csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 38 sp 25 v 7 o 6 f 71 - 27 mål 82 p

19-25 maj 2014

Nyheter v-21


CHELSEA U-21-MÄSTARE
CHELSEA U-18 FA YOUTH CUP MÄSTARE

16 augusti börjar Premier League igen!

SÖNDAG:
Chelsea Ladies spelade 0-0 mot Notts County i ligan. Mest tydligen tack vare målvakten Christiane Endler.

LÖRDAG:
När CL började hade jag Real som det starkaste laget att vinna den. Men oj som jag ville att Atletico skulle vinna och de senaste veckorna trodde jag de skulle göra det. De har haft flytet i år och om något så har jag lärt mig att tro på flyt (även om Chelsea stoppade scousers flyt ordentligt). Grattis dock till Ancelotti som är en gentleman, vilket jag knappast kan säga om en enda realspelare annars, Di Maria undantaget. Atletico tvingades dock spela finalen utan sina två bästa spelare (Costas åtta minuter räknas inte).

Ola Aina, John Swift och Lewis Baker spelade för England mot Montenegro i U-19-kvalet. England vann lätt med 6-0 och Baker gjorde ett mål.

Sista nya laget till Premier League blev förra årets nedflyttade granne till oss, Queens Park Rangers. De hade knappt ett anfall i andra halvlek efter en utvisning, men i 90:e minuten satt Bobby Zamora det avgörande målet i vad som kallas världens ekonomiskt viktigaste match. Tio sekunder kvar. Ett resultat som anses vara värt runt 100m pund! Häpnadsväckande siffror. Harry Redknapp tog QPR tillbaka direkt efter att han inte kunde hindra raset förra säsongen när han kom in i QPR. Det blir ett derby till i västra London trots att Fulham åkt ur.
    Utlånade Patrick Bamford fick hoppa in i Derby men fick inte bli hjälte.

FREDAG:
OFFICIELLT:

Det är nu klart att David Luiz inte längre är en Chelseaspelare utan kommer att representera PSG i framtiden. Chelsea lär få 50m pund i övergångssumma, vilket är en fantastisk summa - men personligen tycker jag det är jättetrist. David Luiz var kanske min största personliga favorit i klubben för hans spelstil (som många kritiserar men som jag gillade), hans ledaregenskaper och framförallt för hans personlighet.

Frank Lampard är uppsatt som "fri" spelare som kan lämna Chelsea. Det innebär inte att Lamps och Chelsea inte kan komma överens om ett kontrakt utan bara att alla klubbar nu kan prata med honom. Frågan är om Lamps och Chelsea kommer att ordna fram ett kontrakt innan VM.


Rui Faria som stängdes av från att vara med bredvid plan i sex matcher har fått sitt straff reducerat av FA. Han ska nu avtjäna en fyra matchers avstängning och två matcher villkorligt istället.

TORSDAG:
Han är inte bortglömd, men definitivt förbisedd, så därför hoppas jag ni läser den här intervjun med Patrick Bamford. En spelare jag är väldigt nyfiken på men aldrig lyckats få se i Chelseas tröja då han mestadels varit utlånad sedan han kom. Läs >>

England vann ju U-17 EM och Chelsea bidrog med två spelare, Dominic Solanke och Izzy Brown. Solanke var också målgöraren i finalen som sedan avgjordes på straffar.

ONSDAG:
Chelsea har lanserat nya bortatröjan idag. En höjdare om jag får säga min åsikt. Jag gillar enkelheten, renheten, jag gillar den gula nyansen, jag gillar den blå kragen. För första gången på länge en tröja jag skulle nästan kunna tänka mig betala fullpris för (brukar vänta till reorna...). Se >>

TISDAG:
Det är nu officiellt (på instagram eller twitter eller något sådant strunt) att Ashley Cole lämnar Chelsea. Han kommer inte att skriva på något nytt kontrakt. Jag tror inte han slutar spela men var han fortsätter sin karriär är mycket osäkert. Han saknar dock inte anbud, den saken är säker. Jag hoppas bara att det inte blir i England, och särskilt inte med Scousers.

MÅNDAG:
Thibaut Courtois vann Spaniens främsta utmärkelse till målvakter, Zamora-troféen som delas ut till den målvakt som släpper in minst antal mål. 27 stycken på 38 matcher blev Courtois' facit.

 

Rykten, notiser m m, v-21


SÖNDAG:
Fler rykten om att Chelsea ska vara intresserade av Cesc Fabregas som verkar sparkas ut ur Barcelona. Men tidningarna måste väl nu när det verkar som Man United inte alls är intresserade av spanjoren.

Då är ryktena om Ezequiel Lavezzi klart intressantare. Chelsea lär frågat om möjligheten att värva honom vilket medierna tolkar som att Hazard ska gå andra vägen. Det tror vi inte alls på.

Däremot är frågan om hur mycket Chelsea egentligen fick för David Luiz. Tidigare dominerade 50m pund, även om 52 nämndes. Nu pratas det om 40m vilket kanske känns mer realistiskt om än inte alls lika roligt.

Metro som är rätt påhittiga och väldigt opålitiliga hävdar att Chelsea också kommer att sälja Petr Cech till PSG. Redan i sommar.

LÖRDAG:
100 dagar till av silly season. Påfrestande tanke.Om den åtminstone slutade när ligorna börjar, men dagens utformning är bara så fel. (Ligan börjar om 83)

Skitsnackaren Samuel Eto'o har plötsligt blivit aktuell för Juventus, vilket känns väldigt underligt. Det ska han blivit för att Didier Drogba tydligen inte är lika aktuell nu...

Nu när favoriten Luiz är borta frossar media i vilka som de stora pengarna ska spenderas på. Telegraph med flera påstår att det handlar om Spuds Paulinho vilket vi hört förut, däremot har vi hört mindre om Koke och väldigt lite om Paul Pogba till Chelsea. Vi får se. Andra ser på försvarare, trots att vi knappast är dåligt försedda på den fronten, och då är det Stephane Varane som var en favorit för JM i Real men som inte spelat lika mycket under Ancelotti. Även Felipe Luis i Atletico nämns.
    Själv tvivlar jag på något namn. Tottenham lär knappast sälja till Chelsea efter Willian-historien. Atletico säljer förmodligen Diego Costa (det tror jag kan bli klart redan nästa vecka) men fler spelare säljer de knappast till Chelsea, särskilt nu när det ser ut som om de inte kommer att få behålla Courtois. De har ju också förbättrat sin ekonomi jättemycket med framgånarna i år. Pogba ser kanske intressantast ut, men där är PSG stora favoriter till att locka honom från Juventus. Varane är duktig, ung och under utveckling, men åter - vi har redan köpt Kurt Zouma och behöver ingen försvarare när vi också har Omerou och Kalas, liksom Chalobah i de positioner Luiz gjort vakanta. Glöm inte heller van Ginkel som nu är skadefri.

PSG lär vilja ha Oscar och Hazard också. Ersättare till Oscar skulle Remy Caballa bli sägs det. Fast han tydligen är nära en övergång till Newcastle...

Och så har det börjat pratas om att José Mourinho ska få sparken efter fått sin sämsta ligaplacering i karriären. Ersättare ska bli Diego Simeone... jo nog är Silly Season igång alltid.

FREDAG:
Det senaste i min personliga tragedi, att David Luiz lämnar för PSG är att Luiz har klarat läkarundersökningen och det är bara detaljer som återstår av hans 50m pund-flytt. PSG och David ska vara överens om kontraktsdetaljerna så det är mellan Chelsea och PSG det ännu är öppet, men 50m pund för en försvarare lär Chelsea inte (kunna) tacka nej till.

Tyvärr har det under dagen blivit allt mer trovärdigt (hur mycket jag än hatar ryktet och möjligheten personligen) att en av mina allra största favoriter kommer att spela för PSG nästa säsong. David Luiz ser onekligen ut att vara på väg till en klubb jag inte är särdeles förtjust i just nu. Men affärsmässigt måste man ju säga att det är en fantastisk affär för Chelsea. Summan ser nämligen ut att bli 50-52m pund. Mer än dubbelt så mycket som Chelsea betalade för den underbare brasilianaren.
    Enligt flera källor har PSG skickat iväg ett läkarteam till Brasiliens träningsläger för att göra läkarundersökningen där.

Absolut ingen trovärdig källa men om det skulle vara sant...usch
   PSG ska ha bjudit 50m pund för David Luiz (lite skillnad på det ynka bud det talades om igår från Juventus).

PSG, som jag för övrigt snart tycker lika oerhört illa om som Barcelona, fortsätter att göra allt de kan för att oroa och försöka vrida huvudet på Eden Hazard. Det är dags för Chelsea att gå ut och klaga på deras alla försök att gå bakom ryggen och försöka oroa en spelare Chelsea ALDRIG kommer att sälja till dem. Anmäl PSG till Uefa. NU!
  Uefa har bötfällt dem, straffat dem med 21-mannatrupp till CL nästa år, men det rör tydligen inte PSG i ryggen. Hårdare straff krävs. Stäng av dem nu.

Cesc Fabregas är hetaste namnet för United och Arsenal, men nu börjar det plötsligt talas om att Chelsea kan vara intresserade. Bra spelare men knappast en prioritet som jag ser det.

Hade verkligen hoppats att det var slutsnackat, men silly season återanvänder rykten mer än råttor äter rutten mat; Fredy Guarin ska åter till Chelsea om medierna får bestämma.

TORSDAG:
Mateo Musacchio från Villarreal skulle nu vara aktuell (en försvarare vilket vi behöver lika mycket som ett hål i huvudet f n) för Chelsea, bara för att Barca inte längre är intresserade av honom.

Anders skickade ett rykte som lär gå på italienska Juventus-sajter. Att David Luiz skulle vara klar för dem. Att Drogba lär vara på deras radar vet vi, men det här tror vi inte mycket på. Det har ännu inte ens nått ut på de opålitliga sajterna.
   Mer info om det här osannolika ryktet. Det är en Juventussajt som sprider det. Hänvisar till Daily Mirror (men jag kan inte hitta det där) och de säger att David Luiz ska ha slumpats bort för 17,5m euro, mindre än hälften av den vanligaste gissade övergångssumman. Affären ska avgöras och offentliggöras mitt under brinnande VM. Det finns inte ett ord i det hela som är trovärdigt, som tur var.

Struntprataren Samuel Eto'o lär nu vara aktuell för Tottenham. Lycka till.

Fotbollsfäder är ju livsfarliga ryktesspridare, se bara på Courtois sr. Även Andreas Christensens pappa har glappat i medierna vilket väckt många klubbars intresse för den extremt lovande försvararen. Andreas Christensen själv har dock tagit död på alla de ryktena och garanterat att han har inga planer på att lämna Chelsea även om klubben (och han själv) kommer överens om att ett lån är bästa lösningen inför nästa säsong. Skönt att höra.

ONSDAG:
Samuel Eto'o fortsätter skämma ut sig nästan värre utanför plan än han gjorde framför mål. Nya utfall mot Mourinho för dennes högst oskyldiga och ganska roliga skämt om Eto'os ålder. Antagligen träffade det betydligt hårdare än avsett eller någon kunde tro. Skönt att vi slipper se kameruanen i en blå Chelseatröja igen. Det är väl allt man kan säga.

Säger man det blir man säkert också anklagad för rasism. Det blir ju de som inte anser Yaya Touré som tänker sluta Man City för att han inte fick en Bugatti i födelsedagspresent är bäst i världen, det förklarade han ju i ett utfall av ordentligt inverterad rasism för ett tag sedan. Några som kanske har större problem med det är PSG som anklagas för rasism, oklart var anklagelsen kommer ifrån, under matchen mot Chelsea och det var våra färgade spelare som råkade illa ut. PSG riskerar nu straff, om Bayern fick stänga en läktarsektion för en barnslig (gjord av barn) banner om homofobi lär väl PSG få ett lindrigare straff av Uefa. PSG är ju en fransk klubb och vi har sett hur Platini agerar.

Senaste PSG-dumheten är att de tror de ska få Hazard för Cavani. Knappast och jag tror inte Chelsea är intresserade av köp heller om inte priset kryper ned minst 15-20m pund, ej mer än 35 om ens det får JM att höja på ögonbrynen för Cavani.

Hetaste tipset om Ashley Cole är Real Madrid, det tror jag vore roligt för honom. CSFC önskar honom all världens lycka till (utanför Premier League) för allt han gett oss. Det talas om tvåårs-kontrakt. Dock, om Real missar CL i år så ska vi inte vara för säkra på det för då tror jag Ancelotti sitter löst och det är säkerligen Carlo som är mest angelägen om Ashley Cole.

JM antyder enligt medierna att affären om Diego Costa redan är klar. En knippe salt behövs, men min känsla är att den nog kan bli klar nästa vecka. Men till CL-finalen lär absolut ingenting alls hända. Kruxet id et hela lär nog vara ev lån av Courtois, möjlig retur av Torres med mera. Fast för ögonblicket ser det ut som Eto'o som visat sig vara en väldigt stillös person som nu bara snackar skit om JM och Chelsea, som är helt borta. Misstanken är dock att Demba Ba också går. Så kanske är anfallsuppsättningen nästa säsong; Costa, Torres, Lukaku - inte så illa.

TISDAG:
Fernando Llorente är det senaste namnet som Chelsea ska köpa som anfallare. Vi lär väl få se. Källan är bl a opålitliga SportsDirectNews.

PSG lär försöka erbjuda Chelsea 49m pund för Eden Hazard. Ingen utanför deras klubbrum tror att Chelsea ens tänker lyssna på det.

MÅNDAG:
Petr Cechs framtid i konkurrens med Courtois är osäker enligt medierna och därför kommer ha nu att lämna... Först i ledet står tydligen Arsenal som vill ha honom. Tro fasen att de vill. Men om Chelsea säljer Cec h till en direkt konkurrent då är det dags att undersöka hjärnkontoren på ledningen.

Didier Drogba har bekräftat att han lämnar Galatasaray varför det spekuleras om han kommer tillbaka till Chelsea. Vilket jag ser som mycket troligt, dock knappast som spelare utan som ledare och coach för anfallarna. Hans familj har hela tiden bott kvar nära Cobham och hans grabb spelar ju i akademin. Nämnas kan väl också att Drogba i helgen skänkte 800.000 pund (över 8m sek) till gruvoffren i Soma. Det är ingen slump att han betraktas som en stor filantrop och är en av mycket få som fått pryda omslaget på Time.

Eliaquim Mangala var aktuell förra sommaren, som om det är försvarare Chelsea behöver (svaret är ett emfatiskt nej). Han har sedan blivit knuten framförallt till City och nu även United som både behöver försvarare. Det roiga nu är att Mangala själv föredrar officiellt att gå till Chelsea än till någon av de klubbarna. Kanseke ett resultat av den så utskällda fotbollen Chelsea sägs stå för; försvarare uppskattar den dock tydligen.

Derby spelar ju playoff-match för att ta sig upp i Premier League. Om de klarar det lär Patrick Bamford vara först på deras lista över önskade spelare. Bamford som just nu är på lån i klubben.

En hel del prat om att Chelsea är tveksamma till Diego Costa på grund av hans skada. Därför är plötsligt Edinson Cavani högst upp på deras listor igen. Struntprat kallar jag det. Costas skada är kanske allvarlig nog att hålla honom borta från CL-finalen, kanske till och med VM, men det är ingen karriärhotande skada.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop