csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC 35 sp 23 v 6 o 6 f 67 - 26 mål 75 p

14-20 april 2014

Nyheter v-16


LÖRDAG:
Har sagt det förr men den här gången känns det väl definitivt. Goodbye titeln.
   Chelsea spelade fullständigt ut Sunderland och förlorar ändå matchen på grund av oförmågan att göra mål (och för att en klockren träff på en boll ger straff när domaren äntligen bestämmer sig för att blåsa straff efter flera situationer för oss). Därtill försvann Josés fantastiska rekord.
   De två senaste matcherna har Chelsea skapat 60+ målchanser och bara lyckats göra två ynka mål.
   Min känsla nu är det blir bara Champions League som gäller. Vilket tyvärr tyvärr tyvärr innebär att vi skänker titeln till Scousers.
    Jag tar ledigt från fotboll för tillfället. Jag är så förbannad och så besviken - men laget försökte idag, om vi bara hade en målgörare också, så besvikelsen är förstås oförmågan att göra mål och att domare ska få avgöra titelfajter för jag kan inte tycka det var straff. Absolut inte mer än något av de tillfällen Chelsea kunde/borde fått det. Det var ju en usel straff också men Schwarzer klarade tyvärr inte trycket idag. Han var verkligen inte bra.

Frågan är om det är mindgames eller om JM bara är lika trött på mediernas vinklingar som vi fans ofta blir; men han har senaste tiden undvikit all mediekontakt. Det började efter matchen mot Swansea och har sedan fortsatt. Steve Holland får ta alla presskonferenser just nu.

FREDAG:
Gissningsvis kommer Chelsea att spela Salah och Matic samt Ivanovic som inte får spela mot Atletico. Det är dock möjligt att JM väljer att låta Azpi spela högerback för att matcha honom där även om det säkert sitter i ryggraden på Azpi som till i år alltid spelat där. För säkerligen spelar Azpi till höger och Cole till vänster på tisdag. Jag hoppas van Ginkel får en plats på bänken. Hazard är tveksam för spel och det finns ingen som helst anledning att ens ha honom på bänken utan helt vila honom så han blir klar mot Atletico istället. Jag tror Lampard spelar med Matic på mitten och Luiz går in där på tisdag. Men möjligt är att det istället blir Mikel. JM måste helt klart utnyttja truppen maximalt även om matchen måste vinnas. För det kommer ju tre matcher som kräver absolut bästa möjliga lag på åtta dagar sedan.
   Frågetecknet är Demba Ba eller Eto'o därframme. För Eto'o talar att han gör alla sina mål på hemmaplan. För Ba talar att hans fysik skulle passa mot Sunderlands försvar. Å andra sidan behövs den fysiken kanske ännu mer mot Atletico. Mot Atletico tror jag också Torres kan bli ett alternativ då han jobbar hårt och också har fysiken, plus att det är ju en väldigt speciell match för Torres vars hjärta vi alla vet klappar väldigt extra för Atletico.
    Det är sällan en laguttagning känns så speciell. Normalt vill man ju och förväntar sig att bästa möjliga lag spelar. Den här gången handlar det om så mycket mer. Mycket intressant. Hade inte Sunderland nästan spelat bort City från titelfajten hade det kanske varit annorlunda och JM hade kanske kunnat chansa ännu mer då Chelseas odds att vinna titeln helt klart var mycket sämre i tisdags...

För den som underskattar Sunderland imorgon kanske vi ska påminna om hur det gick i ligacupen mot dem när vi underskattade dem. Den som fortfarande tror det ska bli en lätt match bör leta reda på en länk och se deras match mot Man City. det var inte Sunderland som hade tur som fick oavgjort i den matchen - det var Man City som hade tur för Sunderland spelade ut dem särskilt i andra halvlek.

MEN om vi inte släpper in något mål tangerar vi vårt rekord från 1927 (och 2010) i antal hållna nollor på SB. Tyvärr behöver det inte betyda att vi vinner matchen för det kan ju bli 0-0 även om det är ett ovanligt resultat när Chelsea spelar numer. Petr Cech har redan 16 hållna nollor i år och leder Golden Gloveligan klart. En till och han kan inte komma sämre än delad etta.

Det är allt om Eden Hazard just nu så vi börjar med det roliga. Han är en av de sex nominerade till PFAs Player of the Year och Young Player of the Year. Han lär nog inte bli vald med tanke på hur engelskdominerade de är och Suarez är jättefavorit till Player of the Year men det är ju kul.
   Mindre kul. Han lär inte spela mot Sunderland, han har ännu inte ens kunnat träna med laget den här veckan vilket jag bryr mig mindre om för Sunderlandmatchen, men det oroar mig inför Atletico.

Som vanligt gör spanska ligan allt för att underlätta för lag som är kvar i de europeiska cuperna och Premier League gör tvärtom. Visst, de flyttade Sunderlandmatchen en halv dag till sena kvallsmatchen imorgon men...man förstår verkligen klagomålen från vår manager och spelare när Atletico får sin match flyttad till ikväll istället och därmed får en dag extra för förberedelser.
   Jag oroar mig tyvärr för att vi får se vad vi såg tidigare; spelare som imorgon tänker mer på Atletico än den nu ytterst svåra matchen mot Sunderland Det mest positiva är att den spelas på Stamford Bridge där Chelsea ännu inte förlorat en ligamatch med José Mourinho som manager.

TORSDAG:
Chelsea U-18 startelva
Beeney; Dabo, Christensen, Clarke-Salter, Aina; Houghton, Colkett, Loftus-Cheek (K); Kiwomya, Solanke, Dasilva
   Svenske Ssewankambo på bänken tillsammans med, Collins (GK), Brown, Palmer, Mitchell
   Det är Chelseas sjätte semi på sju år. Fantastiskt facit.
   Inledningen av matchen till Chelsea, särskilt Kiwomya som hade lekstuga med Arsenal men tyvärr kom för långt ned.
   Bortamål räknas inte dubbelt som i CL. Första tio helt klart till Chelsea. Arsenal verkar lite nervösa, kanske för att Whiner är där.
   Chelsea borde gjort mål vid en dubbelchans för Solanke mot Vickers målvakten. hade Solanke varit Suarez hade det varit dubbla straffar.
   MÅL ac Charlie Colkett. Arsenal måste nu göra tre för att vinna och gå vidare. Nix de räknar det som självmål men det var Colketts mål. 19
   Första halvtimmen har i princip varit spel mot ett mål, Arsenals. Att det bara är ett mål för Chelsea kan de tacka sin målvakt och ett par gynnsamma domslut för.
   Arsenals stjärna Akpom borde gjort mål men han passade istället. Tack för det.
   Chelsea har faktiskt varit rent överlägsna men nästan lika oskärpta framför mål som a-laget. Arsenal måste göra stordåd för att vända detta i andra halvlek.
   För den som undrar, så verkar publiksiffran ligga på minst 10.000. Inte många allsvenska lag som fixar den.
   Vet inte hur många "nära" som Chelsea haft nu. Men det borde verkligen vara en större ledning.
   Arsenal spelar bättre nu i andra, men dominerar inte.
   Svenske Ssewankambo får komma in. 59
   Solanke i en underbar soloräd men jätteräddning av Vickers. Solanke har gjort mål i varje omgång utom denna.
   Tjugo kvar, Arsenal är bättre, men Chelsea är fortfarande bäst och att det bara står 1-0 är ungefär som med a-laget. Hur många chanser ska det vara?
   Typiskt ögonblick i matchen. En hörna. En Chelseaspelare skjuter på en Chelseaspelare och bollen studsar till en annan som skjuter på ännu en Chelseaspelare! ;-)
   Arsenals i särklass bäste spelare i kväll. Målvakten Vickers.
   Ett noll i den här matchen är ett av de mer smickrande resultat jag sett. Visst med övertid är det säkert en kvart kvar, men det borde stått ungefär samma siffror som i a-lagsmatchen senast - till Chelsea.
   Ännu en fantastisk räddning av Vickers. Arsenal har kanske en stor målvakt på gång.
    Ärligt talat hade inte resultat varit 1-0 hade jag kallat det här utklassning. Final mot Fulham nu.
   Chelsea har den i särklass bästa ungdomsakademin i England. Men, någon måste ta steget upp också. ARSENAL-CHELSEA 0-1, sammanlagt 1-3
   Fjärde finalen på fem år!


Mer sagt om Pellegrinis sura rönnbär som han nu nog grina ännu mer illa och surt över än hans vanliga sura uppsyn. Läs Giles Smith som också vänligt nog påpekar att våra värsta konkurrenter Liverpool som alla hyllar så mycket nu spelat hela 38 matcher totalt den här säsongen. Det gjorde Chelsea för två månader sedan. Vår total är 51 och det kan bli sammanlagt 58 matcher i år (mindre än förra året men ändå) mot deras maximum 42 matcher. Men som scouserslickarna säger, det faktum att de spelar mycket mindre, kan träna och vila mycket mer spelar ju ingen roll för inga har ju förtjänat att vinna mer än de ändå. Sätt stopp för det nästa helg Chelsea och jag kommer att njuta lika mycket över den vinsten som någon titel. Giles Smith >>.

Är inte Chelseas spelare och ledare varnade nu inför matchen på lördag - då kommer de aldrig att fatta något. En vinst på lördag är ännu viktigare nu än den var kl 20.44 igår.

ONSDAG:
Ganska sensationellt faktiskt av Sunderland, men desto mer fantastiskt för oss. Och jag valde bort matchen efter att det stod 1-0 efter två minuter och gjorde annat. Kollade lite senare, samma. Everton låg under mot Palace, vilket var synd för där förlorade de fjärdeplatsen och CL då Arsenal har oerhört mycket lättare program. Slarvigt, men vi åkte också dit mot Pulis' svårspelade lag.
   Men sista minuten såg jag det häpnadsväckande resultatet. Sunderland fick en poäng mot City och City förlorade två poäng. De kunde förlorat tre om det inte varit för sen kvittering av Nasri. Antar Pellegrini hålerl käften nu.
    City kan därmed inte längre komma ifatt oss om vi inte också tappar poäng. Tappar vi inte poäng kommer vi att vinna ligan för då går vi också förbi Liverpool. Snacka om raffinerad ligaavslutning.
   Nu är det vår tur att möta ett lag som kämpar för sin existens och som kommer från en nästan seger och vändning borta mot ett av de starkaste hemmalagen och ligafavoriterna fram till idag. Snacka om att Black Cats kommer att vara taggade till tänderna trots vårt hemmafacit. Om Chelseas spelare inte kan tända till även för den här matchen - då förtjänar vi inte att vinna serien heller. Vi har fått tllbaka den stora chansen!
   Plötsligt har vi dock en jättechans att göra det. Något man inte trodde efter vår förlust mot Palace och knappt innan det heller med Citys jpå papper möjliga försprång.


Manuel Pellegrini som inte tror på mindgames (visst du!) fördömde ju Chelsea och tyckte det skulle vara en förlust för fotbollen om vi vinner ligan (ekar det från barca och arse-fans här...) förra veckan. Sedan gick han ut och sket på sig i första halvlek mot Scousers...
   Men nu har äntligen en sportjournalist ägnat något mer än ryggradsmässigt hyckleri åt vad Pellegrini faktiskt sa och tagit Chelsea i försvar. Läs Martin Samuels analys av Pellegrinis tyckande. >>>
   Och ni vet, svenska sportjournalister försöker till varje pris Pellegrinis attityd att vara sanningen och så vidare. Det är med Mourinho som manager åter Chelsea mot världen - å andra sidan brukar det betyda att vi gör ganska bra ifrån oss, så varför inte?!

TISDAG:
En snygg gest av klubben då Atletico försöker klämma våra fans på löjeväckande summor. 99,5 pund för en biljett till första matchen i CL-mötet är vad de begär för bästa plats! Chelsea har svarat med att liksom Bayern gjorde mot Arsenal subventionera fansens biljetter. Chelsea går in med 20 pund för varje biljett. Snyggt jobbat Chelsea FC.

Chelsea U-21 vann med 4-2 mot Aston Villa efter dubbla mål av både John Swift och Lewis Baker. Marco van Ginkel spelade hela matchen och jag blir inte förvånad om han förekommer i truppen mot Sunderland nu. Deet gäller ju för JM att hålla truppen fräsch och kanske särskilt startspelarna med tanke på de tre matcher som väntar sedan. Snacka om tufft spelschema.

Chelsea Ladies möter Man City i FA Cupens kvartsfinal.

MÅNDAG:
Emma Wilhelmsson gjorde debut för Chelsea Ladies i FA Cupens 5:e omgång. Den andra svenske spelaren som spelat för Chelsea i representationslaget. Den förre var Sofie Jakobsson. Matchen slutade 2-0 till Chelsea mot Bristol.

Glöm inte att veckans match mot hårt pressade Sunderland är flyttad. Den spelas nu på lördag kl 18.30. Sunderland har också en bortamatch mot City i veckan.
    Liverpool spelar borta mot Norwich i en liknande situation. Norwich som förlorade mot Fulham i helgen och är i desperat behov av poäng. Man City har hemmamatch och där är de ju oerhört starka mot formstarka WBA.

Apropå effektivitet. Vi kommer ihåg de 39-1 i målchanser Chelsea hade mot West Ham. Intet mål. Mot Swanseas tio man skapade man 26 målchanser och fick in ett mål. Problemet med årets säsong är alldeles oerhört lätt att identifiera.


 

 

Rykten, notiser m m, v-16


SÖNDAG:
Helgens otur slutar uppenbarligen inte. Resultaten gick verkligen emot oss och flytet fortsatte för ett lag. Och så fick vi en svensk, skandinavisk domare i en match mot ett spanskt lag. Visserligen inte Barca och Atletico spelar en helt annan sorts fotboll - men ändå, det är absolut inget bra tecken. Absolut inte.

LÖRDAG:
Med tanke på vad jag tycker om domaren som förhoppningsvis går i pension snarast, Chris Foy vill jag inte undanhålla det här klippet från dagens match. >>

Det går ett rykte som låter kul men jag undrar om det blir så. Då Iva är avstängd mot Atletico spekuleras det ju i om Cole ska spela och Azpi ska återgå till sin högerbacksplats. Ryktet säger dock att JM överväger att spela David Luiz som högerback istället!

FREDAG:
Mer substans till ryktena om JTs förhandlingar. Som väntat handlar det om ett ettårskontrakt även för JT och det talas om en halvering av lönen. Det sista tror jag mindre på, men att Chelsea kräver en sänkning av trions mycket höga löner det tar jag närmast för givet då lönekostnaderna är klubbens största problem, särskilt med Premier Leagues FFP.

CSFC har redan spekulerat i att Oriol Romeu stannar i Valencia. Den möjligheten lär fått ordentligt på fötterna nu om vi ska tro ett spanskt rykte (inte från de vanliga skitsnackarna utan en lokal tidning). Det sägs nämligen att Chelsea och Valencia träffades i veckan för att diskutera möjligheten att Romeu stannar hos Valencia. Inte oväntat, men roligt för Romeu som nog hade fått svårt att rubba Matic i den positionen just nu. Nu är ju Marco van Ginkel också frisk igen, plus att vi har David Luiz som spelar där oftare numera och Mikel som hamnat en bit ned i spelordningen.

Däremot, är det någon som kan tro på detta - mer än Whiner som gnäller om att Chelsea fick Sunderlandmatchen flyttad. Koscielny till Chelsea! Nej, det ryktet kom nog ur en flaska whisky på den redaktionen som kom upp me det.

John Terry och Chelsea förhandlar om nytt kontrakt för vår kapten. Inte överraskande men roligt. Det handlar förmodligen om en ettårsförlängning då det är policyn för spelare över 30. Steve Holland antyder också att prat pågår med Frank Lampard och kanske lite mer överraskande Ashley Cole.

TORSDAG:
Idag har summan vi lär betala(t) för Maio Pasalic gått upp till 3m pund. Vem bryr sig, media har notoriskt fel om alla summor ändå. Se bara undersökningarna om löner och att Chelsea påstås erbjuda Diego Costa 185.000 pund i veckan.Ursäkta senaste budet idag (185 var faktiskt igår) är 225.000 pund i veckan! Nej, inte jag heller - tror på det alltså. Media älskar att tjata om FFP men vägrar tro att klubbarna faktiskt försöker anpassa sig. Trots bevis på motsatsen hos t ex Chelsea.
   Avdelningen inflaterade summor. Nu påstås det även att Chelsa tänker släppa Ashley Cole i sommar (BIG surprise) då de inte vill betala hans lön om 200.000 pund i veckan. Jag sitter inte på Chelseas lönekontor men jag sätter rätt mycket emot på att den summan är ruskigt fel. Ashley Cole tjänar kanske i bästa fall (men förmodligen ändå inte) 3/4 av den summan. Men media får ju hitta på vad som helst. CSFC försöker åtminstone hålla sig till verkligheten.

Atletico tycks nu tro att om de spelar Courtois mot oss lär de aldrig få låna honom. Så skvallret säger att de istället tänker värva Liverpools Pepe Reina, jo han är Liverpools spelare fast utlånad till Benitez Napoli.

ONSDAG:

Mario Pasalic. tyskfödd kroatisk 19-årig central mittfältare ska ha skrivit kontrakt med Chelsea redan. Det är ett förkontrakt för 1,9m pund som ska fullbordas när transferfönstret öppnar nästa gång. Pasalic spelar i Hajduk Split och förväntas lånas ut direkt. Helst vill han bli utlånad till Hajduk igen men det lär inte vara troligt. Affären har inte bekräftats av Chelsea ännu.

En intressant artikel som rätt väl sammanfaller med varför jag vill ha Diego Costa i sommar. >>

Det är påsk och en del ryktesägg är mer ruttna än andra. Det här väcker bara löjeväckande leenden. Chelsea tänker skeppa iväg Eden Hazard till Real Madrid för Gareth Bale i utbyte. Nuff said.

Avdelning rykten som inte kommer att hända. Tottenham lär nu jaga Samuel Eto'o för nästa säsong. De tänker tydligen enbart spela hemmamatcher nästa år.

Lazar Markovic-situationen är en av de här gåtorna som det sprids massor av rykten kring. En del säger Chelsea har en köpeklausul kring den unge serben som alla trodde skulle hamna i Chelsea i somras och har varit knuten till klubben minst fyra års tid nu. Han jagas idag av Scousers som lär få betala 35m euro för att lösa honom från Benfica. Rykten är fotbollsvärldens svar på kafferepsskvaller och ännu mindre trovärdiga så vi lär få se. Jag kan se honom komma till Chelsea som andre-anfallare men aldrig till sådana summor.

PSG som tydligen inte fattat det där med FFP och som antyder att de aldrig kommer att acceptera några sanktioner från Uefa (goodbye Champions League för evigt för Z) förbereder enligt alla dessa (o)seriösa källor som fyller webben ett bud om 100m euro på Eden Hazard. Hörde de inte att priset var 100m pund! när JM satte prislappen. Får de inte Hazard, vilket de inte lär få är Marco Reus tydligen alternativet. Gissa vilka lögnhalsar som ligger bakom, självklart Le10Sport.

Något om problemen att ta steget frånlovande till spelare i Chelsea. Att bli deprimerad av om man har den inställningen eller förbannad över då Uefa, FA, PL tvingar det här på klubbarna med regler om home-grown, FFP och så vidare. Eller bara att acceptera, så tufft är det idag, så enorm är konkurrensen, eller som jag ofta känner så förtvivlad blir jag över hur de här ungdomarna nöjer sig och bara tittar på pengarna. >>

TISDAG:
Media vill det, Uefa FFP kanske har annat att säga om det, men med hotande stopp för PSGs affärer söker nu stjärnorna nya lösningar. Därför sägs både Lavezzi och Cavani vilja komma till Chelsea. Som om Chelsea skulle kunna lägga sådana pengar och ändå köpa den som klubben behöver, Diego Costa. Jag ser gärna Ezequiel Lavezzi i Chelsea men jag har inte längr enågot som helst intresse för Edinson Cavani även om jag hade det innan prislappen slog alla anständighetsgränserna när han gick till PSG.

Att Ancelotti ville ha Andrea Pirlo är det nog ingen tvekan om. Nu har Pirlo själv berättat hur nära det var innan var rekordsäsong 2009-2010. Dock steg överkuckun själv, Berlusconi in och pesonligen stoppade affären. Synd för Pirlo som dock ändå strax efter lämnade Milan för Juventus.

Uefas utredning om brott mot FFP-reglerna har nu koncentrerats till 20 klubbar. Chelsea är INTE en av dem. Vilka det är har inte publicerats men erkända The Telegraph uppger att Man City, PSG och Real Madrid tillhör de 20. Barcelona har redan straffats med transferförbud för sina ungdomsaffärer och liknande straff är vad det spekuleras i just nu för de här klubbarna.
   Beslutet väntas komma i början av maj.
   Läs mer här >>> och här >>>

Inter har fakltiskt bekräftat att de är intresserade av Fernando Torres i sommar. Samtidigt meddelas att Torres hela tiden håller kontakt med Atletico vilket jag trorfår hans spels skull vore bättre, men för plånbokenär det nog Inter. Men att han lämnar Chelsea för en blygsam summa (och mer än reapris jämfört med vad han kostade) det är jag rätt övertygad om.

MÅNDAG:
John Stones gör stor succé i Everton och som alla evertonians som gjort succé och är engelsmän ska Chelsea köpa honom - enligt medierna. Ännu har Chelsea aldrig köpt någon men så har det varit i 6-8 år nu så man är rätt van.

Lite rykten. Chelsea ska ha gott med på att betala enorma överpriset 50m pund för Dieog Costa som har en utköpsklausul på 32m euro!

Hakan Calhanoglu, känner ni till honom? Ännu en mittfältare som ska till Chelsea. Det har vi ju stor brist på, nä just det. Från Hamburg.

Senaste nytt om Costas skada är att han spelar på tisdag mot oss.

Diego Costas otäcka skada är nog inte en knäskada som först rapporterades utan en djup sårskada. Inget nytt om hur länge han förväntas vara borta men av bilder att döma är kanske första matchen mot oss tveksam.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop