csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC 36 sp 24 v 6 o 6 f 69 - 26 mål 78 p

21-27 april 2014

Nyheter v-17


SÖNDAG:
CHELSEAS "B-lAG" slog rätt lätt Liverpool på deras hemmaarena och satte en ordentlig käpp i hjulen för medias älsklingar som inte åstadkom någonting som ens luktade mål i matchen.

Lillebror Hazard kan också. Kolla det här målet. >>

Fd Liverpoolspelare dominerar totalt den sk expertscenen i England. En del av dem har förutspått att det röda laget ska slå Chelsea med minst 4-0 idag om Chelsea ställer upp med ett s k wheakened team. Jag skulle nästan byta en buckla (och definitivt en mindre sådan) för att se Chelsea vinna idag med detta "b-lag". Plus att det skulle förhoppningsvis betyda att ett blått om än ljusblått lag vinner ligan istället för ett lag (läs supportrar) jag inte gillar.
    Daniel Sturridge som aldrig varit en person med stil, det visade hans extremt egoistiska spel i Chelsea har lovat att fira vilt idag om han gör mål. Oturligt nog för honom är hans startplats inte klar, även om han själv tycks tro att han kommer att starta. Liverpool testar honom sent efter skadan.

Det var i den här matchen för ett år sedan som Luis Suarez bet Branislav Ivanovic. Igår bråkade han med Skrtel på träningen.
   Det är lite svårt att se fram emot den här matchen efter Mike Deans insats i Sunderlandmatchen. Den har ju väldigt liten betydelse (med allra största säkerhet) för Chelsea. Ett Chelsea som kommer att vila så många startspelare på onsdag som det är möjligt att göra.
   Hade vi inte haft Atleticomatchen att tänka på hade vi kunnat njuta av att spela bort Liverpool från titeln, förhoppningsfullt, vilket skulle göra oss ännu mer hatade av dem. Nu handlar det bara om Atleticomatchen och den tävling vi fortfarande kan avgöra själva.
   Nu är det kanske inte så givet att ett försvagat Chelsea ändå inte kan slå Liverpool. De som spelar är ganska många ev startspelare som Lampard, Matic och även Salah kanske. De andra kanske räknas lite som truppspelare och om de inte känner sig inbjudna med armbågen och inser att en start imorgon kanske innebär bänken på onsdag borde du verkligen ta chansen att visa vad de går för. Så Chelsea B slå nu Liverpool idag och gör oss stolta och glada.

LÖRDAG:
Eden Hazard räknar med att snart vara i spel igen. Jag tror dock att han avsiktligt vilas mot Scousers då JM inte vill riskera något men mot Atletico ser det nog ut som det kan bli en start. JM är dock mindre optimistisk och håller honom som klart tveksam till start på onsdag.

Samuel Eto'o är inte heller aktuell imorgon då han har problem med ett knä. John Terry är också borta även om det finns rykten om att hans skada är lindrigare än fruktat. Däremot verkar Petr Cechs skada vara värre, det talas nu om operation.

José Mourinho har åter kraftfullt påtalat att han ville komma till Chelsea, han ville inte till United innan säsongen och han vill inte dit nu. Inte för att journalisterna lyssnar direkt, utan de hittar ju på det som de själva vill ändå.

FREDAG:
Chelsea har fått skit från massor av håll för sin taktiska mästarklass mot Atletico, framförallt av nollor och människor inte fattar att fotboll är mer än tippitå och gjorda mål. Andra fattar dock.
   Som Uefa (ja faktiskt) som har tagit ut fem! stycken Chelseaspelare i deras veckolag efter första semimötena. Det måste komma som en chock för dem som ansåg att bara andra semin var bra.
    De fem från Chelsea är Mark Schwarzer (lite oväntat för ärligt talat han hade inte så mycket att göra, men det var psykiskt väldigt starkt att komma in oförberedd och hålla nollan).
    De andra var mer väntade: César Azpillicueta, Gary Cahill, John Terry och David Luiz.
    Betygen de fick var 6.0 till Azpi, Cahill, Luiz och 5,8 till JT och Schwarzer.

Chelsea har accepterat FAs dom mot Ramires som inte kommer att spela några mer matcher i år, eller första matchen nästa säsong. Han får ta en fyra matchers avstängning för armbågen mot Larsson då Dean hävdat att han inte såg en fast han var precis bakom! Däremot får Larsson inget straff för att han knuffade Ramires innan så denne missade öppet mål. Underlig är fotbollen.

TORSDAG:
Det talas ju en hel del om Lewis Bakers klackmål mot Arsenal i U21-matchen. Här kan ni se det och ett som kanske är ännu värre av vår lille trollkarl, Ginafranco Zola. >>

ONSDAG:
FA anklagar nu tre Chelseapersoner och vill stänga av dem. Detta som efterspel till spektaklet Mike Dean ställde till vid Sunderlandmatchen. Rui Faria som tappade alla koncepter lär stängas av en lång tid, ungefär som Alan Pardew. Det är inte mycket att snacka om, Faria tappade all kontroll. Och missnöje med en domare som inte klarar sitt jobb är inte en ursäkt som FA godkänner. Ramires kommer att få en fyra matchers avstängning för armbågen mot Larsson (han har ju också utvisning tidigare under säsongen när han tappade kontrollen). Fantastiskt nog får Larsson inget straff för vad han gjorde.
    Allra mest häpnadsväckande är dock José Mourinho anklagas för sarkasm och för att visat bristande respekt etc vad de nu vill kalla det. Självklart kommer JM också att stängas av - för det är ju stå systemet fungerar om man kritiserar domaren. Vad han sa står här nedan under tisdag.
Läs mer och häpna >>
    Återigen är Chelsea fotbollens fiende. För vi spelade taktiskt i en bortamatch där resultatet var det enda viktiga och för att vår tränare var sarkastisk om domare som inte klarar jobbet. Det var lite grann den här cirkusen jag fruktade när JM kom tillbaka, nu är den här och jag stödjer helt och hållet Mourinho i det här fallet. Domarnas ställning som inte får kritiseras är något av de farligaste som finns för fotbollen - det och att man vägrar utveckla domarrollerna med t ex tvådomarsystem fast det står helt klart för alla att femtioåringar som Dean och Foy inte klarar jobbet. De hänger helt enkelt inte med, varken i huvudet eller fysiskt på plan.

Det spekuleras vilt efter JMs uttalande om att han vill spela spelare som inte är aktuella inför returen mot Atletico. Något han självklart sa för att sätta press på Premier League så att de liksom så gott som alla andra förbund och ligor istället börjar hjälpa de lag som går långt i de europeiska cuperna. Cityfans uppfattar det förstås helt annorlunda och de arroganta scouserfansen försker få det till att JM bara vill ha en ursäkt för att förlora matchen (och så undrar fok varför jag tycker så oändligt illa om Liverpoolfans?).
    Det är ju bara det som vissa medier med stor förvåning tycks upptäckt är att Chelseas reserver är bättre än Liverpools. Liverpool har nästan inte haft någar skador i år, de har spelat typ 2/3 så många matcher som Chelsea. Sådana faktorer bryr sig ju inte andra fans och journalister särskilt mycket om. JM självklart måste ju nu sätta Champions League först - så är det bara. CL kan vi vinna av egen kraft, vi kan inte vinna Premier League utan att både City och Liverpool kraschar i de sista matcherna! Prioriteten är solklar. (Att jag sedan inget hellre vill än att just Chelsea spelar bort Liverpool från en titel är ju en annan sak!).
   Det är dock knappast ett reservlag Chelsea kan ställa upp om vi utgår från gårdagens match och spekulerar i vilka som kan spela. Cech, JT är helt borta det får vi räkna med. Även Hazard tror jag är borta från Liverpoolmatchen.Eto'o har problem med ett knä och är tveksam. Sedan är ju Eto'o som bäst hemma och sparas säkert därför.
   Schwarzer måste stå. Så är det bara. Men jag kan tänka mig följande backlinje: Ivanovic, Cahill, Luiz, Cole. Ett alternativ är Azpilicueta, Ivanovic, Kalas, Cole. Det andra är nog på papper klart svagare. På mitten kan JM spela van Ginkel, Matic spelar absolut.Lampard och Mikel är starka alternativ som inte får spela på onsdag. Offensivt på mitten är Salah given. Oscar satt fast på bänken igår. Willian vilas absolut som jag ser det. Schürrle kan starta. Ramires är vår evighetsmaskin och kanske är den startspelare som får spela allt nu. Framåt har vi Ba eller Torres, jag tror nämligen inte de startar i returen om Eto'o är spelklar för det kommer att krävas ett annat spel och kanske en annan center på onsdag.
    Det är nog inte så illa för ett "reservlag" även mot ett helt ordinarie Liverpool. De har dock något vi inte kan matcha i år, ett osannolikt flyt.


JM antydde mycket tydligt att han vill spela ett rent b-lag på söndag för att spara spelare och med tanke på omständigheterna och vilken holmgång det var igår förstår man det helt. Han säger dock att beslutet inte är hans och ligan lär absolut inte tillåta det, jag tror inte heller klubben gör det och jag som vill se scousers förlora vill inte heller se det. Men förstår det, det gör jag.

Omdömet är att Chelsea måste ta sig till final i CL för att John Terry ska kunna spela. Resultatet igår kostade verkligen. Senare uppgifter säger att säsongen kan vara över för JT också. Det är sannerligen ingen måtta på hans otur i CL. I finalen 2008 halkade han när han hade fintat bort målvakten i straffläggningen och sätter den i stolpen. 2012 var han väl avstängd och i EL i våras var han inte skadad då...(ta uppgifterna med en nypa salt för jag är inte säker på ordningen- men oturen är sannerligen där för JT).

Det var en lektion i försvarsspel och ingen förväntade sig väl något annat. Det handlade ju bara om att få med ett bra resultat och det fick vi även om resultaten i Istanbul nog var lite bättre. Mål på bortaplan är guld värda och gör Atletico mål på Stamford Bridge blir det tungt, för vi vet ju hur svårt Chelsea har att göra mål. Men låt oss njuta av hur Chelsea stängde ned dem och för alltid förblir fotbollens mördare i ögonen på dem som inget fattar. Dock, Chelsea måste göra ännu bättre på Stamford Bridge om en vecka.
   Under tiden vet vi att resultatet var väldigt dyrköpt. Petr Cech är brota för säsongen med en axel ur led. Verkligen inte bra. Nu steg Schwarzer upp och fick revansch för sin usla insats mot Sunderland, men ärligt talat - det var ju inte så att Atletico direkt hotade att göra mål. Det stod 0-0 skrivet över hela matchen från inledningen till slutet. Mikel och Lamps avstängda.
    Matchen mot scousrs har blivit rätt akademisk nu för vår del, men vi kan ju fortfarande spela bort dem från guldet och det är hedervärt nog. Men med detta skadeläge undrar man ju hur JM tänker formera laget och vilken inställning Chelsea har till den matchen. Ingen vill nog förlora mot just dem, men jag tvivlar på att JM chansar med spelare som är slitna.

ONSDAG:
Petr Cech är borta för resten av säsongen.

Riktigt bra match mot Atletico. Jag hade trott de skulle hotat oehört mycket mer. Näst intill perfekt försvarsspel och det krävs i det här läget i CL.
   Bra av Chelsea. Nästa match måste vi vinna och med tanke på vår brist på målgörare är det nog lite svårare. Plus att Atletico behöver bara göra ett mål för att tvinga oss till två.
   Men att göra en sådan match med de skador och de bakslag vi hade - det är styrka som tyder på att vi kan vinna skiten.

TISDAG:
Grattis till David Luiz och John Obi Mikel som båda fyller 27 idag. Vi hoppas på ett trevligt firande ikväll.

De självutnämnda fotbollsälskarna som bara tror fotboll handlar om en sak, passa bollen på mitten, kommer att hata kvällens match. Det blir inte fotboll per se, det kommer att bli en kamp mellan de två kanske bästa försvaren i Europa. Det kommer att bli slagsmål om varje centimeter på plan och vi kommer att ha en kortviftande Jonas Ericsson som vi bara kan önska klarar uppgiften (jag ställer mig tvivlande grundat på samtliga insatser av skandinaviska domare i matchen som involverat Chelsea och spanska lag). Det blir een match mellan en anfallare som visat form hela säsongen men råkat ut för en olycklig skada nyligen. Och ett lag vars anfallare behöver 30 chaner för varje mål de gör. De kommer inte att få de 30 chanserna ikväll. Till vår fördel är att Atletico typ måste öppna upp och vinna, Chelsea kan ändå kosta på sig att vara det försvarande laget och för en gångs skull kan en parkerad buss vara till vår fördel.
     Det kommer inte att bli vackert, men oj så spännande det kan bli.

__
Nu när jag orka börja hämta mig från Deans ingrepp i titelrejset kan jag inte undanhålla er hela José Mourinhos något sarkastiska (sista två punkterna) efter-matchen sammanfattning:
Jose Mourinho gave a short press conference after today's 2-1 defeat to Sunderland and said the following:

'In four quick points I can say everything I want to say, I won't waste time because every question you ask me I will answer in exactly the same way, so we'll stick with four quick points,' said the Blues boss.
    
'The first point is to congratulate my players, they did everything they could. They fought, they played from the first to the last second and they deserve that [praise]. Sometimes we praise them when we win but I think it's fair to praise my players after a defeat.
     
'Secondly, congratulations to Sunderland. It doesn't matter how or why, or in which way, they won, but they won. It was three fantastic points for them so I think it's fair to congratulate them.
     The third point is I want to congratulate [referee] Mike Dean. I think his performance was unbelievable and when referees have unbelievable performances I think it's fair, as managers, we give them this. It was a fantastic performance, he came here with one objective, the objective to make a fantastic performance, and he did that.   
    
The fourth point, I think it's also fair to congratulate Mike Riley, because he's the referees' boss, and what they are doing during the whole season is fantastic, especially in the last couple of months, and especially in the games which have involved teams in the title race. It's absolutely fantastic and I also congratulate him.'

Jag kan bara hålla med.

U-21-laget gick till play-off efter slagit WBA med 4-2. Izzy Brown, lewis Baker 2, och Kasey Palmer gjorde målen.

Chelsea Ladies förlorade åtminstone inte till damerns Premier Leaguemästare Liverpool. 0-0 slutade matchen.

Jag erkänner gärna att min enorma besvikelse över hur resultaten gick den här helgen är svår att komma över. Men jag har många gånger i år varit besviken på Chelseas spel, framförallt inställningen. Den skyller jag absolut inte på i lördags. Chelsea spelade bra, men fotboll går ut på att göra mål och då fler än motståndarna. Därför är oförmågan att göra mål oerhört frustrerande. Så många chanser som Chelsea skapar utan att någonsin göra mål är faktiskt rent häpnadsväckande. Och nej, jag kan fortfarande inte tycka att Azpis träff på bollen före spelaren var mer straff än någon av de incidenter Dean viftade bort för Chelsea, t ex när Larsson knuffade Ramires i ryggen när denne hade öppet mål att nicka bollen i. Jag förstår, om ej ursäktar, Ramires armbåge mot Larsson efter den. Dean såg den och Rami slapp kortet säkert bara för att Dean insåg att han hade gjort fel, vilket han gjorde gång på gång matchen igenom. Nästan Foy-klass på den domarinsatsen och genom att den blev ligaavgörande kan man bara återigen konstatera att domarkvaliteten hänger inte med i spelarutvecklingen. Det är dags att seriöst överväga ett två-domarsystem så att de åtminstone är en domare någorlunda på plats när spelet vänder.
   Sedan är det bara att konstatera. Flyt, tur, röta, är minst lika viktigt för att vinna titlar som spelare och manager. Jag tog helt ledigt från fotboll och alla jättesura resultat som förekom i helgen, men tyvärr råkade jag få se det avgörande målet mot Norwich för det där röda laget. Snacka om flyt. Hur många sådana bollar har inte valt andra vägar för oss i år?

Då jag tagit ledigt från fotboll är jag inte helt uppdaterad inför kvällens match. Men som Schwarzer spelade får man verkligen hoppas att Petr Cech är frisk. Självklart skulle det vara skönt om Eden Hazard också kan spela roll. Vi saknar redan Matic, Salah och Ivanovic.
    Jag hoppas på ett bra resultat, helst som mot Galatasaray, absolut inte som mot PSG för Atleticos försvar är överlägset PSGs så att ta in så pass mycket är inte bra. Bortamål är inte livsviktigt men näst intill.
    Somliga hävdar att i CL är det Chelsea som haft flytet, med lottning och resultat. Jag håller inte med, men önskar det är så.

Helgens match mot scousers betraktar jag som helt ointressant nu, även om jag absolut inte vill se Chelsea böja sig för dem. Men det lag som spelar kommer att helt utgå från kvällens resultat för även JM struntar nog i resultatet där. Fast skönast vore ju att åtminstone slå dem borta också och för en kort stund se de belåtna flinen stelna. Jag hjälper gärna surkart Pelligrini om det innebär att ett visst lag inte vinner ligan.


 

Rykten, notiser m m, v-17


SÖNDAG:
Arturo Vidal i Juventus har blivit aktuell för Chelsea igen, för 100m euro. Lägg av alltså. Det måste vara någon vinfin italienare som kommit upp med den.

Liverpool gjorde en gnagare inatt. Det vill säga deras fans gjorde allt de kunde för att störa sömnen hos motståndarna efter att det twittrades ut var Chelsea övernattade och fansen samlades för att störa ordningen och försöka störa nattsömnen hos motståndarna bl a med smällare och fyrverkeri. Lite desperat känns det som, och det lär knappast fungera så bra eller... (Aikare gjorde ju så inför någon europeisk match för några år sedan och det är vanligare än man tror nedåt medelhavet till, så ingen är egentligen förvånad över att det händer).

LÖRDAG:
Holland sa det förra helgen och JM har bekräftat det nu igen, Chelsea för kontraktsdiskussioner med JT, Lampard och Ashley Cole om förlängning.

William Carvalho i Sporting Lissabon har ansetts mer eller mindre klar för United (som nog kan få problem att få alla spelare som media tror ska komma) när nya rykten plötsligt talar om att Chelsea vill ha honom och tänker erbjuda Marko Marin som delbetalning. Vi får väl se.

FREDAG:
JM anser Chelsea förtjänar mer respekt för att de är bästa engelska klubb de senaste tio åren i Europa. Självklart gör vi det, men så kommer det aldrig att bli så länge hatarna till vissa klubbar kommer undan med det som de gör. Läs >>> och notera avslutningen där tidningen påpekar att Chelsea är ENDA engelska klubb som vunnit alla de stora europeiska turneringarna (att vi förlorade världscupen retar mig fortfarande och jag anser fortfarande att det var de engelska spelarna i laget som inte ansträngde sig tillräckligt, för de brydde sig inte på samma sätt som de kontinentala).

Blatter är ute och viftar igen. Vill försöka tvinga på ligorna 6:5-regeln om att minst sex spelare måste komma från klubbens eget land i en startelva. Går det igenom lär det nog bli en europeisk superliga. Blatter är ju enbart ute för att säkra landslagen - vilket är vad Fifa framförallt tjänar alla sina pengar på. Fy fasen för fotbollsbyråkraterna som han och Platini med sina olika agendor.

Många engelska krönikörer och tyckare anser att United ska göra allt för att få Mourinho - de låtsas fortfarande som om JM någonsin var intresserad över att ta vid efter Ferguson. Mourinho själv har dock kategoriskt förnekat något intresse, vilket även Klopp och Ancelotti gjort. Det lär bli van Gaal, vilket innebär att Tottenham ännu en gång misslyckas med att värva den de vill.

Goda nyheter, rykten. Det talas om att JTs skada inte var allvarligare än att han kan komma att spela mot Atletico på onsdag!

En annan god nyhet är att det verkar alltmer som om Eden Hazard blir spelklar till onsdag. Det behövs.

Dent redje goda nyheter är att Chelsea verkar öppna förhandlingar om att förlänga kontraktet för den spelare som kanske utvecklats allra mest i år (med Hazard), César Azpilicueta. I mina ögon PLs bäste högerback i år. Ursäkta vänsterback menar jag ju! Trots Leighton Baines och Luke Shaw. (Baines är bättre offensivt och gör fler mål men annars är det väldigt jämnt mellan honom och Dave som han kallas internt).

Tror inte ett skvatt på det men berättar ändå. Vissa självutnämnda källor påstår att Chelsea erbjuder Porto Demba Ba och Fernando Torres i utbyte mot Jackson Martinez - som själv är mer än villig att lämna. Jag tror dock inte Chelsea är särdeles intresserade av honom.

Scolari vill att Atletico slår ut Chelsea i Champions League. Udda uttalande av en f d Chelseamanager kan man tycka. Men hans resonemang är helt egoistiskt. Chelsea har fyra brasilianare i hans VM-trupp och han vill ha dem vilade.

Hetaste värvningsnamnet just nu, efter alltid heta Diego Costa, är Ezequiel Lavezzi. Han var aktuell för flera år sedan och han sänkte ju inte sina aktier i matcherna mot Chelsea. Chelsea lär söka tillstånd hos PSG att prata med honom nu. Frågan är väl om Chelsea inom FFP kan klara tre stora värvningar i sommar (Costa, Lavezzi och Shaw).

TORSDAG:
Tipset är att Hilario får sin första start sedan 2011. Hilario som släpptes inför säsongen men som sedan fick ett sent kontrakt för att fylla tredje målvaktsplatsen då Jamal Blackman ansågs lite för ung och oprövad ännu.
   Visserligen innebär det ju en skaderisk att spela Mark Schwarzer, å andra sidan är rutin och speltid viktig även inför en stor match så det är nog en hel som Christopher Lollichon och JM ska fundera kring inför det valet. Precis som många andra, enda ställe Chelsea har överflöd av spelare att välja på som inte drabbas av CL-semin är defensiva mitten då Matic, Lampard och Mikel inte får spela på onsdag.

Torres, nej inte han, utan han som skrev den icke-officiella skitsnackarboken om Mourinho hävdar att Abramovich vill inte alls ha Diego Costa i sommar utan Edinson Cavani. Jag vet inte. Jag var ett fan av Cavani innan han flyttade till Paris, idag undrar jag lite grann varför och med en prislapp kring 64m euro säger jag absolut nej.

Andra tror ju det blir Falcao igen efter att han instagrammats med Torres efter matchen i tisdags.

Fotbollens organisationer har på sistone blivit väldigt aktiva i att döma på förhand och även ge tillåtelser på förhand utan att någon vet vad som ska hända. Det senaste är att Chelsea inte skulle straffas för att spela ett svagare lag på söndag. Det lär City och dess fans gilla, men vem fasen vill de de där vinna oavsett?!
   Även Chelseas styrelse lär gett JM fria händer att välja vilket lag han vill. Vilken shock det kan bli för Liverpool om det laget ändå slår dem! Det kan bli årets skönaste ögonblick - än så länge åtminstone för nu har vi ögonen på priset! Bucklan med de stora öronen som visades upp inför semin häromkvällen.

De ger sig aldrig Unitedmänniskorna och mediefolket som faktiskt tror att JM föredrog United innan han kom tillbaka till Chelsea. Så nu försöker de återigen lobba för att Mourinho ska bli den som tar över efter Moyes som så hederslöst sparkades med tre matcher kvar på säsongen. Uniteds rykte tog verkligen en smäll där, sämre skött sparkning tror jag knappast fotbollen utanför de latinska länderna har sett.

Skvallergubbarna har bestämt sig för att Luke Shaw, Chelseasupporter sedan barnsben hamnar i United i sommar, så nu börjar jakten på alternativa vänsterbackar som ska till Chelsea. Senaste är Alberto Moreno från Sevilla. Nä, tror inte det.

ONSDAG:
Jag tippade med hjärtat förstås när jag tippade Chelsea mot Real Madrid i finalen. Det är uppenbarligen fortfarande ett gångbart tips dock.
Varför jag vill se underdog-Chelsea i finalen är ju det minst förvånande av allt. Jag såg gärna Real Madrid som motståndare med hjärtat, mer än hjärnan, för att jag gillar Ancelotti och för att jag faktiskt tycker riktigt illa om den sorts fotboll Pep Guardiola står för. Många, kanske de flesta hatar fotboll där taktik spelar roll och där displin belönas för bollinnehavsfotboll. Det gör absolut inte jag. Jag tycker riktigt illa om det som kallas tiki-taka av andra, tippititå-fotboll av mig. Jag tycker Guardiola är på väg att förstöra det som var Bayerns storhet förra året (då de spelade den sorts fotboll jag kanske älskar mest av allt, även om Bayern är ett rött lag som jag inte har så stora sympatier för längre). Hjärnan sa kanske också att historien har en poäng, och historien säger att ingen klubb har lyckats vinna CL två gånger på raken. Hjärnan säger mig också att vi förmodligen på ett sätt har lättare för Bayerns nya fotboll (vi kan den från alla möten med Barcelona), å andra sidan kan ju JM Real som ingen annan just nu.
    Det återstår dock en matchomgång och mycket kan hända. Ett mål för Atletico på SB och vi måste göra två - något vi inte är så där jättebra på i år.

Så lyckades myglet igen. Uefa ger Barcelona transferförbud för oegentligheter kring värvning av underåriga. Då stiger Fifa in och upphäver det! Visserligen bara under tiden ärendet ska vaskas runt i domstolarna, framförallt CAS. Man kan väl inte hoppas på att det blir ett snabbt beslut där för Barcelona tänker absolut agera snabbt nu när fönstret öppnar 1 juli för att förekomma ev rättvisa.
  Förutom ny målvakt vilket klubben desperat behöver då Valdes försvinner lär David Luiz bli intensivt uppvaktad nu. Hoppas verkligen både han och Chelsea tackar nej.    
    Det råder nu osäkerhet vem som egentligen gav Barca värvningsförbudet, vilket väl är oväsentligt på många sätt. Det intressanta är att Barcelona har alltså inte ens överklagat ännu och inhibitionen av det gäller tills det är avklarat i skiljerätt - men överklagar inte Barcelona gäller i princip inhibitionen oavsett så i praktiken har Barcelona myglat sig undan förbudet utan att ens behöva överklaga.... och så sägs det att de här organisationerna står för sportligshet och rätt behandling av klubbarna. Samma sorts organisationer som förbjuder Chelsea att begära ersättning för en utlånad målvakt...
   Vilken fotbollsvärld vi lever i. Men domaren igår skötte sig trots farhågor (berättigade av tidigare matcher att döma) om motsatsen.

TISDAG:
Det hör väl till idag, att det pratas om att Thibaut Courtois är mycket nära en kontraktsförlängning med Chelsea till 2018. Och han lär säkert lånas ut nästa år också då.
   
Det är dock mindre intressant än läsa om kampen i kampen, om den framtida målvaktsposten i Chelsea mellan Cech och Courtois som börjar nu. >>

Mycket rykten om att David Moyes kommer att få sparken. Lite underlig tidpunkt, annars är väl ryktena snarast väldigt förväntade. Frågan är dock vad United har i bakficka. Det talas om Jürgen Klopp. Jag tror inte alls att Klopp tar jobbet. Däremot är nog van Gaal väldigt intresserad vilket vore en stor smäll, igen, mot Tottenham som är närmast säkra på honom.

Vi får gratulera Burnley och "Ginger Mourinho" som deras manager Sean Dyche kallas till promoveringen till Premier League. De två topplagen är även i år tidigt klara (även om de som tog de placeringarna förra året kanske inte imponerat i PL i år). Det var absolut inga väntade lag som blev först klara. Den tredje platsen ska det spelas play-off om, och playofflagen är inte helt klara än även om nedflyttade QPR i mina ögon kanske ser ut som starkaste kandidaten, men förra året var det Crystal Palace som överraskade i play-off och de har ju efter tränarbyte gjort jättesuccé i år.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop