csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 38 sp 25 v 7 o 6 f 71 - 27 mål 82 p

9-15 juni 2014

Nyheter v-24


CHELSEA U-21-MÄSTARE
CHELSEA U-18 FA YOUTH CUP MÄSTARE

16 augusti börjar Premier League igen!

SÖNDAG:
José Mourinho har i en intervju klargjort flera saker. Viktigast är kanske att han är övertygad om att Chelsea kommer att få Diego Costa. Sedan är han kristallklar på att Ramires kommer inte att släppas till Real Madrid och lika klar på att Chelsea inte rycker i några Madridspelare. Stackars Silly Seasonlögnare, där föll nästan halva deras upplägg kring Chelsea. Men det lär inte stoppa ryktena eller snackarna. Han sa också att Thibaut Courtois kommer att vara i Chelsea nästa säsong, även om han uttryckte sig så att Courtois efter VM kommer att komma till Chelsea och kanske inte nämnde nästa säsong direkt. Alla löjliga uttalanden om att Courtois endast kommer om han får garantier om förstemålvaktsplatsen kan därmed nog avskrivas.
    Varning dock, intervjun var i spanska Marca.

FREDAG:
För de som ser Spanien mot Holland - ni kanske förstår varför CSFC hela året har önskat Diego Costa och varför vi ville det skulle vara klart redan. Han passar perfekt Chelseas spel, nästan till och med mer än Didier Drogba gjorde.
Oavsett resultatet som Spanien upplevde, och överraskande var det men det kanske var slutepitetet över tiki-taka-fotbollen - man kan alltid hoppas, så är Costa en spelartyp som passar Chelsea. Hoppas affären blir klar snart.

David Luiz är nu helt klar för PSG. Och oj vad jag kommer att sakna honom. En underbar spelare och människa. Kanske kommer jag att sakna honom mer än Chelsea kommer att sakna honom, det är nästan enda trösten. Plus de 50m pund som vi påstås få för honom. Det är ju en strålande affär hur man än ser på det, men som sagt. Jag personligen saknar honom redan.

TORSDAG:
Oscar helt klart bäste man på plan i VM-premiären. Han hade en svacka i våras men visade idag vilken otrolig spelare han är. Neymar lär säkert få utnämningen pga målen, varav det andra var en fullständigt felaktigt dömd straff. Den domaren bör inte få döma mer i VM. Han vek ned sig totalt för publiken och det var inte det enda tveksamma domslutet. Men stort grattis till Oscar som var fullständigt underbar idag. Brasilien imponerade verkligen inte, men att det skulle bli en nervös match från hemmalaget var rätt väntat.
   Det är dock så oerhört trist att VM-premiären ska avgöras av en fullständigt urusel insats av domarna. Inte bara straffen utan rakt igenom en mycket svag domarinsats. Men han kritade åtminstone frisparkslinjerna fint.

OFFICIELLT!
CESC FABREGAS ÄR NU EN CHELSEASPELARE. Bitterheten i norra London är enorm. En bra värvning för rätt facila 27m pund (facilt i sammanhangen) även om det kanske inte var och är den vi mest behöver. Dock, kommer sådana spelare ut på marknaden är det vaket att plocka in dem. (Och ärligt talat efter läst några fler kommentarer är det nästan värt pengarna bara för att kunna se den löjeväckande bitterheten, hatet och idiotin hos goonerfans som uttalar sig!)
   Som väntat väljer han tröja nr 4. Samma nummer han brukar ha.
   Kontraktet är på 5 år och vi måste nog säga att detta var en mycket oväntat värvning hade ni frågat för en månad sedan, dock har det i snart två veckor stått rätt klart att Chelsea var hans val trots att Arsenal hade förköpsrätt till honom. Något de valde att inte utnyttja.
    Fabregas är främst tänkt att spela i den roll Frank Lampard tidigare hade och han ger onekligen Chelsea fler distinkt olika alternativ att välja mellan vid olika spel. Fabregas är inte som Lamps någon stor målskytt men hans passningsprocent och assist är imponerande. Att han inte passade Barcelonas tiki-taka-sidledes spel var uppenbart och han användes märkvärdigt nog som ensam toppforward många gånger både i klubben och i Spaniens landslag.
    Däremot, tro inte på siffror om att han skulle få närmare 200k i veckan. Ingen spelare i Chelsea ligger där, inte ens Hazard eller Torres som är de högst betalda idag.

ONSDAG:
Årets första låneavtal är klart, och som vi flaggat för handlar det om Tomas Kalas till Köln. Det gör att man undrar om det kanske ändå inte blir ett försvarsköp, även om jag fortfarande inte ser något behov.

TISDAG:
Lugn upptakt på säsongen. Fyra träningsmatcher i centrala Europa är bokade mot relativt enkelt motstånd.
23 juli - RC Pelletz, Österrike
27 juli - Olimpija Ljubljana, Slovenien
30 juli - Vitesse Arnhem, Holland
3 aug - Werder Bremen, Tyskland

Eden Hazard bekräftar själv att han förhandlar med Chelsea om en förlängning (och högre lön antar vi) med Chelsea. Goda nyheter med tanke på hur franska medier och PSG rycker i honom. Tji fick ni.

MÅNDAG:
Läs gärna om en person som nu förlorat sista unset av verklighetsuppfattning - och fanskapet lär bli omvald på bas av alla han mutat under åren genom löften och ja, jag är säker, pengar. Sepp Blatter. >>>

Chelsea organiserar om sin ungdomsverksamhet under Akademichefen Neil Bath. Dermot Drummy lämnar U-21 för att ägna sig åt internationellt akademiarbete inom Chelsea. Adi Viveash tar steget upp från U-18 och tar över U-21 medan Joe Edwards tar hand om U-18-laget framöver.

Mourinho roade sig med att agera aktivt i en välgörenhetsmatch han coached ena laget i under helgen. Läs >> Undrar vad FA säger och bötfäller honom med? Mourinhos Rest of the World vann för övrigt matchen.

 

Rykten, notiser m m, v-24


Årets spelaraffärer: >>
17 juni släpps Premier Leagues spelschema

LÖRDAG:
Mauro Icardi förs fram som ersättare till Romelu Lukaku. Så vitt jag vet har Lukaku inte lämnat så varför?

En annan opålitlig källa hävdar att det istället är Pierre-Emerick Aubameyang som nu är anfallaren som ska komma.

Kortsiktiga medieexperter dömer nu ut Diego Costa efter Spaniens kollaps igår... då såg de en annan match än jag. Diego Costa visade exakt varför han är rätt för Chelsea, sedan att han är lite matchrostig igår spelar föga roll. Costa var en av de som helt klart var godkänd i Spanien, jag hade varit helt klart oroligare om det pratats om att Iker Casillas skulle komma för han visade verkligen varför JM petade honom i Real.

Didier Drogba som verkade ur bilden lär träffat ett avtal med Juventus för nästa säsong. Blir nog bra för the drog, men visst hade Chelsea kunnat behöva honom som anfallscoach, att han skulle spela för oss såg jag som rätt långsökt.

Ron Vlaar hade en kanonmatch mot Spanien så självklart ska han nu till Chelsea enligt medierna. Jag kan dock inte säga jag varit särdeles imponerad av honom under säsongen i Villa så...

Enligt vissa ska Chelsea kidnappa Liverpools försök att få Andrej Yarmolenko från Ukraina. Varför? Vi behöver inte en mittfältare till även om han bara kostar 12m pund.

Åter visslar Courtois runt i tidningarna med krav om att han bara återvänder om han får bli nummer ett. Som om det betyder något. Kontrakt betyder något. Jag är så trött på spelare som bara kräver. Visst är Courtois en fantastisk målvakt men ingen manager garanterar någonsin startplatser, särskilt inte i storklubbar. Sådant funkar kanske i superettan men inte i den riktiga fotbollsvärlden.

Ändå hävdar flera att Fabregas minsann har fått sådana garantier. Inte bara att han får spela utan var han ska få spela... Jag tror inte på sådant, för att uttrycka det milt.

Ännu mer obegripliga är rykten om att Chelsea skulle jaga Alex Song. Det är nog definitivt enbart agentplacerade rykten för att få någon som intresserar sig för Song som lär få lämna Barcelona.

FREDAG:
Real Madrid har inte gett upp intresset för Ramires och nu ska the big honcho FloPe (Florentino Perez) gett klartecken åt klubben att köpa Ancelottis önskespelare. Juts det tror jag inte räcker och inte heller pengar, Real måste någ erbjuda en deal som innehåller en spelare som JM vill ha för att Chelsea ens ska överväga att sälja Ramires.

Medan nästan alla, utom bittra gooners, hyllar Chelseas köp av Cesc Fabregas som en mycket smart affär inför nästa år och flera skribenter nu lyfter fram klubben som titeelfavoriter pga det, har West Ham i år igen försökt sig på att locka till sig Romelu Lukaku. Det gick lika dåligt som förra året. Lukaku var inte ett dugg intresserad, och det är nog inte Chelsea heller.

TORSDAG:
Dagens Lukaku är Real Madrid. Så nu är det Atletico Madrid, Wolfsburg, Everton, Valencia och Roma som ska ha Lukaku. Det blir att dela honom i många delar.
Jag glömde, någon riktigt påhittig har dessutom kopplat honom till Barcelona.

Demba Ba kommer inte att gå till Besiktas. Klubbarna kunde inte komma överens och Besiktas har dragit sig ur. Men att Ba lämnar är nog mycket troligt, frågan är var han hamnar.

Mikel, en annan spelare jag tror kan komma att lämna i sommar ådrar sig nu också intresse från Valencia. Vilket låter lite förvånande då Valencia hade Oriol Romeu på lån i år och det är samma position. Romeu såg tidigare ut att bli kvar i Valencia på en permanent övergång.

ONSDAG:
De kan inte hjälpa sig själva tydligen i spanska medier; det ska hittas på och ljugas. Nu ska Chelsea ändå släppa Ramires till Real (för alla som nämns till de spanska jättarna vill det ju enligt deras logik) men Chelsea kräver då att Luka Modric kommer till Chelsea.

Det lanseras i tidningarna som om Islam Feruz ska lämna Chelsea. I verkligheten handlar det om att han tycker det är dags att gå ut ilånecirkusen för att få mer erfarenhet. U-21-ligan har ju int direkt blivit någon stor succé även om Chelsea vann den, då den inte ger den spelerfarenhet spelare och klubbar vill ha.

Luis Gustavo, som sparkades ut på lån från Bayern när Pep-spela sidledes- Guardiola kom dit kopplas nu till Chelsea, som om det är fler mittfältare vi behöver. Bra spelare men ändå, 25m euro är lite för mycket för en spelare som är utlånad till Wolfsburg.

Wolfsburg är för övrigt senaste klubben att ge sig in i den fria jakten på Romelu Lukaku. Säkerligen uppmuntrade av de Bruyne som tvingade till sig en flytt dit i vintras.

Mehdi Benatia är populär i skvallerspalterna i sommar. Roma kräver ett vansinnespris men nu lär Bayern lagt ett bud om 33m euro, Benatia själv vill dock till London vilket självfallet håller alla skvallerdörrar öppna för Chelseakopplingar.

TISDAG:
21-årige Tomas Kalas är på väg att lånas u till Bundesliga och Köln.

Arsenal har inte nappat men kanske gör Everton det. Samuel Eto'o handlar det om.

MÅNDAG:
Romelu Lukaku är inte spelare längre. Han är någon slags Silly season-valuta. Ikväll är han valutan som innebär att Mehdi Benatia (som Roma ville ha 50m pund för....) ska komma till Chelsea. No comments.

Isco är det senaste namnet som dyker upp, att de aldrig tröttnar. Särskilt nu när Fabregas verkar vara minst sagt nära klubben, men ändå ska vi köpa mittfältare. Visst, Isco är en bra spelare, ung och en av dem Real satsar på så varför skulle de släppa honom. Men det bara är som det är. PSG ska köpa alla Chelseas spelare och Chelsea ska köpa alla Reals spelare - om man tror på "källor i Spanien och Frankrike".
    En del till och med hävdar att vi ska få Isco, eller Sami Khedira (ännu ett rykte som aldrig vill dö) för Ramires. Trots att signalerna är att Chelsea absolut inte tänker släppa Ramires, även om han hade en rätt dålig säsong där han mest utmärkte sig genom dåligt humör och röda kort.

Barcelona ska gett sig in i jakten på Lukaku. Det tror jag inte särdeles mycket på, det är en spelartyp så långt från den som Barcelona brukar föredra att det känns helt overkligt.

Häromveckan skull Tiago komma till Chelsea nu när han blir kontraktslös. Idag är han undercover agent för Chelsea med uppdrag att övertyga Filipe Luis och Diego Costa att komma till Chelsea...jo, nog är det Silly season alltid.

International Business Times är en skvallersajt med mycket imponerande namn. De är dock inte särskilt duktiga på vad de gör för det. De tillhör nu de som hävdar att Chelsea försöker avyttra Romelu Lukaku på Atletico Madrid.

Vad säger man, i slutet av förra veckan handlade allt om att Lukaku skulel lämna efter ännu ett klumpigt uttalande. Idag säger han att Chelsea är fortfarande Englands största klubb, blablabla.. Läs själva>>>

Är detta veckan då det blir klart med Diego Costa och/eller Cesc Fabregas? Eller är det redan klart men av någon anledning (troligen VM) hålls det hemligt än så länge. Det känns nästan så. En annan känsla är att om det inte blir affär officiellt innan turneringen startar händer inget förrän den är över.
   Inte för att det kommer att stoppa ryktescirkusen.

Bruma är tillbaka på radarn. Det har varit tyst om den unge portugisen en längre tid och det måste retat tidningarna så nu är han åter aktuell för Chelsea och 19-åringen målas ut som den nye Christiano Ronaldo. Chelsea har tidigare visat intresse för Bruma - men därifrån till affär är det ett oerhört långt steg.

Mario Mandzukic lär bekräftat att han lämnar Bayern nu när Lewandowski kommer. Vilket med medielogik gör Mandzukic klar för Chelsea, eller möjligen Arsenal...

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop