1 Chelsea FC 6 sp 5 v 1 o 0 f 19 - 7 mål 16 p

CHELSEA   v   Aston Villa        3 - 0   (1-0)

Guzan; Hutton, Senderos, Baker, Cissokho; Cleverley, Westwood, Delph; Weimann, Agbonlahor, Richardson.

avb: Given, Bacuna, Clark, Sanchez, N'Zogbia, Grealish, Bent

CHELSEAS INSATS
 7+

Gjorde en riktigt bra första halvlek utan pricken över i trots en liten ledning. Massivt spelövertag mot ett lag som försvarade bra. Spelade stundtals riktigt bra, men som sagt - borde gjort fler mål trots allt. Men laget ser väldigt bra ut just nu för alla tyoer av matcher.

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Ännu en väldigt lugn dag på jobbet. Slängde sig snyggt några gånger i onödan på skott utanför. 6+
Branislav Ivanovic Dundrade som vanligt upp och ned på kanten. Har nog haft sin bästa säsongsinledning någonsin. Bra nick på en hörna. 7-
Gary Cahill* Tog ett gult på Agbonlahor, liggande på marken och drog omkull honom med handen. Kul, då han spelar för oss... kunde nästan blivit friläges dock. Höll på att göra en jättetavla i andra, men hade tur i att bollen gick förbi spelaren han inte uppfattade bakom ryggen. 6+
John Terry Ovanligt osynlig, men det kanske berodde mer på Villa än JT. 6+
César Azpilicueta En mot en är det inte många som kommer förbi honom. Som han utvecklats under Mourinho. Hoppas andra också börjar fatta hur bra han är, för utanför Chelsea får han absolut inte den credd han förtjänar. Målpass också. 7
Cesc Fabregas* Inte lika tydlig som tidigare men ändå en spelare som skapar lägen för andra. Ligger tankemässigt ett steg före de flesta motståndare. Skulle skjutit istället för att passa runt 65 minuten, men... 7-
Nemanja Matic Han är så stark, kanske inte lika smidig och snabb men fysiskt sett står han upp mot så gott som alla. Dominant. 7+
Oscar Har kommit igång efter den långa VM-säsongen. Ser mycket lovande ut. Inte hans svåraste mål men det satt. Mycket nytta ute på plan. Borde gjort ett mål till men var för nätt när han stötte till bollen så försvaren hann emellan. 8-
Eden Hazard Märktes mer defensivt till höger än vad han brukar till vänster (beror det på att Azpi där håller undan allt åt honom?). Alltid nyttig framåt förstås. Men vi förväntar oss också alltid mer av haz. Underbar framspelning, nästan, till ett andra Costamål. Togs ut tidigt för att sparas. 7
Willian Började piggt och ska ha all ära av Oscars ledningsmål. Höll också på att göra ett eget strax efter. Riktigt stark första halvlek. Sköt mycket, men väldigt illa. Vilket sänker betyget förstås. Skott ska gå på mål. Mål också efter ett Costaskott, retur. Enkelt. 7+
Diego Costa Vilken klack när han frispelade Willian på mittplan. Sätter skräck i försvaren, det syns verkligen när de dubblar och tripplar upp på honom. Hotade vid flera tillfällen, någon onödig offside. Väldigt rörligt - hela tiden. Mål = förstås och mycket nära ett par till. 7+
---
André Schürrle In för Hazard. 68. Är inte just nu inte lika effektiv som inhoppare som startspelare. 6

BETYG

Behövde inte göra något extra. Laget gjorde vad de skulle och ingen kan klaga på laguttagningen, det här är de elva bästa just för ögonblicket. Byte för att spara Hazard, inte oväntat med tanke på viktiga matcher i veckan. Hade kanske väntat att Costa skulle tagits ut tidigt efter sitt mål, men han är kanske inte så "illa däran" som man kan tro av rapporterna.

7

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Oscar

KORT OM MATCHEN

Pigg inledning både från Villa och Chelsea, piggast från Chelsea i 7e minuten när Willian skjuter, får returen och söker Oscar som bara behöver lägga in den i mål. Överhuvudtaget en stark inledning på matchen.
   Dominerade klart första halvlek men skapade lite för få chanser på den dominansen. Lite oroande att vi inte har samma effektivitet som i tidigare matcher, något vi sett de senaste veckorna. Villa försvarade sig dock väldigt bra, det måste erkännas. Ledningen i halvtid borde likväl varit större.
  Ledningen är långt från säker och Chelsea behöver fler mål för att vi ska hålla avståndet i tabellen och ordna trepoängaren.
    Lite öppnare i andra vilket också gav Chelsea möjligen att spela sig fram till ett nytt Costamål. Han är ett fenomen. Åtta mål på sex ligamatcher.
   Spelade helt underbart från typ 60 minuten framåt en stund. En av de bästa perioderna hitills i år. Dock bara nära mål innan byten.
   Säker avslutning av matchen och andra halvlek där Villa inte tillläts sticka upp direkt. Villa mattades också kraftigt, ungefär som väntat när man utsätts för den press som Chelsea hela tiden applicerade.

Mycket skönt att vi också höll nollan.

DOMARTEAMETS INSATS Phil Dowd

BETYG

Dowd är nog Englands bäste domare just nu. Felfri insats som jag såg.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låt så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. / lindy

Besök csfc-facebook: facebook