csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 2 sp 2 v 0 o 0 f 5 - 1 mål 6 p

18-24 augusti 2014

Nyheter v-34
Se era ligatips >>

SÖNDAG:
Utlånade löftet Mario Pasalic som kom till klubben i somras (även om vissa säger att affären var klar redan i januari) startar för Elche ikväll när de drar igång spanska ligan mot Barcelona borta.

Vi har varit inne på det tidigare och det känns onekligen som om Chelseas U-18-lag i år är det sämsta på kanske upp till fem års tid. Något som understryks av att de fick stryk av Arsenal med hela 5-1 i helgen. Något vi inte behöver strö salt i såren om och lämnar där.

JM har erkänt att Courtois i målet handlar långt ifrån enbart om målvaktskvaliteterna. Han säger rent ut till Reuters att det handlade en hel del om kontraktssituationen. Courtois har två år kvar på nuvarande kontrakt och Chelsea vill att han förlänger vilket kanske, troligen, inte hade varit fallet om Courtois inte får ordentligt med speltid.
   JM har också "skyllt" Chelseas svaga första halvlek i går - på vädret. Det var för varmt och det gjorde att spelarna kom inte igång. Inte hans bästa försök till bortförklaring om vi säger så.

LÖRDAG:
JM har startat samma XI två matcher nu och enda ändringen var Ramires på bänken och som inhoppare.  Annars var t o m bytena desamma både in och ut nästan. Han vill spela ihop en kärna nu i augusti och sedan i september när det börjar med tre matcher i veckan då kommer han börja rotera ordentligt.

Leicester har ett förfärligt facit på Stamford Bridge. Av 45 spelade matcher har de bara vunnit 4 och ingen tror väl att de vinner idag. Vilket självklart de själva gärna ändrar på. De spelade bra mot Everton och kämpade till sig ett lite oväntat oavgjort resultat mot ett lag som förväntas utmana i toppen. De hämtade upp två underlägen vilket visar karaktär och kvalitet. De vann klart Championship förra året och även om de spektakulära värvningarna uteblivit (vilket det väl gjort för alla nykomlingarna utom möjligt QPR). Även om kanske många vill säga att Leonardo Ulloa som de hämtade från Brighton ändå är en kvalitetsvärvning. De saknar dock tres normala startspelare och för en nykomling som möter huvudfavoriten borta i inledningen av serien är det förstås allvarligt. Managern Nigel Pearson har knappast Chelsea som favoritmotståndare heller, åtminstone inte som spelare då han förlorat ett par stora finalen mot just Chelsea. Leicester spelar normalt 4-4-2 men förväntas justera den uppställningen mot Chelsea. Deras spel är klassiskt beroende av ytterspel vilket kanske innebär att Filipe Luis får vänta ännu en match på sin debut då Azpi var felfri senast.

FREDAG:
Chelsea har inga skador inför matchen mot Leicester imorgon. Leicester däremot har tre man på skadelistan, i matchen där de fixade oavgjort mot Everton skadades två spelare. (Drinkwater, James, och sedan tidigare Upson).
    Själv hoppas jag JM roterar målvaktsposten, och inte enbart för att det skulle helt, fullt och totalt förstöra alla sportjournalistupplägg och teorier.
   JM sa i dagens presskonferens att Petr Cech nog inte är lycklig (han betonade också att det är inga spelare som sitter på bänken), men att han är fullständigt professionell och uppträder som det fullblodsproffs han är.

TORSDAG:
Se José Mourinho ta isvattenutmaningen (se spalten bredvid) på chelseafc.com - videon finns på första sidan, ingen länk.

ONSDAG:
Sista chansen att tippa utgången av Premier League. Tävlingen stängs vid midnatt.

TISDAG:
Dunga, nygammal förbundskapten i Brasilien har börjat storstädningen efter VM-fiaskot. Chelseas spelare klarade sig bra; Oscar, Willian och Ramires är kvar i truppen trots tiotalet har rensats ut. Dessutom kommer Filipe Luis med efter att inte fått vara med i VM.

Kupongrensaren som det brukar heta i tävlingen om startelvan mot Burnley blev utan tvekan Filipe Luis som de flesta trodde skulle starta. Istället blev det ju förra årets så framgångsrika försvarslinje som startade.
   Två stycken tävlande hade samtliga rätt. Det var signaturen Åslund och Pawan Haji. CSFC kontaktar er om adressuppgifter under dagen. Tredje pennan har CSFC lottat fram bland alla övriga bidrag utan hänsyn till antalet rätt. Det blev Tommy Nyberg och dragningen utfördes av en icke-Chelsea supporter så...

MÅNDAG:
Vinnarna av tippa XI mot Burnley meddelas tisdag.

Chelsea är osegrade i säsongsöppningen sedan 1998-99. De fyra senaste åren harde blivande mästarna startat säsongen med en måndagsmatch!

LAGEN:
Burnley
Heaton; Trippier, Shackell, Duff, Mee; Arfield, Jones, Marney, Taylor; Ings, Jutkiewicz
avb : Gilks, Dummigan, Long, Wallace, Kightly, Sordell, Barnes.
     Chelsea:Courtois; Ivanovic, Cahill,Terry, Azpilicueta; Fabregas,Matic; Schürrle, Oscar,Hazard; Costa.
avb: Cech, Zouma, Filipe Luis, Mikel, Willian, Torres, Drogba.


Så blev även Marko Marins säsongslån till Fiorentina klart idag. Lite synd är det allt då jag hade stora förhoppningar om honom när han kom, en gammal favorit men det har inte fungerat för honom i Chelsea och bästa hade det varit om spelare i hans ålder hade sålts. Men lånesystemet har nu gått allt högre upp i åldrarna då klubbarna trots allt hellre lånar ut en spelare som inte är direkt säljbar, då det åtminstone minskar lönekostnaderna.
   Till dagens utlåningar hör också Stipe Perica som inte får arbetstillstånd ännu (ett problem för flera kroatiska spelare i Chelsea till nästa år då Kroatien räknas som EU-spelare). Anfallaren Stipe har gått till NAC Breda i Holland.

Kanske oväsentligt men vi slapp åtminstone Chris Foy eller Mike Dean. Istället fick vi ikväll samma domare som dömde vår sista match förra säsongen mot Cardiff.

Chelsea har officiellt bekräftat att Josh McEachran lånas ut till Vitesse. Säsongslån. Vårt 16:e om CSFC inte missat någon.

Det finns två lägen på säsongen då det är svårare att möta de s k mindre lagen. Det är nyuppflyttade lag i början av säsongen innan verkligheten flyttar in och lag i nedflyttningsläge mot slutet av säsongen då det spöket får dem att överprestera (ibland med hjälpt av domare, läs Sunderlandmatchen i våras).
   Vi har också sett att de s k svagare lagen i säsongsstarten klart överraskade favoriterna, nästan bara Arsenal vann i lördags av favoriterna (vilket kanske förklarar att tipsvinnarna vann 6,5m) och det genom att ha ett ordentligt mått av tur. Under söndagen fick favoriterna kämpa hårt för att få med sig resultaten.
   Så underskatta inte Burnley ikväll, de har kommit upp, de är på hemmaplan och de vill visa att de har en plats bland de stora.
   Självklart ska Chelsea ändå vinna, men inget är givet. Dock, jag vill gärna ha en start som mot nykomlingen Hull i motsvarande match förra året. 3-0 och en säker seger. Så får hemskt gärna Costa göra mål så han kommer igång.
   Nästa match har vi nyuppflyttade Leicester som tog två poäng från en väntad Evertonseger i lördags...

Idag startar också José Mourinhos andra säsong den här gången i Chelsea. Det har pratats en hel del om det faktum att JMs andrasäsonger är sensationellt starka. Det var hans andra säsong i Porto som han första gången vann Champions League, det var hans andra säsong i Inter som han vann sin andra Champions League! Hans andra säsong bröt Real Madrid Barcelonas monopol på spanska ligatitlar. Vi vet ju också att han sin andra säsong i första sejouren i Chelsea vann han sin andra titel med Chelsea!
   Vi ser verkligen fram emot den här säsonge, vi blå. Det är dags att göra alla röda och ljusblå lag som vunnit i mellantiderna royal blue nu.
   Som ni alla också tycks tro om vi ska döma av de ligatips som kommit in hittills. Samtliga av er tror på Chelsea. (ännu tid att delta, tävlingen löper till och med onsdag).

Mourinho som i helgen pratat om Fabregas och Costa som nycklarna till att låsa upp täta försvar, något vi onekligen hade stora problem med förra året. Ett problem som Mourinho nu känner att vi har en lösning till. Det får vi verkligen hoppas för det behövs. Trots allt, det är den sortens försvar Chelsea kommer att möta i de flesta matcherna den här säsongen och det förmodas bli så ikväll också.

En ändring här på CSFC sedan förra säsongen är att det blir inga matchrapporter. Spelarbetygen blir dock kvar och där kommer det att bli ett kort matchsammandrag. Detta då den personliga upplevelsen av matcherna har kommit i bakgrunden inför behovet att rapportera. Något som förstärktes på försäsongen (då matchrapporter förekom då normala tv-kanaler inte visade matcherna.

 

Rykten, notiser m m, v-34


Årets spelaraffärer: >>

SÖNDAG:
Vi har uppmärksammat att JM tog isvattenutmaningen. Även dr Eva Carneiro svarade på utmaningen. >>

Dagens, inte oväntade medieutspel kommer bl a i Daily Mail. Det hävdar att Petr Cech är vansinnigt arg på JM för att han inte fick en personlig varning om att Courtois skulle stå de första matcherna. En särbehandling som JM talat om; och som JM hävdar att han inte ger någon utan han agerar alltid i lagets bästa intresse. Enligt medierna, som ju gärna piskar upp känslor även när de inte finns där, vill Petr Cech därför bli såld redan denna vecka. Spekulanter på hans kråka lär det ju finnas - men ryktet är svårt att bedöma trovärdigheten på. Det låter ju inte som Petr Cech om vi säger så; men målvakter tänker och agerar lite annorlunda än utespelare som är vana vid rotation numera.

LÖRDAG:
En intressant artikel om hur JM jobbar sedd ur tidigare Chelsea, nu Leicesterperspektiv med en f d scout, Steve Walsh. Läs mer >>

Ingen Torres ens på bänken idag. Silly Season kommer att gå ännu knasigare närmaste dagarna.

Osannolikt men då Milan reat bort besvärlige Balotelli förs de plötsligt fram som en destination för en viss Fernando Torres.

Andra källor säger att Milan istället egentligen är ute efter Marco van Ginkel. I mina ögon back-up till Matic,men en mycket duktig spelare som jag hoppas får mycket speltid ändå i år. Van Ginkels agent hävdar att de för diskussioner med Chelsea om holländarens framtid i klubben.

Sami Khedira lär fått Ancelottis tillåtelse att lämna Real redan i sommar. Skvallret placerar honom helst i Arsenal eller Chelsea. Själv misstänker jag det blir Bayern.

FREDAG:
Opålitliga GiveMeSport (som bara blivit sämre och sämre i sommar) hävdar att de minsann vet exakt vad José Mourinho tänker om Cech-Courtois-situationen. Jo, JM tänker motvilligt säger de, låna ut Petr Cech till PSG eller Monaco (konstigt nog säger de inte till båda) förutsatt att Chelsea får ätt att återkalla honom när som helst. Vilket är helt meningslöst t ex för Champions League om någon av de klubbarna skulle spela Cech som då inte får stå i den turnering, åtminston sportjournalister tydligen anser som viktigast. Nä, det här är bara att strunta i, så brydde jag mig ens om att nämna det?

Balotelli till scousers. Ärligt talat den förutsåg man inte. Jag trodde nog de hade fått nog av strulpellar och skandalspelare och om de tror att Balotelli inte kommer att toppa rubriker igen, då har de fel därom är jag helt övertygad om. Priset är reamässigt, nog är Balotelli är bättre spelare än 16m pund. Vi kan ju jämföra med Fabio Borini som nu är längre från spel än någonsin igen, han ska kosta 12m pund! Är Balotelli en ersättare för Suarez+ Svaret är ett empatiskt nej trots likheterna som rubriksättarna slipar knivarna för. Balotelli har inte imponerat i Milan under sin sejour där. Dvs Serie A. Mot bättre motstånd i de europeiska cuperna är det långt från lika fint (3 mål, 10 matcher). Siffrorna är dock bättre än de var under hans tid i City. Balotelli blir säkert en tillgång som höjer Liverpools status och möjligheter till en ny CL-kvalificering (särskilt som United tycks misslyckas totalt på transfermarknaden igen).
    Det är ändå helt fel att sådana här värvningar (alla värningar egentligen) ska kunna göras EFTER att en serie startat. Vilket jag inte säger bara för att jag trodde United skulle värva bättre och Liverpool var mer eller mindre klara med sina värvningar. Jag tycker dock fortfarande att Liverpool behöver en riktigt bra försvarare mer än de behöver Balotelli.

Som sagt, silly season börjar bli desperat. Så nu vill Milan ha Torres som ersättare för den Balotelli som de rear ut... 16m för Balotelli när scousers kräver 12m för Borini! Världen är ur fas.

Daily Star(!!!) hävdar att Chelsea (och Arsenal) också jagar eller jagade Balotelli. Själv tror jag att jultomten finns.

Mycket om Petr Cech som medierna har bestämt ska lämna Chelsea. Nu börjar det bli rent fräckt också. För nu är han inte ens säljbar enligt dem utan PSG och Monaco tror att de ska få Petr Cech på lån!!! Något jag aldrig kan tänka mig Chelsea skulle gå med på och som jag själv ser som rent vansinne. Cech ska stanna den här säsongen och till sommaren kan det bli aktuellt med en transfer till vänskapspris så att säga. Det är min åsikt. Det vore så bra och roligt om JM tar ut Cech som målvakt mot Leicester imorgon bara för att döda allt skitsnack, men då lär det väl börja om Courtois istället...

Guillem Balague, mer eller mindre självutnämnd spansk fotbollsexpert som oftast sitter i knät på los arrogantos, hävdar att Chelsea kommer inte att bjuda på Sami Khedira för "att Mourinho tror att Kheidra redan har en del gjord med Arsenal". I England rankas Balague som en som kan något, jag är betydligt mer tveksam då han mer ofta har fel än rätt när man kollar hans tvärsäkra uttalanden.

Mycket snack fortfarande om Destro. Jag undrar jag. Men det är kanske mer sannolikt än det senaste från Spanien, att Chelsea tänker sno åt sig Angel di Maria framför näsan på Man United.

Och som CSFC hävdat, William Carvalho är inte aktuell. Sporting säger klart ifrån att Chelsea inte visat intresse.

Patrik Roberts som fått en otacksamma titeln Englands Messi nobbades en gång av Chelseas akademi för att han var för liten. Men nu säger Goal (tro det den som vill) att Chelsea är intresserade av att köpa Fulhams lille trollkarl. Han var mycket bra i FA Youth Cupfinalen när Chelsea slog Fulham, så det är en lovande spelare, inget snack. Han skulle dock säkert må bäst att fortsätta utvecklas i Fulham och Championship ett år till. Även scousers och Man U lär vara intresserade.

TORSDAG:
Senaste. Chelsea har, enligt agenten, hört sig för om Destro. Däremot finns det inget underlag i att det skulle handla om ett byte Destro-Torres. Som sagt, tempot, lögnerna och spekulationerna kommer att bli allt vildare och journalistisk integritet lika sällsynt som politiker att lita på i valtider.
    Och vad tror ni om Balotelli i scousers? En galning mot en annan galning. Men nog är det lite roligare med en kille som tycker att badrummet är rätt plats för ett fyrverkeri jämfört med en kille som springer omkring och biter folk. Sturridge och Balotelli - ärligt talat, jag kan inte se dem samarbeta, men vem vet. Det kanske är genialiskt och rubrikmakarna i England har redan våta drömmar som ni kanske sett.

Det känns som om Silly season har skruvat upp ryktena och tempot, vilket gör det ännu mer viktigt att vara försiktig med att tro på något som sägs. Detta gäller alla rykten, inte bara om Chelsea. Som att scousers ersätter en skandalspelare med en annan...
   Ta inget för givet, tro inte på något förrän det är officiellt och det är absolut inte officiellt för att det står i en tidning (enbart på klubbarnas hemsidor).

Destro istället för Torres har vi hört förr, nu talas det om ett direkt utbyte. Torres lånas till Roma och Chelsea får Destro. Inget sägs om det är köp av Destro mot lån av Torres. I vilket fall som värderas 23-årige Destro till hela 20m pund.

Chrsitian Atsu gjorde Everton-debut i deras U-21 mot Fleetwood (dvs inget större motstånd och matchen slutade 5-0). Atsu gjorde två mål och det talas redan på Merseyside om ännu ett succélån. Hoppas han kan spela och måla mot Arsenal då på lördag så vi har någon nytta av lånet!

Annars är Carvalho mystiskt nog fortfarande aktuell och så förstås jättemycket tjafs i medierna om att Chelsea "tvingar" bort Cech. Måtte silly season snart ta slut.

Thorgan Hazard började sin tid hos Borussia Mönchengladbach (som försökte låna/köpa de Bruyne förra året) med att göra mål i första träningsmatchen. Det ser ut som unge Hazard tar stora steg framåt, kanske får vi se bröderna spela tillsammans nästa säsong.

Det sprider sig som en löpeld, ishinksutmaningen. Det handlar om att stjärnor utsätter sig för en hink med isvatten för välgörande ändamål. Didier Drogba och Cesc Fabregas genomgick det igår. Idag är väl alla fotbollsspelare vana vid isvattenbehandling så det är väl bara riktningen som skiljer sig. Men de har i sin tur utmanat, och det är nog ett tuffare prov för de två, José Mourinho och Eva Carneiro!
   José Mourinho har accepterat och gjort isvatten-utmaningen på Chelsea FCs hemsida. Han har utmanat några kompisar. Nu väntar vi på dr Eva.

ONSDAG:
Läs detta om varför fotbollen i vissa länder, inkl svenska ungdomar som till varje pris ska bli ungdomsproffs aldrig blir något att ha på en fotbollsplan som vuxna. Viktiga ord av Telegraphs Henry Winter. >>>
    Ländernas hunger efter home-grown spelare är en av fotbollens största faror och det kommer, sanna min ord, inom inte alltför många ord att bli en jättekonflikt mellan klubbar och landslag kring det här. I England brygger konflikten redan då engelska sportjournalister gapar i högan röst om att klubbarna ska tvingas ta fram engelska spelare för att förse landslaget, för av någon anledning tycker de flesta fotbollsjournalister att landslagsfotboll (trots sämre kvalitet) är viktigare än klubbfotboll. Men att de själva underbygger problemet tar de inget ansvar för. Vi ser exakt samma sak i svensk sportjournalistik. Man kan prata om FFP-regler till man bli blå i ansiktet; men i mina ögon är det som Henry Winter skriver om viktigare - kort sagt; unga spelare är löjligt bortskämda. De tror allt ska serveras och att de aldrig minsann ska behöva jobba för att nå hela vägen. Och så är de i de stora klubbarna så välbetalda att hela familjerna lever på dem. Ni tror väl inte t ex John Guidettis pappa jobbar, med annat än att tjäna pengar på sonen? Det är snarare regel än undantag att de svenska ungdomsproffsens föräldrar längre har egna jobb och karriärer. De har söner som tjänar mer per vecka än vanliga löntagare tar hem per kvartal, per halvår i många fall. Antalet tonåringar som har mångmiljonskontrakt räknas inte på ena handens fingrar i England idag, de räknas i tresiffriga nummer.
   Läs och förstå varför så få ungdomar tar steget upp i högsta klass numer. Det gäller inte bara England.

Det här lär bli en följetong länge till; men då det för mig och Chelsea faktiskt är viktigt att Petr Cech stannar åtminstone den här säsongen lär vi få läsa hur mycket som helst om situationen. Här är en version från Courtois. >>

Det är bara en match, egentligen bara en halvlek - men uppenbarligen imponerade den stort på brittiska sportskribenter. Det talas om Chelsea tiki-taka nu, vilket är fullständigt obegripligt för även om Farbegas kommer från los arrogantos och deras tiki-taka var han väl den som minst av alla symboliserade det spelet. Men visst har spelet förändrats genom att CSFC redan många gånger påpekat under försäsongen; det är mycket mer styrt spel genom en spelare (Fabregas i en djupare liggande mittfältsposition) än tidigare. Däremot är det inte särdeles mycket tiki-taka och sidledes spelande till öppningarna kommer, snarare är det så att Cesc skapar öppningarna. Jag skulle vilja kalla det en mycket mer direkt och uttalad playmaker-version. Detta är dock vad Daily Mail anser: >>

Jag betecknade det som fullständigt osannolikt igår att JM skulle betala 35m pund för William Carvalho även om han är portugis och namnet förpliktar. Nu är det rena fantasier när priset plötsligt är 39m pund. För en spelare i en position där vi har fler alternativ än i någon annan... Nu glömmer vi det och tackar för att silly season är slut om 11 dagar. Enda orosmomentet för mig är Petr Cech som media försöker tvinga bort nu. Däremot finns det lån och kanske någon försäljning kvar att göra.

TISDAG:
United har "äntligen) värvat. Marco Rojo som många tidigare i sommar försökte få till Chelsea. Jag ser inte Rojo-värvningen som avgörande på något sätt för det som United behöver även om de blev av med Nani på kuppen, bara lån dock. (Trots att LvG gav honom ett femårskontrakt nu i sommar....!) Nä, ska mitt tips om en fjärdeplats inte falla platt på ansiktet måste betydligt bättre spelare in. Rojo imponerade inte nämnvärt på mig i VM, men jag har ju inte följt honom i klubblaget.

Malky Mackay tar över Crystal Palace som väntat och plötsligt lär det finnas pengar att värva för. Snacka om att svälta ut Pulis. Vi får väl se hur det här slutar men Palace har nog hamnat bland mina gissningar för degradering till Championship.

William Carvalho, duktig spelare men ingen vi behöver men som Arsenal länge jagat har plötsligt blivit aktuell för Chelsea. Händer upp på alla som tror att det är någons agent som försöker spela ut klubbar mot varandra? Jag misstänker att JM är lika förvånad över det här som vi andra.
    Nästa uppgift gjorde mig inte förvånad, snarare nästan chockad. Han ska kosta 35m pund! Fabregas 27m, Costa 32m pund - det är realistiska värderingar, till och med åt fyndhållet. 35m för en oprövad defensiv mittfältare från en s a s mittenklubb i Europaeliten.... det är nästan osannolikare än att månen består av ost. Men följer man Uniteds jakt på di Maria får man tro på allt från löjligt höga 52m pund för en ytter som gör för få mål hur duktig han än är till stratosfäriska 66m för att Real tror de ska kunna hämta hem en del på gungorna inför FFP, för de lär få en smäll på handen nästa sommar precis som City och PSG fick en liten klapp inför den här säsongen, om Real inte kan sälja av spelare.

independent är lika fulla av beundran som CSFC över Fabregas och som vi redan sagt så många gånger, hur kunde Whiner låta honom gå till Chelsea (Chelsea hade köpt honom oavsett bara för att hindra konkurrenterna att få en sådan spelare...eller...) Läs gärna mer här. >>

inte bara vi kollade in Chelsea imponerande säsongsstart igår. Även Ashley Cole gjorde det från Rom, på en laptop. Skönt att se att även han är maccare. >>

MÅNDAG:
Ginger Mourinho som Burnleys rödhårige manager Sean Dyche kallas utesluter inte en överraskning för Chelsea och påminner om att Burnley vann sin premiärmatch förra gången de var uppe i Premier League (ettårig vistelse). Då mot ligasegrarna Manchester United. Det säger han till PLs hemsida inför matchen ikväll. Läs >>
   Senast vi mötte Burnley borta var 2010. Resultatet blev 2-1 under vår rekordsäsong. Målgörare Anelka och JT. Kvar i klubben från den matchen är bara JT, Ivanovic och Cech, och tipsen är ju att Cech inte startar ikväll.

Då har samtliga lag utom två startat årets Premier Leaguesäsong. Går det att dra några slutsatser? Nej, förutom att lagen är olika förberedda och lagen med många VM-spelare är helt klart inte är helt matchförberedda. Många spelare vilades som kommer att vara startspelare i flera lag. Tippade topplag hade också väldigt svårt vilket verkligen understryker hur bra hela ligan är även om topplagen säkert blir samma som vanligt, dock kan inget lag som i vissa ligor bara ställa ut skorna och tro att poängen ska trilla in. Det lag som vinner ligan kommer att få kämpa om varje poäng. Det har också kommit många nya intressanta spelare att följa i nästan varje lag. Största överraskningen självklart Man Uniteds första hemmapremiärförlust sedan 1972. En realitycheck för Louis van Gaal och de sportjournalister som hajpat dem otroligt i sommar baserat på träningsresultaten. Frågan är vilka värvningar kommer de att lyckas med, för de måste förstärka det centrala mittfältet och försvaret - annars tror jag inte mitt tips om att de klarar en CL-plats kan falla in. Just idag har United inte en trupp för att klara en CL-plats, men tipset är ju baserat på att de hinner värva...

Helgens tristaste var som så ofta numera Erik Niva. Han satt under söndagen och gjorde allt vad han kunde för att påskina att Chelsea inte följer FFP-reglerna med de transfers som har gjorts i sommar - trots att om han varit ett uns av seriös journalist hade han hållit koll på att Chelsea lätt klarat reglerna. Sommarens transfers var nästan självfinansierade i köp-sälj, lägg därtill tv-pengarna, CL-pengarna och andra inkomster och Chelsea visar snarare överskott just nu.

 

 

   

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop