1 Chelsea FC 2 sp 2 v 0 o 0 f 5 - 1 mål 6 p

23 augusti 2014

CSFCs spelarbetyg
      CHELSEA  v Leicester        2 - 0     (0-0)

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låt så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. / lindy

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2014-2015

Leicesters start-XI

Schmeichel; De Laet, Morgan (k), Moore, Konchesky; Mahrez, King, Hammond, Schlupp, Ulloa; Nugent.

avb Hamer, Albrighton, Hopper, Taylor-Fletcher, Knockaert, Wasilewski, Wood.

CHELSEAS INSATS
 7

En match med två ansikten. Inget vidare Chelsea i första, då knappt 6-, och en tråkig match. Betydligt roligare, öppnare och intensivare i andra då de nästan påminde om spelet i första mot Burnley, åtminstone skapades det massor och bara Schmeichel höll siffrorna nere. Oroande att de släpper till så många frilägen dock.

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Lugn, säker och väldigt trygg. Han påminner oerhört om Cech i själva spelet. Mer att göra idag. Mycket bra räddning ensam med Nugent som gav extra plus. 7+
Branislav Ivanovic Några kraftfulla ingripanden. I andra halvleks start en mycket bra nick som Schmeichel lyckades rädda. Väldigt bra förspel till Costas mål. En spelare som verkligen hade två halvlekar. 7+
Gary Cahill Anonym första halvlek då Leiceste föredrog att komma från andra hållet. Bra brytning då Nugent kom fri, i onödan dock då flaggan var uppe. 6+
John Terry Var mer inblandad i spelet idag och gjorde det bra. Det var mer hans stil av match. 6+
César Azpilicueta Mycket solid försvarsinsats, fick få möjligheter att komma framåt. 7
Cesc Fabregas Jämfört med senast närmast osynlig. Ändå rätt dominant. Borde kanske gjort mål ensam med målvakten i 57e minuten. Att lobba då kändes som ett felval. 7
Nemanja Matic Jag tycker inte han fick tag i matchen i sitt område som han brukar dominera. Han var helt enkelt inte på plats ofta. 6-
Eden Hazard Var inte så bra i det defensiva spelet då De Laet alldeles för ofta kom fram där han borde täckt. Visade sig briljans framåt vid några tillfällen. Den ende som kanske inte förbättrade sig i andra. Ändå målskytt i en typisk soloinbrytning. 7-
Oscar Kom bättre in i matchen än senast, både framåt och bakåt. Mycket uppoffrande arbet, och ett kanonskott i stolpen i början av andra. . 7+
André Schürrle Är het och chansade kanske lite mycket med några chanser som dök upp. Höll på att göra ett likadant mål, som senast, men det var offside och hade det inte varit det hade det varit en straffsituation då Schmeichel mejade ned honom. Nära mål vid flera tillfällen, han tvekar ju inte att försöka. 7+
Diego Costa Kom rätt och erbjuder alternativ, avsluten i första inte allra bästa klass. Lite otur med touchar på försvarare. Målskytt i en tilltrasslad situation. Det såg nog lättare ut än det verkligen var visade reprisen. 7
---
Ramires in för Schürrle. Alltid energisk men hans avslut lämnar en del att önska ibland. -
Willian In för Oscar, 69. Aktiv och nära målskytt precis i slutet med en snygg individuell prestation och bra skott. -
Didier Drogba In för Costa, 80. För kort tid för betyg. -

Manager JOSÉ MOURINHOS INSATS

BETYG

Fick igång laget till andra halvlek, det behövdes. Han gjorde det i halvtid, inte genom byten.

7+

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Diego Costa (för han avgjorde)

KORT OM MATCHEN

Jämfört med Burnleymachen en svagare inledning där Leicester pressade högt och Chelsea slarvade en hel del i passningsspelet. Den nya gräsmattan på SB såg faktiskt inte så bra ut på sina ställen vilket kanske påverkade.Det var intensivt men också ryckigt spel i första halvleken där Leicester hade bästa målchansen först i 34e minuten. Tyvärr hade Chelsea ingen bättre innan trots ett visst litet spelövertag. Chelsea fick aldrig hand om matchen och fick inte igång det flödande spelet från senast. Vi kan inte ge Chelsea godkänt för första halvlek, det behövs bättre.
    Som väntat ett helt annat lag och inställning i andra och de radade upp chanser i inledningen av den. Kasper Schmeichel storspelade dock.
   Chelsea skapade massor och det borde nog varit fler mål, men som sagt, bäst på plan var Kasper Schmeichel. Rolig andra halvlek där alla var nästan en klass bättre. Det var dock inte riktigt samma övertygande spel som stundtals mot Burnley men det kan ju bero på motståndet. Leicester såg lite vassare ut än Burnley. Jag gillar dock inte att de kom till några frilägen, sådant måste försvaret, kanske framförallt Matic täppa till men denne hade inte sin allra bästa match.