csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

21 - 27 juli 2014

Nyheter v-30


CHELSEA U-21-MÄSTARE
CHELSEA U-18 FA YOUTH CUP MÄSTARE

18 augusti börjar Premier League igen!

SÖNDAG:
Ändrad starttid och jag missade första halvlek av

OLIMPIJA LJUBLJANA v CHELSEA    1 - 2 (1-0)
Chelseas startelva: Delac; Azpilicueta, Cahill, Zouma, Luis; Matic, Fabregas; Salah, Boga, Brown; Costa
Avb: Cech, Ivanovic, Ake, Terry, Christensen, Chalobah, Van Ginkel, Romeu, Baker, Swift, Solanke, Bamford, Torres
Kapun gjorde Olimpijas mål efter slarv i försvaret 5 minuter före halvtid. Enligt rrapporter helt orättvist. Chelsea har totalt dominerat tillställningen annars. Men laget har uppenbarligen fortfarande problem att bryta ned "mindre lag" Får hoppas på annat i andra halvlek trots att det lär bli många byten.
ANDRA:
Cech, Ivanovic, Terry, Ake, Van Ginke, Torres kommer in, Delac, Azpilicueta, Cahill, Luis, Boga, Brown går ut.
    JT har varit försäsongens vassaste målskytt och nu när han är på plan igen kanske vi får hoppas han fortsätter det. Men det är slarvigt spel, dåliga passningar. van Ginkel har dock startat andra bra, och han har varit ett utropstecken hittills på försäsongen. Han är verkligen på väg tillbaka från sin svåra skada. I princip att betrakta som en ny spelare då han knappt hann starta förra säsongen innan han skadades.
    Jag kan också meddela att Drogba har anslutit till truppen i Österrike (som reser till läger i Holland direkt efter matchen).
    Cech spelar Neuer-fotboll som sweeper eller libero om ni föredrar det uttrycket. 55
    MÅL. Diego Costa slår till, tar sig fram och sätter bollen kliniskt i mål. 56 Där ser vi varför Chelsea köpte honom. Det var Fabregas som hittade fram till honom.
    Chelsea har vänt matchen och det är nykomlingarna som gör det. Kurt Zouma sätter en målvaktsretur efter en hörna. Dåligt försvarsspel av slovenerna. 65. Sätter bollen högt i målet med foten. MÅL
    Nästa hörna. MÅL (Men inte givet). Bra skott, fantastisk räddning av målvakten men upp i ribban och på returen slänger sig Ivanovic fram och sätter den. 66
   NEJ - domarna har dömt bort det. Helt felaktigt visar reprisen. Bollen var klart inne.
   Costa av för Bamford. 71 Solanke och Chalobah också in. För Salah och Matic, Romeu in för Fabregas.
   Underbar boll från Romeu när nästan Solanke, men målvakten lyckas komma före och förmodligen glider han först ur boxen men det är vänskapsmatch och domsluten går inte vår väg.
  Jättechans för Torres på ett snabbt hårt inspel av AKé, men bollen tar på axeln och går över istället. Hans otur fortsätter. 78. Dryga metern ut, men...
    Olimpija nära med ett skott anfallet efter.
   Bra räddning av Cech på närskott vid stolpen. 80
   Chelsea har satts lite under press senaste minuterna. 81
   Solanke när att få foten på Ivas underbara inlägg, men bollen träffar hans knä istället för fot och över. 88
   Bamford skjuter direkt men över.
    Några slutsatser vi kan dra efter fyra träningsmatcher nu:
   Ungdomarna har spelat oerhört bra, inte minst Boga, Baker, Bamford. Imponerande och några av dem kanske även får vara med i årets trupp.
   Försvarsspelet sitter inte ännu, vilket inte är underligt då ordinarie försvarslinje från förra året ännu inte spelat ihop. Nyförvärven ser alla bra ut från start. Costa har visat vad han går för, Fabregas var bra den timme han spelade och Luis lär nog ta hand om vänsterbacken framöver. van Ginkel är som att få en ny spelare med energi och vilja på plan. Cech är tillbaka och striden om målvaktsposten kommer att bli otroligt intensiv. Jag vågar inte ens gissa vem det blir som står flest matcher även om framtiden är Courtois's. Och Torres fortsätter missa hårresande. Jag bara tycker synd om honom numera, han kämpar ju men bitarna vill bara inte hamna på plats.
   Chelsea har inte som helhet imponerat i träningsmatcherna, men det är ju faktiskt inte det de är till för. Ännu.

LÖRDAG:
Läsvärt om Chelsea inför säsongen. >>>

Chelsea har lagt in två extra träningsmatcher den 8 augusti. Det är en miniturnering med två 45- minutersmatcher mot Besiktas och Fenerbahce.

FREDAG:    
Mycket aktivitet idag för klubben som var färdig 19 juli med värvningarna...
DIDIER DROGBA är tillbaka. Patrick van Aanholt lämnar, för Sunderland. LYCKA TILL PATRICK.

En legend återvänder och bryter åldersbarriärerna. Didier Drogba är en Chelseahjälte och kommer alltid att vara välkommen tillbaka. Men oavsett att han skriver på som spelare är det nog ändå mannen, personen Drogba som Chelsea och JM ville ha tillbaka. Som inspiration, som föredömer för de yngre spelarna, som piska på anfallarna och som en super impact sub. Jag tror alla inom klubben, på läktarna och även i medierna välkomnar det här även om Drogba inte lär vara något förstaval där längst fram, men det måste ändå vara bättre än att spela Ivanovic som anfallare! Det är ett ettårsavtal. Men vilken attityd, vilket föredöme han kommer att vara i klubben och jag är själv rätt övertygad om att inte bara hans son som spelar i yngre akademin utan även pappa kommer att vara kvar i klubben även efter den här säsongen, i en annan roll.
   Fast en kanske, inte är lika lycklig. Jag tänker på en viss Romelu Lukaku..., kanske även Fernando Torres som vi nog är några som gärna ser går tillbaka till Atletico. Han har alltid jobbat hårt, men det har bara inte funkat för stackarn i Chelsea.

Patrick van Aanholt är en spelare jag alltid tyckt mycket om. Jag anser honom vara bättre än Ryan Bertrand men Patrick är holländare och Ryan engelsman så Ryan kommer alltid att vara dyrare och mer eftertraktat av klausulskäl i Premier League. Jag gillar att Patrick hamnar i ett lag som tränas av Gus Poyet. Jag tror det kan gynna honom.


Jordan Tabor, som spelade i Chelseas ungdomsakademi för några år sedan och nu representerade Hinckley i Oxford har dött i en olycka. Förmodligen har han trillat ned från en balkong under semester i Antalya, Turkeit. Tabor blev 23 år gammal. RIP!


TORSDAG:
Så blev det som gissat. Lucas Piazon var inte med på träningslägret i Österrike på grund av att det var klart med utlåning. Och som CSFC redogjort för så blev det tippade Eintracht Frankfurt som blir den unge brasilianarens adress närmaste året.

Jag klagade igår över hur engelska medier inte uppmärksammar ungdomar i deras klubbar om ungdomarna inte är engelska. Tydligen hjälpte det för idag har Daily Mail en artikel om en av mina stora favoriter i ungdomsleden, Jeremie Boga. >>

JM dömer förstås gårdagens match från en annan synvinkel än en vanlig tittare. Själv tyckte jag det var en rätt svag insats av Chelsea, trots alla ungdomar men kanske underskattade jag också WACs kvalitet. JM var betydligt mer nöjd och ansåg att han i matchen fick fram precis det han önskade av en försäsongsmatch i det här skedet.

ONSDAG:
RZ Pellets (Wolfsberger AB) v Chelsea    1 - 1
Tyvärr har jag bara en extremt usel länk så ni kan säkert se matchen bättre än jag. Här är dock startande lag, det lär bli ett annat i andra halvlek:
Cech; Ivanovic, Zouma, Terry (k), Luis; Van Ginkel, Matic; Salah, Baker, Brown; Bamford.
Avb: Beeney, Delac, Ake, Chalobah, Christensen, Romeu, Swift, Boga, Solanke.

Notera att Luis spelar, men Costa är inte med och lär inte göra debut idag. Luis är den ende av de nytillkomna (plus Cech) som inte var med förra veckan. Det var en stor besvikelse. Men förhoppningsvis får vi se dem på söndag då, och kanske kan man då hitta en sebar länk.
   Bamford tar sig nästan helt fri, men i svår vinkel. Mycket bra spelat. 15
   Luis har börjat bra, men han spelar i skära skor. Det är bara ok om du är 7 år gammal och tjej.
   Salah när mål men skottet för rakt på målvakten. 23
   Salah försöker få en straff. lite väl billigt. 28. Men bra kontring annars. 29
     Jätteräddning av målvkten när Brown kommer fri, framspelad av Bamford. 35
    Det är uppenbarligen inga målkameror i den här matchen och därför fick Pellets ett mål jag aldrig hade godkänt om jag varit domare. Men min stream är sämre än urusel, så... 55
   Dags för Chelsea att visa lite klass.
   Jätteräddning av Cech. Vad håller Chelsea på med. 69 Ok, det är juniorlaget som spelar men ändå.
    Chelsea imponerar verkligen inte. Och att det här laget skulle kunna vinna PL.Men det är försäsong och motståndarna drömmer om det här. Kul för dem.
   MÅL Oerhört fint mål av Boga som kämpar sig fri och gör det. WOW 83
   Folk som tror de kan nåt snackar om massor av unga spelare. Ändå nämner ingen Boga. Har läst många artiklar i engelsk press om framtidsmän i fotbollen, men det är klart då handlar det nästan enbart om engelska sådana och Boga är ju fransman.
   Marco van Ginkel var nog min MoTM, trots Bogas mål. Intressant både i denna och förra matchen lanserade JM Ivanovic som anfallare. Kanske inte väntat, men faktum var att han låg bakom kvitteringen även om Boga gjorde merparten av arbetet.

Idag har Chelsea presenterat sin tredjetröja och den är precis lika räligt hemskt och vedervärdigt ful som smygbilderna visade. Så vi avstår från att visa dem igen. Hoppas bara ni alla bojkottar tröjan. Men årets gula andratröja är riktigt snygg, även om förstatröjan är högst sisådär och tredjetröjan värsta bottennappet på väldigt många år.

För de som undrar kan jag meddela att de spelare som spelade VMs playoff återvänder till Chelsea och träningen den 30 juli.

Det meddelades att Filipe Luis av respekt mot Ashley Cole inte skulle bära det naturliga numret 3 för en vänsterback. Så blir det ändå inte då Chelsea genomfört en rockad och Filipe Luis ska nu ändå spela i nummer tre nästa säsong. Nummer fem som han först tog ska Kurt Zouma bära. Vilket man nog bör tolka som att Zouma inte kommer att lånas ut igen utan ingår i truppen. Se alla tröjnummer som delats ut hittills. >>

Första rapporterna från träningslägret i Österrike är att JM kör Diego Costa hårt och att de andra spelarna är lyriska om hans kvaliteter. Att hans spelstil kommer att passa ett Mourinho-Chelsea det har CSFC varit övertygade om sedan första ryktena om hans ankomst började för nästan året sedan. Bara han blir skadefri och till skillnad från alla andra anfallsvärvningar i Chelsea de senaste tio åren kan starta lite bättre (t o m Drogba hade en ganska lugn start om vi säger så, bäst har nog Anelka varit från startskottet).

Det är inte heller något snack om Chelsea som den lilla hästen i år. Nu står JM upp och säger att Chelsea ska vinna, kanske inte ska, men absolut kan och till och med kan dominera i flera år. Att vi är ett lag som i det närmaste är färdigt anser också alla spelbolag och förståsigpåare. Oroande eller...?! Läs mer >>
   Mer på samma tema >>


TISDAG:

Det är nu bekräftat att Mario Pasalic lånas ut till spanska La Liga-klubben Elche för kommande säsong. Det är Elche som bekräftat, som vanligt ligger Chelsea långt efter med officiella uttalanden.

MÅNDAG:
Chelseas hela 26-mannatrupp till Österrike:
Petr Cech
Matej Delac
Mitchell Beeney
Mark Schwarzer
Branislav Ivanovic
Oriol Romeu
Kurt Zouma
Andreas Christensen
John Terry
Gary Cahill
Nathan Aké
Cesar Azpilicueta
Marco van Ginkel
Nemanja Matic
Nathaniel Chalobah
Mohamed Salah
Jeremie Boga
Lewis Baker
John Swift
Cesc Fabregas
Patrick Bamford
Fernando Torres
Diego Costa
Dominic Solanke
Filipe Luis
Isaiah Brown
   Saknas gör spelarna som gick till finalspel, som belgarna, nigerianerna, världsmästaren Schürrle och brasilianarna.

Katie Chapman och Jackie Groenen gav Chelsea en 2-1 seger mot Manchester City i damligan.(City, ett lag som desutom hade en avbytare med det intressanta namnet; Chelsea Nightingale som hoppade in precis före halvtid)

Chelsea åker idag på träningsläger i Österrike och matcher mot lag runt om. De spelare som åkte ut i gruppspelet i VM ansluter också till träningen nu och förberedelserna tar ett steg upp. Första matchen blir mot Pellets på onsdag. De som var med till finalspelet har fortfarande semester någon eller några veckor till.
   Petr Cech är tillräckligt återhämtad för att följa med på träningslägret. Han har kunnat köra en del pass med Lollichon, men har ännu inte prövat på matchsituationer.

Spelbolagen har börjat ta spel på Premier League 2014-2015. Chelsea är favoriter överallt där jag sett det. Oddsen ligger på mycket blygsamma 2,70-2,85. City hålls som tvåa och överraskande nog United som trea.

 

Rykten, notiser m m, v-30


Årets spelaraffärer: >>

ALLA transfers upp till idag fredag>

SÖNDAG:
Gael Kakuta, en gång världens bäste tonåring, idag 23 år och inte ens längre ett löfte. Chelsea lyckas inte sälja honom så det talas om lån till Elche (dit Pasalic redan lånats) eller än hellre ett lån med köpoption till Rayo Vallecano. Vi får se vad det blir, men i Chelsea spelar han inte den här säsongen heller.

Mindre seriösa källor säger att Chelsea fått ett anbud på Jürgen Damm nedslaget. Pachucastjärnan, 21 år, har vi skrivit om tidigare. Man United har tidigare gett honom en trial. Om Chelsea verkligen gett ett bud på yttern vet vi inte, men uppenbarligen är det en talang det talas om. Bara det inte blir samma utveckling som för Ulises Davila, en annan ung mexikan som inte tycks ta steget.

Mycket tjafs från Everton om att Lukaku vill återvända dit. Vi lär få höra oss själva sjuka om Lukaku de närmaste veckorna. Under tiden påstås Chelsea åter blivit intresserade av Bundesligaspelaren Roberto Firmino. Vi lär väl få se, eller snarare, det tror jag inte alls.

Victor Moses karriär störtdök under tiden i Liverpool och VM blev inte heller någon höjdare för honom. Jag misstänker att han knappast förekommer i JMs förstaplaner. Han är nog knappast säljbar för något i närheten av de 9m pund han kostade Chelsea så därför lutar det åt ett lån. West Bromwich är tydligen intresserade och det låter som om han kan få nödvändig speltid där.

LÖRDAG:
Spelbolag har stoppat spel på att Lukaku ska gå till Wolfsburg och åter bli lagkamrat med de Bruyne. Det har tydligen satsats väldigt stora summor på detta och spelbolag har därför stängt spelet på den övergången.

Tränaryrkets störste överlevare, Claudio Ranieri, en gång i tiden i Chelsea (och nej, jag har fortfarande inte förlåtit honom för hans hemska matchning av laget mot Monaco i en Champions Leagueomgång vi borde vunnit redan under Romans första år) har hittat ett nytt jobb igen. Nu som Greklands nye förbundskapten. Anmärkningsvärt för det finns faktiskt rätt många arbetslösa managers som jag håller som klart bättre än Ranieri. Men ingen tjänar så mycket på att få sparken som han, hittills har han fått ihop 10m pund på att få sparken från olika klubbar. Frågan är om han någonsin varat en kontraktstid ut?!

Everton tror de ska få Lukaku och Wolfsburg är också intresserade. Wolfburg påstås förbereda ett bud om 25m pund, alltså en bra bit under de 31-32m som Chelsea uppges begära. Men det som väl är mest fantasifullt är att plötsligt ska Real Madrid gett sig in i leken (vilket lär höja eventuellt pris) och vill ha Lukaku som back-up om de inte får Falcao.

JM har avslöjat varför Chelsea gav upp kampen om Chelseasupportern Luke Shaw och lät United köpa honom till rekordsummor. Det visade sig nämligen att 19-årige Shaws lönekrav var av den sorten att de var t o m bortom Chelseas generösa lönepolicy. Att köpa Shaw hade förstört den strategi och försök att få lönerna under kontroll som Chelsea jobbat för de senaste åren, för att inte tala om FFP-reglerna. Shaw, 19 år alltså, krävde en lön på 200.000 euro i veckan!!! Fotbollen är sjuk, kanske bortom räddning om klubbar verkligen ställer upp på sådant.

Chelsea lär vara intresserade av en uruguyansk tonåring vid namn Kevin Mendez. En anfallare, 18 år gammal.

FREDAG:
Ännu en värdering av "experter" av säsongens värvningar - hittills. >>

JM har uttalat sig så att det är nog så gott som klart att Didier Drogba, 36 år, återvänder till Chelsea som spelare. Vilket ställer Lukaku-frågetecken. Men försöker man läsa bakom raderna är Drogba tänkt som impact-sub som det kallas och som moralhöjare i laget. Att han sedan har en hel del att lära ut det är liksom givet. Så Drogba som tredje striker är väl tipset för nästa år. De flesta tror affären blir klar inom 48 timmar.

Metro, nej dem tror vi inte ett skvatt på, påstår att Chelsea tänker lägga bud på Reals Varane.

Daily Star (lika opålitiliga) hävdar att prislappen på Lukaku är 31m pund.

6000 Atleticofans hade kommit till Vincente Calderon för att hälsa Mario Mandzukic välkommen. Deras sätt att göra det var dock mindre artigt. De skanderade nämligen Fernando Torres namn under tiden.

TORSDAG:
Ett föga trovärdigt rykte från en liten lokaltidning i England, säger att Chelsea är favorit att kontraktera Reals Isco. Han var aktuell förra året men hittills i år har flera andra klubbar ryckt i honom, som City och Liverpool. Alla räknar dock med att han lämnar då Real dels behöver få in pengar för att klara reglerna då de handlat stort, dels har överkapacitet i de positionerna.

Patrick van Aanholt verkade närmast klar för Feyenoord, men nu ser det ut att bli Premier League istället. Sunderland förhandlar med Chelsea om en övergångssumma.

Kenneth Omerou verkar vara nära en ny lånesejour hos Middlesbrough trots att han nog borde testas på högre nivå. Men Omerou trivdes väldigt bra där och Karanka är ju god vän till JM, så det är nog den troliga destinationen efter att han varit med på tränngslägret som s a s börjar 30 juli när de sista spelarna återvänder.

Då var det klart. Frank Lampard avslutar sin fantastiska karriär med två år i New York City. Däremot inget sagt om han lånas ut till säsongen startar i mars då City ska göra debut. De har tydligen fått ihop fyra spelare nu!
    LYCKA TILL FRANK!

Ett annat lite oroande rykte är att Ryan Bertrand som jag är övertygad om kommer att lämna Chelsea trots vårt behov av home-grown för att klara truppkraven från FA och från Uefa, tydligen bara har en friare just nu. Och jag vill inte se honom förstärka scousers, som handlar som om de har en egen tryckpress. Vilket de väl hade när de sålde Bitarn Suarez till Los Arrogantos som nu verkar få Suarez's avstängning stoppad (vissa klubbar lever tydligen utanför de regler andra klubbar måste leva inom). Men som spuds visade när de sålde Bale, det räcker inte bara med att köpa spelare för att skapa ett vinnande lag.
Så trots alla nya spelare är jag rätt övertygad om att Liverpool kommer att göra en sämre säsong än i fjol då de i mina ögon överpresterade ordentligt. Frågan är om Sturridge fortsätter utvecklas eller om förra säsongen var en tillfällighet och inget lag kan ta en förlust av en målgörare som Suarez utan övergångsproblem.

Oroande rykte; Frank Lampard förväntas bli presenterad som New York Citys nya spelare inom mycket kort. Förmodligen senare idag. Till några få människors missnöje, då de gör en stor sak av dumma uttalande som onyktra Chelseaspelare inkl Lamps, en gång i tiden gjorde om 9/11. En ungdomssynd de inte tycker Lamps ska ursäktas. Men det oroande är spekulationer om att Lamps ska lånas ut till någon av City-klubbarnas övriga representanter. Det skulle innebära Melbourne eller Manchester, och det är inget som någon vill. David Villa ska spela med Melbourne till nya MLS-säsongen börjar i mars, men att se Lamps i Australien när han har familjen i London eller hemska tanke, se honom i Man Citys tröja innan dess roar inte en Chelseasupporter. Vi önskar honom all lycka till i sitt förmodligen sista fotbollsäventyr, men att se honom spela för en konkurrent - det vill man aldrig uppleva.

På ett sätt är det ingen Chelseanyhet då Eto'o inte tillhör klubben längre, men lite kul är det ändå. Eto'o som efter säsongen trashade JM och delvis Chelsea ordentligt hävdade ju att han fått smak för CL-fotboll igen om skulle spela till han nådde Millas ålder, var då aktuell för många större klubbar. Idag är det rätt tyst om honom men idag har ett rykte dykt upp. Hans flytt kan bli kort, faktiskt bara dryga kilometerna till vår närmaste PL-granne, QPR. De lär nämligen vara intresserade av honom.

Burnley vil låna Nathaniel Chalobah under säsongen. Det kan nog vara helt rätt. PL-erfarenhet och ändå stora möjligheter till ordentligt med speltid. Låter bra om det skulle hända.

Det är inte bekräftat ännu med det ser ut att bli ännu en nummerändring i Chelsea. Tydligen vill Mohamed Salah byta från 15 till 17 som nu är ledigt då Hazard tar nummer 10. Vi får se när officiella truppen offentliggörs. Det spekuleras i att det skulle ske för att underlätta för Drogba om han kommer. The Drog startade ju med nummer 15 i Chelsea innan han bytte till 11.

ONSDAG:
En intressant intervju med Diego Costa på Chelseas officiella hemsida. >> Lite tillrättalagd som allt där men ändå...

En förklaring till varför Chelsea kommer att vinna ligan. Åtminstone om vi ska tro Charlie Skillen i Daily Mail. I Sverige lär alla som vanligt tippa United eller Liverpool, förutom Peter Wennman. Det enda man kan säga är att som vanligt kommer Premier League att även nästa år bli den nästan enda spännande ligan i Europa, även om jag personligen ändå inte tror Bayern blir lika överlägsna i år som förra året (Dortmund, Wolfsburg och Schalke har nog återhämtat sig en del). I Spanien lär det nog återigen handla om de två. I Italien kanske Roma kan överraska med Ashley Cole. I Frankrike tvivlar jag starkt på att Monaco trots intressant tränarbyte kan pressa PSG. England blir dock en annan historia och tråkigaste ligan av alla blir Skottland. Läs Skillens argument >>

José Callejon, Napoli tidigare Real Maddrid hävdar att JM ville kontraktera honom i sommar. Det får vi nog ta för vad det är. Hans personliga uppfattning.

TISDAG:
Torres har blivit ryktenas man framåt kvällen och priset har stigit från tidigare skvaller. Nu ska han kosta 20m pund. Atletico lär vilja erbjuda 15m, men Monaco har också gett sig in i leken (enligt medierna). Torres däremot, som sitter på en av de absolut högsta lönerna i Chelsea, har ingen brådska att bestämma sig. Går Torres dock måste nog Chelsea ut på marknaden för attt hitta en ersättare för då har vi bara några ungdomar och Costa. Samt ev Drogba, men Drogba är mest som back-up till back-up som jag ser det. Han hade ingen stor säsong förra året och han är ett år äldre nu. Hans stora bidrag till Chelsea är att utbilda och träna andra anfallare som jag ser det, trots alla rykten om att det enbart talas om ett ettårs spelarkontrakt.

Juventus är de senaste som försöker låna Lukaku. Jag vet inte vad som kommer att hända, men jag är rätt övertygad om att inget händer innan försäsongen är klar. Jag tror JM vill göra en ordentlig utvärdering av just Lukaku med tanke på allt snack, allt tjafs och alla ogenomtänkta pressuttalanden.

Var klart förvånad över att Lucas Piazon inte fanns med på listan över de som åkt på träningslägret. Han spelade mot Wycombe men inte mot Wimbledon. Skadad? I vilket fall som spekulerar media, förmodligen sant, i att han lånas ut till Bundesliga i år. >>>. Det är onekligen en bättre förberedelseliga även om de tyska klubbarna nog får ett identitetsproblem med att ses som en farmarliga.

Det kvalar helt klart in bland sommarens absolut vildaste rykten. Nu jagar Man City också Didier Drogba. Negredo är ju skadad och Guidetti vill de tydligen inte satsa på så Drogba ska vara lösningen. Du milde.
   Det kommer absolut aldrig någonsin att hända, för jag tror verkligen på Drogbas ord om att han aldrig någonsin ens skulle överväga att spela för en annan engelsk klubb, men som de hittar på ute på medierna.

Mirandaryktena vill inte dö. Observera dock att det är hos de allra minst trovärdiga av de som absolut inte går att lita på som pushar detta.

Vissa agenter börjar redan visa desperation. Det märks i hur Griezmanns agent nu börjar flogga honom till alla klubbar med en budget efter att de intresserade klubbarna inte vill betala utköpsklausulen. Chelsea är nu förstås med i mixen igen. Tror inte det, trodde det inte förra sommaren och tror ännu mindre på det idag med den trupp vi har. Då hade jag hellre sett Valbuena, som också nu bjuds ut.

MÅNDAG:
Spanska blaskor i sitt esse. Tiago har nu i minst två månader enligt dem varit klar för Chelsea och enligt dem "skyldig" till att Diego Costa och Filipe Luis gått till oss. Som tack för det skulle Chelsea ta tillbaka mittfältaren. Det har uppenbarligen inte varit aktuellt, så i morse skulle Tiago till Valencia, men i kväll stannar han i Atletico. Ett typexempel på spansk sportjournalistik.

Mycket prat nu om Torres tillbaka till Atletico. Intressantare är rykten om att Chelsea är intresserade av Nikola Vlasic. Den 6m pund dyra mittfätlaren från Hajduk Split lär visserligen vara närmast Tottenham (han kallas ju den nye Luka Modric) men även Chelsea lär vara intresserade trots den enorma prislappen, för en 16-åring.

Mario Pasalic kommer allt närmare ett lån till spanska Elche.

För den som undrar vad John Terry packar när han åker på träningsläger har Daily Mails grävande journaliste avslöjat det. Vi kan mycket nöjt konstatera att han är en mac-människa. >>

Thorgan Hazard har startat sin lånetid hos Mönchengladbach övertygade, bl a genom att måla i en träningsmatch mot Stoke.

Jag ser det inte direkt tsom ett trovärdigt rykte; men vissa säger att Fernando Torres inte återvänder till Atletico då Chelsea begär "hela" 13m pund för 50m-pundsspelaren. Jag som alltid trott alla försök att värva eller låna Torres stupar på hans lön. Det är den ingen vill betala.

Mohamed Salah lär inte behöva göra militärtjänst i Egypten. Detta efter att premiärminister Mahlab personligen intervenerat och stoppat det.

Everton har gett upp om lån för Lukaku (tänka sig) och försöker nu istället låna Christian Atsu. Det tycker jag låter smart, både från Chelsea och Evertons sida.

Oj vad mycket snack det är om Drogba idag. Alla vet ju att det finns vissa planer på att värva honom som spelare/coach där den andra rollen nog lär bli den viktigaste. Oklart dock fortfarande om Drogba vill sluta spela, han är ju bara 36 år. Juventus lär också jaga honom. Då enbart som spelare. Det är sagt att besked ska komma denna vecka, därav ryktestoppen antar jag.

ALLA spanska tidningar har hävdat att Tiago Mendes skulle återvända till Chelsea nu när hans kontrakt med Ateletico gick ut. CSFC har inte trott tilnärmelsevis lika mycket på rykten och nu ser det ut som Tiago hamnar i Valencia. En bra bit från Chelsea alltså. Tiago lär där snarare ersätta Oriol Romeu som var utlånad dit förra säsongen. Prblem med licensen skyller nu de spanska medierna sin miljonte felaktiga spekulation. Och vad kan det vara; Tiago är portugis och därmed EU-medborgare och får därmed automatiskt speltillstånd i England...

Mirandsarykten avfärdade vi redan förra veckan så det glömmer vi idag också.

JM säger att klubben är färdiga med transfers för i sommar. Men med det tror jag han enbart talar om ingående. Chelsea har en bra trupp nu, även om jag nog tycker City fortfarande har en lite lite grann vassare trupp, mest för de har fler anfallsalternativ som visat kvalitet inte bara lovat det. Däremot är vi övertunga på mitten t ex och då Romeu överraskande förlängde kontraktet ser det tungt ut för Mikel som nog för ta chansen att hitta en ny klubb. Jag tror också en rad utlånade spelare kommer att lämna de närmaste veckorna. Patrick van Aanholt tror jag hamnar i Feyenoord och han följs nog av fler lån, kanske Bertrand även om jag absolut inte vill se honom hamna i Liverpool.

 

 

   

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop