcher så...en dag på jobbet helt enkelt.
   Jag skyller Chelseas dåliga attityd och nonchalans på att JM inte vill öka målskörden utan låter laget bli lata och nochiga. Det ska inte bli match av en sådan här match om vi säger så. Kommentatorerna ville ha det till att Chelsea "testade" ett mer bollkontrollerande spel, men jag ser det inte så och jag vill inte ha sådana tester om skillnaden mellan lagen i mål inte är större.

6-

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Oscar

KORT OM MATCHEN

Spanien förstörde Diego Costa som måste vilas (frågan är hur länge, en del gissar upp till tre veckor!). Det innebar att Loic Remy fick starta. Lite överraskande två brasilianare trots mycket långa resor.
   Matchen började med en ordentlig tavla av Courtois, som denne dock själv reder ut.
   Chelsea drog upp ett högt tempo tidigt. Vilket snabbt satte Palace under press. En frispark i bra läge drar Oscar precis över muren och otagbart i mål redan i 6 minuten. Crystal Palace var dock absolut inte ofarliga i sina uppstötar trots det tidiga underläget.
   Stort bollövertag i matchen och farliga fasta situationer tidigt för Chelsea även om Palace hade fler sådana första tjugo.
   Regnet kom vid halvtimmen och då gick också tempot naturligt nog ned. Palace hade till dess åstadkommit en del farligheter, framförallt från deras vänsterkant men mycket lite rakt genom plan. Chelsea hade en klar dominans men inte så många farliga lägen, lite tamt såg det ut. Särskilt Remy fick dåligt understöd tycker jag i första. Chelsea spelade lite väl smånätt många gånger. Chelsea försöker få Palace att jaga och det betalar sig säkert senare i matchen.    Punchen hade ett mycket bra skott som Courtois fick boxa bort i slutet av halvleken när Palace fick lite grepp om matchen. Då åkte Azpi ut med ett direkt rött kort efter en dålig tackling. Hårt dömt tyckte jag nog men dobbarna var där och precis bredvid domaren. Minuten efter fick Delaney titt andra gula, klart gult så det var inte mycket att snacka om. Hetsig avslutning av första men också ett par chanser åt vardera hållen. (Lite turligt att Delaney var så klumpig att han tar livtag när han har ett gult bara minuten efter så det blev jämnt antal spelare på plan igen).
   Oerhört trista första minuter av andra halvlek. Tio mot tio borde gynna Chelsea men det gjordes ingenting. Till Fabregas gör ett snyggt mål (och drog på sig en varning strax innan). Väldigt fin uppbyggnad till målet.
   Försökte spela lite för snyggt, lite för komplicerat vid tillfälle i andra. 77% bollinnehav på bortaplan i 70 minuter måste resultera i fler chanser och egentligen i fler mål också. Borde satt ett tredje mål och avslutat matchen tidigt. Lade också av för tidigt och gav Palace ett mål genom att sluta spela. Visst, det blir många matcher nu - men ändå!
    Slarvigt, nonchalant och inte godkänt att släppa till i slutet - igen! Chelsea måste få bukt med den där attityden.

DOMARTEAMETS INSATS Craig Pawson

BETYG

Ny domare för mig. Fick en besvärlig uppgift och lite hårt tyckte jag Azpis utvisning var först, men ändå absoklut inte fel. TV-reprisen gav domaren mer rätt. Solklara gula på Delaney.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låt så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. / lindy

Besök csfc-facebook: facebook