csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 38 sp 25 v 7 o 6 f 71 - 27 mål 82 p

26 maj - 1 juni 2014

Nyheter v-22


CHELSEA U-21-MÄSTARE
CHELSEA U-18 FA YOUTH CUP MÄSTARE

16 augusti börjar Premier League igen!

SÖNDAG:
Romelu Lukaku fortsätter göra mål i landslaget, idag mot Sverige. I Belgien, eller ska vi säga Chelseas belgiska sektion, spelar också Courtois och Eden Hazard och de Bruyne som gnällde sig bort från Chelsea i vintras. Hazard gjorde Belgiens andra mål innan han byttes ut.
     Chelsea-Sverige 2-0.
    (Jag har sagt det förr och även om det är omöjligt att döma från meningslösa träningslandskamper tror jag inte alls på Belgien. På papper borde de kunna komma minst till semi, men Wilmots som coach är för svag och laget lförlitar sig för högt på sina individuella skickligheter).
    Noterbart från dagens andra landskamper är att de så hyllade och till Chelsea, enl medierna, kommande mittbackarna Varane och Mangala inte platsar i Frankrikes backlinje medan Sakho gör det! André Schürrle börjar på bänken för Tyskland mot Kamerun.Schürrle gjorde 2-1 målet för Tyskland som tog ett sent grepp om matchen.

Christian Atsu har tagits ut i Ghanas VM-trupp.

LÖRDAG:
Mario Pasalic, en spelare Chelsea värvat men som vi ännu inte sett något av var med i Kroatien preliminära trupp, men han kom inte med i den slutgiltiga. Pasalic förväntas bli utlånad under kommande säsong.

Torres och Azpilicuta är i Spaniens slutliga trupp, liksom skadade Diego Costa (och jag hade fel, jag trodde vi skulle få besked om det blir Chelsea för honom nu i veckan) och Juan Mata som avslutade säsongen starkt och tydligen visat framfötterna på träningarna. Däremot ströks Patrick van Aanholt ur van Gaals holländska trupp (som jag tycker ser ovanligt svag ut men de kan ju överraska). Feyenoord ser dock ut att lägga bud på van Aanholt i sommar.

ONSDAG:
Ryktet visade sig sant. Kenneth Omerou har förlängt sitt kontrakt med Chelsea till 2018. Nu kan han glänsa i Nigerias landslag under VM. Det visar också skvallerpressen att vi behöver inte köpa försvarare.

TISDAG:
Lewis Baker gjorde Englands båda mål i U-19-landslagets kvalmatch mot Skotlland. Seger 2-1.
   Isak Sswankambo spelade hela matchen i Sveriges segermatch mot italien (3-1).

MÅNDAG:
Romelu Lukaku slog till med ett hattrick i kvällens landskamp. Kanske var motståndet dock inte det allra mest imponerande. Belgien slog Luxembourg. Hazsrd spelade bara första halvlek, ersattes av debutanten Januzaj. Det intressantaste är att enligt Aftonbladet Livescore spelade Belgien utan målvakt i laguppställningen...

Joachim Löw öser beröm över André Schürrle nu. Han menar att den unge tysken har utvecklats enormt i Chelsea och kommer att visa det i VM. Vilket kanske är dåliga nyheter för Podolski.

Thibaut Courtois och Gary Cahill har tagits ut i Uefas Champions League XI.

 

Rykten, notiser m m, v-22


17 juni släpps Premier Leagues spelschema

SÖNDAG:
Att Inter är intresserade av Mikel vet vi, det ryktas nu om att Chelsea sagt nej. Detta då Inter bara ville låna Mikel och Chelsea är inte intresserade, utan det kan bara bli frågan om en permanent övergång.
   Apropå Inter sägs det också att de gav ett konkret förslag till Fernando Torres men att Torres gav dem ett blankt nej. Han vill stanna i Chelsea.

Dagens Ryan Bertrand är att han nu ska till spuds istället. Det hoppas vi verkligen inte. Annars lär Southampton vara favoriter då han skulle ersätta Luke Shaw där, även Hull lär vara intresserade.

Stephane Varane roar sig med medierna genom att inte utesluta att han kan komma till Chelsea.

LÖRDAG:
Väldigt mycket rykten ikväll om att Frank Lampard ändå skrivit på för New York City.
    MLS-säsongen startar dock inte förrän i mars, så det lär nog spekuleras en hel del till innan något är klart.

Den mycket korrekt namngivna sajten Caughtoffside hävdar att Felipe Luis redan är klar för Chelsea. Caughtoffside är så att säga aldrig onside så bry er inte så mycket om att undra hur sant det är.

Eden Hazard har återigen agerat utan tänka på konsekvenserna och media tar det som en stor flört med PSG. Hazard har nämligen twittrat till Z att han gärna kommer förbi och ger honom en franska lektion (anledningen är förstås Zs tacktal häromveckan på mindre bra franska om vi säger så, något som gått viralt).

Atletico har lagt bud på Levantes Keylor Navas, vilket nog bör tolkas som att även Madridklubben tror att Courtois går tillbaka till klubben som äger honom s a s.

FREDAG:

Senare idag kommer det nyheter om att Lamps inte är särdeles intresserad av MSL. Istället säger han att om det inte blir spel i Chelsea funderar han på att sluta spela.

Ännu en försvarare kopplas till Chelsea. Fabian Schär från Basel.

Frank Lampard överväger att flytta till New York och Citys farmarklubb som etableras där, New York City. Trist om det blir så, men kanske förståeligt.

Samuel Eto'o däremot vill stanna i London och snörvlar därför runt Arsenal och hoppas de ska bli intresserade. Nu är dock Wenger aldrig särdeles intresserade av äldre spelare så även om det sägs att de har gemensam respekt så är Wenger tydligen måttligt intresserad trots behovet av anfallare även i den klubben. Och man kan ju inte direkt säga att Eto'o gjorde någon som helst storsuccé i Chelsea (har nog aldrig sett en spelare missa fler målchanser, inkl Torres och Kezman i Chelsea) även om det blev 12 mål, alla på hemmaplan.

Nästa försvarare som ska till Chelsea är Mehdi Benatia som ska komma för pengar och Lukaku....

Inte lika uppmärksammat som alla kafferepsrykten är att Sheffield Wednesday vill köpa, eller erbjuda en av våra försvarare kontrakt. Det är Sam Hutchinson, den sympatiske spelaren som fick lägga ned sin karriär pga knäskador men som kom tillbaka. Han tog sig inte hela vägen tillbaka till Chelseas a-lag utan har mest varit utlånad och nu går hans kontrakt ut. Sam kommer nog aldrig att bli det han lovade att bli innan sina då invalidiserande knäskador, men om det finns någon jag verkligen unnar en fin fotbollskarriär är det den killen. Lycka till Sam.

TORSDAG:
Pierre-Emerick Aubameyang kom till Dortmund i somras. Nu ska han till Chelsea och Dortmund ska få Marko Marin istället. Nja, inte särdeles trovärdigt.

Atletico Madrid ska tydligen helt köpas sönder om medierna får bestämma. Courtois ska tillbaka till Chelsea. Chelsea ska också köpa spelare för 51m pund från Atletico och det är bara Chelsea, vi har massor av andra klubbar som också ska handla spelare från Atletico. Chelsea ska ha Diego Costa, Felipe Luis och Tiago. Vi får väl se.

Å andra sidan ska Chelsea sälja Lukaku dit, eller någon annanstans. För facila 20m pund. Jaja, att Lukakus stora mun och JM inte går bra ihop det har vi förstått men det här låter inte sannolikt ändå, särskilt inte till det priset.

Chelsea ska också sälja Oscar vet medierna. Om klubben får 40m pund.

ONSDAG:
Romelu Lukaku har ju media bestämt är inte för Chelsea så klubbarna han ska till är många just nu. Han var mer eller mindre klar för Atletico Madrid i morse i spansk press, i tysk press är det Borussia Dortmund.

Sommarens mest klara värvning (i mediernas fantasier) var Luke Shaw till Man United. Allt var klappat klart och inte ett dugg signerat. Nu ska Chelsea lagt sig i och efter utnämningnen av Pochettino som spuds-manager även Tottenham.

Juventus lär nobbat ett jättebud plus spelare för Paul Pogba och nu vill skvallerpressen att Chelsea ska vara intresserade. Intresserade kanske, men pengarna är löjeväckande. Bara PSG kan komma ifråga antagligen om han lämnar.

Ett rätt sensationellt rykte har dykt upp. Toni Kroos från Bayern. Rätt osannolikt också då Kroos och Bayern båda förklarat att han ska stanna, men United som jagat honom i två fönster redan har alltid varit hetast på gröten. Ser hellre att Chelsea i så fall sätter igång och jagar Marco Reus.

Mycket tjafs om att Chelsea ska ha värvat tillbaka Tiago från Atletico Madrid trots policyn om spelare över 30 (han är 33)

Chelsea ska ha lagt ett konkret bud på 16m pund för Ezequiel Lavezzi. En spealre jag gärna ser i Chelsea och 16m låter billigt. (Kort kontrakt eller åldern?).

För en gångs skull ger Eden Hazard klart besked istället för att hålla alla dörrar öppna och låta medierna tolka fritt. Han ska inte till PSG! Innebär det att vi ska börja oroa oss?!

Loic Remy ska plötsligt blivit aktuell för Chelsea också. Låter som typiskt agenttjafs nu när Remy helt klart inte stannar i varken Newcastle eller QPR. Agenten försöker alltså starta ett budkrig.

Kenneth Omerou vars agent försökte spela "hardball" lär skriva på ett nytt kontrakt inom mycket kort. Agenten försökte ju kräva väldigt mycket högre lön, men tiderna är inte desamma nu när klubbarna måste hålla lönekostnaderna nere - åtminstone något bra med FFP-reglerna.

TISDAG:
Marca, dvs inte trovärdigt alls, hävdar att Chelsea vill värva tillbaka 33-årige Tiago från Atletico. Jovisst du, in någons dröm. Det enda som kan något uns av intresse är väl att han är kontraktslös i sommar.

Jag har nog varit ltie förvånad men nu kommer nyheterna tillbaka. Chelsea ger sig in i jakten som alla trott Man United redan vunnit genom att erbjuda 27m pund. Det handlar alltså om Chelseasupportern Luke Shaw som ersättare till flyktade Ashley Cole. Dåliga nyheter för Ryan Bertrand och Patrick van Aanholt. Men ändå, det är ju vansinniga summor för en 18-åring som är helt oprövad och som knappst kommer att spela en minut i VM heller.

MÅNDAG:
Medierna ger sig inte, Chelsea ska bara köpa en försvarare nu när David Luiz lämnat. Mats Hummels är det sista, ursäkta senaste namnet. Det lär bli fler imorgon, eller så drar de namnen en ny runda och talar om för oss med samma totala övertygelse om att de har rätt och de som kan något om Chelsea har fel. Fast det är några som börjat prata om Kenneth Omerou nu, samtidigt som Tomas Kalas som verkligen visat vad han går för, Nathaniel Chalobah, Andreas Christensen med flera finns i klubben.

Denna underliga fotbollsvärld. Teddy Sagi är Chelseasupporter. Har en box på Stamford bridge men är nu också huvudintressenten tydligen till att ta över en annan blå klubb, nämligen Reading. Ett pund kommer det att kosta honom, men då han förstås också ta deras skulder och betala dem och då är det en helt annan kostnad i slutändan. Sagi tänker dock utnyttja klubben fastigheter och planerar bl a att bygga en shoppinggata där parkeringen är idag.

Besiktas är intresserade av Demba Ba. QPR tror de kan få Frank Lampard. Kan det möjligen bero på släktskapsfaktorn?

Medierna är verkligen enkelspåriga. Då Luiz tyvärr lämnat så måste han ersättas av någon som redan är stjärna verkar det som, det faktum att Chelsea har flera enormt lovande försvarare och just köpt Kurt Zouma registreras inte hos de där människorna. Eliaqiem Mangala från Porto är nu tillbaka i korshåret, förmodligen enbart för att hans agent anser det vara intressant att kunna spela ut Chelsea mot de klubbar som verkligen är intresserade.

Milan Lalkovic kan bli aktuell för att återvända till Walsall. Tveksamt ndå om det blir ännu ett lån. Lalkovic är nog en av de spelare Chelsea är villiga att släppa nu i sommar.

Fler rykten om att Chelsea ska vara intresserade av Cesc Fabregas som verkar sparkas ut ur Barcelona. Men tidningarna måste väl nu när det verkar som Man United inte alls är intresserade av spanjoren.

Då är ryktena om Ezequiel Lavezzi klart intressantare. Chelsea lär frågat om möjligheten att värv

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop