csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 6 sp 5 v 1 o 0 f 19 - 7 mål 16 p

29 sept - 5 ok 2014

Nyheter v-40



SÖNDAG:
Det är nästan oroväckande hur eniga alla sk experter är om att Chelsea vinner idag. Sådant tenderar att göra mig lite nervös. Självklart tror jag också att Chelsea vinner men det är ju i ryggmärgen på mig. Chelsea vinner alltid, oavsett hur det sedan går. Det kommer att bli en väldigt intressant match med tanke på Fabregas-situationen dock. Och jag blir inte förvånad om denne gör mål idag. Även om jag bryr mig mindre om vem som gör dem, bara vi inte missar ens en bråkdel lika mycket som mot Sporting, för då får vi problem med vilket lag som och Arsenal är bättre än vilket lag som. Många intressanta poänger finns det dock att följa - och även om matchen inte lär avgöra serien så medföljer de inte alls oväsentliga Bragging Rights for London för det lag som vinner oavsett ligan.
    Ska vi döma av veckans matcher är det Chelseas tur. Arsenal hade lite proppen ur och fick mycket bra utdelning mot ett Galatasaray som lämnat försvaret hemma i Istanbul och Chelsea (läs Schürrle) missade allt i Lissabon. Så även om Arsenal vill ha revansch och säkert är supertända kanske de är övertända också och lossnar det för Chelsea med tanke på kvaliteten på de chanser laget skapar numera....det kan bli kul. Men bara vi vinner spelar ju resultatet ingen roll idag. Roligt dock om det blir roligare än så då det inte blir någon fotboll s a s att intressera sig för framöver på ett tag sedan.

Glöm inte heller, Chelsea Ladies spelar samtidigt mot nedflyttningsklara Everton. De spelar för ligaseger med en omgång kvar. Everton kommer att flyttas ned ur WSL, det står redan klart. Chelsea leder en poäng före förra årets mästare Liverpool och två före Birmingham med en omgång kvar efter denna, så poängtapp för de andra och det är klart!

Ovanligt många mindgames inför dagens stora match. Senaste är att Wenger går ut och säger att han tror inte alls att Diego Costa har någon skada. Nä, det är säkert därför som han inte spelade i senaste landslagsuppehållet mer än en del av en match, eller missade alla dessa matcher i slutet av förra säsongen...

LÖRDAG:
U-18 vann borta mot svåra Norwich med 2-1. Båda målen av nya stjärnan Tammy Abraham, varav ett på straff.

Värt att läsa inför Matchen.
   Om Cesc Fabregas, kanske är det sanningen om hur övergången gick till och då stämmer JMs version, inte Arsenals.>>> Mycket intressant om ni frågar mig. Jag för väntar mig inget svar inom snar framtid, men jag undrar om den här versionen faktiskt inte ligger närmare sanningen än den omhuldade myten om att han ville tillbaka till Arsenal mer... (JM har ju också gått ut och byggt på den här nya, alternativa versionen genom att påpeka inför matchen hur mycket Fabregas trivs i Chelsea. Och varifrån kommer ryktena om att Chelseafansen idag inte gillar Fabregas, det är absolut inget CSFC har märkt av. Dagens fotboll är annorlunda och precis lika besvikna vi är över Frank Lampards spel för City, minst lika lyckliga är vi över att Fabregas 2.0, den bättre versionen, idag spelar i Chelsea. Men ingen förväntar sig att han ska fira ett mål mot dem, där går och bör det gå en gräns. Ingen bryr sig om vissa spelare som byter klubb firar mål, förutom hur de gör det eller hur Adebayor?, men vissa spelare har ett förflutet som är större och viktigare i en gammal klubb och det respekterar den abosluta majoriteten av fotbollsfans. Man byter fruar och flickvänner också i livet utan att snacka skit om dem. (Vilket DM också ger en lista för >)

En intressant analys om Fabregas framsteg som spelare. >> Visserligen av Gary Neville som jag kanske fortfarande har svårt att acceptera som expert men som hålls högt i England där han märks betydligt mer än här.

Vill ni veta mer varför matchen mellan JM och Wenger är så infekterad (åtminstone i media, även om jag nog tror det finns en genuin ovilja mellan de två som står för väldigt olika grunder i fotboll) läs gärna detta. >>

FREDAG:
Vinst mot Everton och några resultat i andra matcher som blir rätt och Chelsea vinner andra upplagan av damernas nya liga, Super League Championship.Det är näst sista omgången och vinst för Chelsea och tappade poäng för regerande mästarna Liverpool och Birmingham och Chelsea är mästare på hemmaplan!
     Chelsea är starka på alla fronter, det vet vi. Det är förstås nye managern Emma Hayes som får mycket av äran för framgångarna (tänk också på att damlaget är det enda som har en svensk spelare!). Läs gärna mer här >>>
     Det är rolig läsning (och tänk på att vi faktiskt blev näst sist förra året)

Ett annat tema är förstås det faktum att Whiner och Mourinho knappast gillar varandra. Här är en bra exposé om varför - jag tror även något mer neutrala kommer att hålla med om några slutsatser JM drar om Wenger Voyeuren.>>>

Tidningarna har börjat. Målat ut den stora händelsen i söndagens match som Cesc Fabreags mot sin gamla klubb. T ex Daily Mail har ett halvdussin artiklar på detta tema idag -

Arsenalfansens stora hopp är släckt. Diego Costa spelar på söndag. Han är tyvärr också uttagen i spanska landslaget till de två landskamper som Spanien utan tvekan borde vinna även om de ställer halva ordinarie laget (fast det är klart, den form de visat senaste halvåret...) Drogba däremot som brukar ha för vana att göra mål på just Arsenal är skadad liksom Ramires. Inte så mycket mot Arsenals digra skadelista där det senaste frågetecknet är Alexis Sanchez. JM gör dock helt klart att Chelsea är mycket viktigare än Spanien och han kommer inte att spara Diego Costa för landslagets skull. Det här blir första gången i Chelsea som Costa spelar tre matcher på en vecka då Chelsea varit tvungna att hantera honom försiktigt tidigare.

Lewis Baker har fått sin första uttagning i Englands U-21-landslag för play-off-matcherna mot Kroatien. Baker är bara 19 år gammal. (Även Patrick Bamford är uttagen). Läs gärna mer om honom här >>

Kul fakta: José Mourinho har aldrig någonsin förlorat mot Arsenal. Därmed inte sagt att det blir tennissiffror igen.

TORSDAG:
Arsenal vann en storseger mot ett väldigt svagt Galatasaray (försvarsspel, vad är det?). Proppen ur. Chelsea missade fler frilägen än jag någonsin sett i en stormatch tror jag. Proppen ur på söndag istället?

ONSDAG:
Arsenal har tio spelare på skadelistan inför matchen i helgen. Och det innan kvällens möte mot Galatasaray. Det är anmärkningsvärt, särskilt då några av dem onekligen är duktiga spelare. Man förstår att Wenger nu pratar om att investera i bättre medicinska faciliteter inom Arsenal, något Chelsea gjorde för flera år sedan och vår skadesituation har faktiskt varit rätt ok sedan dess (långtidsskador som inte går att undvikas får man ju räkna bort).

TISDAG
Ungdomarna fortsätter imponera stort i Uefa Youth CL. Idag 5-0 på bortaplan mot Sporting Lissabons akademi som räknas som en av de allra bästa i Portugal. Målgörare: Charlie Colkett, str, Charly Musonda, Tammy Abraham 2 st, Dominic Solanke. Det var andra raka segern och målskillnaden 9-1 på två matcher!

Drogba är skadad och följde inte med till Lissabon. Liksom Ramires. Däremot räknar JM med att starta Diego Costa men han är väldigt noga med att betona att det är chansningar inför framtida matcher. Får hoppas det håller för ska vi vinna gruppen måste vi nog vinna den här matchen efter slarvet mot Schalke. Vilket blir betydligt tuffare än förståsigpåarna tror.
   Uniteds Nani tycks fått en nystart i lånet till Sporting och den andre anfallaren Slimani som var sensationellt bra i Algeriets VM-lag kommer att som man säger ställa frågor till vårt försvar, och vi vet ju att det har inte varit helt tätt i år. Sporting spelade också bra mot Porto i fredags. Att JM som har ett förflutet i klubben lär inte underskatta dem, det tror vi inte på - men ibland når det inte riktigt ut till spelarna som vi noterat. JM har dock aldrig förlorat mot Sporting som manager. Det är första gången Chelsea möter klubben som anses ha Portugals bästa ungdomsakademi (en viss C Ronaldo kommer ju därifrån bl a).
    Spelar JT, och det gör han ju, så är det hans 100:e CL-match (bara Lamps har fler, 102 plus vad han nu får i svekklubben):.
   Glöm inte heller; Sporting gjorde också bort sig i första matchen, och har ännu större anledning att revanschera sig här.

MÅNDAG:
Turkish Airline har nu tagit bort twittret om att de blir nya tröjsponsorer...

En viktig vecka. En CL-match jag anser vi måste vinna, det räcker inte med en hedersam oavgjord match på bortaplan efter slarvet mot Schalke. Målet måste vara gruppseger och det kräver vinst i så gott som alla kvarvarande matcher.
    Sedan i helgen kommer förstås stormatchen mot Arsenal. ingen kan glömma hur det gick senast. Anyone for tennis, som man säger om 6-0-resultat. Att tro på något liknande är nog svårt. Något måste även Wenger lärt sig om att spela på resultat i svåra bortamatcher. Hittills har de haft hemmamatcher mot toppmotstånd så. Å andra handen är Arsenal ordentligt skadedrabbat och även om Theo Walcott är på väg tillbaka är det nog för tidigt. Därtill saknar de Arteta deras främsta defensiva mittfältskraft och Aaron Ramsey, deras kanske bäste spelare på mitten. Försvaret är också ihåligt. Chelsea kommer ut tvekan att vara favoriter i den här matchen.

Efter det går fotbollen åter i ide och vi får genomlida landslagsfotboll med oro för skador. JM försöker påverka Spanien att inte kalla upp Diego Costa mot Slovakien och Luxembourg 9+12 okt. Men då Chelsea har massor med landslagsspelare i alla åldrar kommer många att vara aktiva i sina respektive landslag i den här perioden och då de flesta spelar tävlingsmatcher kan det leda till att även Chelsea förlorar spelare inför fortsättningen av ligan.

 

Rykten, notiser m m, v-40



SÖNDAG:
Jag tror inte ett dugg på det men spanska! källor hävdar att Real fick bud på Sergio Ramos i somras och att den budgivaren lär vara aktuell igen senast i sommar. Ingen vet vem det var, men självklart påstås det vara Chelsea. Varför fattar jag inte, särskilt inte som relatonerna mellan JM och Sergio Ramos påstås vara ansträngda?! Dock, Sergio Ramos är Spaniens bäste mittback, därom råder ju inget tvivel.

FREDAG:
Nathaniel Chalobah hoppade in senast och var tänkt för start mot Leicester i helgen för Burnley. Så blir det inte. Han skadade i en otäck olycka i en U-21-match mot Hull i tisdags och har fått svullna andningsvägar! som gör att han får inte spela.

Sami Khedira var inte bara sensommarens stora rykte. Han är det igen. Arsenal eller Chelsea, det lär tydligen vara det enda som gäller.... Fast moneybags (kul att få skriva det om ett lag vars supportrar alltid hatar oss i media för att varit det...) Man United lär försöka värva honom redan i januari. Khedira blir ju fri transfer i sommar. United är dock villiga att lägga upp 10m pund och en enorm veckolön (ska bli intressant att se hur de klarar PLs FFP-regler med det lönekonto de bygger upp nu) för att ta över honom redan i januari. Ändå är Chelsea favoriter till hans signatur (kanske lika mycket för att stoppa United...för vi har ju inte direkt ett behov med både Romeu och van Ginkel, skadad igen, utlånade).

Diego Costa blev månadens spelare i augusti. Han är redan utsedd till PFA Fans Månadens spelare för september.

Efter att Arsenal slog ett extremt försvarsuselt Galatasary stort i veckan är tuppkammen stor och medierna översvämmer med spelare och fans som tror Arsenal ska få revansch. Experterna tror dock inte alls på det och där spekuleras det för nästan första gången någonsin (det har hänt förut, spekulationerna, aldrig någonsin utgången) att Wenger för första gången ska anpassa sin taktik och lagets spelstil mot motståndet... Vi lär få se, men spelar de mot Chelsea som mot Galatasaray lär vi blå få rätt roligt - förutsatt att våra anfallare sätter några av alla de chanser de skapar (lyssnar du Schürrle som väl missat dussinet som borde varit mål mot Bolton och Sporting).

TORSDAG:
U-21-laget är obesegrat och se gärna Izzy Browns läckra solomål mot Leicester här >>

John Terrys reaktion på hur förra säsongen slutade. Läs mer >>

ONSDAG:
Diego Costa har hamnat i den otrevliga situationen att klubben vill värna om hans framtid som spelare och inte riskera skador mot att representera sitt land. Han har därför förklarat att han står till förfogande i matcherna mot jättenationerna Slovakien och Luxembourg. Man avundas inte Costa och det är min övertygelse att Del Bosque tyvärr kommer att ta ut honom. Vi kan bara hoppas att han åtminstone inte behöver spela mot Luxembourg, en motståndare till och med Spanien i nuvarande form borde slå.
   Som ni känner till kan Diego Costa inte träna mellan matcherna och JM vill därför vila honom. Costa rehabtränar enbart.

TISDAG:
Lite sillysnack. Anderson Talisco är aktuell, om vi ska tro amerikanska sajter (de är bara ett par veckor efter alla andra med det ryktet). Liksom Munir El Haddadi från Barcelona som inte skrivit på nytt kontrakt och kan skriva för-kontrakt i januari. Barcelonatalangen lär attrahera Chelsea, och förstås Arsenal som älskar att köpa Barca-ungdomar.

MÅNDAG:
Bra lånehelg för våra spelare. Ryan Bertrand gjorde mål och talade om att han kände sig sviken av löften i Chelsea. Inte oväntat och det enda förvånande är att Chelsea lånade ut honom till Saints istället för försäljning. Lucas Piazon gjorde ett sensationellt vinstmål i Bundesliga och Stipe Perica gjorde två mål mot Ajax för NAC Breda (dock förlust ändå).

Vi trodde Eden Hazards nya kontrakt skulle bli klart förra veckan. Nu får vi hoppas det bli innan landslagsuppehållet. Under tiden har förstås ryktena om PSG startat igen, som om de inte hade nog problem med sina usla resultat i ligan.

 

   

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.



Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop