Matchen CL:   Swansea v Chelsea  0 - 1    (0-0)

Cech; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Ramires, Matic; Salah, Willian, Schürrle; Ba.

avb: Schwarzer, Cole, David Luiz, Mikel, Oscar, Torres, Eto'o.

SWANSEA

Vorm; Rangel, Chico, Williams, Davies; Britton, Shelvey, Dyer, Hernandez, Routledge; Bony.

avb: Tremmel, Amat, Taylor, Fulton, De Guzman, Emnes, Ngog.

Domare Phil Dowd

Första halvlek

   

Andra halvlek

Ba från start. Det förtjänar han att få chansen till.

Det blev inte det önskade resultatet i mötet mellan City och Scousers men sett ur Chelseas synvinkel kanske det näst bästa resultatet. För Chelsea kan spela bort Liverpool nu om vi vinner om fjorton dagar. Tyvärr ligger matchen väldigt illa mitt inne i dubbelmötet mot Atletico i Champions League, men då scousers firade som de redan vunnit ligan efter Citymatchen skulle det kännas väldigt gott att sätta käppar i hjulet för dem. City kan dock fortfarande vinna titeln också om Chelsea vinner den matchen så vi får hoppas att något lag till, Everton kanske kan ställa till det för dem. Raffinerad avslutning blir det på Premier League i vilket fall som.

Detta förutsätter dock att vi nu slår Swansea borta.

Ramires trillar i inledningen och det ger Swansea första chansen men JT rensar undan. 1
   Svag inledning av Chelsea och Swansea nära en ny chans när Cech rensar undan. 3. JT rensar igen när Swansea kommer igen.
   Chelsea har inte alls varit med, men det är bara tre minuter som har gått. men lite oroligt känns det ju då vi har tre raka förluster på bortaplan nu.
   Frispark långt ned mot linjen ger Chelsea en första farlighet men JTs skott blockeras. 5
   Iva lägger in bollen och Salah får i princip öppet mål men lägger bollen i stolpens utsida. Det skulle varit mål. 6
    Salah tar ned bollen i straffområdet vänder runt och skjuter utanför. Kanske borde han tittat upp först. 8
    Shelvey skjuter/gör inlägg men ingen på plats även om bollen till slut når en vit. 10
   Det händer faktiskt rätt mycket i matchen och Chelsea borde som sagt redan haft ledningen.
   Hörna till Swansea efter Azpi håller undan honom i straffområdet. Bra hörna men Cech plockar ned den. 13
    Bony nickar och Cech tvingas till en riktigt bra räddning. 13
    Chelsea får chansen till kontring när Willian cyniskt görs ned. Gult kort till Chico Flores. 14
    Rami söker Ba men försvare mellan. Det har varit en riktigt intressant match i högt tempo första kvarten med minst en bra chans för båda lagen.
   Schürrle görs ned precis utanför straffområdet. Lite konstigt att det inte blev kort, vilket hade varit ett andra för Flores...och så blir det. Utvisning. 16 Dowd väntar väldigt länge med det beslutet.
    Jag tillhör dem som ofta tycker att utvisningar kanske inte ändrar så mycket i en match, men en sådan här tidig utvisning i en match med högt tempo måste förändra matchbilden.
   Frisparken resultatlös.
   Swansea tvingas ändra i sin uppställning och byter in Amat för Hernandez som inte var nöjd med det. Det gör ju utvisningen dubbelt jobbig för svanarna. 19
   Azpi skjuter men skottet blockeras. 20
   Willian skjuter, strax utanför. 22
   Swansea kämpar på och tempot är fortfarande högt, de inte valt att gå ned och försvara lågt.
    Det gäller också för Chelsea att hålla tempot uppe och inte tro att saker ochrting löser sig.
   Salah kämpar till sig bollen och Chelsea spelar framför ett uppställt Swansea nu, men Chelsea rör sig inte så... Matic skjuter men rakt på försvarare. 25
   En mycket irriterad Shelvey gör ned Azpi och gillar inte att han blir avblåst. 26
   Hörna för Chelsea. Alldeles för nära mål och Vorm har inga problem att ta hand om den. 27. Chelsea fortsätter prestera rätt svaga hörnor vilket pågått ett bra tag nu.
   Chelsea har tyvärr dragit ned tempot nu och Swansea har inga problem med att ställa upp och vänta in anfall som kommer så långsamt så långsamt.
    Det var just det som inte fick hända i det här läget. Vårt adelsmärke är ju de snabba omställningarna, att spela runt försvaret är inte Chelseas styrka, särskilt när Hazard är skadad och Oscar sitter på bänken. Det är nästan så det hade varit bättre om Swansea varit fullt lag för de bjöd de på match och det hände saker. Det har inte hänt något sedan Chico Flores åkte ut.
   Två Chelseaspelare springer ihop när de ska nicka Vorms långa uppspel! Matchen är tyvärr inte alls längre vad den lovade att bli första kvarten.
    Farlig frispark när Schürrle får bollen på handen. Men det händer inget och Chelsea får en chans att kontra men Salah spelar inte utan trasslar till det och blir av med bollen istället. 34
    Felpass av Willian långt framför Azpi på kanten. Det är slarvigt okoncentrerat och inte alls bra i Chelsea för ögonblicket. det kan nog bli lite hårtork i halvtid.
   Salah i bra läge skickar iväg bollen till ingen alls på andra kanten. Han är pigg och tar för sig men han verkar ha en av de där matcerna när han slarvar så mycket.
   Två Chelseaspelare i öppet läge framför mål och bägge missar bollen. 36
   JT omkull i straffområdet kunde blivit straff då han hölls fast och trillade när försvararen släppte hans arm... Dock ingen reaktion från Dowd. 37 Vilket fick mig att notera att vi har ingen av våra straffläggare på plan; ingen Lamps, ingen Hazard, ingen Luiz
    Willian vet inte vad han ska göra utan skjuter stillastående, över. 38
   Nytt straffläge när Ramires går omkull i boxen. 39. Chelsea rör sig bättre nu och visar mer aktivitet.
   Det mesta går genom Willian men han stannar också upp spelet just nu i hög grad.
    Williams tar själv bollen över linjen. Hörna. Hittills har Willians hörnor varit svaga. Den här var klart bättre. Men Iva nickar över. 41
    Rami försöker hitta en anfallare med ett bakåtinlägg men ingen där. 43
    Bra skott av Dyer som touchar Azpi och Cech räddar ut till hörna. Han tar sedan enkelt hand om nicken på hörnan.
    Schurrle åker på kort efter att onödigt sparkat med dobbarna på foten. Mycket klantigt. 45
   Två minuter extra.
   Salah missar igen grovt när han borde gjort mål. Fint anfall där de sågade sig igenom.

Halvleken började väldigt lovande men blev helt förryckt av utvisningen och spelet kom av sig. Chelsea borde gjort bättre ifrån sig med det numerära överläget.
    Lite för mycket av spelet går via Wilian som saktar upp det. Salah slarvig och missar nästan allt. Han är verkligen en antingen-eller spelare.
JT började väldigt starkt men har av naturliga skäl haft mindre att göra sedan. Cech hade mer att göra den här halvleken mot tio man än han hade i första halvlek mot PSG.

 

 

Chelsea måste verkligen göra ett snabbt mål i andra för att få liv i matchen, men framförallt för att utnyttja sitt överläge. Jag kan tänka mig att JM gör tidiga byten för det är flera som underpresterar just nu och Salah har en av de där dagarna när det studsar fel även om han är aktiv och kommer till lägena... Tror dock inte han blir första byte.

JM var inte nöjd och byter in både Eto'o och Oscar för Ramires och Schürrle. Det var nog helt rätt.
   Gissningsvis kommer Swansea att försvara än mer för att rädda den poäng de har trots hemmaplan. Naturligt borde de också tröttna ordentligt men helst måste vi ha mål långt innan dess. Då lär de dessutom tröttna snabbare.
    Hörna efter bra jobb av Matic omgärdad av vita. 49 Och det var ännu en dålig hörna mot första stolpen. Ett efterföljande inlägg tar i ryggen på Eto'o.
   Swansea är pressade djupt ned i eget straffområde och ägnar sig mest åt att rensa bort bollen. Skott kan vara lösningen och Oscar är bäste skytt på plan just nu.
    Matic nära hitta fram med ett rakt instick. 52
    Lång boll från Iva men förbi alla i boxen. 54
   Just nu är det lite väl idéfattigt från Chelsea. Bra fart på läktarna dock.
   Bra inlägg av Azpi men Oscar får det på låret och det blir inget av det. 55
   Hårt inlägg av Iva möts av Ba men touchen är inte bra nog utan den går utanför. 56
   Tretton målförsök nu men det har inte osat riktigt hett ännu.
   Är det dags att börja oroa sig för tappade poäng? Nej, inte riktigt ännu men många mål lär det nog inte bli idag därtill är Chelseas oskärpa för stor.
    Eto'o i perfekt läge skjuter utanför. Det var svårare att missa mål än att sätta den i mål. Helt sinnessjukt svagt avslut. Men det är ju bortaplan. Han har gjort elva mål i år, men enbart på hemmaplan. 58
    Salah spelar nu på vänsterkanten och gör i mina ögon bättre ifrån sig där än centralt.
    Ba skjuter men för löst och rakt på Vorm. 59
   Routledge kontrar och en liggande JT får bollen på axeln ut till hörna. 60 Bättre hörna än de Chelsea får till.
    Rangel rensar till hörna. De vet ju att de är ofarliga... 62 Kort hörna och inlägget blev bättre. Vorm boxar till hörna.
    Vorm får frispark när han halvmissar en utboxning. 63 Chelsea kommer närmare men ännu inget mål.
    Chelsea hamnar i lägen där de spelar sidledes framför boxen nästan hela tiden, det finns inte mycket direkthet. Ännu ett straffläge när Oscar dras ned av Shelvey men hörna. 65 Matic nickar men frispark för Swansea på annan plats. Alla hörnorna har föregåtts av väldigt bökigt spel med knuffar, tröjdragningar och sånt.
    JM ser verkligen inte nöjd ut. Och det förstår man. Chelsea borde avgjort det här istället riskerar vi till och med förlust för Swansea är inte ofarliga i de få anfall de får till.
    Äntligen ett snabbt anfall av Chelsea och Ba skjuter i MÅL. Det var en lång boll som han tog ned, fintade bort backen och sköt en boll Vorm var på men inte kunde hålla. 68
    ÄNTLIGEN. Nu kanske korken går ur.
    Istället har det blivit slarvigt och hafsigt passningsspel igen...
   Azpi chansar på att Vorm stod en bit ut, men det var alldeles för svagt skott. 72
   Swansea byter in Ngog och Dyer ut. 73
   Swansea är högre upp i plan vilket borde gynna oss men istället är det Swansea som har bollinnehavet nu. Det är ändå bara ett måls ledning och vi har varit med förr om slumpmål.
   Uselt inlägg av Iva som inte såg Swanseaspelaren han slog bollen på, hoppas jag. 76
   Ba fick en hörna, kanske inte helt rätt domslut. Kort hörna. Dubbelhörna. det har varit många hörnor nu. Oscar slog den, rätt bra men Swansea får bort den. 78
   Ba tar emot, vänder om och skjuter hårt precis över. 78
   Mikel in för Ba... kanske förståeligt men inte vad jag vill se. 79
   Oscar spelar fram Salah som håller i bollen men inlägget blir sedan till en hörna. Fint anfall och som vanligt resultatlös hörna.
   Livsfarlig boll och det var offside men annars hade det kunnat bli mål där...då alla stod och sov. 82
   Oscar lägger upp för Eto'o som skjuter på sin försvarare och rensningen gick rakt i solar plexus på Eto'o igen. Kräver behandling.
   Mikel uppmanas att skjuta och gör det, men på försvarare. I läget efter missar Eto'o igen mål. 85
   Mikel drar på sig ett kort vid linjen. 86
   De Guzman in för Britton. 86
   Salah gör en fin räd, skjuter illa men bollen tar på en försvarare till hörna. 87 Elva hörnor nu, ingen farlig. Kort och Oscar missar inlägget.
   Cech tar hand om den långa bollen precis vid straffområdeslinjen.
   Så blev det livsfarligt. Shelveys inlägg touchar Bony och Cech lyckas få upp en hand och räddar till hörna.
   I kontringen springer Eto'o offside när det är två mot en. 89
   Fyra minuter tillägg.
   Swansea chansar på att få till kvitteringen.
   Mikel tar ned bollen och ger den till de Guzman!
    Salah serverar Eto'o helt ren, och denne missar bollen!!! Vorm ute och cyklar och Eto'o skjuter mot det målvaktslösa målet men på en försvarare! 90+2 Hörna. Kort och inkast.

 

Hur kan man missa sådana chanser och så många chanser som Eto'o gjorde?

Verkligen ingen bra insats av Chelsea men jobbet blev ju gjort.
    

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!