Matchen:   Chelsea v Stoke   3 - 0    (1-0)

Petr Čech; Branislav Ivanović, Gary Cahill, John Terry, César Azpilicueta; Frank Lampard, Nemanja Matić; André Schürrle, Willian, Mohamed Salah; Fernando Torres

avb: Mark Schwarzer, Tomáš Kalas, Ashley Cole, David Luiz, Oscar, Eden Hazard, Demba Ba

STOKE

Asmir Begović; Geoff Cameron, Ryan Shawcross, Marc Wilson, Erik Pieters; Glenn Whelan, Wilson Palacios, Steven N'zonzi; Peter Odemwingie, Maro Arnautović; Peter Crouch

avb: Thomas Sørensen; Andy Wilkinson, Marc Muniesa, Charlie Adam, Matthew Etherington, Jonathan Walters, John Guidetti

Domare Lee Probert

Första halvlek

   

Andra halvlek

En hållen nolla, bra försvarsspel och fler mål framåt. Det skulle betyda mycket för att återställa tron på Chelsea och hoppas på en vändning på tisdag också.

(Två mål av Mata och en utsökt klack till det sista målet. Han har kommit igång nu Mata, hoppas för hans skull att det inte är för sent för att ta sig in i spanska truppen till VM, men jag misstänker att det är det. Synd att United inte kunde visa det här när de mötte City eller Liverpool).

Chelsea är för övrigt nere på tredje plats nu i ligan innan machen börjar. Tyvärrr känns det som det kan bli den slutliga placeringen också om resultaten inte börjar gå vår väg.

JM vilar viktiga spelare inför tisdag. Kanske rätt, men men... Vi får väl säga så här: dags för de andra att visa vad de går för. Vi vill ju ha en 77e match utan förlust för JM idag. Salah är jag djupt osäker på. Jag tycker han varit helt värdelös hittills, trots ett fint mål men annars har han inte övertygat ännu. Men han är ung och det är ett stort steg från schweiziska ligan till PL. Hans första start.

Mycket fint pass av Willian till Torres. bara lite lite för brant. 3
   Iva tar en frispark i rätt bra läge. Det skulle han inte gjort. Oj vad vint och snett. 8
   Bra anfall av Chelsea men Lampard var inte riktigt med på att få tillbaka bollen, i läget efteråt skjuter Torres utanför. 9
   Lampard till Salah som skjuter tamt i famnen på Begovic. Chelsea har tagit tag i det här nu dock. 10
    Iva ordnar en hörna, han är offensiv idag. Har säkert order på att understödja Salah där.
   Iva nickar på den, kommer upp bra men dålig träff och långt utanför. 11
   Azpi får skon avtrampad av Odemwingie, som sedan skjuter från långt håll men lätt omhändertagen av Cech. 14
   Cahill nickar till hörna. 16
   Nästan allt för Chelsea händer på högerkanten idag när Hazard vilas. Schürrle på andra kanten har knappt fått låna bollen.
   Iva slår ett svagt inlägg, dåligt då han hade gott om tid att sikta in det. 18
   Schürrle söker Torres med en nick, returen till Willian som touchar en Stokespelare och Begovic gör en jätteräddning. Ingen bra hörna igen, det har vi sagt många många gånger senaste matcherna. 19
    Iva skjuter en yttersida men utanför. 20
   Bra brutit av Iva, men Lampard missar sista passet. Lampards passningar har inte imponerat ännu.
   Chelsea är det dominerande laget och har haft betydligt fler målförsök, men de sista passningarna är inte särdeles bra idag. Får hoppas på bättring.
   Lampard skjuter, men rätt lamt. Begovic räddar. 24
    Torres får en gratischans på en bakåtbröstning, men Begovic gör en kvalificerad räddning igen. Det är Chelsea mot honom för ögonblicket. 24
     Fullständigt obegriplig avblåsning på Matic i farligt läge. Reprisen visar inget som helst fel. 26. Den gick dock förbi alla.
    Chelsea gör det lite för komplicerat och Stoke kan kontra men Azpi reder ut det. 27
   Mycket bra genomstickare från Willian till Lamps men Stoke hinner täcka upp, hörna. Ofarlig. 28
   Det är lite åskmolnsvarning på JM när kameran zoomar in honom.
   Torres får en knuff i ryggen och faller lätt, Probert gick inte på det. Fast reprisen visar att det kanske var mer tveksamt än det först såg ut. 30 Dock ingen straff.
   Mohamed Salah får en boll ut till sig och sätter den i MÅL. 32 Lamps tror jag passade.
   Suverän boll av Willian till Salah som får bollen för långt framför sig och Begovic hinner ut. Synd. 34
   Iva och Cahill uppe i straffområdet, får en hörna. Ska den äntligen bli farlig. 35. Nix. Det känns som det var väldigt länge sedan Chelsea skapade något på alla de hörnor de ordnar.
   Chelsea har stort tryck mot ett uppställt Stoke som parkerat bussen. Schürrle skjuter, tror vi men det kanske var något annat. Uselt var det i vilket fall som. 38
   Stoke är det lag i PL som vänt flest underlägen tydligen, t o m bättre än Chelsea på det, så fler mål kommer att behövas.
   Snyggt spel av Torres till Schürrle men Shawcross hinner precis emellan. 40. Hröna igen. Åter lätt bort av Stoke. Men bollen kommer tillbaka och Branislav Ivanovic som är kvar i straffområdet nickar den i mål. Som döms bort. Och det är tyvärr rätt visar reprisen.
   Ett mål till kommer att behövas och det får väldigt gärna komma redan nu.
    Torres nickar ned men förbi Schürrle, Lampard plockar upp och skjuter ett skott som blockeras. 45
   Ännu en möjlig straffsituation när Lampard knuffas bakifrån också. Snart har Stoke jobbat ihop till en straff emot sig.
   Willians inlägg förbi alla. Tyvärr. Rätt tänkt dock. 45+2
   

Det har varit helt och hållet Chelseas match hela halvleken. Cech har inte rört bollen i någon farlig situation. Men vi har ju så fasligt svårt att göra mål. Det borde stått minst två, kanske tre noll nu. Willian klart bäste Chelseaspelare. Salah får än så länge godkänt i sin debut från start (även utan målet). Schürrle har haft svårt. Torres har alltid svårt men stått för en del fina saker i spelet.

 

 

Chelsea måste göra fler mål. Måste helt enkelt. Det är det enda man kan klaga på.
   Vi är tillbaka i serieledning, åtminstone till imorgon, men få tror väl West Ham ska kunna slå Scousers så det är tillfälligt. Och inte ens säkert att det står sig efter matchen, för som sagt Stoke är inte ett lag som viker ned sig så det är en bräcklig ledning trots stort övertag i matchen.
   Försvaret är ännu helt oprövat egentligen i matchen så där vet vi ännu inte om det läckage och svaga spel som varit i de två senaste matcherna nu är fixat.
   Men Chelsea, vi måste ha fler mål på alla de chanser som skapas. Även om det luktar straff snart. Två lägen som kunde gett det men Probert gav dem inte. Kanske rätt, men farligt spelat av Stoke.

Wilkinson och Adam in i Stoke i halvtid, ja något var Hughes tvungen att göra för det har varit ett blekt Stoke
   CSS, den officiella numera (CSFC var det ju till vi avböjde att fortsätta i mitten av 80-talet) svenska supporterklubben är tydligen på Stamford idag för att dela ut pris till Eden Hazard som Chelseas bäste spelare i år. Inget svårt eller överraskande val om jag får raljera lite.
   Ännu en bortkastad hörna, rakt i famnen på Begovic som visserligen är väldigt duktig men också gjorts duktig av Chelsea idag. 51
   Det känns lite avslaget och Stoke har klart mer boll och nästan hot framåt mot i första så bytena har gett viss effekt. Chelsea behöver göra fler mål för som uppe i Stoke kan ju åskan slå till helt oväntat. (Tänker på Assaidis kanonträff i 89 minuten då).
   Billig frispark igen för Stoke när Lampard gör en klockren brytnng. Bra läge för Stoke. 58
   Schürrle ut och Hazard in. Rätt byte. 59
   Nu äntligen blev det straff. Solklar när Salah görs ned efter fint arbete med Hazard. Wilkionson klipper honom ordentligt.
    Lampard tar straffen. Och Lamps missar för en gångs skull, men sätter returen i MÅL. Dålig straff men det gör ju ingen då han var med på returen. 61
   Bra spel av Chelsea efter en bra Azpibrytning. Salah länkar bra med Hazard, Torres skjuter bra men bollen bryts. 63
   Hazards inhopp har höjt tempot för Chelsea, det behövdes för det började bli lite tamt. Länkar bra med Salah som spelar mer centralt nu.
    Mycket bra boll mot Arnautovic men han får den inte under kontroll. Svagt försvarsspel kanske man kan säga då Iva inte var på plats.Cahill var inte heller riktigt med. Lite oroande med tanke på de senaste matcherna. De har ju annars varit oprövade hittills idag. 64
   Probert är inte poppis nu, nästan alla 50/50 går till Stoke. Inte någon klockren insats av domaren vill jag säga idag.
   Dålig hörna av Stoke och en spelare halkar när de försöker sätta tryck igen. 67
   Tempot har sjunkit igen och matchen har fått en bökig och tuffare fysisk karaktär. Stoke gör ett försök nu att komma in i matchen.
   Luiz på väg in, JM försöker helt klart matcha in spelare för tisdagsmatchen i det här läget.
   Målskytten Lampard ut för Luiz. 70 Det är också lite av ett defensivt byte. JM är nog nöjd med 2-0. Jag är mindre nöjd ;-) Jag vill se mer mål, fler omsatta chanser.
   Willian placerar in bollen hur snyggt som helst när fick öppen gata. Vråltjusigt MÅL. 72
   Tror vi kan räkna in JMs 77e match utan förlust på SB!
   Torres försöker själv men tvingas passa Haz som har fel tyngdpunkt men oerhört skicklig parerar. Dock rinner chansen ut. 75
   Ännu en knuff bakifrån i straffområdet, nu på Haz. Men av de tre var det här minst straff. 77 Men riktigt farligt spel av dem.
   En frustrerad Charlie Adam gör ned Luiz, borde gett kort.
   Willian ut, 78. Ashley Cole in!
    Ska bli intressant se hur det blir i positionerna.
    Walters in för Crouch. 79
   Det ser ut som Cole spelar vänster mittfält. Kul och intressant. Där har jag aldrig sett honom förut.
   Chelsea spelar trianglar med Stoke just nu. Nästan lite barca. Salah går dock på djupet och går ned precis vid linjen. Får inte frispark och det kan varit rätt, men det var kontakt. 81
   Azpi nu till höger på mitten...det börjar bli förvirrande ;-)
   Otroligt nog är bollinnehavet 50-50. Det känns det verkligen inte som. Stoke har gjort en rent svag match även om Chelsea varit bra.
   Luiz lägger upp för en lång frispark och lång ansats, då rusar Hazard förbi och passar sidledes. Såg kul ut. 88
   Ett mål till skulle kännas väldigt härligt och jag vill att Torres ska få det. Han behöver mål.
   Två tilläggsminuter. Chelsea spelar bara av den nu.

 

En riktigt go' seger som revitaliserar tron och hoppet för Chelsea. Om vi bara kunde få lite hjälp i ligan också, t ex av West Ham imorgon. Nu tar vi oss an PSG och vinner med 2-0 eller 3-0. (Jag lovar att inte spela på den matchen för det tycks alltid gå tokigt när jag försöker det).
   

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!