csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 38 sp 25 v 7 o 6 f 71 - 27 mål 82 p

16-22 juni 2014

Nyheter v-25


CHELSEA U-21-MÄSTARE
CHELSEA U-18 FA YOUTH CUP MÄSTARE

16 augusti börjar Premier League igen!

LÖRDAG:
De nya strumpskorna har gjort entré i VM och ärligt talat, har det funnits fulare fotbollsskor sedan Benny Guldfot i Buster? Det och fotbollsspelares förtjusning i osmickrande tatueringar är häpnadsväckande.

Fabregas sparkades från Spaniens träning av del Bosque. Varför är osäkert men påhittarna säger att det var för att Fabregas inte brydde sig, kanske var det för att han är en av de få i Spanien som faktiskt tycks bry sig om detta VM. Personligen tycker jag nog del Bosques bäst-föredatum har gått, men Spanien vill ha kvar honom. Hans byten och matchning i VM är bland det sämsta jag sett. Det är väl lika bra att löpa linan ut.

Detta är redan ett av de bästa VM jag sett. Jag gillar ju inte landslagsfotboll men de stora turneringarna har verkligen underhållningsvärde, även om jag vidhåller att Chelsea hade kunnat vara ett finallag i ett VM. Men man kan klart säga att detta är redan ett av de bästa, och absolut - det finns inga blåbärslag i VM längre. Iran förtjänade att vinna mot Argentina som var riktigt dåliga till Lavezzi kom in. Ghana gjorde en stormatch. Costa Rica, Honduras. Plus kollapserna för storlag som Spanien och England...
      Dock tyvärr rätt ojämna domarinsatser (domarna blir bara sämre och sämre verkar det som).
Notera att med ojämna, menar jag en del ruskigt dåliga domarinsatser, särskilt mot de s k små lagen. Inte Øvrebøe eller Frisk-usla men väldigt usla.

TORSDAG:
Mitt normaltillstånd i landslagsfotboll är att alltid hålla på England. Trodde mycket på dem i Sydafrika men där blev de bortdömda, delvis. I år trodde jag inte ett skvatt på dem. De har inget bra lag oavsett hajpen. Hodgson borde dessutom svalt stoltheten och bett JT komma tillbaka, samt tagit ut Cole istället för Baines.
   Och ärligt talat, hur kan alla dess hyllningar för Steven Gerrard motiveras? Han låg bakom båda Uruguays mål. Det var hans misstag som ledde till båda två, och Jagielka fullbordade hans usla insats. Gary Cahill en av de få engelsmän som kommer undan med äran i behåll som jag ser det.

ONSDAG:
TIKI-TAKA FOTBOLLEN ÄR DÖD - tack och lov.
Har alltid tyckt det är den tristaste fotboll som presterats, som någonsin spelats, efter Greklands defensiv i Portugal-EM. Heja omställningsfotbollen.

Jag hade Spanien som näst-favorit i VM. Men du milde, har någonsin ett storlag haft en sämre målvakt? Två tavlor idag igen och Spanien är ute. Iker Casillas är VMs sämsta målvakt. Så mycket för lojalitet mot någon som inte förtjänar det, del Bosque. JM insåg det, Casillas är slut som målvakt, men resten av världen trodde de visste bättre så Casillas supportrar lyckades driva JM bort från Real (vår lycka). Det hjälper att ha en inflytelserik flickvän som sportjournalist för att dölja det som vissa såg redan för ett år sedan. Casillas är värdelös.
   Del Bosque har totalt avslöjat sig själv. Byta ut Costa mot Torres när de behövde kraft framåt. Hur dum får en manager bli? Så dum uppenbarligen. Spansk fotboll tror inte på anfallare. Självklart skulle båda in, Costa var inte dålig han fick bara inte ett skvatt att jobba med.
     Spanien förtjänade verkligen att få åka hem och jag tror inte ens de vinner sista matchen. (däremot var min tia på Costa som skyttekung i VM väldigt bortkastad, som tur vann jag igen den på att bajen skulle förlora mot gais. Bajen är årets Spanien, hyllade men presterar inte, sorry om det finns Chelseasupportrar som gillar dem!)

Chelsea har startat en undersökning, mycket preliminär sådan vars resultat säkert är tänkt att bli ett underlag för att bygga ut Stamford Bridge, t ex genom att däcka över tågspåren bredvid (något vi rekommenderat i åratal). Man går nu ut och samlar in åsikter och hör vad folk runt Stamford Bridge tycker och är öppna till. Ett av de stora problemen med att expandera Stamford Bridge är vägarna ifrån arenan. Det finns idag egentligen bara ett håll att gå; ut på Fulham Road. Jag lovar, det är rätt trångt där efter matcherna. Det är den sak som Chelsea med kommunen måste lösa först av allt. Därefter kan man kanske börja diskutera att riva hotellkomplexet och förändra även de andra tre läktarna.
   Vänta er inga snabba konkreta planer dock, detta är en försiktig trevare säkerligen tänkt att försöka få grannarna mer positiva till en utbyggnad genom att hämta in deras tankar.

Spelschemat har kommit.
   Chelsea börjar borta mot Burnley, har Leicester City i första hemmamatchen. Vi avslutar mot Sunderland hemma. Noterbart är att vi har alla tippade bortalag utom Arsenal på bortaplan under hösten! Kanske bra, för då får vi ju dem hemma i slutspurten.
   Det är anmärkningsvärt hur många matcher vi spelar mot samma lag i samma omgång som förra året. Värsta veckan lär bli slutet av april då vi kan ha slutspel i Champions League och möter Manchester United och Arsenal efter varandra.
    Se hela spelschemat >>>

Träningsmatcherna meddelade vi häromveckan:
16 juli Wycombe
19 AFC Wimbledon
23 RZ Pellets (Österrike)
27 Olimpija Ljubljana (Slovenien)
30 Vitesse Arnhem (Holland)
3 aug Werder Bremen (Tyskland)

TISDAG:
Oscar gjorde ännu en bra match, han var ju matchens spelare även om Neymar gjorde målen i premiären. Inte lika bra idag dock, bättre i första (men det var alla gula). Roligt för mig då han nu när Lamps och Luiz lämnar kanske är min största favoritspelare i Chelsea. Fast han spelade på fel kant så att säga idag, åtminstone delar av matchen! Han hade en svacka i våras, inte oväntat pga hans ålder, men nu är han på gång igen att bli en av världens största. Han är bara 22 år än så länge! Glöm inte det (faktiskt yngre än Hazard).
    Hela Brasilien var dock bättre idag (i första), och det var motståndet också, klart bättre (inte minst i andra). Visst de, B, vann första, men de var bättre idag ändå. Mexiko dock minst lika bra. Kanske bättre.
     Ramires startade, var inte dålig men han kan inte låta bli att skaffa sig kort och blev utbytt i halvtid därför.
   Om Casillas var den sämste målvakt jag tror jag sett i de här sammanhangen, var Ochoa väldigt bra. En av de bästa målvaktsmatcher jag sett i VM-sammanhang.
    Men varför fick inte Willian komma in förrän i slutet för Oscar? Jo? Bernard? Det är nästan så man förstår varför Scolari åkte från Chelsea även om det handlade om personlighetsfrågor. Han kan INTE matchcoacha.
   resultatet visar att arrogans lönar sig inte. HÄRLIGT!

Klockan 10 imorgon förmiddag kommer spelschemat för Premier League 2014-2015. Vi får hoppas att vi får en skön inledning och så vill jag som alltid att vi får avsluta säsongen hemma. Vi hade tur med flera hemmamatcher kring jul förra säsongen, så det lär nog inte hända igen.

iran mot Nigeria igår kväll var en patetisk föreställning som förde tankarna till Grekland i Portugal-EM, fast utan de kvaliteterna. Iran försvararade bra men hade inte tillstymmelse till anfall, Nigeria varken ville eller kunde. Ändå har Kenneth Omerou kommit ifrån skammen med bra betyg, en av de få i Nigeria som fick godkänt. (Moses och Mikel fick det inte).

Även Christian Atsu fick bra betyg i Ghanas förlustmatch, som enligt rapporterna var oförtjänt. Såg den inte så jag kan inte uttala mig.

Ikväll blir det många Chelseaspelare; Willian spås ersätta skadade Hulk, David Luiz kommer att spela, kanske även Ramires. I Belgien förväntar vi oss Courtois, Hazard och Lukaku.

MÅNDAG:
Ni har väl noterat att ni nu kan få en Chelsea-adress för er epost, för er själva eller att ge bort. Det är inte den officiella men klubben har registrerat några domäner för detta, varav chelsea-supporter.com nog i mina ögon är den intressantaste. >>

Första spelaraffären in blev klar förra veckan. En övergång ingen hade gissat för någon vecka sedan. Cesc Fabregas valde att representera Chelsea i framtiden.
   Den väntade affären dröjer dock och frågan är om något kommer att hända under VM. Fabregas i all ära, men det är Diego Costa vi väntar på.

Chelsea har tillsatt en chef för juridiska affärer, en helt ny position inom klubben Tidigare har framförallt firman Skadden (som Bruce Buck är europeisk chef för) skött Chelseas affärer, men behovet av juridisk kompetens inom klubbarna har ökat och Chelsea följer andra klubbars exempel nu. Därför har man från FA värvat deras juridiske chef James Bonington.

Vi ser fram emot morgondagen då Premier Leagues spelschema ska släppas enligt uppgift.

 

Rykten, notiser m m, v-25


Årets spelaraffärer: >>

SÖNDAG:
Bruma var det hetaste från Portugal sedan C Ronaldo för några år sedan. 19-åringen hamnade till slut i Galtasaray som nu kan tänka sig sälja honom. Chelsea lär fortfarande ha intresse men brände vi oss inte ordentligt på Gael Kakuta - det där steget från lovande tonåring till klasspelare är väldigt stort att ta och vi har redan en stor och lovande akademi. Brumas utveckling har hämmats av en svår knäskada och Essien visade oss vad det kan göra för en spelare.

LÖRDAG:
Kul grej. Paul Pogba, det stora franska löftet gillar att spela Football Manager. Och gissa vilket lag han valt - jo förstås Chelsea. ;-) Där spelar han också själv i simulationsspelet, tillsammans med Lamps på mitten. (Här är hela hans lag:
Jese
Hazard Oscar Mata
Pogba Lampard
Asamoah Cahill Ivanovic Azpilicueta
Cech
avb: Banega, Schürrle, Eto'o, De Sciglio, Chiellini, Willian, Luiz)

Tyvärr är källan osannolikt opålitliga Le10Sport så egentligen är det så man nästan inte ska nämna det. Men mycket prat har det generat, att Chelsea ska inlett förhandlingar om att köpa Ezequiel Lavezzi för 18m pund. Det är en affär jag verkligen skulle vilja se hända. Näst att få Costa klar är detta ett rykte och en möjlig affär jag verkligen välkomnar. Betydligt mer än snacket om Filipe Luis som jag ser ett inte alltför stort behov av. (Costa har för övrigt i en intervju med Sky Sport i princip bekräftat att affären blir av; han säger rent ut att hans framtid ligger hos Chelsea snarare än Atletico Madrid - men vi vill ju ha en bekräftelse, vllket vi nog lär få när den spanska skadskjutna truppen avslutat sitt VM-spel om några dagar i en meningslös gruppspelsmatch).

JM har tydligen satt ned foten ordentligt när los arrogantos kom och försökte köpa först Thibaut Courtois och sedan Petr Cech. Målvaktskampen nästa säsong blir spännande att följa, om vi bortser från idiotiska uttalanden om att en av dem ska bara vara nöjd om han får vara försteval utan att motiveras genom sina insatser.

Och så är Lukaku sily season-valuta igen. Han ska ingå i en deal om Diego Costa. Som lån sägs det. Jag tror inte särskilt mycket på det, men vi lär få höra mycket mer om Lukaku innan silly season stänger ett par veckor in i säsongen.

Mehdi Benatia vill lämna Roma och han vill till Chelsea efter att hans pris sjunkit till 35-40m euro. Vet inte om Chelsea är lika intresserade eller har behov av honom, annars lär United vara väldigt intresserade - men de har uppenbarligen problem att locka till sig spelare nu när de inte får spela i Champions League. Italienska källor! uppger dock att Chelsea ska lagt ett bud, som då uppenbarligen ligger under Romas värdering.

Chelsea sägs nu vara favorit till att få Mario Mandzukic. En spelare som igår påstods vara i princip klar för sin gamla klubb Wolfsburg. Tyvärr för alla som hängde på det ryktet visade det sig vara falskt då Wolfsburg kategoriskt förnekat det idag.

FREDAG:
Liverpool lär rycka i Ryan Bertrand, det är en affär jag inte vill se. Är lite trött på att alla Chelseapersoner som hamnar på Merseyside. Men Bertrand är nog ute till försäljning i sommar misstänker jag. Scousers lär vilja ha honom om de inte lyckas värva Moreno.

Arsenal tror de kan köpa Branislav Ivanovic för ynkliga 85 miljoner kronor. Det lär aldrig hända.

Priset på Mehdi Benatia lär sjunkit kraftigt från 50 till 32m pund. Det gör att han åter kopplas till Chelsea och frågan är fortfarande varför?

Edin Dzeko har en beundrare i Mourinho. Det vet vi från uttalanden under säsongen. Nu har Dzeko kopplats till Chelsea vid sidan av den förmodade affären med Diego Costa. Inget dåligt par men jag kan aldrig tänka mig att City släpper Dzeko till sin största konkurrent om ligatiteln.

Det är ju alltid massor av Realspelare som ska komma till Chelsea, enligt tidningarna, oavsett vad Mourinho själv säger. Och går inte det, då är det f d Real-spelare som Higuin och nu även José Callejon som ska komma. Tror inte på något av de namnen.

Varning inför framtida rykten; JM har hyllat Luis Suarez så bli inte förvånad när ryktet om att Chelsea tänker försöka köpa loss honom för 85m euro kommer!

TORSDAG:
Tuttosport hävdar att Chelsea jagar Higuain i år igen. Det tror vi - inte på.

intressant skvaller idag. Ross Barkley som har knutits till Chelsea de senaste 3-4 åren är nu aktuell igen. Och väldigt gärna för mig.

Intressant att notera är att Yaya Touré tydligen kan komma att missa mötet mot Chelsea i Premier League. Detta då det återigen är dags för African Cup on Nations i januari. Den går av stapeln 17 jan- 8 feb 2015 och som vanligt innebär det problem för de afrikanska spelarna i de europeiska ligorna. Självklart innebär dte också att Chelsea kan komma att sakna; Mikel, Omerou, Moses, Atsu, Traoré.

Rykten om Sami Khedira vägrar dö, förmodligen mest för att sportjournalister är illerata och inte kan läsa. CSFC däremot tror på José Mourinho när han säger att han kommer inte att värva från Real Madrid. Däremot får man hoppas att han vill värva från PSG nu när de fått Luiz, det är förstås Lavezzi jag vill ha till Chelsea och särskilt nu när Arsenal nosar runt honom.

Ett annorlunda rykte har dykt upp (som vi förutspått när ryktena om Chelsea prislapp på honom kom). Lukaku ska nu inte lämna Chelsea, vilket tidningarna sagt de senaste två åren typ. Istället ska Chelsea satsa på den alltför frispråkige belgaren... Tänk, kan det vara så att medierna börjar tänka först. Nä, detta är nog bara en slump och i morgon kommmer han att vara mellalnskillnad i någn ny deal kring en spelare som Chelsea inte tänker köpa.

Ashley Cole har erbjudanden från Milan och Barcelona. Och då jag inte gärna ser Chelseaspelare i Barcelona ser Milan ut som det mindre dåliga alternativet. Ändå påstår medierna att han sitkar på att stanna i England, vilket är ett ännu sämr alternativ för oss. Ashley Cole är fortfarande en ruskigt bra vänsterback även om Chelsea har sin löjliga ålderspolicy (tack för den Emenalo!).

ONSDAG:
Dagens hetaste namn är Toni Kroos där det påstås att Chelsea bjudit mer än Real Madrid för tyskens kråka på ett kontrakt. Jättebra spelare och den nye Schweinsteiger kanske om vi ska spela det spelet, men ännu en mittfältare är inte det som känns mest angeläget.

TISDAG:
Källan är Metro så tro på det på egen risk så att säga. Men Chelsea ska ha satt en prislapp på Romelu Lukaku (som tyvärr inte alls övertygade idag). En lapp som klart säger; inte till salu om vi ska vara ärliga för Chelsea kräver lika mycket för Lukaku som Costa kommer att kosta Chelsea.
    Chelsea ska också tackat nej till ännu ett låneförsök, denna gång från Juventus.

Chelsea lär få konkurrens av Arsenal när det gäller Lavezzi. Om Chelsea verkligen vill ha honom tror jag nog att Arsenal är klubben som blir ledsna.

Fast det stoppar inte skvallerblaskor från att påstå att även Sami Khedira kommer. Trots JMs empatiska NEJ till att Chelsea kommer att värva från Real Madrid. Men när lyssnar journalister till sådant. Källa Daily Star!

Du milde, silly season alltså. José Mourinho har sagt att han förväntar sig att Rooney ska leda Englands attack eller åtminstone vara startspelare - därmed kopplar flera fånar detta till att Chelsea åter intresserar sig för att köpa Rooney. Nej tack. Jag var positiv förra året men inte efter hans säsong och absolut inte till något pris till den lön han har nu (framförhandlad pga Chelseas intresse).
    Ryktet har växt under kvällen och för min del blir det bara mer och mer obegripligt. 40m pund ska Chelsea erbjuda United för Rooney. Klart de säljer då, om de kan bli av med en spelare som nästan själv kostar en tredjedel av lönebudgeten.

Reece Oxford är aktuell för Chelsea, eller Arsenal. Han tillhör West Ham, är en mycket storvuxen försvarare och 15 år gammal så förvänta er inte att se honom på Stamford Bridge inom kort.

Många rykten idag om att Chelsea faktiskt lagt ett bud om att möta Filipe Luis utköpsklausul från Ateltico Madrid runt 20-21m pund. Vi får se, för mig känns det lite onödigt för en vänsterback, hellre Lavezzi om vi säger så då (eftersom jag räknar med att Costa blir klar).
   Kanske borde Chelsea istället ägna sig åt att sälja av lite; Mikel, Ryan Bertrand, Patrick van Aanholt, Wallace (om vi nu ska sälja försvarsinriktade spelare) eller Victor Moses, ev Oriol Romeu, Marko Marin, Demba Ba - det är inte helt lätt att veta vilka som har JMs förtroende bland de utlånade.

Everton ska lura Chelsea på Torinos Alessio Cerci. Det var nytt. Särskilt som det var absolut första gången det namnet någonsin har nämnts i samband med Chelsea.

Vänster backar är populära i ryktessvängen. Filipe Luis betraktas nästan som solklar transfer till Chelsea för 25m euro. Därför måste vi ju ha en vänsterback till och tydligen ska han heta Iasmin Latovlevici från Steaua Bukarest...

Eliaquim Mangala har varit aktuell väldigt länge och även om det verkar som Manc-klubbarna är betydligt mer intresserade vill Mangala själv tydligen till Chelsea. Jag är som alltid skeptisk då jag inte ser behovet av någon ny försvarare, oavsett om de är bra och mycket lovande. Särskilt inte en som kostar 45m euro.

Då är ju Toni Kroos-ryktena som inte tystnat ännu betydligt roligare. Även om vi ska köpa en tysk har jag de senaste fyra åren velat ha Thomas Müller, som dock förlängt med Bayern så.

Och trots oerhört klart besked från JM om att han inte tittar på någon Real Madrid-spelare så bryr medierna inte alls om det. Modric är fortfarande aktuell, liksom Varane, Khedira, Isco, Illaremendi, di Maria och säkert också tantarna i serveringen.

MÅNDAG:
Diego Costa har uttalat sig och säger rent ut att han valt Chelsea. Kanske inte direkt någon överraskning men vi väntar väl ändå på den officiella bekräftelsen. Så vi inte blir någon Tottenham som tar ut affärer innan de är gjorda.

Det var förstås bara en tidsfråga, alla andra ska ju köpa honom. Så nu lär Chelsea stå i kön för Toni Kroos. Agentsnack för att få upp priset eller? behovet är ganska svårt att se. Spanskt rykte dock.

Här är ett rykte vi redan är trötta på. Falcao lär inte vara nye tränarens favorit, redan, och därför kommer han att gå till Chelsea, eller.... ja, ni kan visan och då den kommer från Le10Sport. Trovärdighet noll.

Hull hör sig för om möjligheten att värva Ryan Bertrand.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop