csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 3 sp 3 v 0 o 0 f 11 - 4 mål 9 p

1 - 7 september 2014

Nyheter v-36
Se era ligatips >>



SÖNDAG:
Hoppas det inte är ett omen inför herrarnas möte med City i näst-nästa omgång. Men Chelsea Ladies åkte ur Continental Cup efter att förlorat borta mot Manchester City med 1-0.

LÖRDAG:
En intressant artikel om vårt jättelöfte Lewis Baker som numer också tillhör a-truppen. >>

En av sommarens höjdpunkter är självklart att replikera och passa tillbaka till alla bittra manure-fans som alltid snackat skit om Chelsea som köpelag nu när de dels spenderat mer än Chelsea någonsin gjort och det även avslöjats att de har den dyraste truppen (redan innan Blind, di Maria och Falcao) av alla. Det är hur kul som helst att ge tillbaka och fråga manure-fansen om deras köpelag och hur det känns att vara precis som all andra (de verkligen hatar den identitetskrisen, liksom scousers gör det).
   Vilket leder till att jag gärna rekommenderar hur José Mourinho säger att Chelseas dagar som köpelag är över och att vi inte kan konkurrera med MU-big pockets. Läs själva. >>

FREDAG:
Ännu en gång visar det sig att förhoppningen om att Chelseas spelare kom undan landskamperna, som bara är vänskaps..., utan skador är falska. Diego Costa har slagit upp sin lårskada och nu måste han vilas till han är totalt helt frisk, inte spela mot Swansea. Jag är klart oroad över hans skadelägen, och med Remy ska vi ändå klara av Swansea som jag ser det. Bättre spara Diego Costa till City-matchen, för där behöver vi allt vi kan få framåt.

Chelsea Ladies är liksom herrarna i topp på sin liga och vann igår mot ärkefienden Arsenal (Englands genom tiderna i särklass bästa damlag) med 3-2 på bortaplan. Starkt jobbat. Yuki Ogimi på straff, Jackie Groenen och ett sent avgörande av Ji So-Yun ordnade segern. (Arsenal missade en straff också) Chelsea är fyra poäng före förra säsongens vinnare Liverpool och tre före Birmingham som ännu räknas som favorit, och som har en match mindre spelad.

TORSDAG:
Loic Remy, inhoppare, gjorde ett härligt mål (vinstmålet) ikväll när Frankrike fortsatte göra livet svårt för del Bosque (och varför han med sin antika fotbollsfilsofi får fortsätta...tiki-taka-skit). Grattis vår nya spelare.
   Åter har tiki-taka =sidledes-fotbollen visat sig vara död. Tack för det. Frankrike ser väldigt intressanta ut trots betydligt mindre stora namn. Bra mycket roligare fotboll. Så är det ju en fd Chelseaspelare som leder dem.  
    (Min personliga åsikt är att den fotboll Bayern spelade 2012, efter att Chelsea visat dem och de utvecklat den, är den bästa fotboll som finns. Chelsea har dock en lyra till att spela, vi kan försvara).

Alla människor som tycker Silly Season är intressant och kul bör läsa den här artikeln och istället förfäras. Silly season är en uppfinning som gör alla fans fan så mycket fattigare och alla agenter och spelare enormt mycket rikare. Inga som helst andra tjänar på företeelsen än dem. Kanske medierna som lyckas locka till klick. >>>

Rättelse: tydligen fickk Gary Cahill en skada mot Norge, men den ska vara lindrig dock.

Vi var lite överraskade av Mitchell Beeneys elevering till a-truppen med tröjnummer och allt. Självklart handlade det om reglerna för home-growns, särskilt till CL. Mark Schwarzer fick nämligen inte plats i CL-truppen och Beeney var därför tvungen att lyftas in i truppen för att klara reglementet. Han lär knappast få stå om vi inte har en extrem otur; jag tänker t ex på matchen mot Reading där Stephen Hunt avsiktligt knäade Petr Cech och nästan dödade honom, senare i matchen blev ju också Carlo Cudicini skadad (en skada som såg svårare ut i tv än Petrs...vilket ännu en gång visar att man kan inte lita på tv). Då fick John Terry avsluta som Chelseas målvakt och höll nollan några minuter.

Första landslagsomgången klar och som tur var inga skador.
  Två Chelseaspelare blev målgörare, Andreas Christensen för Danmark U-21 i en 3-1-vinst, André Schürrle räddade minimalt av den tyska äran i en argentinsk utklassning där Angel di Maria tydligen var fantastisk i en 4-2-vinst.

ONSDAG:
Chelsea har registrerat sina trupper för PL och CL fram till nästa fönster. I dem har flera ungdomsspelare fått tröjnummer; som Jeremie Boga, Lewis Baker och kanske mer överraskande målvakten Mitchell Beeney som fjärde målvakt i truppen Ni kan läsa mer på CFCs hemsida. Truppens nummer finns här >>

azpi skrev nytt långtidskontrakt förra veckan och nästa man för det är förstås Thibaut Courtois. Diskussioner har förts i flera veckor (och kan säkerligen influerat JMs laguttagning, sådan är verkligheten numer till en viss del). Chelsea hoppas att allt är klart till månadsskiftet. Courtois har två år kvar på sitt nuvarande kontrakt.

TISDAG:
Loic Remy tar nummer 18 i Chelsea.

César Azpilicueta, eller Dave som han är känd som i Chelseakretsar har skrivit ett nytt kontrakt med klubben. Det är ett femårskontrakt. Dave är ett av klubbens största fynd i mina ögon. Han var kanske inte helt billig när han kom från Marseille sommaren 2012 för 7m pund - men som han har växt och utvecklats i Chelsea. Given i klubben på höger eller vänster sida, alltid pålitlig, aldrig en dålig match, lojal, en managers dröm med sin bredd och spelförståelse. Det enda är väl att han kanske kunde göra fler mål.... Han har ännu inte gjort något (ok, ett i ligacupen men vi pratar om ligan), till och med Mikel har ju gjort ett ligamål.

Äntligen över. Så nu har medier redan börjat spekulera i januari månads övergångar. Ja, över är det inte helt. För i England t ex kan spelare fortfarande lånas ut nedåt i seriesystemet, så vi kanske kan förvänta oss några kortare lån till januari från Chelsea fortfarande, trots att 26 spelare redan lånats ut. Flera av dem önskade jag innerligt hade varit försäljningar istället, men många lån är ju knappast gratis och det handlar inte bara om att slippa betala löner. Det är någon miljon pund hit och dit i lånekostnader också för lånande klubbar, så vi blir ju inte utan intäkter på utlånade spelare heller.
     Chelseas sista dag blev lugn. Några väntade låneaffärer gjordes upp men Chelsea hade handlat färdigt när man ersatte Torres med Remy.
    En närmare titt på övergångarna kommer separat senare.

En till låneaffär presenterades i morse, en sen låneaffär där Jamal Blackman följer Bamford och Omerou till Middlesbrough. Den lovande målvakten är där på korttidslån till januari. Så var de alltså 26.

MÅNDAG:
The Mirror meddelar att Chelsea har stängt. Ingen är kvar på kontoren vid Stamford Bridge eller på Cobham. Det lär alltså inte bli någon mer övergång till eller från Chelsea. Skönt att eländet är över. Jag kan förstå fascinationen hos allmänheten, men jag förstår ännu mer hur mycket managers hatar de här dagarna.

Islam Feruz som hoppade av ett lån i Ryssland väljer varmare klimat då han lånas ut till OFI Kreta i grekiska ligan istället. Där får han legenden Gattuso som manager. Låter intressantare än en rysk andradivisionsklubb.

Ännu fler väntade lån är klara; Matej Delac, målvakt ska representera Arles-Avignon i södra Frankrike och Ligue 2. Vår mexikan Ulises Davila flyttar till Kanarieöarna och Deportivo Tenerife i spanska andraligan efter att hjälpt Cordoba vinna uppflyttng förra säsongen. Ingen av dem får för tillfället arbetstillstånd i England vilket förklarar klubbarna.    
    Det gör det till 24 utlånade spelare, en hel spelartrupp nu.

Nu är även lånet av Marco van Ginkel bekräftat. Chelseas trupp börjar bli tunnare, men också mer liknande den som de får anmäla tack vare home-grown-tjafset. Vår trupp just nu >>

Nathaniel Chalobah lånas ut till Burnley till januari.
Det talas om fler lån men det här är det enda bekräftade hittills.

Typiskt, här har jag levt i illusionen om att silly season stänger idag vid lunch, men det är inte förrän vid midnatt det är slut. Så det finns fortfarande saker att oroa sig över hela dagen. Mest orolig är jag att Petr Cech ska begära att få lämna. Jag vet inte riktigt hur jag ställer mig till van Ginkel lånas ut för att förstärka Milan, men han behöver speltid och Matic är för bra just nu. (Även om han i mina betyg inte fått lika högt som han får av betygssättare som ser honom live - vilket jag skyller på tv som aldrig ger hela bilden av en spelare och särskilt tycks det drabba defensiva mittfältare).
   (Milan har ju blivit rena Chelsea B på sistone; Essien, Alex, Torres och kanske van Ginkel har ju alla ett förflutet hos oss).
   Vi får nog räkna med att det blir några spelare som lånas ut särskilt yngre sådana. Bamford till Middlesbrough verkar mest aktuellt men kanske Chalobah också försvinner på lån. Vi talar förstås om längre lån, korta lån för unga spelare kan ju förekomma när som.

Så är det landslagsuppehåll, vilket känns så fel som det bara kan bli. Det är helfel att silly season får fortsätta när säsongen börjat, men det är också fel att första landslagsuppehållet kommer så ruskigt tidigt. Det är och blir en stor fördel för vissa lag; lag som värvat mycket, ändrat spelmodell, bytt manager och så gynnas av landslagsuppehållet medan topplag med många inernationella spelare missgynnas då de i princip bara kan genomföra träningar med juniorerna och någon enstaka från a-truppen. Förutom då det uppenbara, den stora skaderisken. Det är åtminstone inte längre ett uppehåll för träningsmatcher utan det är i alla fall minst en landskamp som faktiskt gäller något. för de europeiska spelarna.

 

Rykten, notiser m m, v-36


Se Silly season verdict>
Chelseas spelaraffärer i sommar >>

SÖNDAG:
Om ni trodde silly season var över har media glömt bort det redan och det har redan spekulerats i vilka spelare Chelsea ska köpa nu. För tillfället är det mycket snack om löftet Zakaria Bakkali då denne inte förlängt sitt kontrakt med PSV. Hans attityd ifrågasätts dock ordentligt och hans kritiker menar att han har en alltför hög tanke om sig själv. Var kan vi mött den inställningen förr?

LÖRDAG:

Diego Costas skada är i det andra benet, inte det som satte hans medverkan mot Everton i fara förra veckan. Skadan har undersökts med magnetkamera, men inget sägs om hur allvarlig skadan är. Vi har bara som det sägs nedan att Silva inte tror den är allvarlig.

Det var mycket snack om Tiago till Chelsea tidigt i somras och sent i våras. CSFC tog det inte särskilt allvarligt för vi såg inte behovet av ännu en återvändande mittfältare. Nu hävdar Tiago att han faktiskt hade ett erbjudande (han var kontraktslös då) men att han också insåg att han var överflödig i Chelsea och därför tackade nej.

Ryktet om Diego Costas skada är att den inte är så allvarlig. CSFC väntar nog dock på att det kommer från läkare istället för lagkamraten i Spanien, David Silva.

Real Madrid lär lagt bud eller åtminstone noga hört sig för om att värva Ramires från Chelsea. Det blev nej.

FREDAG:
Thibaut Courtois lär vara väldigt nära att skriva under ett nytt kontrakt (femårs?). Det lär bli en ordentlig lönehöjning från nuvarande juniorlönen 30.000 pund i veckan. Vilket är mer än dubbla månadslönen för en mediansvensk.
   Det lär signeras när han kommer tillbaka till SW6 efter landskamperna.

Så är det då dags att tro vad man vill. Vissa källor inkl JM hävdar att Lampard (m fl) var erbjudna att stanna i Chelsea. Lampard går nu ut och säger att han ville stanna men att Chelsea inte ville ha honom. Det är nog mest en fråga om; han sa, hon sa....

TORSDAG:
CSFC har ju undrat över de mystiska läkarunder-sökningarna med Loic Remy. Liverpool skyllde på att han inte klarade den och drog proppen på affären. Chelsea köpte honom i full visshet om detta. Så vad är problemet?
   Ryktena säger det är Remys hjärta.
   Det ska finnas en abnormalitet i Remys hjärta, som upptäcktes redan 2010 när han skulle till Marseille. Det gjorde att transfern förhalades men till slut kom Remy dit och hans karriär tog fart.
   Det var alltså ingen ny skada eller sjukdom utan något Loic Remy med flera känt till i flera år och hans karriär har bara gått uppåt. Det handlar alltså enbart om hur olika klubbar värderar frågan. Marseille, QPR, Chelsea anser att det är ingen risk, Liverpool ansåg där finns en risk. Frågan är kanske egentligen bara den; vad säger försäkringsbolagen?
   Med tanke på att några fotbollsspelare (inte många) har dött av hjärtrelaterade sjukdomar känns det ju lite pirrigt. Ingen av dem var dock kända innan som hjärtsjuka och många spelare (fler än de som råkat illa ut) har haft fina karriärer trots avvikelser med den komplexa maskin som heter hjärtat. Chelsea känner till det, Remy kommer att vara den mest övervakade spelaren i klubben. Jag tror vi måste böja oss för dr Bioscas värdering av problemet. En avvikelse behöver inte innebära ett fel. Det föds människor med sex tår, det är en avvikelse men inte mer.

ONSDAG:
Nu är det över och nu ska alla analysera silly season. Så även förstås CSFC. Se ovan eller till höger.

TISDAG:
Kanske inte vad Olof Lundh på fotbollskanalen gillar men jag älskar det. Leeds, som upplever någon slags vaken dröm (och kanske för fansen inte den positiva sorten) har ju sparkat sin tränare och upptäckt att trots att det finns en massa lediga tränare tackar de ändå nej till Leeds. Kanske är det den nye ägaren som efter hur många turer som helst lyckades ta över efter Ken Bates som förstörde ännu en klubb (om än inte lika illa som han ställde till det i Chelsea när han nästan konkursade oss genom att pantförskriva klubben för sina privata affärer). Extra roligt tycker jag det är att det är gamla Chelseanamn som Steve Clarke och Paul Clement som tillhör dem som nobbat Dirty Leeds. (Idag tycker de flesta Chelseasupportrar kanske mest illa om Liverpool, men för Chelseaälskare i mer mogna åldrar finns det alltid ett rum där vi tycker väldigt illa om just Dirty Leeds. Ett arv framförallt från året 1970 och den sorts fotboll de stod för på den tiden, även om flera namn är smått legendariska, som Billy Bremner, Jackie Charlton, Peter Lorimer och andra hårdingar som tyckte det var bäst att först sparka ned spelaren och sedan ta bollen. Moderna domare hade svalt piporna av häpnad hade de sett det idag).

Ett meddelande till alla de sportskrivare som till varje pris försökte få Petr Cech att lämna Chelsea. Han är inte alls ledsen över att stanna kvar.... >>>

MÅNDAG:
Tydligen är dr Eva och klubbens huvudläkare Biosca duktiga på vad de gör. För Cesc Fabregas lär gått ut på sociala medier för att meddela att Evertonmatchen var hans första på 8! månader som han spelat utan att känna av en ljumskskada.

Daily Mail hävdar att Petr Cech har erbjudits Queens Park Rangers. Det är väldigt obekräftat. //Och artikeln har senare tagits bort även om ingressen finns kvar på huvudsidan. Verkar som någon lekt aprillo aprillo

Petr Cech på landslagsuppdrag i Prag har uttryckt sig diplomatisk (dvs suddigt och oklart) vilket skyndar på skvallret om honom. Det verkar dock inte särdeles hett.

Det verkar som om Falcao hamnar i United. De ska ha betalat 6m pund i låneavgift och hans lön (vilket gör att två spelare i United nu kostar över en halv miljon pund i veckan i löner, och då vet jag inte vad van Persie tjänar). Men liksom med di Maria. Visst en enorm kvalitetsspelare, men behövde United anfallare? Eller samlar de nu anfallare som de tidigare samlade offensiva mittfältare i nummer tio-rollen? Själv är jag bara väldigt glad att det inte blev City för det hade förstärkt dem och de är ett större hot mot oss än ett läckande United som panikköper.

Sprucket, Islam Feruz var på väg att lånas ut till ryska division två-klubben FC Krylia Sovetov, men två dagar i Ryssland räckte för Feruz som återvände hem. Han kände att det var en för stor omställning (utanför plan) trots att han hyllar omhändertagandet i klubben.

CSFC gissade att Chalobah lånas ut idag, och det ser ut att bli så - till Burnley. Jag tror det passar Chalobah väldigt bra.

Det kommer att bli en extra intensiv silly-dag. I England är man övertygade om att City får Falcao vilket nog ställer de flesta tips om saker och ting upp och ned, United är fortfarande tvingade att handla stort, mycket och panikartat - vilket kanske inte direket ger rätt spelare. Lite grann samma känsla kring Arsenal vars fans trycker på ordentligt om en anfallare, fast jag ser nog andra områden som borde vara mer akuta. Dock, Falcaos framtid är nog största frågetecknet under dagen, särskilt som Negredo nu tydligen gått med på att säljas till Valencia.

 

 

   

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop