csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC 34 sp 23 v 6 o 5 f 66 - 24 mål 75 p

7-13 april 2014

Nyheter v-15


SÖNDAG:
Diego Costa, Atletico Madrid, gjorde comeback idag och mål, men skadades också igen. Förmodligen svårt. Han gled in i en stolpe och har antagligen skadat sitt knä mycket allvarligt. Av bilder och ljud från det hela lär han inte spela mot Chelsea. Om det är en sådan knäskada kan det också påverka en ev övergång till Chelsea i sommar och VM är nog borta. Men inga klara besked har getts ännu.

En annan skada som kan påverka säsongen är Yaya Tourés tidiga skada mot Liverpool. Första beskedet är att han är borta resten av säsongen.

Vad det gäller Eden Hazard ser det dock bättre ut. Jag tror han vilas mot Sunderland men är med mot Atletico, men inget konkret har meddelats från klubben så det är kanske önsketänkande men ryktena säger att skadan inte är så allvarlig eftersom den inte förvärrades genom fortsatt spel. Hazard gjorde ju ingen dumhet som Wilsheere och fortsatte spela trots skada

En rätt bedrövlig match mot Swanseas tio man, men till slut blev ju jobbet gjort och det är fortfarande press på Liverpool. Sunderland nästa, sedan kommer en vecka med tre helt otroliga matcher; Atletico Madrid borta, Liverpool borta och Atletico Madrid hemma. OJ. Rätt resultat i de matcherna och vilken säsong det blivit även om den ändå kan sluta utan bucklor.

Ett U-18 lag med elva skolpojkar (dvs ännu yngre spelare) mötte Newcastle i serien och förlorade 3-2. Chelsea sparade förstås spelare inför torsdagens retur i FA Youth Cup mot Arsenal. Vi leder med 2-1 från första matchen.

Ska vi vara oroliga inför dagens match?
    Jag är rädd för att vi nog ska vara det. Jag är tyvärr rätt misstänksam mot spelarnas inställning i de här måstematcherna som inte är stormatcher. Swansea behöver desperat poäng och har traditionellt (om kanske inte så mycket i år som tidigare) varit väldigt starka hemma på Liberty.
   JM har varnat för att vår form i bortamatcher måste skärpas. Men frågan är ändå var spelarnas mentala tillstånd är? Hos nästa CL-match eller till och med på vad som händer i matchen innan vår?
   Ett bra resultat mellan City och Scousers borde dock skärpa spelarna. För mig är det bästa resultatet oavgjort, alternativt Scouservinst (usch jag mår nästan illa att skriva det,-). Detta då City måste förlora mer poäng och vi möter Scousers, vinner vi den matchen är de borta ur titelstriden - förmodligen. Matchen ligger dock oerhört illa till i tiden, mitt emellan CL-mötena mot Atletico.
   Det är tufft så här års i ligorna. För topplagen och Chelsea är ett topplag även om man inte kan tro det när man läser svenska så kallade fotbollsexperter. För då är vi bara tursamma och cyniska. Som tur var är världen bra mycket större än ankdammen här uppe. Undrar om det hjälper om vi slår ut Zlatan varje år ur varje turnering?! Nej, förmodligen inte. De tunga svenska sportskribenterna gör ju sitt till - även om det knappast hjälper Tottenham.
   Å andra sidan, Chelsea är alltid som bäst när oddsen är emot oss. Även om vi aldrig någonsin får credd för det klubben, spelarna och vi fans gör.

LÖRDAG:
En Chelseaspelare har fått spela på Wembley i år. Det är Josh McEachran som spelade i Wigan ända tills precis efter ledningsmälet sattes på strafff.

FREDAG:
Klargörande uttalande om Courtois-situationen från VD Ron Gourlay: "The loan was arranged at the start of the season and it is quite simple, Courtois can play against Chelsea, that was never in doubt.
    Regarding he UEFA statement, we will evaluate that over the course of the next 24 or 48 hours and we will comply with the rules, and he can play against Chelsea in both games."
    Då är den frågan avgjord och vi kan glömma bort den utom undra över den personliga situationen för Thibaut Courtois i det här fallet. Bra, dålig eller icke avundsvärd.


Speldatum: Chelsea möter Atletico borta den 22 april och hemma den 30 april. Det lär innebära att matchen mot Sunderland är den som flyttas utgår jag ifrån.

LOTTNINGEN:
Uefa har som vanligt lyckats göra det mördande tråkigt men... det finns ju ändå en inneboende spänning, särskilt matchordningen.

Europa League - regerande mästare: CHELSEA
Finalen spelas i Turin, match 1 hemmalag
   Sevilla - Valencia
   Benfica - Juventus

CHAMPIONS LEAGUE
Finalen spelar i Lissabon. Vinnare i match 1 räknas som hemmalag i finalen.

      Real Madrid - Bayern München
      Atletico Madrid - CHELSEA

Vi fick Andra matchen hemma. Viktigas av allt, men jag hade nog hellre fått ett av de andra lagen.

Matcherna spelas runt helgen när vi ska möta Liverpool, men om det är den eller Sunderlandmatchen som flyttas beror på speldagarna som offentliggörs senare. Misstanke är att det är Liverpool.


Dags att lägga euforin efter att sparkat ut PSG ur Champions League bakom oss och se fram mot två saker. Lottningen senare idag och matchen mot Swansea på söndag. Och som vi noterat på sistone är det en nog mer oroande match än den mot PSG. För Chelsea har den här säsongen sannerligen bevisat att stoa matcher är inget som skrämmer, bortamatcher alla förväntar oss att vinna gör det.
   Swansea har trillat från säker mark efter sparkningen av Michael Laudrup (en av säsongens två mest anmärkningsvärda och minst genomtänkta managerkaruseller) och är nu ett lag i grav fara av att få följa sina walesiska kamrater i Cardiff ned i Championship. Vilket gör matchen oerhört viktig för dem och varje poäng betyder nästan allt. Vilket de också borde göra för oss, för om Liverpool-City strax innan slutar som vi hoppas finns det ju fortfarande ligahopp.
   Vi lär dessutom sakna en del skadedrabbade spelare, främst Eden Hazard. Ramires återkommer dock efter sin idiotiska utvisning mot Villa. Själv hoppas jag allra mest (efter en seger förstås) att Demba Ba får chansen att starta som tack för senast.

TORSDAG:
Chelsea vann kvällens semifinal mot Arsenal i FA Youth Cup med 2-0 efter mål av Charlie Colkett och Alex Kiwomya. Colkett kvitterade Arsenals Akpoms ledningsmål i 56e minuten bara tre minuter senare och sju minuter efter det avgjorde Kiwomya matchen. Returen spelas borta nästa torsdag (Arsenal är obesegrade hemma den här säsongen).
    Bland kvällens åskådare fanns José Mourinho och John Terry (och Arsenal legend Liam Brady).

JM får böta 8000 pund för att han försöke prata med Chris Foy i skandalmatchen (Foys helt egna fel) mot Aston Villa. Som sgt, akta er för att försöka disktuera med en domare. JM fick också en varning. men hävdar fortfarande att han inte gjorde fel. En stormm i ett vattenglas som bara visar hur sjukt systemet är; domare kan vara hur usla som helst (och det var Foy igen i helgen i City-Southampton) men bevare sig om någno påpekar det.

Idag sägs det att om Chelsea lottas mot Atletico spelar inte Courtois. Inte pga Uefas regler utan för att Chelsea klokt nog skrev in det i lånekontraktet. Han kan spela om Atletico betalar 25 miljoner per match till Chelsea. Källan är visserligen spansk, AS, men i det här fallet låter det trovärdigt, för Chelsea borde ju ha tänkt på den möjligheten och med tanke på hur viktig Courtois varit mot Barcelona är det ett ordentligt avbräck för dem om de inte kan använda honom, vilket de inte har råd med enligt källan. Vi lär få se, först ska det lottas dock. Läs mer >>

Det blev som väntat, åtminstone av mig, Atletico och Bayern som gick vidare igår. Jag hade hoppats på United och då jag växeltittade hade jag tur att få se de flesta målen. Och hur Howard Webb flagrant underlät att blåsa en solklar straff (nästan Øvrebø-klass på den icke-blåsningen och samma lag gynnades). Till och med Mascherano som gjorde hockeytacklingen bakifrån var övertygad om att det skulle bli straff! Barcelona och domare, det är ett kapitel för sig verkligen.Webb har en usel säsong som domare bakom sig tyvärr.
   United kämpade på bra men.
   Så vad ska vi hoppas på i lottningen imorgon.
   Egentligen bara en sak; att vi får andra matchen hemma, det vill säga börja borta.
   Men vilket lag?
   Atletico Madrid är nya på den här scenen och vi har sett hur viktig rutin är i sammanhanget. Men det skulle också innebära (tror vi) att vi ställs mot vår egen målvakt! Så blev det ju i Supercupen 2012, även om jag är osäker på att Courtois då fick dispens. Jag var mycket imponerad av det jag såg mot Barca trots de saknade Diego Costa och Arda Turan, åtminstone två av deras absolut bästa spelare.
    Real Madrid har hackat på slutet och imponerade inte i kvarten även om man vann stort i första matchen (men då var Dortmund rent svaga i den matchen). Vi kan dessutom Ancelotti. Innan slutspelet hade jag Real som kanske största favorit till att vinna. Nu undrar jag.
    Bayern München är regerande mästare och ingen klubb har ännu lyckats vinna två år i rad. Jag är inte alls lika imponerad av dem i år som jag var förra året trots deras överlägsna ligavinst och alla bucklor de samlat på sig. Vi var bara en rätt tursam sista spark (och dessa straffar) från att besegra dem redan i Supercupfinalen.
    Det är pest eller kolera eller hur man vill se det. Men min känsla är att jag nog helst lottas mot Bayern München, bara vi får hemmaplansfördelen i andra matchen. Real har sett övervinnerliga ut på sistone så det är andra altlternativet. Men som sagt...alla blir oerhört svåra att besegra och slumpen, skador och mycket annat kan inverka till matcherna ska spelas i månadsskiftet.
    Imorgon kanske jag känner helt annorlunda...
     Men nog känns det som om det blir ett av de spanska lagen, mest för att jag kan inte tänka mig att Uefa (som ofta anklagats för att styra lottningarna) tussar ihop två spanska lag igen i den här omgången också...

ONSDAG:
Det spelar ju ingen större roll vem man får i semin, men så här innan kvällens matcher så hoppas hjärtat på att United går vidare och att vi får dem, för jag ser dem ändå som det sämsta av de lag som har kvar att spela. Näst dem vill jag ha Barcelona. (Men jag kommer att heja på Atletico som dock saknar Diego Costa).

Kors i taket. Premier League kommer faktiskt att hjälpa Chelsea inför semifinalerna. Beroende på lotten kommer Premier League att flytta en av söndagsmatcherna mot Liverpool alternativt Sunderland vid det matchdatum Chelsea ska spela på tisdagen.

Imorgon möter U-18 Arsenal i semifinalen i FA Youth Cup. Hemmamatch på Stamford Bridge. Igår gick Fulham till final för första gången i sin historia, så det blir ett Londonderby i finalen oavsett vad som händer.

Gissningar om Hazards skada i media är att den tar 2-3 veckor.

Eden Hazards skada är en vadskada och ingen vet ännu hur länge han är borta. Oturligt men laget visade ju ändå vad de går för. Förhoppningsvis är det en lindrig skada och han är snart tillbaka.

Många försökte få det till att JM rusade ned till spelarna för att fira efter Demba Bas (jag är så glad för hans skull, han förtjänade att få vara hjälte för han har inte haft det lätt den här säsongen). JM förnekade det och pekade istället på att han gjorde det för att tala om hur laget skulle spela de sista minuterna, tur var kanske det för viblev ju satta under press.

CHELSEA, FOTBOLLENS UTBRYTARKUNGAR
Vi har väl nu bevisat för alla tvivlare och de är ju många, att räkna aldrig någonsin bort Chelsea. Jag tror inte något lag i toppfotbollen någonsin har tagit sig ur svårare och tuffare lägen. Synd bara att vi tydligen måste försätta oss i dem för att tända till ordentligt. Men igår måste närmast räknas som en bragdmatch. Särskilt som vår bäste spelare fick gå av redan i 18:e minuten, sådant kan knäcka de bästa lagen. Ändå malde Chelsea ned PSG som började bra men sedan inte hade mycket att komma med förrän absolut sista minuterna. Två ribbträffar också, det vi inte glömma när vi summerar matchen
   Nu blir det lottning igen på fredag, Uefa har väl upptäckt att de tjänar pengar på att lotta så mycket som möjligt så för första gången är det lottning även inför semifinalerna. Det är rätt likgiltigt vilket lag vi får möta. De är alla väldigt bra i det här läget - däremot är alla tummar hållna för att vi får andr matchen hemma. Det ser jag som absolut avgörande.

Jag är fortfarande inte helt säker på vad som hände, men oj. Ändå kändes det hela tiden som om vi skulle klara det. Och det gjorde laget.

TISDAG:
Det blir samma domare som när vi slog Bayern i finalen 2012, Pedro Proença, ännu ett gott omen som jag ser det.

Idag gäller det, och inte lite heller.
   Jag är optimist nu efter helgens uppryckning men också för att vi har varit i det här läget förut. Visst många nya spelare sedan dess men jag har sagt och tror helhjärtat på att rutin betyder extremt mycket just i Champions League. Chelsea har rutin och dessutom erfarenhet av exakt samma läge för två år sedan och då ledde det dessutom till slutseger.
   Lätt lär det dock inte bli.
   Glöm heller aldrig matchen mot Barca också 2012, vi låg under med 2-0 borta och fick en spelare utvisad och klarade ändå 2-2.

Lampards bästa CL-minnen. Han tar självklart upp det fantastiska målet från sidlinjen. Det glömmer jag aldrig någonsin. Läs mer >>>

Martin Keown, fd Arsenalförsvaren, ger en slags nyckelanalys inför matchen som inte är ointressant. >>

MÅNDAG:
JM erkänner att han är "grumpy" just nu, men han tror Chelsea tar sig vidare i CL. Han funderar också på att riskera att spela med Eto'o trots att denne knappt är tillbaka från skada.

Som djurgårdare kan jag inte ta det annat som ett mycket gott omen att nagelbitaren i hockeyn gick vår väg, det tar jag som gott omen inför ödesmatchen imorgon kväll. Det är spännande sportkvällar just nu. En fin hyllning till den mördade supportern. Jag trodde absolut inte på det här för några månader sedan, inte ens för tio dagar sedan - men tränarbytet förändrade verkligen laget. Sällan man ser så tydliga exempel på det.

Mer besked, Eto'o tränade men ensam så om han är spelklar imorgon är nog oklart. Jag tror vi behöver honom och han gör ju sina mål hemma. Ramires är borta, liksom Z i PSG (även om det betyder mindre om vi ska döma av insatserna senast). Matic och Salah som var viktiga i helgens match får så klart inte spela då de är cup-tied. Men Mikel och Schürrle som haft skadekänning var i full aktion idag.
  
 Laurent Blanc har uttalat sig och menar att PSG måste vara defensivt mycket starka imorgon, särskilt i matchens inledning. Kan Chelsea starta som mot Arsenal behövs nog mer än så.

Jag önskade tidigt idag få besked om Samuel Eto'o och om han kan spela. Besked har vi inte fått än, men han tränade idag och det brukar betyda att han är spelklar igen imorgon. Det är ju på hemmaplan kameruanen gör mål så det är nog ett gott tecken.

Situationen är precis densamma för oss i år som året vi vann Champions League. Då dock i omgången innan. En pinsam 3-1-förlust borta som sänkte modet men då va rdet längre mellan matcherna och mycket hände. På Stamford Bridge vände vi 1-3 till 3-1 för oss och tog matchen till förlängning. I förlängninen avgjorde Ivanovic (precis som han avgjorde Europa Leaguefinalen). Chelsea var vidare och vann sedan tävlingen.
   Så visst är det möjligt. Det intressanta är kanske att i det Napoli vi då slog spelade Lavezzi, bäst på plan förra veckan, och Cavani! Gott eller dåligt tecken.

Idag hoppas jag få nyheten att Samuel Eto'o kan spela imorgon. För Torres verkar inte ens intresserad längre. Jag såg hans statistik från matchen mot Stoke och den talar sitt tydliga språk, ändå tyckte jag att han gjorde några fina saker ute på plan - men kanske söker jag bara ursäkter, för framför mål var han usel. Vilket får en att undra vad stackars Demba Ba ska göra för att få en chans. För en sak vet jag, jag vill inte se André Schürrle som anfallare igen mot PSG. Det har vi prövat två gånger nu och det fungerar helt enkelt inte.

Robert, ett Chelseafan hos Live Resultat har hört av sig och vill att vi pushar lite för en app som det företaget har utvecklat. De säger den har den bredaste och snabbaste resultatservicen i fotboll (och 26 andra sporter). Den täcker 900 fotbollsligor. Den intresserade hittar gratisappen för iPhone/iPad här och för Android här.


 

 

Rykten, notiser m m, v-15


SÖNDAG:
Inters intresse för Fernando Torres ser ut att vara seriöst för återigen kommer ryktena om att de vill värva honom i sommar. Om det sedan är det bästa för Torres får vi se, men jag tror nog att han lämnar i sommar - förutsatt att någon klubb möter hans (mycket stora) lönekrav.

Låter väl inte så trovärdigt men så är källan The Sun. Men enligt dem vill Manchester City värva Romelu Lukaku. Räcker inte deras anfallsuppsättning till?

Konstigt nog uppger samma blaska att Chelsea också tänker erbjuda Romelu Lukaku ett nytt avtal till hela 120k i veckan. Sun lider nog av en slags personlighetrsklyvning som bara Murdochblaskor kan uppnå.

Vi har hört det förut så ta det för vad det är, plus att det är förstås ett spanskt" rykte. I vilket fall som så säger de att Chelsea redan har ett klart avtal om att värva Diego Costa. Det enda är att priset har inflaterats något oerhört. Från hans kända utköpsklausul på 32m euro till 60.

Manuel Pellegrini som påstår att han inte gör mindgames och inte tror på dem lär gått ut och förklarat att det i princip är fotbollens död om Chelsea vinner ligan. Det är nästan så man hoppas att scousers slår dem bara för det.

intressant läsning, och betydligt mer nyanserad, om Thibaut Courtois. Läs >>>

LÖRDAG:
Sa ju att vi kommer att få höra mycket om Courtois-affären närmaste veckorna, som om vi inte redan har tröttnat på alla turer runt honom och hans pratsamma pappa.
   Det senaste är att Atletico frivilligt (för inte någonstans finns det krav från Chelsea att detta ska ske) kommer att bänka Courtois. Detta för att förbättra chanserna att få låna målvakten en fjärde säsong!
   Som tidigare sagt, det finns bara ett offer i hela den här närmast tragikomiska affären och det är Thibaut Courtois. Själv önskade något av de andra lagen i lottningen och det har jag inte ändrat uppfattning kring, men inget av det hade med Courtois' spelande eller inte spelande att göra.

De spanska uppgifterna som ligger bakom det som står ovan hävdar också, det osannolika, att om Atletico spelar Courtois kommer JM att ta tillbaka belgaren och låta honom sitta på bänken bakom Petr Cech hela nästa säsong. Ingen tvekan om att spanjorerna försöker piska upp stämningen inför matchen med fragranta lögner och påhopp men JM är ju inte särdeles populär i spansk media efter att upprepade gånger sagt vad han tycker om dem (inte alls). Så de tar ju varje chans att snacka skit om JM och Chelsea, lite grann som känslan är i svenska medier för tillfället.

Det är lite skillnad på den tekniska kvaliteten i den här bollövningen än vad vi brukar se på allsvenska planer om vi säger så här; och att Willian är energisk det vet vi, men lyckas ta bollen - nä det kan han inte. Se själva >>

Spansk press är i farten igen. Nu ska Chelsea (igen) köpa Luka Modric. Det häpnadsväckande i ryktet är att Chelsea erbjuder Oscar och pengar emellan. Det tror vi lka mycket på som vi brukar tro på spanska uppgifter, dvs inte alls.

Deco som onekligen spelat under en hel del stora managers har en mycket klar uppfattning vem som är den bäste manager han träffat - José Mourinho.

FREDAG:
Oddsmässigt är vi, i Sverie, återigen förlorare och det minst troliga laget att gå vidare. Det är som vanligt alltså.

Jag vet inte sanningshalten i ryktet, men det låter sannolikt. Anledningen till att Chelsea lär haft klausulen om beloppet för Atletico om att spela Courtois mot Chelsea lär vara att Chelsea lade in den för att Atletico inte hade råd att betala Chelsea för lånet av Courtois och skulle de mötas i Uefa-matcher tjänar Alteltico så stora pengar att de istället borde betala för lånet. Nu gick Atletico ut och offentliggjorde detta utan kommentar från Chelsea, så vem vet sanningen. Mycket återstår och tidigare goda relationer kring klubbarna lär knappast vara. Vare sig det gäller övergång av Torres till Atletico Diego Costa till Chelsea eller ett fortsatt lån av Courtois. Offret i hela affären blir nu Courtois som "tvingas" spela mot den klubb han ska representera i framtiden.

Den stora snackisen efter lottningen är ju det kontraktskrav som Chelsea lär ställt på att Courtois inte ska få möta den klubb som äger honom utan att betala en avsevärd summa för det (en summa som ändå är mindre än den bonus jag tror Atletico får av Uefa för att nått ett steg till i turneringen!). Ett för mig fullständigt solklart krav för undvikande av all diskussion om jäv, matchfixning, fusk och annat strunt som annars kommer upp. Nu sägs det att Uefa kommer inte att acceptera det kontraktskravet i lånekontraktet. Så vänta er massor med mediedravel och spekulation om detta tills vi får höra officiellt från klubbarna. Läs Expressens version här: >>
    Frågan är dock berättigad då Courtois kanske är Atleticos viktigaste spelare. Ingen vet exakt när Arda Turan, deras stora mittfältsstjärna är tillbaka men det ser ut som Diego Costa kan spela redan i helgen...

TORSDAG:
Mycket snack idag om att Chelsea igen skulle vara intresserade av Portos Jackson Martinez, 27.

En läsvärd artikel om ett lag, Atletico Madrid, vi kan lottas emot imorgon och kanske för att de är en okänd storhet som kommit fram skrämmer mig mer än de namnkunnigare lagen i lotten. Ni kommer säkert att få läsa arikeln i annan form i någon av de svenska kvällstidningarna snart, så läs originalet här. >>

Lite oroande rykte. JT har tydligen skadekänning av något slag och kommer att testas sent inför Swansea-matchen.

En annan läsvärd analys tycker jag i Guardian. Det är onekligen så att de taktiskt intresserade sportjournalisterna har haft julafton efter Chelseas insats mot PSG i tisdags kväll. Läs >>

Belgiens landslagskapten Marc Wilmots är en man jag genuint har väldigt svårt för numera. Hans sätt att lägga sig och försöka styra sina landslagsspelare i deras klubblag är patetiskt och väldigt skadligt, då tyvärr en del yngre spelare kan tro att han vet något. Det är samma Wilmots som ända till årets VM hela tiden misslyckats med ett oerhört talangfullt Belgien och kommer att göra så i VM också - det är jag övertygad om. På papper håller jag Belgien som ett av de fyra bästa lagen, men de kommer inte att sluta bland dem trots spelare som Hazard, Courtois, de Bruyne, Lukaku, Benteke med flera. (Jag tror som de flesta att Brasilien tar hem det, största hoten kommer från Uruguay, Spanien och Tyskland).
    Nu är jag åter förbannad på Wilmots för han har gått ut och påstår i Le10Sport att Eden Hazard absolut borde gå till PSG för han skulle utvecklas mer där! Skälet anges vara Z, men hur en förbundskapten kan hävda att spelare utvecklas i en mindre bra liga där det bara handlar om 1,5 lag (förutsatt att Monaco får fart nästa år) inger verkligen inget förtroende.
    Marc Wilmots måste lära sig hålla käften och inte lägga sig i spelares vardagsliv. Annars hoppas jag Chelsea officiellt klagar till Belgiens fotbollsförbund och Uefa.

Självklart följs detta av nya spelare som ska ersätta Eden Hazard. Senast på listan är Christian Eriksen i Tottenham. Igår var det Griezmann.

För sköna bilder för att undanhålla er. PSGs ägare ser inte helt nöjd ut när PSG-supportern (växte upp som det) Demba Ba avgjorde. >>

ONSDAG:
Väldigt intressant analys och insikt i matchtaktiken igår. Läs mer >>>

Fascinerande! Av olika skäl, inte minst jobb, så hann jag inte läsa svenska tidningar om matchen förrän nu. Och man häpnar. Knappt ett ord handlar om att Chelsea vann, det var bara rövslickeri om Zlatan och hur synd det var om PSG som minsann förlorade på ett så bittert sätt. Sverige och framförallt svenska sportjouranlister är tydligen bara en hejaklack till PSG numera.

En artikel jag gillar, även om jag ändå hävdar att för mig är det större med ligatiteln än Champions League men skillnaden är ju inte så stor och nu har vi fyra ligatitlar men bara en Champions League så... Läs>>

Jag gör ingen hemlighet av att min favorit i Chelsea är David Luiz. Mest för hans personlighet men jag anser också han är grovt underskattad som spelare. Han tillför mycket mer än vad folk ger honom credd för. Därför gör allt transfersnack som alltid omger honom mig alltid nervös. Men nu säger även Mourinho mycket av vad jag tycker. Läs själva >>

För roligt för att ignorera. Ett twitter från PSG igr kväll: "Congratulations to Chelsea - the only Englishmen who do not want to leave Europ"'

MÅNDAG:
Det är så löjligt att jag egentligen skulle vägra skriva det. Men nu pekas Eden Hazards efterträdare i Chelsea ut. Det handlar om Antoine Griezmann som nämndes redan förra och förrförra fönstret. Griezmann har haft en mycket bra säsong i Real Sociedad, även om han säkert glömmer helgens match.

(Det är kanske läge för att lägga in en brasklapp efter fråga på sajten. Det finns två olika versioner om vilken sorts transferförbud som Barcelona fått, och redan överklagat. En att det handlar bara om att värva under 18 år, och en att det är ett direkt transferförbud. Chelsea fick pga Gael Kakuta ett liknande förbud som överklagades framgångsrikt till CAS då fakta inte stämde och då Chelsea i efterhand dessutom betalade ut en övergångssumma fast de förmodligen aldrig hade behövt det. Reglerna lär ändrats efter det. Barcelona har gjort tio överträdelser sedan dess som Uefa anser. Vi får se hur deras överklagan går, folk tar Chelseas lyckade överklagan som modell fast det är egentligen två väldigt olika fall - så vi får se. Nu bryr jag mig inte särskilt mycket om vad som händer Los Arrogantos så jag har inte brytt mig om att dubbelkolla. Vi får se vad som händer, men min uppfattning är att Barcelona får inte värva någon spelare framöver tills ärendet är avgjort i CAS. Det tycks också nu några dagar senare var majoritetens uppfattning i media. Hade det rört Chelsea hade CSFC kollat upp det mer!)

Johann Cruyff är inte direkt någon beundrare av José Mourinho (snarare väldigt mycket tvärtom), men i den här kritiken är han inte helt fel ute när han säger att JM riskerar att förlora spelarnas förtroende när han hänger ut dem. Läs >>

Chelsea har ju sett ut att bli Diego Costas nya klubbadress rätt länge nu, trots intresse från Arsenal, United och andra. Nu har en kandidat som kan erbjuda något ingen av dem kan, tydligen lagt sig i. Samma klubb som alltså köpte den Radamel Falcao som Chelsea ville ha i somras. Monaco. Och de erbjuder inte bara att bjuda över Chelsea utan framförallt försöker de locka Costa med en lön på 150k i veckan pund. Det låter nog inte så mycket tänker ni, men det är skattefritt vilken ändrar på saker och ting. Kanske bör vi oroa oss för detta, även om det känns som om Costa själv får välja tror jag att han väljer en toppklubb även om Monaco nog kan kvalificera sig för CL i år.

Eden Hazards yttrande om att han skulle fundera på att flytta till Paris om hans fru vill det har fått stort uppsving senaste dagarna. Jag uppfattade det som ett skämtsamt yttrande utan kontext. Tyvärr gör tydligen inte andra det utan många ser det som en uppmuntran till PSG att köpa honom. Något jag inte tror kan hända, för inte ens de har råd. Särskilt inte som de redan har stora problem med Uefa FFP. Själv blir jag inte förvånad om de precis som Barcelona drabbas av transferförbud redan till sommaren. Frågan är bara när Uefa tar beslut. Jag tror det är mer än frågan om böter för PSG. JM har redan satt en prislapp om 100m pund på Hazard, det intressantaste dock är att det samtidigt finns rykten om att Chelsea förbereder ett nytt kontrakt med högre lön och längre löptid för Eden Hazard. Men tyvärr, vi lär få leva med spekulationer kring Hazard i sommar.

Samma sak gäller David Luiz även om Barcelona just nu är ute ur bilden. De får ju inte värva trots att de förlorar både Puyol och Valdes i sommar. 38m pund lär vara Chelseas prislapp på Luiz om rykten är att lita på. PSG står även där först på listan nu. Själv skulle jag bli oerhört besviken om han säljs för jag ser honom som en framtida kapten och han är en av mina absoluta favoritspelare i klubben. Jag tycker han som spelare är underskattad, men underbarast är ändå hans personlighet.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop