csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 38 sp 25 v 7 o 6 f 71 - 27 mål 82 p

23-29 juni 2014

Nyheter v-26


CHELSEA U-21-MÄSTARE
CHELSEA U-18 FA YOUTH CUP MÄSTARE

16 augusti börjar Premier League igen!

ONSDAG:
Ytterligare en vänskapsmatch har lagts till försäsongsschemat. 10 augusti möter Chelsea ungerska Ferencvaros.

Borges till Chelsea. Och nej det är inte Aiks Celso Borges utan Portugals Ana Borges till Chelsea Ladies.

George Cole från akademin (18 år mittfältare) har fått en trial hos Sami Hyppiä i Brighton.

Luis Suarez - det räcker väl. Men domarna. Grekland vidare efter att en spelare snubblat på sina egna fötter och fått straff på övertid... etc etc

TISDAG:
Englands saga i VM är all. de var inte dåliga, bara inte tillräckligt bra. Som vanligt extremt överskattade på hemmaplan, men några kostsamma felval (JT och Cole framförallt men även några andra) i uttagningarna kostade som jag ser det. Efter att sett alla Englands matcher och en hel del av träningsmatcherna vill jag påstå att minst dålig har Gary Cahill varit (med Hart). Sturridge är för mig överskattad och han kommer inte vara lika framgångsrik nästa säsong, det både hoppas jag (då jag inte unnar Liverpool några framgångar) och tror. Han hade en sådan där säsong, men han har inte tillräcklig kvalitet för att bihålla den. Men det är kanske så att jag har fel, han har ju ändå varit en bra mycket bättre spelare i Liverpool än han var när han spelade bara för Daniel Sturridge i Chelsea. (Han har också lärt sig filma av Suarez numer). Lampard gjorde en helt ok sista (?) landskamp Sterling får kanske mest beröm i medierna, men ärligt talat, hans andra match i VM var rent svag. Heder åt Hodgson som gav reserverna chansen när inget fanns att vinna längre och B-laget var inte sämre än a-laget i mina ögon. Som engelska medier att skylla på Hodgson är för mig rätt överdrivet. England har helt enkelt inte talang nog just nu, men det finns talang på väg upp om de bara tar sista steget istället för att bara glänsa i medieskenet. Steven Gerrard är sin generations mest hyllade spelare, men hur många gånger har han visat det i landslaget! Svar: inte många. Hans VM ger jag Ej godkänt i betyg, och ärligt talat inte ens i närheten av godkänt..
     Problemet är för mig att glappet mellan talang och erfarenhet är för stort. De saknar spelare i mellanskiktet om man säger så.

Utlånade mexikanen Ulises Davila har blivit 23 år utan att komma ifråga för Chelsea (och till skillnad från tidningarnas vinklingar handlar det långt ifrån enbart om kvaltiet, utan det är lite som för Arsenas Joel Campbell- det handlar minst lika mycket om arbetstillståndet). Davila gjorde det avgörande målet som ordnade uppflyttning för Cordoba till La Liga och han hoppas få stanna där på lån även nästa säsong om arbetstillståndet inte kan fixas.

Det blir två Chelseaspelare i kvällens match. Gary Cahill är en av de överlevande från tidigare matcher (liksom förre Chelseaspelaren, om han nu någonsin spelade för Chelsea eller bara för Daniel Sturridge under sin tid i blått?) och Frank Lampard som rimligen gör sin sista landskamp. Det gör valet av match ikväll lite svårare.

MÅNDAG:
Fernando Torres gjorde 2-0 för Spanien mot Australien bara minuter efter att Cesc Fabregas fick komma in. Lite positivt för våra Chelseaspelare.

Nollan igår var Thibaut Courtois 100:e nolla i karriären. Han är 22 år!

Frank Lampard ska tydligen få avsluta sin landslagskarriär i stil (för det är nog hans sista match) genom att spela mot Costa Rica och dessutom göra det som kapten (vilket betyder mer i England än något annat land). Trevligt.

 

Rykten, notiser m m, v-26


Årets spelaraffärer: >>

ONSDAG:
Gus Poyets grabb, Diego, är en spelare Chelsea tittar på. Han blev på halva säsongen utsett till Charltons bäste spelare, men 18-åringen vill inte förlänga sitt kontrakt vilket fått många klubbar att bli intresserade och en av dem ska alltså vara Chelsea.

Hetaste kandidaterna som ny klubb för Marko Marin är Borussia Mönchengladbach och Eintracht Frankfurt.

Lite svårt att begripa är det. Varför Chelsea skulle dumpa Frank Lampard och ta in den nästan like gamle Tiago från Atletico istället. Det enda i den storyn som vägrar dö är att Tiago lär kosta väldigt mycket mindre i lön. Men varför värva 33-åringar på ettårskontrakt när vi har massor med lovande ungdomar i positionen?

Mycket spekulation idag också om en annan mittfältare, men i mina ögon betydligt intressantare. Vi pratar alltså om Toni Kroos som medierna tror Chelsea kommer att snyta framför ögonen på Man United (som hittills inte lyckats med en värvning i sommar heller även om Herrera anses nära).

Victor Andrade är näste brasilianare till Chelsea enligt ryktena. Det handlar om Robinhos gudson, 18-årigt stjärnskott som vill till Europa när han fyller i september. Även Arsenal lär vara intresserade.

TISDAG:
Jag såg matchen, tyckte det såg ut som en skallningsmarkering typ den Pepe åkte ut direkt för. Efteråt har det framkommit att Luis Suarez för tredje gången bet en motståndare. Jag tycker synd om Suarez som människa. Kamerorna visade från andra hållet. Som fotbollsspelare vill jag aldrig någonsin mer se honom på en fotbollsplan och tar inte FIFA, FA, UEFA och Liverpool ansvar för det - visar det ju bara vad vi redan vet. Mer korrupta organisationer finns inte.

Succé i VM = Chelsea ska köpa.
Vi känner igen formula 1 för media.
Så därför kommer (eller inte) Nigerias Emanuel Emenike till Chelsea från Fenerbahçe.

Det är tidningarnas fria fantasier men nu då Godin klart sagt ifrån att han tänker stanna i Atletico - ja, då har förstås Chelsea jagat honom...

Sunderland försöker låna Kurt Zouma kommande säsong. Kanske ett klokt lån om Chelsea inte har direkta planer. Chelsea har redan lånat ut Tomas Kalas dock så jag är inte säker på att Zouma lånas ut, annars är nog Sunderland ett bra alternativ. PL,+ förväntas få försvara sig mycket, +en bra manager.

Mer snack om Iva till Arsenal då det påstås kärva i förhandlingarna kring kontraksförlängning. Är detta inte sådana nyheter vi alltid får när agenterna vill ha mer pengar? Ta det itne på allvar!

Oscar lär sagt att han haft kontakt med PSG men att han kommer inte att lämna Chelsea i sommar. Oscar som inte var riktigt lika bra igår då han liksom blev överspelad av sina lagkamrater när Neymar klev fram och sken (snacka om att spela bättre i landslag än i klubblag). Det här känns rätt underligt för PSG ska inte få ha kontakt med en spelare i Chelsea annat än om Chelsea ger tillåtelse, enligt tapping-up-reglerna. Men det sägs inget om hur kontakten var, via agent eller. Det viktiga är att han stannar.

Alltfler spekulerar nu i att det är Atletico som bromsar i Diego Costa-affären. Mellan Costa och Chelsea är det klart, liksom en princip om övergång med Atletico men Atleti försöker nu pressa Chelsea till att släppa Lukaku som mellanskillnad, åtminstone på lån. Vi får väl se, Chelsea har värderat Lukaku som är yngre till samma summa som Costas utköpsklausul. Fast ärligt talat, som Lukaku spelat hittills (tips; han är bänkad torsdag) har han inte gjort sig själv några tjänster på spelarmarknaden om vi säger så.

MÅNDAG:
Enligt Enrique Cerezo, president i Atletico Madrid är affären om Costa ännu inte klar. Orsaken känns rätt konstgjord. Han hävdar att det blir ingen affär innan Chelsea betalat övergångssumman i förskott. Ett synnerligen ovanligt förfarande som får en att undra om Atleticos finanser inte är ännu mycket värre än man kunnat ana, trots att de borde dragit in en mycket betydande summa. Men normalt sett kommer klubbar överens och papper skrivs och allt är klart. Sedan betalar man.
    Låter verkligen som om de fikar efter mer. Däremot tvingas han högst motvilligt och med andra konstiga formuleringar erkänna att Thibaut Courtois faktiskt inte tillhör Atletico och inte kommer tillbaka.

Källan är Daily Star, en av de värsta engelska skvallertidningarna - men de hävdar att om Barcelona inte lyckas köpa Luis Suarez tänker de köpa Eden Hazard. Lycka till med det. Han kommer att kosta minst lika mycket som Suarez innan Chelsea ens börjar tänka tanken.

Åter är medierna full av rykten om att Diego Costa kommer till Chelsea och Romelu Lukaku går till Atletico (lån?). Det påstås att Chelsea och Atletico ska mötas i London ang detta vilken minut som helst, men Filipe Luis ska inte ingå i någon affär.

Marc Wilmots kan bara inte låta bli att lägga sig i klubbarnas affärer (anledningen till varför jag tycker så illa om honom). Nu är han ute och snackar om Chelsea och vet att berätta för världen att Petr Cech kommer att säljas nu när Thibaut Courtois kommer att återvända, för det är klart - tro fasen det är när Chelsea och JM hela smmaren sagt det. Wilmots antyder dock att det innebär att JM lovat Courtois att bli föreste målvakt. Ett löfte jag anser att en manager måste vara idiot för att ge, och det är JM verkligen inte. Vad alla tycks glömma är att Petr Cech fortfarande genomgår rehab för sin skadade axel (och axelskador är notoriskt svårläkta, särskilt för en målvakt. Ett faktum som utan tvivel påverkat Chelseas inställning i målvaktsfrågan som är svår nog utan att människor som inte har med den att göra lägger sig i hela tiden).

Mer snack om Bertrand till Liverpool. Min inställning är absolut nej. Om de inte betalar överpris som Man U och PSG gjort. Vi ska inte hjälpa våra konkurrenter. Oavsett att Chelsea aldrig stoppat spelare som vill bort, men då får klubbarna också betala för det.

Det verkar som om Victor Moses trots en mardrömssäsong fortfarande väcker intresse i PL. West Bromwich Albion, Everton, Newcastle United, Swansea City och Southampton ska vara intresserade av honom. De sistnämnda kanske genom att Luke Shaw sagt att Moses var den svåraste spelare han mött. I vilket fall som, ryktena är rätt ointressanta för Chelsea då alla vill att det ska handla om lån. inte köp.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop