csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 3 sp 3 v 0 o 0 f 11 - 4 mål 9 p

25-31 augusti 2014

Nyheter v-35
Se era ligatips >>



SÖNDAG:
QPR har officielt bekräftat att Loic Remy nu är en Chelseaspelare.
   Det har också Chelsea gjort nu.
   Kontraktet är oväntat långt, fyra år.

Jag är väldigt nyfiken på skillnaden som görs i den medicinska undersökningen. Uppenbarligen har Loic Remy klarat Chelseas standard (även om det knappast kunnat vara en riktigt fullständig undersökning med tanke på tiden varit), men han klarade inte Liverpools. Vad det var som fällde honom där har vi aldrig fått veta, inte ens skvallervägen. Klubbarna har dock uppenbarligen olika bedömningar.
   Undrar ni hur en läkarundersökning går till så ger Daily Mail svaret här >>

Det är inte klart vilket nummer Remy får, om han tar det lediga nummer 9 eller om vi får ännu en nummerrockad i sommar med att Costa tar 9 istället...

José Mourinho har twittrat: Welcome Remy, så vi får nog anse att affären är klar. (Lite udda att JM twittrar men...) Det har också kommit en bild där Loic Remy håller i en Chelseatröja i vad som ser ut som en korridor på Stamford Bridge. Dock inget på hemsidan ännu.

LÖRDAG:
Det var en underbar match för alla på läktaren och de framför tv:n – men inte för mig, säger José Mourinho till BBC.

OM ni hade oturen att missa matchen mot Everton, då är det er skyldighet som Chelseafans att leta reda på en reprissänding eller Youtube eller vad som helst och se den och bli roade, kanske även lite oroade. Ligafinal, ettan mot tvåan (åtminstone dagens) efter landslagsöknen som inträffar nu.

Oscar är skadad vilket förklarar delvis den nya laguppställningen.

U-18 slog idag Leicester borta med enda målet, av Ike Ugbo.

Efter att följt Man United i inledningen av säsongen så är det verkligen att beklaga att vi inte möter dem förrän i slutet av oktober, för de är inte bra nu men kommer säkert att bli klart bättre när värvningarna kommit in i spelet och van Gaal lyckats impementera sina idéer. Just nu är Man U dock absolut inte ett lag att frukta, vilket de flesta av deras motståndare efter landslagsuppehållet säkert konstaterar belåtet.

Det blev Middlesbrough för Patrick Bamford, på lån. Det har Middlesbrough bekräftat. Lite överraskande att det blev klart redan nu när Chelsea saknar en tredje anfallare, men kanske tyder det på att affären med Loic Remy är nära. Däremot råder osäkerhet om hur långt det är; Middlesbrough har angett säsongslån men andra källor hävdar att det bara är till januari. Chelsea har inte bekräftat ännu.

Mer obligatorisk fanläsning. >>>

Dagens stora fråga, som vi nog aldrig kommer att få ett definitivt svar på, är; hur mycket fick Chelsea betala av Torres lön för att han skulle gå till Milan?

Som vanligt när vi möter Everton är jag lite nervös. Vi brukar ha väldigt svårt för dem, men hur skönt skulle det inte vara med en klar seger idag och ett väldigt bra avtryck och avstamp på en säsong som vi alla ser fram emot med enorma förväntningar. Och inte bara vi; i England anses till exempel vår Champions Leaguelottning vara extremt fördelaktig (jag delar inte deras "nedvärdering" av motständarna Schalke och Sporting, men visst var det en helt ok lottning). Engelska bookmakers har faktiskt sänkt oddsen för att Chelsea ska vinna CL efter det.
    Chelsea har dock plusstatistik på Everton med 66 vunna matcher mot Evertons 53 (och lika många oavgjorda). Chelseas största vinst borta mot Everton är rätt blygsam, 0-3, så det är täta matcher. Och de hände 1908 resp 1956... (Everton har dock slagit oss med 6-0 så sent som 1978)
   Det är osäkert om Costa spelar. Everton har skador på Steven Pienaar, Bryan Oviedo, Arouna Kone och Ross Barkley. Christian Atsu får inte spela då han ju är utlånad från oss. Lukaku möter dock för första gången någonsin Chelsea. Kanske spelar även Eto'o. Två spelare som det spekuleras i har en hel del att försöka bevisa mot just oss.
   Frågetecken har ställts om Evertons fysiska status då de tappat matcher i slutet två gånger redan den här säsongen. Och mot Arsenal var det ju som om de slutade spela på slutet.
   Med möjligt undantag av Costa är det nog samma Chelsea som startar idag som tidigare. Jag tror inte JM gör några större ändringar till den här matchen och varningsflagg hissas framförallt för våra ytterbackar som nog får en rätt jobbig kväll.

FREDAG:
CHELSEA LÅNAR UT TORRES TILL MILAN. I TVÅ ÅR!
    Det är återstoden av hans kontrakt så Fernando Torres är inte längre en Chelseaspelare.
   Vi kan bara tacka honom för hårt arbete och lojalt arbete, men tyvärr blev hans tid i Chelsea inte som vi hade hoppats den där sista silly season-dagen i januari 2011 (tidernas enda riktigt spännande silly seasondag).
    Han är ändå en spelare att respektera och uppskatta för hans inställning och hans bidrag till Chelsea.

   Helt klart är det inte. Torres måste gå med på personliga villkor, men det här hade aldrig någonsin kommit så här långt om det inte redan i princip var klart - han måste också klara läkarundersökningen förstås.
   Torres kostade Chelsea 1,1m pund per mål. 45 stycken på 172 matcher under 3,5 år. (Men i ligan endast 20 mål på 110 matcher!, så det var i cuperna han bidrog mest). Det är dock inte alls det enda sättet att se på affären. För Torres lär ha sålt för mer än 50m pund i tröjor över hela världen under den här perioden, mer än hans transfersumma (självklart är det dock inte vinsten på tröjorna utan totalsumman - men ändå).
   Chelsea har nu gjort sig av med tre av de fyra-fem som tjänade mest i lön i klubben, vilket kommer att vara oerhört viktigt särskilt för PL-FFP-reglerna som ställer lön mot omsättningen som viktigare än Uefas. Det är kanske den viktigaste faktorn i den här affären ekonomiskt. Personligt är det att Fernando Torres nu får chansen att hitta sig själv igen i en oerhört mycket lättare och svagare liga. VI ÖNSKAR HONOM ALL LYCKA TILL.

Nu måste dock Chelsea snabbt förstärka. Loic Remy är hetaste alternativet, näst hetast är Mattia Destro.


Lewis Baker har skrivit ett fem-årskontrakt med Chelsea. Bra.

Diego Costa är nog högst tveksam för Evertonmatchen men ser onekligen ut att vara tillbaka efter landslagsuppehållet och att han slipper vara med på det är ju bara positiv. Mer oroande är att Chelsea mörkar hans skada. Det talas bara om en muskelskada. Chelsea brukar inte uppträda som NHL så det verkar underligt, andra talar om lårmuskeln och vi vet ju att den ställde till stora problem för Costa i slutet av vårsäsongen.
    Dock, Costa reser med laget till Goodison, så om han är så ok kanske det blir ett inhopp... just nu är det väldigt svårt att bedöma vad som händer. Vi kan bara hoppas på det bästa.

Everton borta har och är en riktigt svår uppgift för Chelsea. Vi har inget imponerande facit på Goodison, inte ens på den tiden då Everton var betydligt mindre en utmanare om CL-platser än idag. De har revansch att fordra efter att väldigt onödigt förlorat poäng mot Arsenal.
   Lukaku är nu en toffee och han är nog särskilt angelägen om att göra avtryck i just den här matchen. Visa att han gjorde rätt som gick till Everton, imponera på hemmafansen och sticka ett finger i ögat på JM för att denne inte trodde på honom. Lukaku kommer att vara oerhört tänd inför den här uppgiften. Kanske övertänd.
   Eto'o tvivlar jag på att kommer att spela, men han har säkert liknande känslor, särskilt som han spelade den sårade oskulden i början av sommaren och snackade skit om Chelsea och JM. Däremot ser jag det väl som årets största vågspel och på sitt sätt intressantaste experiment om det är sant att Evertons nya nummer 5, faktiskt ska spela som defensiv mittfältare för dem - det kan nog...gå hur som helst.
   En tredje vinst vore så skönt inför landslagstorkan och sätter stämningen inför hela säsongen när transfermarknaden äntligen har stängt och alla vet var de är och hör hemma. Lätt, nej. Det här betraktar jag som säsongens kanske näst tuffaste bortamatch för oss med tanke på hur det brukar se ut och vissa underströmningar som finns, inte minst hos Everton som börjat med två stycken 2-2-matcher.
   Schürrle är skottvilligast i Chelsea hittills med tio skott. Dock, endast ett på mål. Där är Iva bäst med tre.
  Statistiskt är det viktigt att Chelsea tar ledningen. Everton vänder nämligen väldigt sällan en match. I år har de dock tappat ledningar tre gånger (en mot Arsenal med två mål och två gånger mot Leicester).

TORSDAG:
Spelschemat, Chelsea startar hemma mot Schalke och avslutar hemma mot Sporting. Det är nog bra även om vi startade hemma mot Basel med en förlust förra året. Se spelschemat >>

LOTTNINGEN
Toppseedade Chelsea hamnade i Grupp G i sista dragningen, från pott 2 möter vi Schalke 04 igen (var i samma grupp förra året) också dragen i sista dragningen, från pott 3 lottades vi mot Sporting Lissabon (tufft), och till sist Mariobo, Slovenien som slog ut Celtic.
   En helt ok lottning. Inte så lätt att Chelsea ska kunna underskatta motståndet och inte så svår att det känns jättetuft.

Enklast lottning av de engelska lagen fick helt klart Liverpool med Real Madrid, Basel och Ludogorets. Arsenal hade som vanligt rätt stor tur med Dortmund, Galatasaray och Anderlecht -det borde de klara att gå vidare från utan vidare. Manchester City har nog den tuffaste lottningen av de engelska laen med Bayern München, CSKA Moskva och Roma i sin grupp.

Överlag finns blev det nog så att det är inte direkt upplagt för överraskningar, det finns två större favoriter i varje grupp. Jag förväntar mig inte några skrällar.

Viktigt, väldigt viktigt i år tror jag det blir att vinna gruppen för att få lättare lottning i slutspelet.
---

Obligatorisk läsning för varje Chelsea supporter eller den som vill kalla sig det. >>>

Det senaste är att Diego Costas skada är inte så farlig, den kallas en mindre muskelskada.

Till de av er som sticker huvudet i sanden, liksom jag, och försöker förneka att säsongen redan ska ta paus för landskamper i fjorton dagar -ni kanske inte bryr er, men för första gången på bra många år har Chelsea bara en enda spelare med i landslaget. För Sturridge och ex-Chelsea räknas ju inte. Endast Cahill representerar nu Chelsea i det engelska landslaget. Tyvärr har vi desto fler spelare med i alla andra landslag. Enda positiva är att Costa är skadad och missar Evertonmatchen (fortfarande inget nytt om det) så får han vila från landskamperna också.

Diego Costa lär ha ådragit sig en muskelskada i träning och olyckskorparna spekulerar i sex veckor på sidlinjen.

Det blir Bolton i Ligacupens nästa omgång, ska spelas helgen 22 sep.

Klockan 17:45 idag lottas Champions Leagues gruppspel. Chelsea är som vanligt toppseedat men det kan bli tuff lottning ändå. Dock ej något annat engelskt lag. Vad sägs om Malmö?
   Vi kan få PSG!, Roma eller Galatasary...

TISDAG:
KLART: George Saville lämnar för Wolverhampton. Ryktet säger en övergångssumma om 1m pund. Det är pengar det med.

John Terry tillägnar alla eventuella titlar det här till Lord A. Läs mer >> Vi får hoppas de blir många och tunga.

MÅNDAG:
Chelsea har sorg idag. En av våra största, inte spelare, men fans och supporter, Lord Richard Attenborough har gått bort. 90 år gammal, född 1923. Attenborough var through and through blue som man brukar säga. Han var förutom en fantastiskt karriär som skådespelare och regissör som ledde till att han adlades, också ett stående inslag på Stamford Bridge i vått och torrt. Styrelsemedlem och en av klubbens allra mest uppskattade medlemmar. Vila i frid sir Richard, Lord A, Dickie!
    Läs mer om honom på CFC >>>
    Klubben kommer att hedra honom genom att bära sorgband mot Everton på lördag. Flera av oss äldre har ju sett honom leende på läktaren och vet vilket sant Chelseahjärta han hade.

José Mourinho, kanske fotbollsvärldens främste matchcoach, har lagt fram ett förslag som fotbollsjournalisten som skriver om det kallar bisarrt (men som en omröstning visar har majoritetsstöd) om coaching breaks i PL. Dvs ungefär som vattenavbrotten i VM, en time-out under varje halvlek som ger managers möjlighet att påverka taktiken och förändra. Något JM bra gärna hade velat göra i första halvlek mot Leicester. JM tror det skulle göra fotbollen attraktivare. Jag tror jag vet vad David Fjäll, Chelseasupporter a la fotbollskonservativ på SVT skulle säga....

Chelsea U-21 slog Norwich under söndagen med 3-1, målgörare Jeremie Boga, Dominic Solanke och ett självmål.

Damerna vann också med 3-1, över serieledarna Birmingham. Ji-So-Yun, Gilly Flaherty och Eniola Aluko målgörare.

Vi tappade serieledningen under söndagen på målskillnad, sådant händer även om det nästan aldrig händer till Tottenham. Ikväll går den första riktigt stora matchen av stapeln; City mot Liverpool.
   Arsenal lyckades med en riktig moralhöjare när de sent på Goodison hämtade in ett tvåmålsunderläge. Något som kan bli en fördel för Chelsea på lördag när vi åker till Goodison för att möta Everton. För visst kommer det att finnas i deras bakhuvud att de tappade en ledning som verkade stensäker, liksom Chelsea kommer att veta att en vändning är möjlig. Förra året förlorade Chelsea motsvarande match, det vill vi verkligen inte se i år.
   Efter nästa helg är det ett sådant där hopplöst landslagsuppehåll och inget spel på ett par veckor. Därefter kommer en intensiv period när ligan, Champions League och ligacupen går igång igen.
   Champions League lottas på fredag kl 12. Chelsea tillhör de toppseedade lagen även om Real Madrid nog får bära favoritskapet för årets omgång också efter sina värvningar och förra årets resultat. Barcelona har också värvat tungt men har de värvat rätt? Bayern förstärker och när skadade spelare återkommer går de inte att räkna bort. City lär nog göra en riktig push för årets CL. Chelsea är alltid bra. PSG har skaffat sig oerhört värdefull rutin. Det saknas inte kandidater som är kapabla att vinna CL, för som vi väl vet - utan tur vinner man inte cupturneringar som den.

 

Rykten, notiser m m, v-35


Årets spelaraffärer: >>

SÖNDAG:
Marco van Ginkel kommer att spela för Milan den här säsongen. Det säger hans agent Rob Jansen. Chelsea har dock inte sagt något ännu. Jag är kluven men helt klart behöver van Ginkel speltid så det är nog bäst för honom.

Det sades att Arsenal drog sig ur Remy-värvningen för att de inte behövde en anfallare. De ångrar sig nog efter dagens match för nog såg det ut som om de behövde en. Sanningen lär varit att Chelsea hade agerat så snabbt när Torres lämnade att affären var redan i princip klar när Arsenal vaknade och försökte utlösa utköpsklausulen.

Det ser mer och mer ut som om Marco van Ginkel lånas ut till Milan som Chelsea verkligen subsiderar i år, för att få speltid. Ryktet säger att han är på väg dit för läkarundersökningen. Även Torres lär varit inblandad i försöken att övertala den unge holländaren att komma dit och ska ha ringt Marco för att prata med honom. Första beskedet var ju annars tidigare att Marco tackade nej till Milan.

PSG försöker låna Petr Cech för de får ju inte värva honom. Något Chelsea som sagt måste sätta stopp för. Det är en sak att släppa spelare som vill lämna, men då ska klubben ha betalt. Och ingen vet egentligen om Petr vill lämna, allt om honom är sagt av andra personer än honom själv. PSG försöker också värva Chelseas målvaktstränare Christophe Lollichon.
    
Nu vill jag bara ha klart med Remy (eller annan anfallare som ersätter Torres) och så släng igen fönstret tack.

Som sagt, det lär bli mycket hit och dit idag. Nu ska Arsenal dragit sig ur jakten på Loic Remy.

Det kommer att bli intensivt idag, då det i praktiken är sista dagen på Silly season även om det är öppet till kl 12 imorgon.
   Arsenal har utmanat Chelsea och lagt bud på Loic Remy. Det handlar ju inte om budgivning när det gäller honom då han har en fast utköpsklausul för lag som Chelsea och Arsenal. Det handlar mer om vart han själv vill gå och väljer. Arsenals fördel lär vara att de kan lova honom mer speltid då Giroud är långtidsskadad. Chelseas fördelar är andra; som en högre lönenivå kanske, större chans till titlar och annat gull-gull. Vi får se vad som händer idag.
   PSG försöker låna Petr Cech, vilket är något som bara inte får ske. Av hur många skäl som helst där det viktigaste kanske är att vi ska inte hjälpa en av huvudkonkurrenterna i Champions League.
   Det lär säkert också hända en del på utlåningsfronten i Chelsea. Bamford är väl den som är närmast att gå, men det beror säkert också på hur kampen om Remy slutar.

LÖRDAG:
Petr Cech lär bekräftat att han lämnar inte Chelsea innan deadline på måndag. Han stannar i Chelsea åtminstone hösten ut. Vi lär få höra mer om detta vid nästa silly season.

Harry Redknapp har gått ut och sagt att Loic Remy är så gott som klar för Chelsea. Remy ska ha erbjudit sig spela idag mot Sunderland, men Redknapp ställde över honom efter att Chelsea har utlöst övergångsklausulen på 8 alt 8,5m pund.

Det senaste om Costa är att han är OK för spel idag. Så mycket för alla varningar om att han skulle vara borta i månader (men samma sak sades ju om Drogba tidigare i månaden).

Engelska medier säger att Chelsea har utlöst Loic Remys utköpsklausul på 8m pund (för ett CL-spelande lag, så det ser ut som favoriten i det närmaste redan är klar. Och det är ju ett smart val, en beprövad anfallare med PL-erfarenhet. Att Demba Ba var detsamma och också kom billigt men aldrig riktigt fick chansen får vi väl glömma i det här fallet. För det är trots allt en sista-minuten lösning det här då Torres utlåning ändå var rätt överraskande, och väldigt bra för lönekontot. (Hans lön lär bli mindre än hälften av Torres, men som sagt, vi vet ju inte hur mycket av Torres lön i Milan Chelsea får betala).
   Remy gjorde 14 mål som utlånad till Newcastle förra året. Han är också en spelare med bredd då han inte enbart kan spela renodlad anfallare utan också på kanten, den position JM testade Torres i flera träningsmatcher tillsammans med Costa när vi låg under.
   Ryktet är dock att även om många fans är mycket nöjda med att Torres lämnar är inte JM lika nöjd.

FREDAG:
Sky Italia (långt mindre, långt mindre seriösa än Sky i England) hävdar att Torres är överens med Milan om en övergång och att han är på väg, eller i Milano för läkarundersökning. Innan jag vet hur mycket Chelsea får betala för att bli av med Torres... om det nu är sant, så lär Chelsea få betala utköp eller lön i någon form - det är jag fullt övertygad om, innan dess tar jag det för vad det är. Ett italienskt rykte. Viktigt är också att Chelsea har någon på gång som kan ersätta Torres.
   Men vad som än händer tycks Torres specialitet med sena silly season-händelser bli aktuellt. Men det är flera dagar kvar så... Det är ju inte heller så att vi Chelseasupportrar gråter blod om Torres lämnar. Han har jobbat hårt och lojalt, men lyckats - det har han inte.

JM hävdar att Torres har inte sagt att han vill lämna. Han säger klart att Chelsea ska ha tre anfallare i år. Men om Torres väljer att lämna för att bli en lyckligare människa i en ny, annan liga då kommer Chelsea aldrig att ställa sig i vägen. Det har Chelsea aldrig gjort, något som gör mig stolt som supporter och som få andra toppklubbar någonsin kan säga.

Också en italienare som anser sig veta mer om Chelsea än vad Chelsea tycks göra. Men det kan ju vara sant då det ändå är en väldigt väntad och naturlig lösning. OM Torres lämnar är Loic Remy första namnet för att ersätta honom.

Daily Mail skryter om sitt facit med att gissa övergångar på Silly Seasons sista dag. Idag tror de att en sådan transfer kan bli Petr Cech till Liverpool! Risken är minimal hävdar jag, jag tror och hoppas fortfarande på att Petr stannar.
   Däremot är deras reportrar rörande överens om att sommarens bästa transfers tillhör bägge Chelsea; dvs Cesc Fabregas och Diego Costa. Det gillar vi.

TORSDAG:
Det ser ut som om det blir Middlesbrough för Patrick Bamford, lån förstås. Dels har Middlesbrough släppt en anfallare, dels är snacket sådant. Lite synd, bamford hade förtjänat en chans i PL, men ett år till med regelbundet spel och kanske blir han redo. Jag gillade verkligen vad jag såg under försäsongen.

Torres agent lär vara i London för snack om Torres framtid.

Dagens tvärvändning är att Marco van Ginkel ändå lånas ut till Milan. Lugn, det är bara Daily Star som påstår det.
   Nix, nu följer de andra tidningarna på och hävdar att Filippo Inzaghi lovat honom speltid han inte kan få hos Chelsea. Detta kan bli de sista dagarnas clou; plus om Torres följer honom. Torres är ju van vid Sily Season deadline deals - men han måste ersättas så..., vad det gäller van Ginkels position har vi fortfarande kapacitet i klubben.

Costa skadad, omedelbart knyts Chelsea till varenda tillgänglig anfallare i världen. Inklusive lån av Falcao talas det om. Milans möjlighet att få Torres är död. Ja, ni känner igen scenariot. Vi får se om Chelsea kastar sig ut på marknaden. Kanske är Loic Remy ett prisvärt alternativ, för Chelsea skulle han ju kosta bara 8m pund om man chansar trots scousers nej av medicinska skäl (vilka aldrig avslöjats så vitt jag vet).

West Hams löfte Reece Oxford lär intressera Chelsea. Något medierna hoppat på (det är ju inte bara Chelsea som ska köpa honom) då han var med i West Hams ligacuptrupp. Oxford är dock ett köp för framtiden. Han är bara 15 år.

Spanskt rykte så ni kan lika gärna glömma att vi berättar det. Alvaro Arbeloa till Chelsea. Varför?

Marseilles president ska vara i London för att sälja spelare... specifikt André Ayew.

ONSDAG:
Som väntat kommer nu dementierna kring att Marco van Ginkel ens skulle överväga att låta sig lånas ut till Milan. Skönt, för det är inte han av våra defensiva mittfältare som behöver röra på sig. Van Ginkel kommer att vara en alldeles utmärkt back-up till Matic och lära sig massor i år.

Den här bilden är bara för bra så trots att den inte handlar om Chelsea måste vi ju publicera den, eller hur?


Osäkert om vad för avtal Eto'o skrev. igår var engelska tidningar klara på att det handlade om ett år, idag verkar det som han lurade på Everton ett två-årsavtal vilket kanske bättre förklarar övergången och hur Everton kunde ta sig an en spelare vars lönekrav tvingat bort andra friare. Det verkar också som om det skedde väldigt mycket för att han inte blev vald av Liverpool som gick med en yngre årgång. Vi får se om han spelar på lördag, han är väl knappast i närheten av matchform men det finns andra parametrar som kanske gör att han vill spela just då.

Mer snack om Torres till Milan och det börjar verka som om Milan är villiga att ta sig an Torres förutsatt att de får låna Marco van Ginkel. Galliani har bekräftat att han för samtal med Chelsea. Det kanske blir några snabba affärer sent i fönstret, men det här är något Chelsea enbart ska gå med på om en ersättare av sorts finns redo.

TISDAG:
Så har då Samuel Eto'o, saknad av få, hittat en ny klubb. Och det är klubben vi möter på lördag. Det vill säga Everton. Eto'o som var fri agent har skrivit på för ett år (inte två som t ex SVT påstår). Oklart om han är spelklar redan till lördag, vilket vi kanske ska hoppas inte blir fallet då vi ju vet att Eto'o gör bara mål på hemmaplan och Everton har ju hemmamatch på lördag. En avsiktsförklaring är det ändå av Everton även om CSFC misstänker att lönen ligger klart under vad Eto'o begärt av andra klubbar. Everton betalar säkert inte sådana summor även om det bara är för ett år.

Steven Pienaar som haft en förmåga att spela väldigt bra mot oss när han spelar i blått (inte när han spelade i vitt, Tottenham) kommer inte att spela på lördag. Han tvingades till ett tidigt byte mot Arsenal och är skadad.

Skillnad på klubb och klubb. Chelseas spelare har ju lekt hela havet stormar med sina tröjnummer i sommar. I Man United har Januzaj bytt tröjnummer. Varför tar jag upp det, jo för som Daily Mail skriver om. En 8-åring som älskar United och Januzaj hade just sparat ihop 90 pund!!! och köpt hans tröja med gamla numret. Nu kan han inte bära den så kompisarna retar honom för att det är fel nummer. Man United vägrar hjälpa honom.
   Poängen: Chelsea har gratis bytt ut alla officiellt inköpta Chelseatröjor t ex med Eden Hazards gamla nummer och kidsen får istället den nya och den med fel nummer går till välgörenhet! Och oss anklagar de för att bara vara en penga-klubb.

Missa inte det här, jag är inget fan av sociala medier, men Petr Cech visar att han har bett. Fullständigt underbart twitterutbyte. Se >>

I Italien! är det i det närmaste klart. Torres ersätter Balotelli i Milan. No further comments, men vi är långt ifrån lika övertygade. Långt lång ifrån.
   Tydligen blir jag tvingad att kommentera vidare. Övertygelsen om att det här kommer att ske är stor i delar av media. CSFC avvaktar. Men ryktet är att Chelsea och Milan ska vara överens och det handlar om Torres personliga villkor. Vi visste ju att skvallret skulle hamna här när Torres inte var på bänken i lördags (det var å andra sidan inte heller Salah...). Torres tackade redan tidigt i somras nej till Inter (som är ett bättre lag än Milan just nu), men Milan hoppas antagligen att gamla goda kontakter vad det gäller att få Chelsea att betala hela eller delar av lönerna ska fixa det här. Precis som vad som skedde när Hernan Crespos frus hemlängtan blev för svår, eller med Shevschenko när denne också hade floppat i Chelsea.
   Det verkar ju mer man läser inte handla om en övergång utan ett lån, vilket verkligen lär kosta Chelsea lönepengar till Torres.
   Nu säger vissa tidningar att Torres vägrar lån och vill bara diskutera en permanent övergång....
    Vi lär få höra mycket mer om detta, eller inte alls närmaste dagarna. Tro mig. Men kanske blir Torres ännu en gång ett transferfönstrets sista stora nyhet, som det mycket intressanta när han kom till Chelsea i sista minuten och Andy Carroll köptes in för enorma pengar för att täcka honom i ett panikköp av Liverpool (som väl lite grann påminner om hur United agerar just nu).

Fortfarande rykten om Mattia Destro till Chelsea. Lite dyr och med nuvarande trupp fel då han ej är home-grown, men skulle Torres mot alla odds lämna blir det ju intressantare.

George Saville verkar vara på väg till Wolverhampton i en övergång värd 1m pund. Det blir nog helt rätt för honom.

MÅNDAG:
Första stora toppmötet går ju egentligen inte att dra slutsatser från för hela säsongen; men intressant var det. Scousers spelade kanske lite trevligare fotboll ibland men saknade stål. Lovren såg alldeles för lovande ut i rött; men så rasade försvaret ihop ett par gånger och City kunde direkt utnyttja det. Jovetic lever upp till sin försäsongsform efter en svår förstasäsong (precis som Lamela i spuds). Nog drar jag ändå slutsatsen; det kommer att handla om City och Chelsea i år. Två lag som helt enkelt verkar mer kompletta än de andra. City har dock mer farliga anfallsalternativ än vi. Men oj vilken tuff säsong det kommer att bli. För mig är det dock solklart, vi behöver även i år vinna matcherna mot City för att ha chansen att vinna ligan. De visade dock klara svagheter sista minuterna. De lär JM och Chelsea utnyttja precis som förra året när ingen trodde vi skulle kunna rå på dem borta.
   För scousers lär det inte räcka med att spela trevlig fotboll stundtals, deras effektivitet räcker inte till utan Suarez och som jag lite elakt hoppades; Sturridge kommer inte att få en lika fantastisk säsong i år som förra. Frågan är vad Balotelli tillför - eller tar från laget?
   Omgångens matcher lägger onekligen upp för att Spuds-Scousers och Everton-Chelsea blir helgens mest spännande och avgörande matcher. Frågan är väl om Burnley kan ta poäng av Man United... Vi får inte förlora poäng mot Everton, och det är verkligen en tuff uppgift. Det går inte som förra året att spela på oavgjort resultat i vissa bortamatcher - det är Djurgårdens motto som gäller i år; Full fart framåt, håll tätt bakåt.

The Sun (Murdochs obehagligaste tabloid i England) hävdar att Fernando Torres är villig att lämna Chelsea. Förutsatt att han får resten av sin lön utbetald i en engångssumma. Ca 200m kr uppskattar blaskan det till. Hur dumma tror de Chelsea är. Skulle Torres göra en Bogarde, då lär Chelsea döda hans karriär och låta honom lyfta lön och träna med pojklagen de närmaste två åren. Inte fasen släpper de honom gratis, betalar hans lön och ser honom spela i en annan klubb? Så dumma är inga.
   Det är ju så dumt Silly-rykte att det är inte ens värt att kommentera och det stämmer inte alls med den professionalism (om än ej skicklighet) Torres hela tiden visat hos Chelsea. Lögn och förbannad dikt.

Veckans stora fråga handlar inte om Chelsea utan om Manchester United verkligen tänker lägga upp makalösa 75m pund för Angel di Maria. I mina ögon är det dubbelt så mycket som han är värd. (Även om en del källor säger det "bara" är 60m är det på tok för mycket). Sommarens bästa försäljning oavsett vad det sägs om Luiz till PSG. Panikköp och absolut inte ett köp i en position där de verkligen behöver förstärka. Man United verkar mer och mer vara en klubb inte i gungning utan snarare fritt fall. Jag tror mitt, som jag tyckte då motiverade, tips om att de skulle få till värvningarna och skapa ett lag kapabelt att ta fjärde CL-platsen, redan är årets största feltips. Det är dock en vecka kvar till nästa månad kl 12. Kanske händer det något positivt för dem, men knappast tillräckligt. Liverpool värvade Balotelli, vilket är en chansning men den verkar förståelig nu.
   Ingen kunde heller ana att Palace skulle implodera precis före seriestarten och tvinga bort räddaren Tony Pulis. De hade dock extrem tur som inte hann skriva på kontrakten med Mackay innan sms-skandalen exploderade.
   Lagda tips har dock ingen ånger-klausul så jag lär få leva med att få ordentligt fel.

 

 

   

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop