csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC 32 sp 21 v 6 o 5 f 62 - 24 mål 69 p

24-30 mars 2013

Nyheter v-13


SÖNDAG:
Vilken hemsk fotbollshelg.
   Igår spelade Chelsea bort sig från titelstriden genom att helt enkelt visa en usel inställning. Något man inte trodde var möjligt i det läget och med JM som manager, men det var det.
   Idag har en Djurgårdssupporter blivit ihjälslagen bara för att han höll på Djurgården (som för övrigt är mitt "svenska" lag och en klubb jag även jobbat i).
   Fotbollen betyder oerhört mycket för mig, men detta är för mycket, det är så fel att orden räcker inte till. Hur kan man mörda i fotbollens namn?
   Det är bara för mycket nu.

LÖRDAG:
Hur kan ett lag som Chelsea i det läge vi varit spela så här oengagerat, oskickligt, okoncentrerat och utan motivation ända fram till självmålet. Visst det var en match där allt gick fel, men det är ingen ursäkt.

Juan Mata har äntligen gjort sitt första mål i nya klubben. Det blev ju inte den succé han hoppades på. Han har spelats på fel position och har nog tyvärr visat att han är inte så effektiv om han inte får spela sitt eget spel i sin egen position. Han bytte klubb delvis för att få komma till VM, jag tror fortfarande inte han tas ut i Spaniens trupp, men då Mata är en av de finaste fotbollsspelare jag vet hoppas jag att jag har fel.

FREDAG:
Niva och de, alla, sportjournalister som vet bäst har ju alltid bestämt sig för att José Mourinho ville egentligen till United. Även om ryktet har förlorat bärkraft för varje vecka som varit dyker det upp hela tiden. JM ville absolut till United är mantrat de här människorna som hellre tror på lögner än det som står sant framför näsan på dem. Så tillhör ni kategorin som fortfarande inte tror på vad CSFC har sagt snart ett år; att Chelsea var förstavalet för José Mourinho - ni behöver inte läsa den här artikeln heller. >>>

Jag är inte den ende som fortfarande är sur över att Chris Foy ännu en gång fick skämma ut sig och döma Chelsea. Även JM klandrar honom nu för att Chelsea kan tappat ligatiteln på grund av hans insats (eller brist på det). Läs mer >>

JM har satt en prislapp på Eden Hazard och Oscar till PSG, samtidigt som han förklarar att PSG har inte råd att köpa dem om de ska få spela europeisk fotboll. Men om reglerna slutar fungera kommer Chelsea kanske att fundera på en affär om det handlar om minst tre miljarder kronor. Skönt.

Ashley Cole och Samuel Eto'o missar Crystal Palacematchen pga skada. Marco van Ginkel ska spela med U-21 ikväll igen för att närma sig matchform.

Ännu mer insiktsfull läsning om fotbollsidioterna, dvs förbundsmännen (för män är de och idioter är de, även om jag faktiskt gillade svenske Olssons utmaning om att spelare som inte vill spela under kontrakt inte heller ska få spela i landslaget, Hamrén satte den moderiktigt knutna scarfen i halsen när han hörde det) Dv sMmartin Samuel om Platinis senaste idé, vem orkar ens bry sig om EM nu, och det ska säkert spelas i femton olika länder också? Läs mer >>

Crystal Palace under Tony Pulis, med en statistik som innebär väldigt få insläppta mål särskilt med tanke på placering och väldigt få gjorda mål, ett lag som kämpar mot relegering, borta - ärlgit talat jag hade hellre mött ett topplag. Alla förväntar sig en lätt vinst, en nödvändig vinst och vi som verkligen följer Chelsea vet ju att det är mer en röd flagg än Arsenal på Emirates eller någon sådan match. Det är inte i toppmatcherna Chelsea fallerar, det är i matcherna alla förväntar oss att vinna. Jag tror det blir kanonsvårt imorgon. Det enda alternativa scenario jag kan se är om Chelsea får samma start som mot Galatasaray och Arsenal med ett mycket tidigt mål. Då kan det bli roligt.
   Ramires är fortfarande avstängd men Willian kan bli aktuell igen om han inte sparas för att med sin energi störa PSG i veckan.
   Annars är det nästan precis som den hemska Villa-helgen fokus nästan mer på de andra lagens matcher. Kan Arsenal visa lite ryggrad och göra saker svårt för City på Emirates? Kan Tottenham orsaka problem för Scousers på söndag?

TORSDAG:
Vid det här laget har ni säkert sett Uefas senaste idiotiska idéer om en nationsturnering som ska spelas när ligor som Premier League är som mest intensiva - dvs bl a den period i december som liksom identifierar engelsk fotboll över helgerna. Stödet för det har Uefa köpt sig genom att se till att deras FFP inte handlar om Financial Fair Play utan enbart om att de ska bevara status quo och inte tillåta några ny klubbar att komma fram. Det som G14-18 (som Chelsea aldrig var medlem i) jobbade för i minst tio års tid. De fick som de ville, men priset var att låta landslagen spela ännu mer och slita ännu mer på spelarna i meningslösa matcher. Fast nu ska de inte kallas vänskaps-matcher längre utan ska få skenet av att vara på allvar. Löjeväckande och patetiskt och man kan bara beklaga utvecklingen inom fotbollen.     Korruptionen blir värre och värre hela tiden. Man trodde inte det kunde bli värre än Havelange, men så kom Blatter, som följdes av Platini (och nej, svenske Johansson var verkligen ingen opåverkad stjärna som stod på fotbollens sida, det handlar bara om att skydda sina egna pengakällor; CL, EL, EM, VM och landskamperna för de nationella förbunden). Det är så korrupt så man häpnar och som vanligt sväljer de svenska sportjournalisterna det, för de får ju frottera sig med Z någon gång extra per år nu. Svenska sportjournalister som ofta hävdar en viss moralisk överlägsenhet har ju inte ens belyst den enorma korruptionen som gav Qatar VM där människor som skyddar och understödjer terrorism i mängder av former spelade väldigt framträdande roller, där arbetare utnyttjas i livsfarligt arbete under slavliknande förhållanden för en turnering som helt enkelt aldrig kommer att kunna genomföras vid den tidpunkt den ska spelas. Den kommer att flyttas till vinter så fort Fifa lyckats stoppa de stora ligorna från att stämma dem för det. Och när en oberoende utredning tillsattes för att utreda korruptionen när Ryssland och Qatar fick de två kommande VM-turneringarna, försökte flertalet av de som var med att ta beslutet stoppa utredningen bara häromveckan. De misslyckades enbart för att det var alldeles för uppenbart varför de gjorde det försöket och för att tillräckligt många av dem redan sparkats ut för mutor och oegentligheter för att de skulle få majoritet för att stoppa en oberoende utredning.
     Tack och lov finns det bättre sportjournalister i världen utanför Sportbladet och Expressen, fotbollskanalen och annat strunt.
    Visst, jag erkänner. Jag bryr mig inte om landslagsfotboll. Generellt sett ser jag det som ungefär lika ointressant som damhockey. Det är bara de stora turneringar som kan väcka mitt intresse för landslagsfotboll - men oavsett det måste även den mest landslagstokige erkänna att den fyller väldigt lite funktion annat än som skadetillfälle för klubblagens spelare (som de senare får betala lönen för då de knappt ersätts för att låna ut spelare till landslagen). Många spelare vill dock spela för sina landslag, trots att det finns nog bara ett eller två landslag i världen som skulle kunna vinna mot något av de lag som är kvar i Champions League. Chelsea har spelat en träningslandskamp mot ett landslag och trots att det var försäsongsmatch klarade de lätt oavgjort, mot Brasilien! Numera tillåts inte ens att klubblag möter landslag i matcher då landslagen visat att de inte är bättre än dagens toppklubbar.
   Martin Samuel som precis utsetts till Englands bäste sportjournalist senaste året har skrivit mycket om det här: t ex >> och om landslagsfotbollen >> (och då är han ändå en mycket stor supporter av landslagsfotboll).

Finns lösningen till vårt anfallsproblem utlånad? Nja, vi tror nog alla att en beprövad anfallare kommer att köpa in från de allra finaste hyllorna (Diego Costa är favoriten). Men titta på våra utlånade anfallare.
   Romelu Lukaku gjorde mål igen i helgen. Han har kommit igång igen. Lucas Piazon gör stor succé i Holland med Vitesse och på en lite lägre nivå är Patrick Bamford en sensation. Han har nu i två lägre divisioner skrapat ihop 24 mål i år! Det är siffror i klass med Suarez även om det var i Championship och League One (å andra sidan är Bamford betydligt yngre, 20 år, och under utveckling).
   Det finns dock bra hopp om att vi ska få fram även anfallare i Chelsea framöver. Som sagt, i år ser titeln ut att försvunnit i Birmingham (och en hel del andra ställen, som varför vi inte gick för fullt mot United innan vi visste hur usla de är i år...) men framtiden ser verkligen bra ut för Chelsea.

Dominic Solanke avgjorde England U-17 mot Tjeckien. 1-0 slutade matchen och 16-åringen gjorde målet. Även storlöftet Izzy Brown spelade matchen.

ONSDAG:
Det går inte att komma ifrån känslan att ligan är avgjord. United visade igår att de har inte en enda defensiv spelare som ens skulle platsa i Chelseas U-21-lag, och Ferdinand borde nog lägga skorna på hyllan redan innan säsongen är slut. De rider på Rooney och när han inte ställer upp till match! De kunde inte ens rubba City trots ett visst litet grepp i andra delen av första. Tyvärr är Arsenals form sådan att man kan inte för sitt liv tro att de ska kunna ta poäng av City i helgen trots hemmaplan. Så ligan är nog körd.
   För även om Scousers kan rubba City, kanske till och med vinna på Anfield (och de kanske de kan mot oss också) så räcker ju inte det. City måste förlora mer än tre poäng. Så Villa-matchen kostade oss nog chansen, eller ska vi säga Chris Foy. Fast mest har det kostat oss att vi inte har någon målgörare i klass med något scousers och City har att ställa upp med. Liverpool har två som har gjort nästan lika många mål som hela Chelsea! Där ligger skillnaden. Ändå, fantastiskt gjort att kunna pressa en trupp som Citys utan de nödvändiga anfallarmålen. Chelsea är ju också betydligt mer ett lag på tillväxt än vad City är. Utan våra vinster mot dem hade de rusat hem ligan.
    Det visar ju också att vi är bra mot bra lag, men har tappat mot lag vi borde slagit. Vi har mycket att se fram emot nästa säsong.

Med hela sju skolpojkar kunde Chelsea inte slå Fulham som har en bra ungdomsverksamhet just nu. 0-0 i U-18-matchen igår.

TISDAG:
Jag har vissa omställningsproblem. Visst har man fått heja på ett lag man inte gillar för att om de får ett resultat så är det bra för Chelsea. Som att heja på Liverpool mot United. Usch ja. Men hejat på United av det skälet, det har man ärligt talat inte gjort på år och dar. Senast jag hejade på United i en ligamatch (det har hänt att jag hejat på dem i cuper utomlands) måste väl varit 1968 när jag fortfarande var George Best-fan. Särskilt under Premier League-eran har det ju varit att heja mot United (och Arsenal) som varit det mest förekommande. Det känns klart ovant, särskilt som City har blå tröjor (om än ljusblå, å andra sidan var Chelseas allra första tröjfärg ljusblå).

MÅNDAG:
Tredje Londonderbyt väntar på fyra matcher. Men det kommer att bli en helt annan match. Vi kan nog inte förvänta oss de siffror vi fått se mot motståndarna från norra London. Målsnålt är nog att vänta. Oroande är givetvis att alla förväntar sig en lätt Chelseaseger.
   Utan att betänka att det kommer att bli en parkerad buss på Selhurst Park. Tony Pulis vet hur man stoppar motståndare. Bara ett tidigt mål från Chelsea kan nog ändra en sådan matchbild. Särskilt som Crystal Palace inte gör mål. 19 stycken har de gjort hittills i år. Det är inte mycket. De har bara släppt in 39 mål vilket inte heller är mycket, för ett lag i deras position.
   Så målsnålt och en match där Chelseas kreativa förmåga att dyrka upp täta försvar kommer att sättas på prov är nog att vänta på lördag.

Dock, innan dess kommer en superviktigt match för oss. Trots att vi inte spelar. Jag tänker förstås på Manc-derbyt imorgon.Det är på Old Trafford och även om RvP är skadad är ju uppenbarligen Wayne Rooney i kanonform. Så för första gången i modern tid kommer jag att heja vilt på de röda från irländska sjön. Och hoppas på att Juan Mata gör det avgörande målet som ger dem en seger mot de så hatade lokalkonkurrenterna. För det är precis vad Chelsea behöver. Det kommer att handla om Uniteds frustration och behov av revansch mot Citys överlägsenhet. Jag hoppas verkligen vilja och moral kan göra intryck.

Let the mindgames begin!
   Vi har redan fått veta hur Z förhandlat fram jättebonusar för PSG (och ännu mer pengar till själv än till lagkamraterna) om qatarerna från Paris vinner Champions League. Och då bonusarna ligger kring miljonen i pund för alla så handlar det säkert om en 30m pund eller så som ägarna får punga ut med om PSG går hela vägen. De kanske tyckte det kändes säkert då sannolikheten ändå inte är där.
   I Parisien fick därför José Mourinho frågan om vad han skulle göra om han vinner CL en tredje gång med en tredje klubb. Hans svar kan nog ses som en direkt replik mot den giriighet han redan under säsongen kommenterat kring fotbollsspelare; JM lovade omedelbart att göra en mycket stor donation till välgörenhet.

 

 

Rykten, notiser m m, v-13


FREDAG:
För ett bra tag sedan skrev CSFC om matchbollen från Cupvinnarcupfinalen på Råsunda 1998 (jag var där och höll på att trilla ned från läktaren när Zola gjorde segermålet). Den auktioneras nu ut på eBay. Ännu inga bud. >>>

Enligt uppgift kommer Thiago Silva att kunna spela mot Chelsea på onsdag. Med en fraktur i käken. Det lär nog kännas när han ska gå upp och nicka, oavsett alla de armbågar som oundvikligen förekommer i sådana situationer. Men det är väl en match där PSG inte kan bänka sin ena fixstjärna, en av de två som möjligen skulle platsa i Chelsea. Ändå, jag tror JM är betydligt mindre bekymrad om Silva spelar eller inte även om det kanske påverkar valet av Eto'o (som uttryckligen inte är en bortamatchspelare) eller någon av de fysiskt mycket mer imponerande Torres och Ba. (Grundtips Torres). JM kommer att istället koncentrera sig på att isolera och kanske irritera Z. Mitt grundtips är att Ramires får till uppgift att göra livet surt för denne och ligga och skava på Z ända ut i korridorerna. För JM vet vad vi alla vet, en irriterad Z tappar ofta koncentrationen. Annars är det stora frågetecknet hur Chelsea stänger ned PSGs spelmotor Thiago Motta - och jag hyser inga som helst tvivel på att vi har både kapacitet och plan för det.

Lagom inför mötet kommer de vanliga artiklarna om hur PSGs spelare (för ledare och manager får inte säga sådana saker enligt fotbollsreglerna) försöker påverka spelare att välja deras klubb. Den här gången är det Lucas Moura som skickas fram för att att säga hur mycket han skulle älska om Eden Hazard och Oscar kom till PSG (ryktena säger ju att PSG skulle bli blöta i byxorna om de får köpa någon av dem). Det intressanta är frågan; varför skulle de vilja gå till en klubb där Moura knappt är ens ordinarie.

Det här gillar vi för ambitionsnivån. Brighton & Hove Albion som under så anmärkningsvärda former sparkade Gus Poyet i somras lär ha planer på att försöka värva Frank Lampard om Brighton går upp i år! Har svårt att se det hända, men jag gillar klubbens ambition.
   Samtidigt rekommenderar JM Eden Hazard att följa Frank Lampards exempel >>

TORSDAG:
Vi är många som tror (och vill) att Chelsea kommer att försöka värva Diego Costa i sommar. Här är en artikel som förklarar varför: >>

Att Demba Ba kommer att lämna Chelsea i sommar är nog helt klart, och vem kan klandra honom. Så lite speltid som han fått. Men all heder till Ba för hur han genomfört den speltiden och två mål mot spuds är ju ett testamente till det. Så självklart ska Chelsea släppa honom i sommar till en överkomlig peng. Hans agenter har pratat med Chelsea och uppenbarligen fått tillåtelse att börja diskutera med andra klubbar. Helst vill Ba stanna i England och det finns intresserade klubbar utan tvekan, men även Italien är ett alternativ och där verkar Roma vara klubben som är mest intresserade av den sympatiske och lojale Demba Ba.

Jag gillar inte alls premissen, men media har börjat prata om vem som ska ersätta Oscar, som om PSG lär få köpa honom. Real Madrids Isco är nu favoriten i mindre trovärdiga medier. (PSG bör nog dock oroa sig lite mer för Uefa FFP som de redan idag uppenbarligen verkar nonchalera och bryta emot, och ska de köpa alla som de pratas om från Hazard ned, då lär de nog bli avstängda resten av Zs karriär ute i Europa).

ONSDAG:
Det står nu helt klart att PSG, våra motståndare som 72% svenskar tror slår ut Chelsea (i England tror 80% av engelsmännen och internationella läsare att Chelsea går vidare!) är nu även officiellt bland de som riskerar straff av Uefa för att de bryter mot FFP-reglerna. Att de tillhörde de klubbar som undersöks närmare, det visste vi sedan förut (Chelsea är inte det trots rykten som vissa svenska sportjournalister väldigt gärna försöker sprida). Det framkommer nu att PSG dessutom uppträtt på ett sätt som tydligen extra retat PSG. Frågan är när beslutet kommer. Läs mer i Sportbladet >>

Ryan Bertrand, som jag inte följt så noga i Villa har idag gått ut och sagt att han inte skulle ha något emot en permanent övergång. Och köper Chelsea Luke Shaw i sommar är det nog mer än troligt att det kan bli så.

Svenske Joel Asoro som Chelsea visat intresse för är närmare att gå till Man United. Han är 15 år, ett anfallslöfte - men med den åldern har han mycket lång väg att vändra innan han kan ta på sig en a-lagströja så om vi inte får honom... Tyvärr har ingen svensk ungdomsspelare i Chelsea ens varit inom skotthåll till att komma i närheten av att starta en Chelseamatch. Närmast kom gamlingen Magnus Hedman som skulle få stå en Carling Cupmatch efter Petr Cechs hemska skada - men Hedman skadade ryggen istället. Asoro ska dock till Cobham i helgen för provspel även med oss.

Det finns alltid någon ny någon. Nu jagar Chelsea Ajax Ricardo Kishna som kallas den nye di Maria. Di Maria som gjorde succé i helgens El Clasico trots många ifrågasatte hans uttagning är en intressant spelare men om det någonsin innebär att Chelsea går hela vägen i den här jakten, det vet nog ingen men alla vet att Chelsea lite grann samlar talang. Svårare för dem är ju att slå sig in i laget.

Karim Benzema istället för Diego Costa påstår nu vissa källor är Chelseas hopp i sommar. Jag undrar det även om JM självklart känner Benzema utan och nnan. Han har dock bara ett år kvar på kontraktet och då mobiliserar agenterna och sprider sina rykten.

TISDAG:
Bayern, som vi antagligen får möta om vi slår ut PSG har redan idag vunnit Bundesliga, fast det återstår sju omgångar! Imponerande, men jag tycker Bundesliga i år påminner om Premier League förra året. Ett lag som förstås är jättebra vinner enkelt, men kanske ändå mer för att de andra inte alls är så starka som väntat mer än för att de skulle vara bättre än de var säsongen innan. För mig var Heynckes Bayern klart bättre än Guardiolas. De är nog fortfarande dock Europas bästa lag för tillfället även om jag tror vi kan skaka dem som vi gjort förr, tänk bara på hur nära vi var att ta dem i Supercupen i år! En lyckträff i matchens sista sekund och så straffar (straffar önskar jag aldrig när Chelsea är inblandade även om vi piskade Bayern i det i CL-finalen!).

Ännu en för avdelningen löjeväckande rykten. Enligt Give me sport m fl (inte alltför trovärdiga) tänker Tottenham erbjuda Chelsea 18m pund för Romelu Lukaku.
  Nä, just det. Tror inte Chelsea säljer en spelare som börjar bli färdig för samma summa som vi köpte honom för två år sedan. Det vore ren och skär idioti, särskilt till en konkurrentklubb.
   Ännu löjligare blir ett tilläggsrykte som lär komma från Daily Telegraph: att spuds istället erbjuder oss Adebayor. Tydligen har media bestämt sig för att Chelsea nu är en dumpningsplats för äldre anfallare som gjort sitt i sina nuvarande klubbar! Tror nog inte JM går på det.

Inters nye ägare Thohir verkar sugen på Torres. För han har återigen sagt att han vill ha honom, tillsammans med Dzeko och Sagna (se även nedan).

Salzburgs unge Sadio Mane, 21, har blivit aktuell på transfermarknaden och självklart har då varje icke självrespekterande sportmedia kopplat in Chelsea i jakten. Nja, det tror vi inte på.

Mikel har ju setts som på väg ut i sommar. Nu påstår amerikanska källor att Chelsea istället öppnat diskussioner om att förlänga hans kontrakt. Jag tvivlar starkt, för det fungerar inte så i Chelsea och om sådana diskussioner kommit igång med någon spelare står nog JT och Lamps först i kön.

Bacary Sagna till Chelsea. Det är inte första gången vi hör det. Jag finner det fortfarande lika löjeväckande. Fel ålder, fel kostnad, fel position; fel, fel, fel som Brasse skulle sagt.

MÅNDAG:
Första beskedet är att Samuel Eto'o är borta i två veckor. Det skulle innebära att han missar bortamatcher mot Crystal Palace och PSG, då han ändå kanske inte är förstavalet, men bör vara tillbaka mot Stoke som vi har revansch att fordra på och returen mot PSG hemma.

Roberto di Matteo har tagit en lång ledighet efter att Chelsea sparkade honom. Något som säkert inte har att göra med att hans kontrakt med Chelsea ännu löper. I sommar är han dock kontraktslös och han har erbjudanden, naturligtvis. Så här säger han själv: läs mer >>

Ett rykte som kanske bygger på lite sanning men väldigt mycket lögn och spekulation är att Samuel Eto'o kommer att tacka nej till en erbjuden förlängning med Chelsea. Eto'o som gått från oerhört kritiserad (inte minst här) till att börja leverera regelbundet på hemmaplan har hela tiden ansetts som en ettårslösning innan han avslutar karriären där den började i Europa, Real Mallorca. Men Chelseas anfallsplaner för sommaren är en gåta. Lukaku kan återvända, Lucas Piazon har växt till sig i Holland, Ba och Torres har fortfarande kontrakt och vi tror alla att stora pengar läggs på Diego Costa (eller någon annan). Det ser ut att bli Chelseas enda toppvärvning i sommar pga regler och behov. Däremot tror åtminstone CSFC att det kommer att säljas väldigt många spelare ur gruppen 20-24 år som inte tagit steget in i truppen, plus etablerade spelare som Marin, Mikel, Romeu är nog nära att lämna också. Mycket rykten om Mikel och de andra är högt skattade i sina låneklubbar och kan förbli där. Torres är också omgiven av rykten, framförallt en återgång till Atletico Madrid som fortfarande har chansen att vinna La Liga efter den märkvärdiga El Clasicon och domaren igår.
   Det jag betraktar som ren lögn i ryktet är att de påstår att Eto'o tackar nej till en fortsättning pga JMs skämt om hans ålder. Det är bara så löjeväckande att bara ett internettroll kan kommit upp med det, särskilt med tanke på Eto'os egen reaktion.

Veckans Courtois är: nu är han villig att skriva på för fem nya år med Chelsea. Om det innebär ett år till på lån i Madrid är oklart, men det är säkert en möjlighet. Chelsea har ju gjort klart att om han inte skriver nytt kontrakt blir det inget nytt lån.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop