csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 37 sp 24 v 7 o 6 f 69 - 26 mål 79 p

28 april - 4 maj 2014

Nyheter v-18


SÖNDAG:
Oscar är skadad och liksom Ramires är han inte aktuell idag, dock är Ramires frånvaro orsakad av hans dåliga disciplin och totalt sju matchers avstängning under säsongen. Det är närmast Suarez-siffror och Ramires måste nog ta tag i det under nästa år om han ska bli till nytta för Chelsea.

Mourinho har sagt rakt ut att Chelsea söker en striker i sommar. Vilket vi nog gjort de senaste transferfönstren, men att säga det är en sak. Det finns dock inte särskilt många tillgängliga med den kvalitet Chelsea vill ha, för att inte tala om prislapparna på de som kan komma ifråga. Som jag ser det är det enbart fyra spelare som ens kan vara aktuella; Diego Costa, Edinson Cavani, Radamel Falcao och Mario Mandzukic. Av dem är väl Falcao den mest tveksamme idag då ingen vet hur han klarar av att komma tillbaka från sin svåra knäskada. Vi har ju sett hur t ex Torres aldrig hittat sig själv efter skada.
   I övrigt räknar Mourinho med en lugn sommar. Att Chelsea kommer att sälja fler än klubben köper är nog solklart. Faktum är att jag tror det blir ovanligt många försäljningar, särskilt av lånespelare. Chelsea behöver dra ned omkostnader och realisera lite av spelarmaterialet. Lånespelarna har i en majoritet också nått en ålder då det är dags att bestämma sig för om de har en blå framtid eller bör söka sig vidare i en annan klubb. Matic har ju visat att det ändå går att komma hem igen. Men storklubbarna är inte någon lätt grogrund för spelare. Det får en fantastisk utbildning, de får massor med erfarenhet på ungdomsnivå men det där sista steget är näst intill omöjligt svårt idag. Inte bara i Chelsea.
    Å andra sidan sa JM ungefär exakt detsamma och till och med förnekade att det blir affär före januarifönstret i år. ändå köptes Nemanja Matic, Mohamed Salah och Kurt Zouma.

LÖRDAG:
En läsvärd analys som ger JMs kritik av Eden Hazard i siffror. Läs mer >>

Vi har talat om toppstriden, men redan idag avgjordes bottenstriden mer oväntat. Plötsligt blev Chelseas nästa match betydligt lättare då Cardiff är ute ur leken nu och även om jag alltid gillat Bluejays så känns det skönt att en ägare som byter klubbfärger och beter sig som Vincent Tan får betala priset. Fulham åker ur och det kan innebära ett Londonderby mindre nästa säsong (om inte QPR tar playoffplatsen från Championship).
    Å andra sidan blir morgondagens match klart svårare för nu har Norwich inte mycket mer att förlora utan de måste ta poäng mot oss. Inte det bästa utgångsläget för oss.

Det är inte utan att det känns som det är den här helgen och inte nästa som avgör ligan. Liverpool har den stora fördelen att kunna spela på konkurrenternas resultat, men så har det ju varit hela säsongen för dem. För Chelseas del är den stora frågan hur spelarna hanterar besvikelsen i veckan och avslutar säsongen. Vi möter lag som är i desperat behov av poäng och det är aldrig lätt så här års, så spelarna måste vara på tå och ordentligt motiverade.
   Det är inte utan att man kanske nog bör tänka på att samordna inte bara sista omgången utan i hög grad även den näst sista. Å andra sidan, ett så här jämnt rejs om titeln har ju inte förekommit tidigare så-

FREDAG:
Eden Hazard kritiserade Chelseas laguttagning och taktik mot Atletico som för defensiv och enbart inställd på kontring. En kritik jag faktiskt håller med om, vi har sett JMs taktik fungera många gånger men den här gången fungerade det verkligen inte och vi visste ju att enbart vinst gällde. José Mourinho gillade dock inte alls kritiken och har på ett petulant sätt svarat på den genom att peka ut Hazard som en spelare som inte offrar sig för laget. Vilket i mina ögon är rent skitsnack med tanke på hur Hazard under året har utvecklats just i det defensiva spelet, även om det brast mot Atletico. Något som dock har en troligare förklaring i att han inte var 100% spelklar än att han inte ville offra sig för Chelsea.
    Pessimistiskt sett kan vi nog se startskottet för hur JM börjar förlora spelarnas förtroende typ vad han gjorde på ett liknande sätt i Real Madrid. Optimistiskt sett så är det bara frustration som talar i bådas fall.

Chelsea Ladies vann med 2-1 över Reading. Mål av Aluko och Bassett i 84:e minuten. Bassett hade kommit in för svenska Emma Wilhelmsson i halvtid.

TORSDAG:
MANCHESTER CITY U-21 v CHELSEA U-21 1-1
(straffar: 4-5)
Det är halvtid nu och Chelsea leder alltså med 1-0 borta mot Man City. Målet gjorde Islam Feruz i 14:e minuten. En nick i freitt läge efter att Lewis Baker stått på fötterna istället för att gå ned och få ens straff. Han hittade sedan Feruz öppen framför mål. Det har varit en jämn halvlek där det nog borde varit fler mål. City hade de kanske vassaste möjligheterna.
    Chelsea började andra halvlek bäst och Feruz var nära att komma fri men han och Musonda lyckades springa i vägen för varandra så chansen blev inte så öppen som man trodde. Däremot räddade Blackman fem minuter i halvleken ett rent friläge.
   Sista tio har City dominerat spelet men inga direkta chanser. Jeremie Boga som varit skadad länge har nu kommit in i matchen. Ett av våra stora löften. Strax efter bytet underbart spel av Chelsea men Kasey-Palmers skott precis utanför.
   Manuel Pellegrini är på matchen och såg mest ut att sitta och sova, men förmodligen antecknade han något istället.
   Tyvärr kvitterade Citys Ntcham i 77:e minuten efter ett misstag av Ola Aina som spelar mittback för första gången. Lite oturligt fick han stopp på bollen i straffområdet på ett sådant sätt att City fick hand om den och i läget efter kunde skjuta förbi Jamal Blackman i mål. Synd om Aina som annars gjort en bra match.
    Strax efter gjordes Brown ned och obegripligt nog blåser inte domaren när han är på väg att bli fri men dras ned. Tio minuter för Chelsea att avgöra matchen, oavgjort ger förlängning.
   Oj vad nära att City fick en avgörande chans efter ett misstag av Christensen som var så olycklig i måndags. Men han räddade helt situationen efteråt.
   Jätteräddning av Blackman 86.
    Lewis Baker fick en mycket bra chans men en försvarare lyckas med en väldigt bra blockering. På hörnan rensades bollen på mållinjen av spelaren vid stolpen. Ögonblicket senare lägger Baker bollen längs målboxen och Feruz skjuter grovt över.
   FÖRLÄNGNING.
   Bra frisparksläge för Lewis Baker som ju är helt tvåfotad och skjuter lika bra med bägge. Bollen touchas över mål. 4
    Det sista som händer i första förlängningskvarten är att en Cityspelare försöker filma till sig en straff. Såg först lite oroväckande ut men domaren fick det helt rätt och kortade spelaren. Så trist att se ungdomsspelare fuska.
    Andra förlängningen. Har varit chansrik åt båda hållen. Det är inget lag som vill invänta straffläggningen, som bara är minuten borta nu. City hade trycket sista minuterna.
     STRAFFLÄGGNING:
Angelino - City - MÅL
Izzy Brown - MÅL
Glendon - City - MÅL via stolpen
Christensen - MÅL
Farfana - City - miss, rädddad av Blackman
Lewis Baker - MÅL
Facey? City - MÅL
John Swift - MÅL men nära att målvakten tog den
Cole - City - MÅL
Kasey-Palmer - miss, räddad av målvakten
Fler straffar följer:
Ntcham - CIty - miss, Blackman räddar
Ruben Loftus-Cheek - MÅL trots att han tvekar
    CHELSEA VINNER och är i FINAL.


Chelsea har ledningen i semifinalmötet i U-21-seriens playoff borta mot Manchester City. Det är till stora delar samma lag som spelade i FA Youth Cup så det är ett riktigt ungt lag som Dermot Drummys 21-årslag består av. Citys 21-or leds av ett mer känt namn, Patrick Vieira.
   U-21-ligan är ju Englands svar på en reservlagsliga, men Chelsea har ju istället valt att låna ut sina mest lovande talanger i den åldern för att de ska få speltid och utvecklas mot riktigt motstånd. Seminfinalerna visar dock att det är ungefär samma lag som befinner sig i toppen som det är i Premier League. I den andra semin möts Liverpool och Man United.

Besvikelsen är lika enorm idag som igår men Chelsea räckte helt enkelt inte till i andra halvlek. Det knöt sig efter den onödiga straffen och det gick som det gick. Ändå måste vi objektivt sett vara nöjda med säsongen. För jag betraktar säsongen som slut även om det ju kan inträffa mirakel, men jag har svårt att tro på att både Liverpool och City ska tappa det här i ligan. Grundarbetet inför nästa säsong är dock gjort och nu blir det bara lite landslagsfotboll och oändliga spekulationer om spelarköp ett tag framöver. Är jag rädd för.
    Chelsea har gjort en bra säsong men måste ha fart på målskyttet, lära sig föra matcher och framförallt jobba med inställningen i matcher som vi förmodas vinna. Det är där vi har förlorat i år, lika mycket som den usla effektiviteten framför mål.

ONSDAG:
Bra läsning om José Mourinhos "fotbollsfilosofi" dessa dagar då alla tror att fotboll kan bara spelas på Liverpools vis, eller möjligen på Guardiolas (tills igår - fast få talar om att Real Madrid vann genom att spela mycket mer på Chelseas sätt än traditionellt Real, och genom sina blixtsnabba ytteranfallare). Läs mer >>>

Oroande: Om David Luiz (stor risk) eller Willian kortas idag och Chelsea vinner missar de finalen!

Chelsea måste vinna idag. Ovgjort är vinst för Atletico förutom 0-0 som ger förlängning. Inte för att förlängning känns som något vågat tips med två rätt jämnställda lag - där dock det ena laget har en helt annan rutin av den här sortens matcher.
   Oddsen är på vår sida. Av tio ande-semis som spelats i CL har sju vunnits av laget som spelar hemma.
   Som jag ser det har vi bästa mittfältet idag, Gabi saknas i Atletico och det är inte helt säkert att Arda Turan, en av årets stora succé i de rödvita spelar. Framåt har de mer etablerade och vassa anfallare, men jag ger vårt försvar ett plus upp på deras. Däremot är nog Courtois en bättre målvakt än Chelseaspelaren som komiskt nog gör sin debut på Stamford Bridge för ett annat lag trots att han tillhört klubben flera säsonger nu.
   En stor fråga förutom de jag ställt tidigare här nedan är om Hazard ska startas eller komma in senare. Jag misstänker att JM väljer att starta Hazard i hopp om ett tidigt mål. I ett sådan här match skadar det verkligen inte att sätta ytterligare press på motståndet med en mycket starkt start. Tänk om vi kan få till en sådan start som mot Arsenal (eller Real igår).

Fyra timmar före start gissar jag denna startelvan:
Schwarzer - Azpilicueta, Cahill, JT, Cole - Luiz, Ramires - Hazard, Willian, Oscar - Eto'o
    Jag är nöjd om jag har åtta rätt! ;-)

Viktigare matcher kommer sällan och inte heller mer svårgissade för det är två lag men disciplin och moral (om motståndet inte är för lätt) som gör upp om en finalplats. Atletico har det bättre och vassare anfallet men också ett väldigt bra försvar.
    Att gissa på en liknande match som på Vicente Calderon är inte fel även om Chelsea säkert kan stiga upp lite mer backade av vår härliga publik. Men det kommer absolut inte att bli någon öppen match med chanstagning från något håll. Utan det blir tålamod och noggrant byggande som gäller.
   Det gör att för mig är största frågan vem som spelar vänsterback? Ashley Cole var suverän mot Atletico där och lika suverän (om än lite väl maskande) mot Liverpool. Fast - Azpilicueta var precis lika jätteduktig på andra kanten - innebär det att vi kan avstå det hot framåt som alltid duktige Branisla Ivanovic erbjuder? Kanske är det JT som får sitta kvar på bänken trots en jättesäsong?
   Jag är rätt övertygad om att det defensiva mittfältet tar braslianarna hand om, David Luiz och Ramires. Om Hazard startar eller kommer in avgör nog Oscars start eller inhopp? Willian ser jag som given i den mer centrala playmakerrollen som han spelat på sistone. Schurrles löpningar, aktivitet och allmänna förmåga att ställa frågor är väldigt intressant. Eto'o känns kanske lite mer som en tidig inhoppare och det lär nog bli något av de mer fysiska alternativen Torres eller Ba som får chansen från start.
   Men det är allt förstås gissningar. Allt vi vet är att det blir en nog så tajt och tät match där inget lag vill göra misstag. Övertid och förlängning är inte direkt någon vågad gissning efter 0-0 vid full tid.
   Ändå, det känns väldigt mycket som 2012 då vi också var utslagna både i den ena, andra och tredje matchen men ändå gick hela vägen. Hoppas man inte jinxar något genom att framföra den förhoppningen och känslan?!
    FAST en matchutveckling liknande den Real Madrid hade tackar man verkligen inte nej till ikväll.

TISDAG:
Mitt tips om ena finallaget verkar solklart fast det bara är halvtid. Jag hade som sagt hellre sett Bayern men de är för dåliga med sin nya tippititåfotboll och bara för att motståndet var sämre i Bundesliga i år är inte Bayern bättre. (Parallellen med United förra året är uppenbar). Chelsea var bara en turträff från att slå dem i Supercupen och det var innan Chelsea ens spelat ihop sig. Men jag har tippat Real hela tiden (tillsammans förstås med Chelsea fast det andra tipset mest med hjärta även om jag nu tror det är möjligt att Chelsea klarar det ändå). Chelsea och Real påminner om varandra även om Real kanske har lite mer kvalitet i ännu snabbare omställningar med både Bale och Christina Ronaldo.
    Om inte annat vinner jag en (mycket) liten summa verkar det som, och jag håller mitt löfte att inte spela på Chelsea nu (jag har dock självklart gjort det tidigare som slutsegrare). Chelsea har dock oväntat lågt odds, jag hade väntat mig jämnare inför matchen imorgon. För inte gör detta extremt frustrerade Bayern några fem mål i andra halvlek.


Tidigare idag kom ryktena om att Chelsea plötsligt var skadefria inför matchen imorgon. Och detta har sedan ramlat in från alla möjliga håll och källor resten av dagen så det verkar som antingen har dr Eva Carneiro överträffat sig själv med det mediciniska departmentet eller... med JM är man ju lite misstänksam när det gäller de sk mindgames. I vilket fall som, vi kan bara hoppas det är sant för vi behöver varje frisk spelare som vi kan ha till imorgon kväll.
    Min känsla är dock; Hazard spelar åtminstone en del av matchen, JT startar nog. Eto'o är ju en hemmaspelare som bara lyckas på Stamford Bridge men vi behöver någon som gör mål även om han nog får tufft mot Atleticos fina försvar. Petr Cech spelar inte. Rapporterna tyder på att han inte har full rörlighet så.

Nicola Rizzoli som är en av de bättre domarna dömer matchen imorgon.

jag har hela året sett Real Madrid som största favoriterna i CL. Jag tänker inte ändra mitt tips även om jag kanske ändå hoppas en del på att bayern lyckas vända. För jag tror helt enkelt Chelseas spel passar Guardiolas tipititå-spel bättre och att vi därmed har en bättre chans mot dem - om de inte börjar spela som förra säsongen.
   Dock, det är ju långt från säkert att vi klarar Atletico imorgon. De har en stor fördel med att deras ev mål väger dubbelt så det är bara en vinst som räknas, ingenting alls annars.

MÅNDAG:
Det var inte bara Chelsea U-18 som lyckades göra allt fel ikväll. Hela matchrapoorten har tyvärr försvunnit på grund av för snabba fingrar som bytte ut namnen på dem utan att hinna fixa. Jag ber om ursäkt. Det var en mycket underlig match där Chelsea fullständigt var i kontroll och dominerade och helt plötsligt låg vi under med 2-1 på midnre än två minuter. som snabbt blev 3-1 efter en touch som gick i stolpen. Musonda reducerade dock och vi har fortfarande chans i returen. Yngste spelaren Dasilva också den bäste som gjorde första målet. Charlie Colkett bra i första, Izzy Brown i andra. Christensen duktig men oerhört oturlig vid två av målen (ett där han missade markeringen och ett där han styrde bollen otagbart för målvakten). Musonda bra inhopp.
   Ber om ursäkt för att hela matchrapporten försvann men med utbytessidor händer olyckshändelser uppenbarligen. Dåligt av mig och dåligt av Chelsea U att inte göra fler mål på alla dessa chanser.
   Fulham vann första finalen med 3-2 och det var inte rättvist.

Eden Hazard vann utmärkelsen PFA Young Player of the Year. (Luis Suarez vann den större gongen). PFA är spelarnas egen omröstning och från att varit ett rent skämt med en omrösting redan föree jul har de kämpat till sig en viss respekt. Så grattis till Eden hazard. Nästa år tar han den riktiga omröstningen.

Det är fascinerande vilken bitterhet vissa visar (läs Brendan Rodgers och andra röda) och vilken skadeglädje andra visar (läs MUFC-supportrar) kring resultatet igår. Som om det bara vore tillåtet att spela en sorts fotboll. Att fansen tycker som de gör är väl naturligt men när sportjournalister tävlar i tillmälen då blir det väl patetiskt. Kul ändå.
   Även Chelseafans visade en viss skadeglädje och sjöng lite om StevenGerrard, vilket ledde till upplopp hos Liverpoolfansen och de attackerade Chelseas fans utanför arenan. Ynkligt.
   Liverpool missar aldrig någonsin att prata om Hillsborough men de visade ett annan ansikte på Heyselstadion och det ansiktet var framme igår igen.

Missa inte första finalmatchen i FA Youth Cup ikväll. Kl 20.30 på Chelsea TV, rapporter kommer här också. Vi börjar borta mot våra grannar Fulham på Craven Cottage.


 

Rykten, notiser m m, v-18


SÖNDAG:
Det har varit en besvikelsevecka, inte hur vi ville avsluta säsongen. Men José tog tillfället i akt att lyfta fram ett speciellt Chelsea fan (trots att denne spelar i Fulhams akademi) i dagens program. Läs >>
    Kanske kom det öppna brevet efter att José Junior stått upp och visat mellanfingret till Atleticofansens ramsor i onsdags. Han uppskattade inte orden "José Mourinho hijo de puta" vilken väl ingen människa skulle gjort. Vedervärdiga fotbollssupportrar finns överaltt. (Orden betyder JM son till en hora).

LÖRDAG:
Enligt italienska rykten har JM redan sagt nej till ett bud från Roma för Romelu Lukaku. Enligt dem sa JM nej därför att "Chelsea will rely on Lukaku next season". Jag är ändå inte helt säker på att Lukaku spelar i Chelsea nästa år, men grundtipset är väl ändå att han gör det.

Det har pratats mycket om att Adam Lallana var mer eller mindre klar för Liverpool. Nu sägs det att Chelsea vill ha honom och erbjuder floppande Victor Moses som del i affären. Att Moses lämnar Chelsea tror jag nog men jag tror inte så där jättemycket på att Lallana kommer.

Lögnsajten Le10Sport har inte gett upp. Nu hävdar de att PSG vill byta Edinson Cavani mot Eden Hazard. Lär inte hända. Men PSGs aktiviteter på transfermarknaden kommer knappast att kunna vara lika storslagna i sommar med tanke på Uefa FFP och de böter de lär få.

Nu är det Felipe Luiz för 16,6m pund som Chelsea ska köpa för att ersätta den vänsterback de inte saknar. Metro står för ryktet och de är inte direkt en källa att lita på.

I ett dubbeltydigt rykte från två oerhört oseriösa källor, båda nämnda ovan, kommer Didier Drogba tillbaka till Chelsea i sommar på ett fyraårskontrakt. Som spelare, och coach. Det sensationella är ju att han ska spela, coachrollen har det talats om länge. Men som sagt, ryktet kommer från Le10Sport och Metro så...

TORSDAG:
Det är visserligen tv-bolagen som bestämmer men Premier League har lyckats se till att kampen lever varje ögonblick den här helgen. City spelar sena lördagsmatchen borta mot Everton. Inte en lätt uppgift även om Everton rasat ihop en del på sistone och tappat chansen till fjärdeplatsen. Chelsea har Norwich hemma på söndagen och måste gå för vinst, det finns inga möjligheter att avsluta säsongen med att lufta reserverna med det läget oavsett om City vinner sin match eller inte. Liverpool spelar sedan måndag kväll borta mot svårspelade Crystal Palace som normalt spelar en fotboll som Liverpool har mycket svårt för, men som å andra sidan inte har något att spela för vilket märktes förra helgen mot City. Det City som sedan på onsdag spelar sin hängmatch och i det läget vet vi kanske vart titeln går. För vi utgår väl från att alla tre topplagen vinner matcherna i helgen. Själv undrar jag dock om inte Liverpool riskerar att få spagettiben under trycket nu när de åker till London och Tony Pulis' gäng.

ONSDAG:
Romelu Lukaku som uppenbarligen inte fattat vikten av att hålla käften fortsätter reta upp José Mourinho, Chelseas ledning och fansen genom att återigen öppna sin stora käft och säga dumma saker. Det senaste är att han ångrar att han gick till Chelsea och att han borde stannat i Anderlecht. Hur tror han att han någonsin kommer att få spela i en storklubb när han hela tiden snackar skit om saker och ting och inte fattat att man inte ska bita den hand som föder dig (eller gör dig till stjärna). Jag skyller den belgiska lösmyntheten på deras landslagskapten Marc Wilmots som gång på gång försöker lägga sig i spelarnas yrkesliv och göra klubbarna upprörda. Men så tillhör jag inte dem som tycker landslagsfotboll är viktig utan i bästa fall något som man kan titta på medan ligorna har uppehåll.

Jag vet fortfarande inte vad jag ska tro men det är fler och fler och från mer trovärdiga källor som säger att Chelsea försöker värva Spuds Paulinho. Jag kan inte säga jag direkt ser behovet men allt som går emot Spuds är ju kul. Som att tränaren de trodde de hade klar väljer en annan klubb. Eller att Chelseafanset Willian valde oss (och tack för det som han utvecklats) före dem när Chelsea väl lade ett bud.

Det var slasgsmål utanför för att Chelseafans sjöng retfulla sånger om ikonen Steven Gerrard i söndags, så vem är förvånad över att Polisen nu tvingas undersöka rasistiska tillmälen och nidramsor mot Demba Ba från "världens bästaste fans" Scousers.

Samma bästaste fans hade väldigt roligt på kommentatorsfälten när de kom fram att Chelsea hade gjrot förberedelser för segerparad i SW6 i år. Något en klubb måste göra långt i förväg. Nu avslöjas det att Liverpool själva gör precis samma sak och till och med annonserar efter folk som ska fungera som stewards för att fira deras ligaseger (som väl knappast är särskilt klar efter söndagens resultat).

Däremot har Brendan Rodgers som visade stora "kvaliteter" som dålig förlorare i söndags med sitt två-bussar-kommentar, har bett José Mourinho om ursäkt. Självklart var det sagt i frustration då Rodgers inte hade ett enda sätt att lösa situationen och anpassa ett väldigt ensidigt Liverpoolspel till motståndet. Snyggt gjort att be om ursäkt. Jag har aldrig träffat en Liverpoolsupporter som bett om ursäkt själv, men uppenbarligen finns de.
   Kanske läste Rodgers Martin Samuel först: >>>

PSG som slipper straff (jag betraktar inte böter som ett straff för den klubbens ägare) inser dock att de inte har en chans att försöka värva Eden Hazard i sommar (som om de någonsin haft det oavsett vad fru Hazard lär ha att säga till om, om hon nu ville till Paris - det var egentligen bara ett skämt som Eden slängde ur sig och som blev värvningsklartecken hos medierna). Detta på grund av Uefa FFP. Medan däremot en finalplats och än bättre en seger skulle i princip bara den ge Chelsea tillräckligt med pengar att kunna köpa Diego Costa utan att sälja spelare eller sänka några lönekostnader...

Om ni brukar samlas på något ställe för att se Chelseas matcher tillsammans - TIPSA oss om det så publicerar vi det under CSFC - Se Chelsea Tillsammans här vill vänster.

Lånespelaren Christian Atsu, 22-årigt löfte från Ghana som spelar i Vitesse just nu uttalar sig negativt om att komma tillbaka till Chelsea för han vill inte spela den fotboll Chelsea har gjort i år. Bra, då kanske vi kan sälja honom för en hyfsad summa pengar.

Ryktet kommer inte från Spanien eller Italien eller ens franska lögnarna Le10Sport, utan från Brasilien. Jag tror dock inte mer på det för det. Det säger dock att Paulinho i Spuds är mer eller mindre klar för Chelsea.

Tottenham vars U-18 vann med 7-2 över Chelseas. Dock, det var bara till namnet Chelsea ställde upp med ett U-18-lag för det var bara skolpojkar i laget då det riktiga U-18 hade spelat FA Youth Cup-final kvällen innan.

Kenneth Omerou, just nu utlånad till Middlesbrough har tydligen ännu en av de här agenterna som borde förbjudas. Han råder sin adept att inte förlänga sitt kontrakt med Chelsea om han inte får ännu mer guld och gröna skogar. Utpressning har aldrig funkat mot Chelsea vilket spelare som Borini och många fler upptäckt när de trodde de kunde tvinga fram fantasilöner innan de presterat något. Chelsea har lagt ett bud på Omerou men denne (agenten) kräver mycket mer. För idag behöver man ju inte prestera något innan man ska ha massor i lön och därtill. Dock ingen vet vilka siffror det handlar om och samtidigt påstås det ju att den yngre Christensen redan tjänar 20k pund i veckan...

Vi kommer, utan någon som helst tvekan, att få genomlida ännu en sommar med hur många och mycket rykten som helst om vart David Luiz ska. Franska L'Equipe har bestämt sig för att det är Barcelona som lyckats mygla sig undan sitt transferförbud. 45m euro kostar Luiz. Undrar om Chelsea har en aning om detta. Själv är min position solklar, Luiz ska stanna. Men för en försvarare vore det väldigt bra betalt rent objektivt.

En annan vi lär få höra mycket om är Jackson Martinez då han själv och hans agent försöker sälja sig själva till och med mer än vad Hulk gör varje transferfönster. Jag tror inte på någon av dem i Chelsea.

TISDAG:
OK - är detta trovärdigt?
Det talas om att JT och Hazard återkommer mot Atletico. Hazard var väntad, JT lite mer oväntad men ryktena senaste dagarna har varit positiva. MEN att Petr Cech skulle vara spelklar imorgon känns väldigt osannolikt om Chelsea inte totalt mörkat och ljugit om hans skada, som sägs vara en axel ur led som t o m skulle kräva operation och rehab en bit in i nästa säsong. TalkSport, ITV, Sky tillhör källorna....
   Även Eto'o lär kunna vara spelklar. Bara goda nyheter för JM. Endast cuptied Matic, Salah och avstängda Lampard och Mikel saknas definitivt just nu.

Det är en enkelbluff eller en dubbelbluff? Har Chelsea helt mörkat skadan som onekligen såg ordentligt allvarlig ut eller bluffar JM med att låta det se ut som om Petr Cech är spelklar mot Atletico! Intressant eller hur?

Stamford Bridge flyttar till Aldershot i sommar!
Visserligen bara gräsmattan som skänkts till Aldershot som Chelsea har ett samarbete med. Chelsea lägger om och fixar en ny gräsmatta i sommar.

Det var ganska väntat. Cty och PSG (med flera) får ingeet kännbart straff för att de brutit mot Uefa FFP. De får betala några hundra miljoner i sanktioner vilket är en en viftning med en flugsmälla för de klubbarna. Men barca har ju också myglat sig bort från bestraffning så vem väntade sig något annat. Det enda är kanske att det manar dem till besinning inför nästa säsong. Eller mycket mycket mer troligt; att de hittar nya finurliga sätt att få pengar från ägarfamiljerna och dölja dem i räkenskaperna. Bildrättigheter är det senaste men det verkar som om den utvägen kommer att strypas åt; stadumsponsringen är också tveksam men ännu en framkomlig väg att ta in sällsynt stora pengar bortom all verklighetsvärdering av dylika rättigheter.

MÅNDAG:
Chelsea U-21 spelar semifinal i sin liga mot Man City på torsdag.

Rui Faria erkänner att han använde fult språk och uppträdde olämpligt under matchen mot Sunderland. Ramires har redan blivit avstängd fyra matcher för sin armbåge medan Sebastian Larsson som fuskade bort ett mål slipper straff. Det är inte mycket att snacka om vad det gäller Farias uppträdande och han erkänner som sagt men har begärt en prövning inför straffsatsens fastställande. Det lär bli en rätt lång avstängning.
    José Mourinho däremot bestrider anklagelserna mot honom - han uttryckte ju sig på ett sarkastiskt sätt som FA uppfattar som ett påhopp. Jag tycker JM gör rätt som vägrar böja sig för påhoppet från FA men tror inte för en sekund att han inte blir fälld. Man får inte ha rätt om domararna i dagens fotboll om man är ledare.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop