csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

7 - 13 juli 2014

Nyheter v-28


CHELSEA U-21-MÄSTARE
CHELSEA U-18 FA YOUTH CUP MÄSTARE

16 augusti börjar Premier League igen!

SÖNDAG:
JÄTTEGRATTIS till André Schürrle och Tyskland till VM-segern. Synd bara att ni inte vann redan på normaltid. Schürrle var dessutom i mina ögon tillsammans med Schweinsteiger tyskarnas bästa spelare. Mycket skickligt assisterande till segermålet. Jag tycker bästa laget vann, framförallt det lag som ville mest konstruktivt sett. Igen GRATTIS.

Ungdomslagen har varit i farten. U-18 vann över Bournemouth i en träningsmatch med 4-1. U-21 spelade mot Sutton i en 0-0 match. Båda lagen har tränat bara en vecka så matchandet kommer igång tidigt för alla. A-laget (som kommer att vara väldigt lite a-lag) spelar mot Wycombe nästa vecka.

LÖRDAG:
Mycket goda nyheter för biljettköpare. Chelsea kommer att säga upp samarbetet med Viagogo, som haft ensamrätt till att sälja biljetter som inte utnyttjas. För vilket de lagt på ett ordentligt påslag, på ibland närmare 60% av biljettpriset. Den här ticket exchange kommer i framtiden att skötas av Chelsea själva vilket innebär mycket lägre påslag och bättre skötsel. Läs mer >>
   Enda negativa är att den kommer bara att omfatta Premier Leaguematcher. Den nya Ticket Exchange ska verka redan från start av den nya säsongen.

TORSDAG:
Chelsea har lagt till ännu en försäsongsmatch, denna gång mot mer meriterad motstånd (även om Werder BRemen också kan sägas tillhöra den kategorin). 12 augusti kommer nämligen Real Sociedad till Stamford Bridge för en sista träningsmatch. Något sällsynt faktiskt, jag kan inte komma ihåg senast.

För de som vill hålla koll på våra ungdomar, läs följande >>

En artikel om något som absolut kan påverka vår säsong. Det faktum att Chelseas spelare är de som spelat mest av alla PL-splare i VM. Åtminstone första månaderna kommer det absolut att påverka både laguttagning och form. Läs mer >>
    Själv kan ja ginte låta bli att undra över hur vår brasilianska kontingent påverkas av det som hände i semin mot Tyskland. Förhoppningsvis studsar de tillbaka fyllda av revanschlust, men det kan faktiskt bli annorlunda. En aning får vi nog på lördag, även om det är risk att Scolari för första gången i sin karriär bryter sina principer och spelar många av reserverna då. Oscar inledde VM strålande men efter det har han inte imponerat, även om han tillhör de minst dåliga mot Tyskland och gjorde ett behärskat mål. Willian fick alltför lite speltid, liksom Ramires så förhoppningsvis påverkas de mindre.

Petr Cech är tillbaka i trärning efter sin axelskada. Lite tidigare än väntat är det inte så? Och Ivanovic har nu mer hår på hakan än huvudet, det är lika lite snyggt som det är på andra som prövat den looken. Visserligen var Chelseas tröjfärg de allra första åren ljusblå men jag kan inte säga jag är Over the moon (för att låna ett uttryck från det mest kända ljusblå laget) över de nya träningsställen. Fast kanske är de turkos och inte ljusblå?!
  Det var Kurt Zoumas och Mario Pasalics första träningspass med Chelsea tillsammans med många av de utlånade spelarna och så förstås Kapten JT. Ett flertal akademispelare var också med och det är inget vågat tips att de också får en chans i nästa veckas träningsmatch.

Här är lite läsning om nye Mario Pasalic. >>>

ONSDAG:
Vad som lär varit klart redan i januari är nu officiellt. Mario Pasalic är Chelseaspelare. Det är dock en värvning för framtiden och jag tror nog han lånas ut, eller möjligen ska härdas i U-21. Pasalic är 19 år gammal, attackerande mittfältare som han beskrivs. Född i Tyskland och liksom så många här en beundrare av en viss Lamps.

Chelsea lanserar idag en ny webbsajt. Den är omgjord och får delvis nya adresser. Mer innehåll, inte minst inom video och matchbevakning (vilket ju är bra då CSFC drar ned på det av skäl som angavs vid förra säsongens sista match) så det behovet täcks på annat sätt.Också en helt ny digital Fan Club. Tyvärr verkar sajten dåligt testad och särskilt på mac fungerar den högst sisådär, men det blir väl bättre hoppas vi. Läs mer >> >

Idag startar träningen officiellt för den nya säsongen.

TISDAG:
Att Tyskland skulle vinna var jag övertygad om, tyvärr fick dock inte Schürrle starta men han tröstade sig med att göra ett mål i tidernas utklassning. Det finns nog inga förklaringar till vad som hände i den här matchen även om många lär försöka, själv skyller jag på att Scolari tog ut fel lag och framförallt att Willian inte fick starta utan tre värdelösa anfallare valdes före honom. Oscar kunde inte göra mycket och även om VM nog lite grann är en besvikelse för mig vad det gäller nästan alla Chelseaspelares insatser måste ju Schürrle hyllas stort fast han inte fått starta någon match ännu.Han gjorde också matchen Mål! Men förutom Oscars första match (han var väl av de få som inte får skämmas ögonen ur sig ikväll och ett väl taget tröstmål) och några minuter av Lukaku i en förlängning är det väl bara Courtois stabila insats (dock inte en av VMs 5 bästa målvakter i mina ögon trots moget och framförallt mycket placeringssäkert spel) som kan framhållas. Ungdomarna Atsu och Omerou gjorde inte bort sig, det kan också sägas.

Förklaringen till Bertrand Traorés tidiga utlåning verkar enkel. Traoré får helt enkelt ännu inget arbetstillstånd i England och måste därför kvalificera sig via kontinentalt spel.

MÅNDAG:
Det är nu klart. Ashley Cole spelar för Roma i höst.

Chelseas damer fick klå av de senste årens bästa engelska damlag (även om scousers vann ligan i fjol) Arsenal. Borta med 3-0. Årets första förlust.

Bertrand Traoré lånas ut till Vitesse igen på säsongslån. Jag är lite förvånad, han var sensationell på försäsongen förra året och jag trodde ett lånebeslut skulle tas betydligt senare.

Nu börjar säsongen igen. Åtminstone för de spelare som inte deltagit i VM. VM-spelarna har ytterligare semester, beroende på hur långt de fick vara med i turneringen. Träning, för många ett tillfälle att bekanta sig med nya krav och utvärderingar inför lån och beslut som ska tas av klubbledningen. Nästa vecka första träningsmatcherna mot blygsamt motstånd.

 

Rykten, notiser m m, v-28


Årets spelaraffärer: >>

SÖNDAG:
Det är inte Chelseanyheter men det visar hur korrupt systemet verkar vara. Los Arrogantos i Barcelona har redan lyckats komma förbi förbudet att värva och spenderar massor med pengar de inte har genom sjuka spanska banker som lånar pengarna gentemot de s k FFP-reglerna inom Uefa. Nu har de värvat Luis Suarez och lovar världen att bitarens avstängning kommer att kortas nu när han är barcelonaspelare. Och så undrar folk varför jag tycker så illa om Barcelona? Det är alltid samma sak med dem; hög svansföring utåt och hur mycket mygel som helst internt.

Mehdi Benatia är aktuell igen. Han vill till Chelsea istället för City, precis exakt samma sak som medierna påståd Mangala ville... Det intressantaste med Benatia är att varje gång han blir aktuell har priset sjunkit. Det började långt över t o m priset Luiz men är nu nere på 30m pund. Långt ifrån billigt och knappast prisvärt om ni frågar mig, men Benatia var tydligen aktuell att komma redan under JMs tidigare tid i klubben.

Nu ger sig Liverpool in i leken och försöker värva Romelu Lukaku. Det lär nog inte ske och ska inte ske.

Apropå Lukaku kommer det rykten från alla håll. Det sägs att JM inte är intresserad men andra i klubben vill istället förlänga hans kontrakt. Lukaku själv påstår att ingen från Chelsea ens varit i kontakt med honom sedan september förra året - vilket låter så otroligt osannolikt att det helt enkelt inte går att tro på, utan det låter som han återigen låter käften ramla på utan att tänka sig för. Varför skulle Lukaku vara den ende lånespelaren som Chelsea inte varit i kontakt med under året? Särskilt som coacher och personal finns i klubben enbart för att sköta sådant. Det är fullständigt osannolikt. Däremot har kanske inte just JM eller Roman ringt honom varje dag för att kolla om han tar sina vitaminer.

Christian Atsu är eftersökt. Det blir nog så att han lånas ut ett år till, frågan är vart. Espanyol i La Liga är de senaste som anmält sig som intresserade. Anmälda klubbar är för övrigt Aston Villa, West Ham och Hamburg.

Pogba lär vara en spelare JM är intresserad av men prislappen är löjeväckande och kommer att sjunka kraftigt till nästa sommar då hans kontrakt då går ned på sista året. Men någon måste ju Chelsea köpa, anser tidningarna, så nu talas det om Javier Pastore från PSG. För långt mindre än hälften av vad Pogba skulle kosta. Pastore har länge varit på Chelseas radar, innan han gick till PSG. Det känns inte som ett hett rykte direkt.

LÖRDAG:
Marca (ja, trovärdigheten är noll) uppger att Brasilien vänt sig till José Mourinho om att ersätta Felipe Scolari som Brasiliens landslagsmanager. JM har många gånger sagt att han gärna blir landslagsmanager när det är dags att trappa ned karriären, men inte ännu på tio-femton år.

Både West Ham och Aston Villa hoppas få låna Christian Atsu den här säsongen. Att det kan bli utlåning är nog troligt men frågan är om någon av de klubbarna är rätt för ghananen.

Wolfsburg uppges intresserade av Lukaku och medierna tror det kan bli affär. Även Everton och spuds är intresserade men av förklarliga skäl är Chelsea mindre intresserade av att sälja dit. Själv tror jag nog Lukakus stora käft har gjort att Chelsea nu är beredda att göra sig av med belgaren, hans dåliga VM bidrar säkert också.

Det finns bilder men inget har sagts officiellt, men uppenbarligen har Chelsea lyckats sno åt sig ett av Barcelonas storaLa Masia-löften, José Quintero. En 17-årig ytter som nu ska spela för Chelseas ungdomslag. Los Arrogantos lär vara rätt upprörda över detta, men det visar väl mest att klubben är inte vad den var när fler och fler av deras löften faktiskt lämnar. Quintero kommer ursprungligen från Ecuador.

Tyvärr mer och mer snack om att PSG ska köpa Petr Cech. Det hoppas jag verkligen inte, men nog ser det lite grann ut som om Petr kommer att vara andremålvakt i år, vilket han självklart är på tok för bra för att vara.

Chelsea påstås rycka i Sami Khedira som Arsenal hoppas värva. Jag tvivlar på sanningshalten i det.

Paul Pogba shoppade i London igår och var i medierna därmed nästan klar för Chelsea. Storkäften Mino Raiola, hans agent, förnekar förstås detta idag vilket vissa medier då tolkar som att Pogba tackat nej till att gå till Chelsea. Att vissa medier inte skäms ögonen ur sig är nog det enda vi kan dra som slutsats av det här skämtet; plus - är du spelare och bor i ett annat land, akta er för att besöka världens mest besökta turiststad, London - för då är ni omedelbart klara för utvald klubb i denna stad!

Som tippat, av CSFC, lär nu Valencia försöka värva Oriol Romeu permanent, vilket nog låter som en bra lösning för den sympatiske spanjoren. Med Fabregas ankomst har konkurrensen på hans position nog blivit alldeles för stor.

Adrien Rabiot från PSG, som vill därifrån lär blivit aktuell även för Chelsea. Intressant spelare även om han spelar i en position vi har bra täckning.

Eliaquim Mangala är sugen på Chelsea, men är Chelsea sugna på honom? City och United är det dock och bägge vill köpa honom trots att spelaren själv tydligen vill till oss.

FREDAG:
Det för mig fullständigt otroligt osannolika och lika ovälkomna ryktet om Alex Song till Chelsea har återkommit. Det är en spelare vars behov och ev storhet fullständigt undgått mig och han gjorde mig inte mer intresserad i VM. Förhoppningsvis är det bara hans agent som sprider det då Song fått sparken från Barcelona.

En shoppingtur i Knighsbridge och ni kan gissa resten. Paul Pogba kommer till Chelsea, är ryktet som det ger upphov till. För Knightsbridge ligger ju närmast granne med Stamford Bridge och Fulham/Chelsea stadsdelen.

Annars är det gårdagens rykte om Didier Drogba som drar mest utrymme på alla sajter och medier.

Kenneth Omerou räknar tydligen med att lånas ut igen och han vill då gärna tillbaka till Middlesbrough.

Mario Pasalic kvalificerar inte för arbetstillstånd i England med nuvarande regler (ändras nästa år på ett sätt som påverkar honom). Ett kontinentalt lån är därför vad som kommer att hända för honom närmaste året. Spanska Elche verkar vara klubben som just nu ligger bäst till att få låna den lovande kroaten.

TORSDAG:
Didier Drogba lär vara på väg tillbaka och inte bara i den coach-roll vi hört om, utan även som spelare. Juventus lär jagat honom och klubbar i Qatar lär lagt konkreta anbud med hyfsade löner, även på deras skala. Som ocach tror jag mycket på honom i klubben för våra anfallare, och varför då inte också registrera honom som spelare även om det knappast blir regelbundet spel för 36-åringen.

Chelsea lär tackat nej till ett 6m pund bud på Ryan Bertrand, som vi lär få räkna med försvinner i sommar. Klubbenuppges vilja ha 8m pund för Bertrand. Tottenham och Liverpool tillhör de intresserade klubbarna (och till dem ska vi inte sälja om ni frågar mig). Budet lär kommit från just Liverpool.

Marina Granovskaia är i Brasilien för VM-finalen och planerar att stanna där ett tag efteråt, vilket indikerar att Chelsea kanske förhandlar med någon spelare på den kontinenten. Gissningarna är Ezequiel Lavezzi. (MG är som ni kanske vet Romans högra hand i spelaraffärer).

Många källor uppger nu att Chelsea till slut gått med på att betala utköpsklausulen för Filipe Luis och att affären i princip är klar. Vi får se när det officiella uttalandet kommer.

ONSDAG:
Chelsea ska ha höjt sitt bud på Filipe Luis men ännu inte till det belopp Atletico tycks begära. Samtidigt ryktas det att Filipe Luis själv är villig att hosta upp 7m för att komma till Chelsea (pengar som säkerligen återbetalas till honom på något sätt, men det handlar om några paragrafer och säkerligen prestationsbonusar som undviks den vägen).

Pogba är på tapeten igen, om han någonsin föll av. Vi får se. Underbar spelar och löfte, men vilken prislapp. Då går jag personligen hellre för James Rodriguez till en något lägre kostnad...

TISDAG:
Marcus tipsar om den här läsvärda artikeln om Oscar som ska leda Brasilien på sina axlar nu när popstjärnan är skadad. Tyvärr utan hjälp av Willian som petades till förmån för Bernard, möjligen då Willian har skadekänning - för annars tycker åtminstone jag det var fel. Läs >>

Yaya Touré som kallar alla som inte tycker som han, eller snarare som inte tycker om honom rasist har fått nog av City, och om det är sant att City stoppade honom från att besöka hans döende bror före VM förstår vi honom. Om det handlar om att han inte fick en Bentley eller vad det var på sin födelsedag utan bara en kaka, fnyser vi åt honom. I vilket fall som, i och med hans attityd kopplas han automatiskt till Chelsea då han hävdar att han vägrar spela mer för City. Troligare destination är PSG.

Tottenham tror de kan få köpa Lukaku för 20m pund. Det vore vansinne att sälja Lukaku till dem och för en summa obetydligt över vad han kostade Chelsea. Minst 25m, eller som klubben värderar honom över 30m pund är absolut minimum och aldrig någonsin till en PL-konkurrent.
   Dock har Lukaku öppnat sin stora käft igen och hävdar att han vägrar lånas ut igen - så det är nog dags att göra sig av med honom. Åtminstone mitt tålamod är tunt vad det gäller en spelare som har så lite bakom pannbenet att han hela tiden ska offentligt utmana sina arbetsgivare. Och från vad han visade i VM, förutom en kvart i en förlängning, är frågan kommer han någonsin att lära sig. Svaret verkar vara först om 5-6 år när hans karriär visar mer neråt än uppåt. Lukaku om någon borde lyssnat på sin idol Didier Drogba.
   Han tycks kräva att få hamna i en Champions Leagueklubb också. Hans ego är helt klart större än vad han visar på plan just nu.

Det spekuleras i att Juventus inhopp i jakten på Alexis Sanchez kommer att innebära att de släpper Paul Pogba. Låter intressant, men prislappen på Pogba är ju rätt påfrestande ändå. Själv undrar jag om inte James Rodriguez med en liknande prislapp kan vara intressantare. I vilket fall som, om Arsenal och Liverpool inte får Sanchez, då sörjer inte jag åtminstone och Pogba skulle inte vara dumt trots priset.

MÅNDAG:
Sunderland och Monaco rycker i att få låna Kurt Zouma. Tveksamt om Chelsea bör låna ut fransmannen då vi redan lånat ut Tomas Kalas.

Ashley Cole lär vara klar för Roma. Vi önskar Cole lycka till i Italien. Kanske får han Samuel Eto'o som lagkamrat i år igen då även kameruanen lär prata med Roma.

Everton intresserar sig för Demba Ba. Hoppas det inte är för lån utan en transfer rakt av.Men tyvärr verkar Bas lön bli samma problem som Torres. Ingen vill ta över dem och betala vad de tjänat i Chelsea.

Då alla minsann vet att Frank Lampard ska spela för New York City (fast han själv säger att han överväger flera möjligheter) så tar de också för givet att han tänker göra samma resa som David Villa och spela för Melbourne City innan (ett annt aföretag i Citys klubbkonglomerat). Tänk, det tror jag inte ett dugg på. Frank har familjen, barn med delad vårdnad och en fästmö som har ett jobb hon har svårt att komma ifrån i London. Så den lösningen tror jag inte alls på, faktum är att jag närmast tvivlar på MLS för honom också även om jag tror det lockar trots att han då lär pendla...

En del prat om att Chelsea bara värderar Filipe Luis till 12m pund. Atletico värderar honom till 20m och lär knappast vara tvingade, som de annars brukar, att sälja honom då de redan sålt Costa och gjorde en fin vinst i liga- och CL-spel.

Chelsea lär tackat nej till första-köps-optionen på Markovic. Det låter dumt då han kunde sålts vidare i så fall, men rätt skönt också om spelare inte bara ses som kreatur. Vi får se. Synd bar aom han hamnar i Scousers. Men det är ju där f d Chelseaspelare tycks hamna och Markovic var ju på väg att bli en blå innan JM.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop