csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

30 juni - 6 juli 2014

Nyheter v-27


CHELSEA U-21-MÄSTARE
CHELSEA U-18 FA YOUTH CUP MÄSTARE

16 augusti börjar Premier League igen!

SÖNDAG:
Costa Rica alltså. Man bara måste älska dem. Vilket mod, vilken vilja, vilken inställning.Vilken mälvakt! Mot VM-finalisten senast.
     Sedan njuter jag onekligen av att Unitedmanagern van Gaal misslyckas, det kan nog rucka till och med den mannens självförtroende lite. Pinto vann utan tvekan managerkampen. För det är ett misslyckande att inte slå ut Costa Rica i en VM-kvartsfinal redan under 90 minuter. Sverige i VM 1994 var en underbar sensation, det här är större. De tvingade Holland till straffar.
    Tyvärr förlorade de på straffar, men ändå.
    Förutom domarinsatserna, Brasiliens brutalfotboll mot Columbia och Argentinas otroliga masknings- och tristfotboll har det varit det bästa VM jag tror jag upplevt redan innan semifinalerna.

LÖRDAG:

Fyra skolpojkar har belönats med sina första proffskontrakt. Det är Jeremie Boga, George Brady, Bradley Collins och Kasey Palmer.

Willian har skadats på träning med Brasilien. En höftskada som ser ut att hindra honom från vidare spel i VM. Hoppas första ryktena är osanna.

Så blev det som det spekulerats i. Thorgan Hazard går till Borussia Mönchengladbach för att fortsätta sin utveckling. Lite trist att vi inte ens får se honom i träningsmatcherna, särskilt roligt vore det ju att få se honom spela med Eden - men deras tid lär komma. Det är ett säsongslångt lån.

FREDAG:
Min favorit David Luiz, ex-Chelsea, avgjorde kvarten mot Columbia genom en otrolig frispark. I en brutalmatch där Brasilien visade att de är inte bara fotbollsspelare utan skogshuggare. Och en värdelös, fullständigt värdelös domare som lät dem hålla på det sättet. VM har varit roligt, men domarna har aldrig varit sämre än i år. Som jag hoppas tyskarna sparkar ut dem i nästa match, för det här Brasilien är inte trevligt att se.
   Blatter äcklet har väl sett till att Brasilien får det VM de vill ha men inte förtjänar.

Mario är nu Chelseaspelare. Inte den ni kanske tänker på utan Miro Muheim, en 16-årig schweizare som kommer till akademin.

ONSDAG:
Äntligen fick vi se vad Lukaku går för. Efter två ärligt talat usla insatser kom han in i förlängningen mot USA och avgjorde matchen. Först med en suverän löpning och ett pass som nådde fram till de Bruyne som gjorde mål, sedan sköt han otagbart vinstmålet. Han var mycket duktig, sedan kan man ju säga att Origi bäddat för honom genom att löpa sönder USAs backlinje (men vilken kämpaanda det laget har, oj!) Jag var också imponerad av Courtois i matchen. Jag har ännu inte sett honom göra någon direkt spektakulär räddning i VM, men oj vilken placeringsförmåga och vilket lugn han har i möl. Eden Hazard däremot, tyvärr. Han har blixtrat till i några matcher, mindre så igår men han har långt kvar till sitt Chelseaspel i landslaget, medan däremot t ex de Bruyne är som Neymar - långt över sitt klubblag i landslagsdressen.
    Spelar Belgien som i andra halvlek och första förlängningen slår de ut Argentina. Spelar de som i slutet när försvaret kollapsade får de storstryk.

TISDAG:
ÄNTLIGEN. Chelsea meddelar att de nått en överenskommelse med Atletico Madrid om Diego Costas övergång. OFFICIELLT NU alltså.

Min favoritskribent, svenske, om Premier League. Den absolut mest kunnige om den ligan i Sverige (utan konkurrens vad än nivas. lundhs och andras supportrar) säger fick uppsöka sjukhus och var inlagd för observation. Han är nu ok och vi önskar Peter Wennman all lycka till. Krya på dig Peter!

Mark Schwarzer som avslutade säsongen väldigt bra har fått förlängt kontrakt. Han har skrivit på för ett år till och det är väl så att Chelsea nu har ett överflöd av duktiga målvakter; Cech, Courtois, Schwarzer och Blackman. Schwarzer förtjänar ett års kontrakt för sina insatser förra året. Bäste andremålvakt vi haft sedan Cudicini.

Som väntat tog Chelsea adjö av spelarna som inte längre har kontrakt idag. Mest okänd av dem är kanske Sam Hutchinson, spelaren som skadade sig så illa att karriären var över och han satsade på en tränarkarriär i akademin. Skadan läkte dock oväntat och han kunde börja spela igen, men hela vägen tillbaka till a-laget räckte det inte. Hans kontrakt gick ut igår.
  Liksom Ashley Coles, Hilarios, Samuel Eto'o och av dem kommer vi onekligen att sakna Ashley Cole allra mest men vi tackar dem alla för deras insatser i blått. Ashley kom till Chelsea för att vinna titlar oavsett vad han beskyllts för, och det har han sannerligen gjort. Alla som går att vinna utom klubb-VM. Han har varit (och är) en av de bästa vänsterbackarna i världen trots att han redan haft en lång karriär och vi önskar all lycka till i världen oavsett om han bestämmer sig för att sluta eller fortsätter (om det är i en konkurrentklubb blir vi dock lite sura). 338 matcher blev det i blått för Ashley Cole. Och det var en ren skam (och idioti) att Hodgson inte tog ut honom till VM. Han är alla tiders mest FA Cupvinnare med sju titlar. Läs mer om Cole >>>

André Schürrle blev stor hjälte på Tyskland i den stentuffa matchen mot Algeriet i VM. Vår tysk kom in i halvtid och gjorde kort därefter ett väldigt skickligt (och som han erkände tursamt) mål genom att släpa med benet och klacka in ledningen för Tyskland. Det var också på hans skott i slutminuterna på förlängningen som Özil kunde slå in returen. Det var utan tvekan Schürrles inhopp som tände ett svagt, segt och extremt felpassande tyskt lag. Det förtjänar en startplats mot Frankrike tycker vi.

Silly Season officiellt öppen. Till sista augusti, vansinnigt nog. Det borde vara stopp när de stora ligorna startar.

MÅNDAG:
Ikväll bekräftades lånet av Wallace till Vitesse. Säsongslån självklart då Wallace inte är kvalificerad för arbetstillstånd.

Imorgon börjar Silly Season, ja officiellt alltså. Idag tjuvstartar CSFC säsongen 2014-2015 genom att vi byter högermenyn till artiklarna. Tidigare års artiklar åtminstone tillbaka till 2005 hittar ni vid länken längst ned i menyn. Vi nollställer nu en säsong utan bucklor för a-laget och ser fram emot nästa där vi redan tycks vara favoriter, trots en enda värvning så här långt.
    Själv tycker jag det finns konkurrenter som hittills värvat väldigt bra, inte minst tyvärr Liverpool och City. Även United blir nog farliga nästa år. Arsenal har sin vana trogen ännu knappt doppat tårna i marknaden. Southampton ser ut att tappa halva laget men har en ny intressant manager. Tottenham har också skaffat sig en intressant manager.
    Den kommande säsongen ser ut att kunna bli minst lika spännande som årets och ännu svårare att vinna. Hade Chelsea inte underpresterat enormt i matcher vi borde vunnit hade vi fått bättre resultat. DET är den stora frågan, det stora problemet att åtgärda. Chelsea måste spela lika bra mot alla lag som mot storlagen. Så skadar det aldrig med lite fler mål och lite tur också.

Fortfarande inga nyheter om Diego Costa, kan vi hoppas på imorgon eller ska sommarens klaraste värvning aldrig bli av?

 

Rykten, notiser m m, v-27


Årets spelaraffärer: >>

SÖNDAG:
Kontraktslöse Ashley Cole siktar på att spela vidare men enbart utomlands. Att spela för en annan klubb i Premier League är inte tänkbart för honom. Skönt att veta. Roma är den klubb det tisslas mest om just nu. Scousres lrä dock inte gett upp och agenten säger att saker och ting kan förändras.

Ett rykte som vägrar dö, hur många gånger JM än säger att han inte planerar att värva från Real Madrid (bara den andra Madridklubben tydligen ...) är Sami Khedira. Vi får väl se, men Real verkar vilja göra sig av med tysken och priset är oväntat lågt. Runt 16m pund.

Scousers vill köpa Lazar Markovic då deras toppalternativ Alexis Sanchez inte vill till Anfield. Detta innebär att Chelsea har första tjing och kan köpa loss Markovic, som även om han är Chelseasupporter tror han får mer speltid hos Liverpool. Kan bli en intressant och lagom infekterad affär det här.

LÖRDAG:
Marcus Rojo som vi ser på tv just nu från VM lär vara aktuell för Chelsea. Den argentinske försvararen spelar annars normalt i Sporting Lissabon.

Det ser alltmer ut som om Kenneth Omerou återigen lånas ut till Middlesbrough, men ännu inget klart.

FREDAG:
Dagens hetaste rykte är att Chelsea på allvar gett sig in i jakten på Toni Kroos. Kul men är det verkligen där vi behöver spelare även om Kroos onekligen är av högsta kvalitet.

Piet de Visser, superagent kallar en del honom och en person som lär stå Roman nära antyder att Chelsea är intresserade av chilenaren Charles Aranguiz.

Ryktena om Mario Mandzukic vägrar försvinna. Vi lär få se, däremot är som väntat Hamburgs Hakan med krångliga efternamnet inte längre aktuell då han gått till Bayer Leverkusen. Om det nu någonsin fanns minsta lilla intresse, vilket det säkert inte gjorde.

TORSDAG:
Mönchengladbach tror de får låna Hazard nästa säsong. Det handlar förstås om Thorgan. Inget är bekräftat och det verkar lite tidigt. Lånedealarna brukar komma först efter några veckor in på träningen då managerteamet börjar bestämma vilka som tagit sista steget.

Inte undra på att Atletico inte ville sälja Diego Costa för utköpsklausulen. Om uppgifterna stämmer får de bara behålla knappa 10-12m pund av köpesumman pga tidigare klubbars andelar och deras skulder till spanska staten och dess banker.

Nästa Atleticonyhet är att Filipe Luis funderar på att göra en Moreno, dvs köpa ut sig själv då Chelsea inte vill möta utköpskalusulen. Det gör att Atletico måste släppa honom och sedan kan han skriva kontrakt med Chelsea. Exakt varför man gör så vet jag inte, men det handlar med stor säkerhet i hur kontrakt är skrivna med vidareförsäljnignsklausuler och så vidare. Spelaren lär ju inte ligga ute med pengarna länge, då köpande klubb täcker det när kontrakt skrivs. Det är säljande klubb som förlorar på det, men där ser msn dumheten med utköpsklausuler.

ONSDAG:
Spekulationer i att Chelsea skulle låna ut Kurt Zouma till Monaco. Visst om vi får låna James Rodriguez. Jag förstår inte inställningen. Chelsea har en bra backuppsättning även om vi redan lånat ut Kalas, men varför köpa upp unga försvarare för att låna ut dem och lägga massor med pengar på t ex Filipe Luis istället?

David Luiz har vetenskapligt blivit utsedd till VMs bäste spelare! Det är ett system som mäter det mesta som kommit fram till att David Luiz är bäst, precis före James Rodriguez. Så mycket för allt tjafs och all brist på förtroende som Luiz alltid får utstå av svenska och engelska förståsigpåare (och kanske även inom Chelsea då han ju blivit såld - om än för rekordsummor). Däremot, om källan har rätt kanske vi inte ska lita för mycket på det, för enligt den är David Luiz högerback!

Middlesbrough vill låna Kenneth Omerou även nästa säsong. Tycker nog Chelsea bör hitta en PL-klubb om Omerou som gjorde ett bra VM ska lånas ut igen. Fast vi vet ju inte vad bandet mellan Aitor Karanka och JM kan leda till, men nog bör Omerou prövas på en högre nivå.

Skvallret säger att Diego Costa har skrivit på ett femårsavtal. inte förvånande då det är standard, särskilt för en ung spelare (vilket är lätt att glömma då Costa onekligen ser lite äldre ut än sina 25 år).

Filipe Luis har avbrutit alla förhandlingar med Atletico i ett försök att tvinga fram en flytt till Chelsea. Sägs det. Men Chelsea är ännu så länge tydligen ovilliga att möta hans utköpsklausul på ca 20m pund.

Roman som gärna ser stjärnor från sina hemtrakter lär kört över Mourinho och öppnat förhandlingar med Andrej Yarmolenko. Låt oss tvivla på sanninngshalten i det tills vidare.

TISDAG:
Milan Badelj är ett nytt namn Chelsea tydligen ska handla i Hamburg, i kamp med spuds. Låter inte särdeles sannolikt.

Nigerias Emanuele Emenike lär ha erbjudits Chelsea för 15m pund. Inte intresserade hoppas jag verkligen Chelsea säger.

MÅNDAG:
OK, vi visste ju det skulle komma. Och nu är det här. Trots att allt snack senaste dagarna har varit att Falcao vill inte till England utan endast till Real Madrid ska han nu tillsammans med, ja just det, James Rodriguez istället till Chelsea för 96m pund.

Högerbacken Wallace som var så lovande på försäsongsturnén förra året men som inte får arbetstillstånd hade en lika usel låneperiod hos Inter som Moses hos scousers. Nu verkar det som om Wallace får börja om hos Vitesse, vilket bör ge honom ordentligt med speltid.

Mario Mandzukic ska berätta vad som händer på onsdag. Det ser knappast ut som om det händer till Chelsea dock.

Hakan Calhanoglu har kommit tillbaka i skvallret. Hamburgspelaren skulle kosta 10m pund. Osannolikt.

Låter helt osannolikt; alltså att Mino Raiola säger att Paul Pogba (två år kvar p kontraktet) kommer att stanna i Turin. Raiola brukar försöker sälja sina spelare värre än en knalle försökte säljs sexshower på Kiviks marknad på 70-talet. Däremot är det nog mycket möjligt att Pogba stannar ett år till, vilket sänker hans kostnad avsevärt då kontraktslängd spelar stor roll för sådant.

Chelsea ska uppenbarligen bli nya Atletico. För nu ska inte bara Diego Costa, Filipe Luis, Tiago komma utan även Miranda (ännu en försvarare!)

JM har sagt att han ska inte värva från Real Madrid i sommar. Så nu säger medierna att han ska istället vänta till Sami Khedira blir fri agent nästa sommar och komma utan övergångssumma. Låter inte troligt. Real lär skeppa iväg honom innan dess för att få tillbaka något av investeringen om
Efter att äntligen lyckats få se Columbia så är det ju klart att ska det skvallras om spelare till Chelsea så är det ju givetvis VMs största stjärnskott James Rodriguez som Chelsea ska intressera sig för. Synd bara att han tillhör en klubb som knappast behöver sälja spelare, dvs Monaco. Han är knappast heller billig då han kostade 45m euro när han gick dit förra sommaren.

En "feel-good" historia om Eden Hazard >>>

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop