csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

4 - 8 augusti 2014

Nyheter v-32


18 augusti börjar Premier League igen!

SÖNDAG:

Förra årets mästare Liverpool slog andraplacerade Chelsea Ladies i helgen med 2-0. På hemmaplan. Det avbröt Chelseas segerad och jämnade ut läget i tabellen igen.

U-18 laget vädrade många spelare i en miniturnering på Cobham mot Arsenal, Tottenham och Man United. En turnering Tottenham vann då Chelsea förlorade mot samtliga motståndare. Det blir nog svårt att upprepa tidigare säsongers dominans i FA Youth Cup, men än är det för tidigt att döma ut laget. Det ser dock inte ut att vara samma kompletta årgång som det varit i ett par år nu, tyvärr. Alla storlag gör ju på samma sätt nu och bygger jätteakademier för att klara de idiotiska home-grown-reglerna. Det skärper konkurrensen enormt (och utarmar om ni frågar mig då ungdomar utvecklas i väldigt olika takt) även på ungdomssidan. En mycket beklaglig utveckling, men fotbollsidioterna vill ju ha det så för de tror det ger dem bättre landslag i framtiden.

FREDAG:
FENERBAHCE v CHELSEA    0 - 2

Chelseas laguppställning i första halvlek/matchen.
Cech; Ivanovic, Cahill, Terry (k), Azpilicueta; Matic, Fabregas; Schürrle, Oscar, Hazard; Diego Costa.

Matchen är försenad men det är härligt att lyssna till (och försöka förstå hans skotska) Charlie Cooke, en av min barndoms stora hjältar.
   Matchen är igång och jag är väldigt förvånad över att Schürrle och Oscar startar. De har ju knappt hunnit tillbaka till klubben.
   Schurrle får en jättechans när Diego Costa sätter upp Schürrle men en lite touch på försvaren och bollen rann ifrån tysken. 5
   Courtoils lär vara sjuk och kommer tydligen inte att spela andra halvlek/matchen.
   Förre Chelseaspelaren Raul Meireles får Feners första chans men skjute en bra bit utanför. 10
   Oscar har börjat mycket bra och gör mål, men det döms bort för offside. Mycket tveksamt domslut. Det märks inte att han kommer direkt från semestern. Oscar är också den spelare i Chelsea som spelat absolut mest fotboll de senaste åren. Han har knappt haft tid till semester på minst fyra år då han spelat stora turneringar varje sommar. Inte undra på att han mattades i våras.
   Reprisen visar att det med stor sannolikhet var felaktigt beslut av linjemannen.
   Fenerbahce frispark på straffområdeslinjen. Försöker skjuta direkt. 19 Över.
   Frispark in och nick rakt på Cech som elfexräddar ut den. Nästan lika bra som Courtois räddning senast. 22 Nicken var kanske 4-5 m bort från Cech.
   Vilket MÅL. Solomål där Costa dribblar bort hela försvaret, går rakt igenom och sätter den. WOW. Han går förbi sex spelare plus målvakten. OJ OJ OJ. Inte undra på att jag har enorma förväntningar på honom i år. 24
    Costa görs ned och det kunde gått illa. Borde varit rött. I en vänskapsmatch. För fan lägg av. 29 Får bara ett gult. LÖJLIGT. Vi hade tur att Costa inte skadades. Frutkansvärt och spelaren har fräckheten att klaga över att han kortas - han borde visats ut ur stan.
   Frispark som petas till Scürrle och målvakten gör en jtätebra räddning och vem är där, jo Iva som gör MÅL på returen. 31. Fener byter ut boven som gjorde tacklingen, smart jobbat för det var så fult - och i en vänskapsmatch. (Det var Bruno Alves, portugisen).
   Meireles precis utanför. 33
   Fener byter väldigt mycket och Schürrle går av för Ramires. Finalspelets spelare får kort speltid, förståeligt nog. 34
   Costa ut för Drogba. 36, Dorgba buas ut, han spelade ju för Galatasaray.
   Oj vad Drogba buas. Roligt.
   Mikel in för Fabregas. 40. Misstänker att många av de som byts ut nu, kommer att bytas in i nästa 45-minutersmatch.
   Oscar soloraid och skjuter, bra räddning. Drogba sätter returen strax över. 41
   Tydligen har Fenerbhce redan spelat en halvlek mot Besikias i den här udda turneringen, därav alla deras byten.
    Salah in för Hazard som inte märkts så mycket. 42
   Chelsea har helt klart imponerat och Costas mål alltså, wow. Bättre än Zlatans mot Djurgården för typ tolv år sedan, precis innan han gick till Ajax.
   Otroligt vad de visslar ut Drogba.... värre än jag någonsin hört någon spelare bli utvisslad tror jag. Bara för att han spelade för konkurrenterna, det var ju inte så att han gjorde någon illa under sin tid i de rödgula.
    
BESIKTAS v CHELSEA    1 - 0
Finalmatch i 45 minuter då Besiktas slog Fenerbahce i första matchen.
    Cech, Iva, Cahill, JT, Luis, Matic, Fabregas, Ramires, Hazard, Willian, Costa
    Besiktas är i matchform, och Ba gjorde ju hat-trick i sin debut för klubben i veckan. De har spelat i CL-kvalet och är mer matchredo, samt har redan slagit Fenerbahce. Detta är en tuffare halvlek.
   Costa skjuter men rätt lätt räddning. 5
   Hazard görs ned, och inget kort. Vad är det med den här domaren? Frispark i hyfsat läge. Fabreags. Lyfte in, blev hörna. Kanske borde han skjutit. 10
   Lite tristare, mer stängd match än den första.
   hazard är klart piggare den här halvleken.
   Demba Ba kommer in.
    Luis inlägg kommer för nära målvakten. 19
   Oscar in för Hazard. 23, Drogba in för Costa.
   Drog tänker ta frisparken när Rami görs ned bakifrån. 25 Det var han som lärde Luiz bredsidesfrisparken. bra frispark, målvakten får verkligen anstränga sig, men i rätt hörn för målvakten.
   Bra spel av Willian, bra inlägg men försvaren stöter bollen till hörna. 32, Fabregas tar den, Iva och JT slåss om den, blir inte så lyckat. Fabreags slår väldigt bra hörnor, bättre än Lampard utan tvekan om vi ska döma från de senaste säsongerna.
   Oscar försker hitta anfallaren. Oscar är förvonsvärt bra med tanke på att han bara tränat med laget sedan i tisdags. 36
   fabregas av för Salah. 36
    Cech gör en bra räddnign på Ba, men på hörnan har han ingen chans. MÅL. Bollen studsar och hamnar inte där Cech var. Så är det ibland. 43 Gulumnnhar turen att bollen hamnar hos honom efter studsar och öppet mål.
   Inte helt rättvist, men slumpen spelar alltid roll.
    Publiken älskar fortfarande att vissla på Dorgba. Men ärlig talat, Chelsea har inte varit när i andra. Det borde blivit 0-0.

De närmaste feagarna ska Chelsea spela tre träningsmatcher i tre länder på fem dagar. Ett intensivt schema där JM också sagt ifrån att nu handlar det om den riktiga truppen och den fylls inte längre ut med unga spelare som fått återvända till akademin, säkerligen både pushade och kunnigare än någonsin tidigare.

Didier Drogba gör som så många andra äldre spelare, han koncentrerar sig på klubblaget och pensionerar sig från landslaget.

Som väntat har Billy Clifford nu gått till Walsall. Han lyckades inte spela sig in i Chelseas a-trupp efter en fin karriär i ungdomslagen och släpptes fri. Efter provspel blir han nu Walsall-spelare.

Chelsea möter ikväll Fenerbahce och Besiktas i ett dubbelmöte i en välgörenhetsmatch för de gruvarbetare som omkom i den stora olyckan tidigare i år. Matchen lär nog följas av en hel del Arsenalsupportrar då gooners fick den tuffa uppgiften Besiktas i avgörande kvalmatchen till Champions League. Dit Besiktas tog sig i veckan, bl a tack vare ett hat-trick av Demba Ba.

TORSDAG:
Jay Dasilva, Charlie Wakefield och Jacob Maddox är uttagna till engelska U-17-landslaget.

Vi söker fortfarande information om krogar, pubar etc där ni Chelseasupportrar brukar gå för att se matcher i olika städer. Hör av er och tipsa.
   Ett ställe till i Stockholm är Bistro Bortamatch på Östermalm.
   Se mer >>

ONSDAG:
webbHoward Webb, ansedd som Englands bäste domare och en av de få i VM som var ok (fast även han höll på tok för hög nivå på hur mycket som släpptes igenom utan kort) lägger av som domare. 43 år gammal. Visst hade han en mycket tveksam säsong förra året och har ansetts haft vissa förankringar hos en speciell klubb. Men ändå, när domare som Foy, Dean och andra håller på som 53-, 53-åringar och är värdelösa... Webb ska bli teknisk direktör! för domarna, hoppas han gör ett bättre jobb än Mike Riley som domarbas.

Henrique Hilario lämnar inte Chelsea. Visserligen hänger han upp de stora handskarna, men han kommer att fortsätta jobba för Chelsea och ingå i teamet som ansvarar för målvaktsträningen.

TISDAG:
Efter skandalerna med hjärnskakade spelare som fick fortsätta spela i VM har nu Premier League kraftigt skärpt reglerna och helt lagt över ansvaret på de medicinska teamen, om de säger nej ska spelaren inte få fortsätta oavsett. Självklart helt rätt.

Todd Kane är på väg tillbaka efter skada. Hinner han bli frisk innan månadens slut lär säkert ett lån vänta för den lovande högerbacken.

MÅNDAG:
Jag säger då det. Oriol Romeu som precis skrivit ett nytt treårskontrakt lånas idag ut till Stuttgart i tyska Bundesliga. Chelsea har nu tre spelare utlånade till vad som anses vara världens tredje bästa liga. Det måste väl utveckla dem?! Eller innebär det att Bundesliga blivit en utvecklingsliga - det såg nästan så ut förra året då alla utom Bayern underpresterade.

Det lär inte sluta där, flera spelare väntar nog på lån eller möjligen försäljning. Jag tänker på Patrick Bamford som kanske lånas till Middlesbrough fast jag hoppas på en bättre klubb, Omerous lån till Middlesbrough är väl inte officiellt än. Josh McEachran kommer att lånas ut eller säljas, hans utveckling tog tyvärr inte den bana alla hoppades. Några yngre spelare till kan nog lånas ut även om JM reserverat plats för flera i a-truppen (Baker, Chalobah, Christensen, Boga, Solanke, Aké etc).

Hela truppen är tillbaka idag på Cobham och sista putstningarna börjar. Men Chelsea har hela tre matcher mot fyra motståndare kvar att spela, och de spelas inom loppet av fem dagar med ordentliga resor. På fredag är det välgörenhetsmatchen för de turkiska gruvarbetarna mot Besiktas och Fenerbahce i Istanbul. På söndag är det Ferencvaros i Budapest. Sedan sista testet mot Real Sociedad innan serien startar borta mot Burnley på måndag.

 

Rykten, notiser m m, v-32


Årets spelaraffärer: >>
Mirrors sammanställning av ALLA transfers >>

SÖNDAG:
Filipe Luis pratar om en kvadrupel för Chelsea. Ett snack som kanske inte gick så bra för City förra året, men visst är det kul med självförtroende.

Nu pratas det om att Marko Marin bara lånas ut till Fiorentina. Baksidan av att ackumulera spelare är ju att de inte får något återförsäljningsvärde när de inte får speltid i a-laget. Utan bara kan lånas ut. Vilket egentligen bara sparar löner, även om hoppet om en utveckling självklart alltid finns kvar.

Fler anledningar att bli optimister om de har rätt. >>

Daily Mails förutsägelse om den nya säsongen, klubb för klubb. >>

Intressant läsning om Diego Costa. >> En spelare jag sett som helrätt för Chelsea det senaste året och blivit ännu mer övertygad om detta i sommar efter sett honom i VM (nej, han var inte alls så dålig som sportjournalisterna försökt få det till, men han fick ju knappt en enda passning) och under försäsongen. Jag har mycket stora förhoppningar om Costa och att han får en bra start i Chelsea.

En intressant artikel om Chelsea, från synvinkeln hur klubben försöker reformera transferkostnaderna och gjort en vinst i år mot minusresultat nästan alla andra säsonger. >>

Marko Marin som jag trodde skulle bli kvar i Spanien och Sevilla verkar nu vara på väg till Fiorentina. I Chelsea har han inte förekommit i sommar. 6,5m pund kostade han när han köptes, mycket tveksamt om Chelsea kan få tillbaka de pengarna. Synd, jag hade stora förhoppningar om Marin, men...

LÖRDAG:
Det har varit tyst om Paul Pogba ett tag så nu kommer det. Om Arturo Vidal lämnar Juventus för Man U lär Pogba sagt att då kan han tänka sig att flytta till Chelsea. För 60m pund. Visst är han bra, men det är lite väl mycket pengar. Nu tror jag inte en flytt för Pogba alls är aktuell i sommar, men nästa år kommer hans köpesumma att sjunkit rejält då han då går in på sitt sista kontraktsår med Juventus.

Så dumt att bara media kan kommit på det. Chelsea ska erbjuda Real Madrid Petr Cech för Raphael Varane.

Det ser ut att bli en helg som återigen mest handlar om Christian Atsu verkligen kommer att lånas ut till Everton, precis som förra helgen.
   Fast roligare vore ju att höra ännu mer om Costas fantastiska mål och fördömanden av Bruno Alves horribla tackling på samme Costa, i en vänskapsmatch. Den kunde slutat hur illa som helst.
   Missade ni det kan ni se det här >> (tacklingen), >> (målet, även om klippet är för kort och inte visar hela förspelet Costa gjorde)
   Ny match imorgon igen då Chelsea flyger till Budapest för att möta Ferencvaros.

TORSDAG:
Mirror har ställt samman en första- och andrauppställning av alla PL-klubbar för att bedöma vilka som har bredast trupp. Självklart tlllhör Chelsea toppen. Läs mer >>

Media har ju bestämt att Petr Cech ska bort, så nu ska han till Real Madrid (som också vill ha Thibaut Courtois!), PSG och Monaco. Tror inte Petr går någonstans men kanske kan något hända framåt januari eller nästa säsong.

Wolfsburg lär lagt bud på Fernando Torres. Det lär inte hjälpa, de kan aldrig matcha hans lön och vi tror inte Torres är intresserade (även om andra i Chelsea kanske är).

Victor Moses ser också ut att lånas ut den här säsongen igen, inte underligt efter hans taskiga tid hos scousers och ett dåligt VM. Synd om en karriär som såg lovande ut, men än finns mycket tid att rädda den. WBA och Aston Villa kan vara intresserade, dock enbart som lån.

När man äntligen trodde det var över. Mehdi Benatia dyker upp igen i ryktena. Varför? Förutom att hans prislapp gått ned till nästan hälften men 35m euro är ändå mer pengar än Chelsea någonsin har behov av att spendera på en försvarare med den grupp vi redan har. Löjligt är vad det är.

ONSDAG:

Stor succé för Demba Ba, en mycket duktig spelare som aldrig kom tillrätta i Chelsea. Alla tre målen när Besiktas slog ut Feyenoord ur Champions League-kvalet ikväll. På fredag spelar han mot Chelsea.

Chelsea är tippade att vinna Premier League av The Guardian. >>

En rätt intressant artikel om Chelseas ungdomsfotboll (och Citys), de som dominerar engelsk ungdomsfotboll just nu. >>

Atletico Madrid jagar nu André Schürrle. Som om Chelsea skulle släppa sin viktigaste impact player. Lite trist för Schurrle att mest ses som en inhoppare, men det är en roll som blivit otroligt mycket viktigare. En inhoppare är inte längre bara en ersättare för en skadad eller trött eller en spelare som vaknat på fel sida i en match, det är en alltmer viktig del av en coaching plan där spelare används för att förändra matcherna. Därför är spelare som Schürrle så viktiga, de kan komma in och direkt ta tag i saker med energi och fart.

Khediraryktena stoppar inte. Även om det verkar som Arsenal svalnat. Det handlar alltmer om Khedira till Chelsea igen. Min inställning är att händer det så borde det redan hänt, men man vet ju aldrig om det kan bli reapris på tysken sista dagarna och då är det onekligen läge för att förstärka truppen enligt principen att hellre ta in en klasspelare till även om behovet inte är omedelbart. Å andra sidan; då lär ännu en spelare tvingas sitta utanför trupperna pga de olika home-grown-reglerna. Men det är ju logik och vad har det med Silly season att göra? Krasst sett dock, jag ser ju hellre Khedira i en Chelseatrupp idag än Mikel, sorry Mikel.

Chelsea fick nobben på Miranda - säger medierna, själv är jag ett par hundra mil långt ifrån övertygad om att Chelsea var intresserade. Därför måste ju någon annan komma fast vi har jättebra täckning med spelare på positionen. Denne är därför, håll i er nu, den ständigt till Chelsea knutne Raphael Varane.
   Jag kan inte låta bli att undra över hur medierna orkar sitta och hitta på allt det här hela tiden? Men kanske är jag inte bättre som hjälper dem sprida det under den konstiga förespeglingen att jag "bevakar" vad som händer kring Chelsea...?!

TISDAG:
Fernando Torres lär ha blivit tillfrågad om en flytt till Wolfsburg av klubbens president i helgen. Responsen lär inte varit överväldigande ändå är Wolfsburg intresserade. Vad de tänker göra med Torres lön sägs inte för denne lär knappast gå ned i lön och Chelsea kommer inte att låna ut honom med någon slags lönegaranti. Ryktena kommer från silly seasons självutnämnde guru på Sky italia. En kille som har nästan lika lite rätt som spanska medier numera, men som håller väldigt hög profil Gianluca di Marzio)

Thibaut Courtois är Real Madrids nästa galactico om vi ska tro lögnaktiga spanska tidningar. De har Lopez, Casillas och Navas och enligt dem kommer Casillas att sälja (så långt trovärdigt då han är den sämste av dem), och gissa vart de tror Casillas ska gå - jo till Chelsea. JMs ärkefiende i Real skulle alltså vara intressant för Chelsea istället för världens bäste unge målvakt!!! Det gör det hela så osannolikt att det är trovärdigare att boka plats på nästa marsresa men lyxraket än att det kommer att hända. Inte för att logik, fakta eller något annat någonsin förstört ett spanskt rykte.

MÅNDAG:
Fler klubbar som är intresserade av Christian Atsu är West Ham, Aston Villa, Southampton, Celtic, PSV, Hamburg och Espanyol. Av dem skulle jag hålla Southampton och Espanyol som de kanske mest intressanta.

Ungdomsspelaren Joao Rodriguez från Colombia (inte släkt) är aktuell för SC Bastia, förmodligen lån men inga detaljer har framkommit.

Däremot verkar det som Atsus lån till Everton helt kollapsat nu. Chelsea vill inte släppa honom då de inte tror han får nog med speltid. Helt rätt i så fall.

Jag har inget sett officiellt men det innebär mindre när det är Chelsea. Det uppges att två spelare till är utlånade; Kenneth Omerou till Middlesbrough och Christian Cuevas till Universidad de Chile. Inget nytt om spelare som Ulises Davila som inte får arbetstillstånd och måste lånas ut, Matej Delac, Josh McEachran och flera andra som kommer att lånas ut också om en del av dem inte säljs.

Det verkade innan helgen som Christian Atsu skulle lånas ut till Everton. Men visa av skadan med lånet av Victor Moses till Liverpool litar Chelsea tydligen inte på att Atsu får tillräckligt med speltid utan kräver sådana garantier (hur man nu gör det?) och därmed har lånet stoppats upp. Får väl se hur det går!?

Dagens anklagelse är ju att Man City gör allt för att kringgå FFP genom att "värva" Frank Lampard som nu kan bli ansikte för ett nytt sorts fotbollsmygel förutom det svek det innebär mot Chelseasupportrar att bryta sitt ord.
    City måste därför i full transparens visa Lampards kontrakt och om han inte får s k marknadsmässig lön lär de säkerligen bli fällda för den här schabrovinken som man säger i min del av landet. I England klargör juristen Faye Bargery på advokatbyrån Thomas Eggar LLP:
"Manchester City were found in breach of the financial fair play rules and as a result certain penalties were put in place, including a limit on the salary of the Champions League squad to match that of the 2013/14 season.
"The concern appears to centre around whether Manchester City will be contributing to Lampard's wages during the loan period, as if they do not do so it will could enable them to have a player with no associated salary costs.
"The contribution from Manchester City is not known but anything below a 'market rate' could lead to concerns that Manchester City are unfairly using the loan system to help meet their financial fair play obligations."
"The matter is complicated by New York City being a 'sister' club of Manchester City, with the owners of Manchester City having a stake in New York City," she adds.
"It can be expected that UEFA will look closely at these arrangements to ensure clubs do not use their wealth to acquire players outside of the control of UEFA but then manipulate the financial fair play system by loaning them back to the European based club for little or no salary.
"As clubs seek an ever greater worldwide presence, 'twinning' with overseas clubs or even common ownership is likely to increase and UEFA may need to re-visit the financial fair play rules to ensure that they are fit for purpose and provide adequately for situations such as this."
    Detta kan i förlängningen innebära att om Uefa finner att City försöker kringgå reglerna kommer definitivt alla ev poäng de tar i Champions League att försvinna i de matcher Lampard förekommer. Samma borde, även om jag inte är säker på att det gör det, gälla för Premier League FFP-regler. City tar alltså en stor chans här och Lampard riskerar att bli ansiktet för det i bästa fall, i sämsta fall stängs Lampard också av från fotbollen internationellt.

Mer och mer spekulation om att Lampard till City hela tiden varit planerat på det här sättet för att City skulle undgå FFP-reglerna och ändå kunna värva. Från deras synvinkel verkar det onekligen så - tyvärr drabbar det en spelare jag tidigare hade högsta respekt för. Frågan är egentligen om Lampard själv fattade vad som skulle hända när han trodde han skrev på för New York City men tydligen i själva verket skrev på för City-klubbarnas gemensamma ägare!!!
    JM lär sagt så här om Lampard: "He is a free agent he can choose his club so I have no problem at all," lär han sagt. "When he comes to Stamford Bridge he is welcome." Jag delar inte den uppfattningen, jag anser det vara ett svek efter hans uttalanden om att aldrig spela för en PL-klubb annat än Chelsea och sedan gå till vår största konkurrent. Skäms Lamps.

Spanska konspirationsteorier är nu att Sami Khedira redan kommit överens om Chelsea att komma - fast inte förrän nästa sommar och då gratis som fri agent. Jag känner visst tvivel över det, Real lär säkert göra allt de kan för att sälja honom i januari om Khedira inte förlänger kontraktet.

Medierna är häpnadsväckande. Normalt sett så brukar de aldrig ha problem med att en manager tar ut det lag han ser som det bästa för just den matchen. När det gäller målvakten är det tydligen andra regler som gäller. Det handlar inte om form och kapacitet för dagen. Därför kräver nu medierna att JM ska ta ut målvakten till ligapremiären mot Burnley redan två veckor innan. Självklart ser JM det som det nonsens det är.
    Han har däremot meddelat att målvakterna precis som idag kommer att stå varsin halvlek i Istanbul på fredag. Han ser dock att Thibaut Courtois just nu är den som behöver mest matchträning.
    Ska vi döma av matchen mot Werder Bremen som JM ser som en fullständigt onödig match som inte gav något av värde var Courtois den målvakt som hade något mer att göra. Han kunde inte göra mycket på målen även om han var lika nära att rädda straffen som Cech var att rädda sin. Courtois gjorde dock en fullständigt fantastisk räddning men hade svårare att styra försvaret och sätta igång spelet - punkter som verkligen visar det befogade i att han behöver träna och matcha med spelarna i en högre grad.

 

 

   

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop