15 juni 2014

    Silly Season källor och trovärdighet

Då jag utgår från att ni läser andra saker än CSFC så här års, vill jag gärna säga lite om hur ni ska förhålla er till skvallret som kallas Silly Season.

Regel nummer ett. 97% av allt är lögn och påhitt.
Och ärligt talat om ni tror på några av de som nämns nedan, då bör ni nog ta en paus i livet och fundera på vad ni tror och litar på.

Grundregel nummer två. Tro inte ett ord som kommer från spanska källor. De är osannolikt lögnaktiga och alltid, alltid, partiska till ett av två lag. Antingen los arrogantos eller los arrogantos i vitt.

För några år sedan genomförde CSFC en koll om alla spelare som skulle komma till Chelsea, och i minst 75% av fallen var det enligt medierna färdiga affärer i princip. Chelsea köpte ovanligt många spelare det året, för framtiden. 6 stycken. 167, etthundrasextiosju spelare SKULLE vi köpa.

Personigien hatar jag Silly Season av många skäl, men ändå måste jag ju följa den. Det absolut värsta dock med Silly Season är att den tillåts pågå 2-3 veckor efter att de stora ligorna redan har startat. Det är en ren skam för fotbollen. Sedan hoppas jag också att januari silly season förbjuds, men det lär inte hända.

Om rykten kommer i något av följande medier, finns det skäl att fundera:

The Times, The Telegraph, The Guardian, BBC (fast de har försämrats mycket i år)

Om rykten förekommer i följande medier är de inte utan grund:

Daily Mail, The Mirror (fast mindre än Daily Mail), Sky Sports, ESPN, The Independent, Fulham Chronicle, Sporting Life, Chelsea Vital (men där är artiklarna personliga så allt går inte att lita på, men skriver Merlin så finns det mer fog än någon annan). The Shed End, FourFourTwo

Medier som ibland kan få rätt, även om det nog är en slump:

The Sun, London 24, Here is the City, The Transfer Tavern, London Evening Standard, We ain't got no History, Gazzetto de la sport, FootyLatest, Fotbollskanalen.se, Three and in, The Sport Review, Goal.com, Give me sport,

Rent lögnaktiga:

Metro, Daily Star, Daily Express, SportsDirectNews, Talk Sports (särskilt om Chelseahataren Adrian Durham, skriver också i Daily Mail, säger något), Caught Offside, International Business Times, Tuttosport, 101 Great goals, Sports Mole, Inside Futbol, FootballFanCast,

Tror ni ett ord i de här medierna så bör ni nog överväga om tomten också finns:

Le10Sport (den mest lögnaktiga sajt som någonsin funnits), Sky Sports Italia, ALLA spanska sporttidningar som Marca, AS, Deportivo etc, Bleacher (amerikansk Soccersite, vilket säger allt då soccer är ett nedsättande begrepp om fotboll /to sock a ball.../) Sportsvibe, Squawka,

Rövslickare (dvs sådana som inte själva vet ett skvatt men påstår de kan för de läst det någonstans) som inte går att lita på:

Sportbladet, Expressen (men de är trovärdigare än Sportbladets Silly Blogg), Soccerlens

 

Så läs under Silly Season på egen risk, men lita inte på något annat än den officiella Chelseasajten. Och möjligen CSFC.

 


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook