csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 38 sp 25 v 7 o 6 f 71 - 27 mål 82 p

2-8 juni 2014

Nyheter v-23


CHELSEA U-21-MÄSTARE
CHELSEA U-18 FA YOUTH CUP MÄSTARE

16 augusti börjar Premier League igen!

FREDAG:
André Schürrle som spås ett stort genombrott i VM och nästa säsong gjorde Tysklands första mål mot Armenien ikväll, och vilket mål det var. Se >>>

Eden Hazard har gett den tydligaste och mest empatiska avslaget på alla spekulationer om att PSG skulle lyckas köpa honom för 61m pund (senaste skvallret) till en fransk radiostation. Eden säger brutalt rakt ut till intervjuarens påflugna och uppföljande frågor att han lämnar inte Chelsea. "Det finns INGEN chans att jag lämnar Chelsea" säger han rakt ut. Skönt. Alla som tror det stoppar PSG och medierna från att fortsätta spekulera och störa spelaren under resten av sommaren, räcker upp en hand.

José Mourinho har erbjudit Frank Lampard att bli assisterande manager i Chelsea. Han säger att inte förlänga Lamps kontrakt var hans svåraste beslut någonsin som manager och hävdar (och vi är väldigt många som håller med) att Frank Lampard är den bäste all-roundmittfältaren i världen det senaste decenniet (något som jag tycker han aldrig fått tillräcklig credd för). Läs >>

TORSDAG:
Chelsea har idag skrivit kontrakt idag, inte med Diego Costa för hur många som än sagt att affären är klar, är den inte klar.
    Det är unge lovande målvakten Jamal Blackman som förlängt sitt kontrakt till 2019. 20-årige Blackman tippade jag som tredjemålvakt i år, men nu ser det nästan ut som om Chelsea kommer att ha en otrolig målvaktsuppsättning med Courtois, Cech, Schwarzer och Blackman.

ONSDAG:
Eden Hazard byter tröja. Det vill säga numret. Nästa säsong kommer han att spela med Matas gamla nummer, nummer 10 vilket väl säger en hel del då det kanske anses vara det viktigaste tröjnumret.

Lampards statistik under tiden i Chelsea. >>>

Lampards karriär i bilder. >>


TISDAG:

En läsvärd hyllning till en spelare som verkligen förtjänar det. Frank Lampard. Läs >>>
    Hans tio finaste mål enl Daily Mail. Det från sidlinjen mot Barcelona slår allt i min bok. Det glömmer jag aldrig någonsin.
Och det var meningen! Se >>>
    Lamps avskedsbrev till oss fans. >>>
    Harry Winters farväl i Telegraph. >>>
    Independents artikel >>>
    BBC >>>

och så Chelsea FC >>>

MÅNDAG:
13 år, 211 mål, 648 matcher(varav 164 i rad=rekord för en icke-målvakt), vann 13 viktiga bucklor - nu lämnar Frank Lampard. Det är knappast en överraskning även om vi är många som gärna sett honom ett år till. Men Chelsea verkar verkligen genomföra en överhalning av truppen och det är många av de äldre veteranerna som lämnar. Vi fans kan bara tacksamt tacka dem för allt de gjort för klubben och Frank Lampard är en LEGEND. En av de största om inte den störste som någonsin representerat Chelsea.
    Jag hade hopp om att han skulle spela ett halvår till innan han lämnar för ett sista äventyr i USA. Det ser dock inte ut att bli så.
    Det är ännu inte officiellt bekräftat när detta skrivs, men ser verkar tyvärr mycket troligt. Flera källor citerar Franks tack till klubben. >>
     TACK FÖR ALLT SUPER-FRANK. VI GLÖMMER DIG ALDRIG!

Det är en trist och sentimental sommar för mig; Frank Lampard, David Luiz och Ashley Cole har alla lämnat. Andra lämnar också men de saknar jag inte lika mycket men de här tre står för många av de bästa sakerna de senaste 13 åren tillbaka. Ingen kan förta deras betydelse för klubben och jag kommer att sakna dem oerhört. Cole och Lampard lämnar av mer naturliga skäl, men oj vad de har betytt mycket för oss de här åren. Utan dem skulle vi aldrig fått uppleva de framgångar som vi True Blue har blivit bjudna på.
   I fotboll går dock allt vidare och vi har en fantastisk generation unga spelare som väntar, även om majoriteten nog inte riktigt är klara för at ta hela steget upp. Några kommer dock att göra det och kanske blir det någon stor överraskning; Bertrand Traoré kanske, eller Chalobah, eller Baker, eller...eller...eller.
   Det finns alltid något att se fram emot som Chelseasupporter, långtråkigt blir det aldrig i vår klubb.


Det är ingen officiell bild, så egentligen hör den hemma i spalten bredvid - men allra mest hör den hemma bland de värsta tröjor jag sett! Detta lär vara Chelseas nya tredjetröja i svart och någon slags statistikvitt. Knappt ens 80-talsful.
    Den nya gula andratröjan skulle jag kunna köpa och kanske gör - den här vill jag inte bli sedd i och ingen bör lägga 6-700 kronor på en om man inte gillar schizofrenimönster..

 

Rykten, notiser m m, v-23


17 juni släpps Premier Leagues spelschema

SÖNDAG:
Demba Ba kommer allt närmare Turkiet. Han var på väg till Trabzonspur redan i januari sägs det, men den här gången är det en större klubb, Besiktas som rycker i honom. Besiktas ska ha inlett förhandlingar med Gourlay om Ba. Jag förstår om han lämnar för det är ju svårt att se en position för honom i klubben kommande säsong oavsett om det kommer en eller två anfallare.


Rykten i Spanien, förstås, om att Roman Abramovich kommer att köpa andraliga-klubben RCD Mallorca. Åtminstone en 55%-ig del av den. Det är tydligen den nyaste trenden, satt av City med sin kedja av klubbar, att man ska ha flera klubbar att äga. Familjen Pozzi i Italien har ju det och har använt Watford som en slags farmarklubb genom det systemet.

Arsenal har hamnat i kön för att vilja köpa Romelu Lukaku. Något jag aldrig kan tänka mig att Chelsea går med på.

Rykten om Didier Drogba tillbaka till Chelsea har börjat igen. Det sägs att Drogba krävde för mycket i lön för Juventus som visat intresse för 36-åringen. Att Chelsea skulle köpa honom som spelare ser jag som högst osannolikt, men varför inte som en coach för anfallarna. De verkar onekligen behöva hjälp.

Diego Costa har p en direkt fråga svarat på ett sätt som gör att medierna ser det som helt klart. Han sa nämligen ordet Kanske när han blev tillfrågad om han ska till Chelsea. Samtidigt börjar sladdertidningarna nu släppa rykten om att Costa tvingats bort från Atletico och han själv egentligen ville stanna...
Ja, se spanska blaskor.

Jag har sett några matcher och läst om fler och det verkar som aldrig någonsin har landslagen genrepat så uselt som inför årets VM. England var Sverige-mot-Danmark-usla i första halvlek mot Honduras. Honduras spelade rätt fult och avslutade med tio man också.(England var inte heller snälla, Cahill satte en armbåge i nacken på Bengtsson och magnalde honom efteråt t ex) Däremot kan jag tänka mig att låta Lukaku stanna i Everton mot att Barkley får komma till Chelsea. Den ende engelsman som imponerat (med Lallana) - (sämst; Gerrard och Rooney) .Och att Ashley Cole petades blir alltmer obegripligt. Jag kommer inte att ändra mitt tips om att England bara slår Costa Rica i VM av detta att döma. (Slutres: 0-0)

LÖRDAG:
Senaste om Cesc Fabregas (och jag hoppas ni som jag roas enormt av den extrema bitterhat gooners visar i kommentatorsfälten när detta nämns, avundsjukan härjar vilt t ex i sportbladets sillysajt) är att Barcelona accepterat ett bud om 33m pund för Fabregas, alltså betydligt mer än de 27m det talades om igår. Fabregas i all ära, helst vill jag dock ha klart med Costa. Allt utöver det ser jag som bonus och personligen vill jag hellre ha Lavezzi än Fabregas, men jag förstår affären. Särskilt med tanke på de lyckade affärer försäljningsmässigt som Chelsea gjort i år.

Real Madrid lär återigen rycka i Ramires. Ett rykte som säkert måna av hans belackare (och de är rätt många) skakar på huvudet åt. Själv ser jag det som ett tecken på att ett fotbollslag behöver många sorters spelare, inte bara de som glänser med bollen vid fötterna. För mig är Rami en spelare som är mästerlig i att bryta upp motståndarnas spel och allra bäst är han därför mot bollkontrollerande lag.

Skvallret säger nu att tisdag är den troliga dagen då Diego Costa ska presenteras. Det börjar bli långdraget nu, men jag är väl rätt övertygad om att Diego Costa leder Chelseas anfall nästa säsong.

Det verkar som Romelu Lukaku har öppnat munnen igen och han vinner inga vänner inom Chelsea med vad han säger. Nu sägs det att han talat om för Chelsea att han vill lämna klubben och att många klubbar minsann vill ha honom. Förra veckan talade han om att han ville stanna. Som sagt många gånger förr, Lukaku behöver medieträning.

FREDAG:
Rätt mycket rykten idag om att Cesc Fabregas faktiskt gjort sin läkarundersökning hos Chelsea. Men samma har sagts om Diego Costa - och ännu är ingen av dem officiellt Chelseaspelare. Costa behöver vi, Fabregas ser jag mer som en bonus. Och ska vi ha en tredje stor värvning hoppas jag på Lavezzi.

Lite oväntat. West Ham har gett sin in i jakten och försöker värva utlånade (Valencia) Oriol Romeu.

Det är nog mycket sannolikt att Nathan Aké går på lån nästa säsong, och själv uttrycker han en stark längtan om att det sker till en engelsk klubb så holländare han är och Chelseas nära kontakter med Vitesse.

José Mourinho har nu öppet sagt att Chelsea jagar Cesc Fabregas och vill sajna honom i sommar. Samtidigt verkar priset sjunkit till i sammanhanget facila 27m. Man United har dock inte gett upp utan försöker kidnappa affären - och det kan därför bli budgivning även om Fabregas helt klart föredrar London och Champions League framför Manchester och inget Champions League.

Everton jagar Romelu Lukaku på en permanent övergång. Samtidigt påstås det (absolut inte styrkt) att Chelsea erbjudit Atletico Madrid honom. Jag vet inte hur mycket hans uttalanden under året skadat honom hos JM, men i de senaste intervjuerna har den lite väl frispråkige Lukaku klart sagt ifrån att han vill stanna och spela på Stamford Bridge. Vilket vi nog är rätt många som stödjer. Om Lukaku rör på sig, som lån eller affär, tror jag det i så fall blir en mycket sen affär - för han kommer säkert att testas ordentligt i sommar i träningsmatcher och läger innan klubben bestämmer sig. Lite beror det säkert på omlavezzie eller/och Mandzukic kommer. Chelsea har också problem med att bli av med Torres som inte vill lämna (av stolthet eller pga att ingen kan matcha hans lön...). Eto'o är borta tack och lov efter hans uppträdande efter säsongen och Demba Ba lämnar säkert med tanke på hur lite han fått spela.

TORSDAG:
Italienska källor (ja, vi vet) hävdar att Chelsea jagar Häckens 18-åriga sensation i år, Carlso Strandberg.

Thorgan Hazard, Årets Spelare i belgiska ligan, är aktuell för lån ännu en säsong, men på högre nivå. Valencia lär vilja ha honom, men också Liverpool och det sistnämnda måste Chelsea sätta stopp för. Vi såg alla hur Victor Moses tog två steg bakåt i sin karriär som lån på Anfield.

Romelu Lukaku är intressant för Atletico som lån, särskilt om en transfer av Filipe Luis skulle hända. Även Valencia men nya ägare är intresserade, de vill köpa Lukaku för 18m pund. Jag skrattade gott åt det. Det är alltså samma summa som Chelsea köpte belgaren för innan han var färdig spelare.

Ännu inget officiellt vare sig om Diego Costa, som lär gjort läkarundersökningen även om de fantasifulla spanska källor som aldrig går att lita på nu plötsligt påstår detta skedde redan innan han skadades! Inte heller något nytt om Fabregas även om övertygelsen sprider sig i medierna att det är Chelsea som Fabregas vill spela för och att det även där kan ha gjorts en läkarundersökning redan (något som alltså aldrig någonsin kan ske utan "säljande" klubbs uttryckliga tillåtelse!) Vissa källor påstår också att Fabregas med råge skulle bli Chelseas bäst betalde spelare med 200k i veckan (dvs betydligt mer än Torres, JT, Hazard - vilket sänker trovärdigheten en hel del).

Chelsea har hos vadslagare (som jag ofta tror mer på än sportjournalister) blivit favorit att även få Mario Mandzukic till nästa säsong. Låter intressant.

ONSDAG:
Fler och fler rapporter om att Diego Costa skrivit på för Chelsea efter att en läkarundersökning har gjorts. Även hos verkligen seriösa källor som BBC.
Dock inget officiellt än.


PSG planerar att erbjuda Chelsea 61m pund för Eden Hazard. De kommer inte att lyckas.

Enligt Daily Mail tänker JM ha både Courtois och Cech i truppen och låta dem tävla om vem som ska stå. Egentligen det enda rätta men åtminstone Courtois eller hans pappa har ju meddelat att han bara accepterar att vara etta. Det kan bli två långa år på bänken om han tänker ha den attityden. Jag tror dock det är den sorts skitsnack som hela tiden förekommer. Som att vissa spelare, tänker på Fabregas, enligt vissa påhittiga sportskribenter inte vill spela för vissa managers...

Jurgen Damm, är nog knappast en spelare ni känner till. Jag gör det inte. Men hans klubb Pachuca hävdar att Chelsea förhandlar med dem om en övergång. Damm är ytter, 21 år, och mexikansk/tysk vilket innebär att han till skillnad från andra icke-europeiska spelare faktiskt får arbetstillstånd direkt om en övergång sker. Vi har ju redan en mexikan, Ulises Davila som varit utlånad sedan han värvades pga arbetstillståndsproblemen. Senast i Cordoba och hans utveckling har kanske inte riktigt varit den alla hoppades på.

Mycket rykten nu om att Diego Costa bara är en läkarundersökning borta från Chelsea. Hoppas det.

Mer förvånande är kanske att Mark Schwarzer verkar förlänga sin karriär och stannar i Chelsea. Om det blir som tredjemålvakt framför Jamal Blackman eller om någon av Courtois eler lånas ut eller i värsta fall säljs är oklart. Det är än så länge bara ett rykte. Men Schwarzer är den bäste back-up vi har haft sedan Cudicini 2005.

Mycket salt som kvällstidningarna säger; det finns rykten om att Cesc Fabrregas redan genomgått en läkarundersökning med Chelsea. Han var ju som sagt i London i helgen även om goonerfans försökte få det till att det var bara för att se till sin lägenhet. Arsenal har förköpstjing på Fabregas och några hävdar att de bjudit 29m pund, Chelsea ska bjudit 32m pund och ManU 34m pund. Barca förväntas sälja enbart efter köpesummans storlek, inte spelarens önskemål.

Fortfarande en hel del snack om Filipe Luis, särskilt som Atletico lär ha ett avtal på gång om en ersättare till honom. Om alla rykten vore sanna kommer Atletico tydligen bara ha 3-4 spelare kvar från sin startelva när nästa säsong börjar.

MÅNDAG:
Ryktena kring Cesc Fabregas har fullständigt exploderat idag, särskilt senaste timmarna efter att det blev känt att Lamps verkligen lämnar.

PSG jagar nu Branislav Ivanovic. Vem mer än jag är så trött på allt med PSG, förutom möjligen att Lavezzi ska till Chelsea?!

Wolfsburg är dagens optimister. De tror de ska få Romelu Lukaku. Det låter som de Bruyne viskar i hans öra. Tintins vistelse hos Chelsea blev ju sur genom hans ständiga gnällande efter att Wilmots viskat i hans öra att han måste spela eller lämna. Tålamod är ju inte direkt unga fotbollsspelares största tillgång numera, men nästa säsong är det inga mästerskap där förbundskaptener kan tjata till sig klubbyten genom att lova medverkan i.

Dagens försvarare är Diego Godin. Som Chelsea ska köpa tillsammans med Costa och Filipe Luis från Atletico. Källan är spanska AS så tro det inte alls. 100m euro ska de visst kosta oss också.

Rätt mycket om Cesc Fabregas till Chelsea (eller Man United, eller...) just nu. Däremot mindre om honom till Arsenal. Whiner är nog inte så mycket för hemvändare. Men att Fabregas lämnar Barcelona för ca 30m pund i sommar verkar nog rätt klart, Barca verkar inte vilja ha honom kvar. Dock, tveksam om det blir Chelsea. Fabregas lär dock varit i London enligt sociala medier i helgen istället för träningsläger med Spanien. Chelsea lär betala honom 5m euro per år, vilket är futtigt jämfört med de 6m United erbjuder - om vi ska tro spanska medier, vilket man aldrig någonsin ska.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop