Matchen CL:   Chelsea v Arsenal  6 - 0  (4-0)


1 Petr Cech; 2 Branislav Ivanovic, 24 Gary Cahill, 26 John Terry (k), 28 Cesar Azpilicueta; 4 David Luiz, 21 Nemanja Matic; 14 Andre Schürrle, 11 Oscar, 17 Eden Hazard; 29 Samuel Eto'o.

Avb: 23 Mark Schwarzer, 33 Tomas Kalas, 12 John Mikel Obi, 8 Frank Lampard, 15 Mohamed Salah, 19 Demba Ba, 9 Fernando Torres.

ARSENAL

Szczesny; Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs; Oxlade-Chamberlain, Arteta (c), Cazorla; Rosicky, Giroud, Podolski.

avb: Fabianski, Vermaelen, Jenkinson, Flamini, Kallstrom, Gnabry, Sanogo.

Domare André Marriner

Första halvlek

   

Andra halvlek

Med avstängningar på Willian och Ramires, skada på Cole så är laguppställningen rätt väntad. Kanske trodde man att Lamps rutin skulle utnyttjas men då han spelade i veckan... Det är hemmamatch och då väljs ju Eto'o som anfallare. Källström på Arsenals bänk. Lite oväntat att de har två anfallare, men de lär nog utnyttja sina nya egenskaper som JM pratat om idag - att Arsenal lärt sig försvara också.
    Nu börjar matchen, låt oss förstöra festen för Arsenal, för i försnacket verkar det som om alla vill att Whiner ska få vinna sin 1000:e match. Han säger ju själv att de måste vinna. Det är väl minst lika mycket måste för oss, särskilt efter Chris Foy i Birmingham förra helgen. Oroande är kanske att Arsenal är ute ur Europa och då brukar de spela bättre, för de verkar inte ha mycket fokus på den tävling de kan vinna dvs FA Cupen (som det är närmast tjänstefel att inte vinna med tanke på vilka lag som är kvar). Ett oavgjort resultat lär nog dock kännas som en förlust för bägge lagen.
   

Ska bli roligt att se Luiz med Matic, det kan nog bli en bra kombination känns det som.En chanstagare och en chansminimerare. Jag är lite förvånad över att Arsenal har två anfallare men det motsvaras väl av att Wenger säger rent ut att det är en måste-match för dem.
   Eto'o attackerar konsonantmannen och det höll på att bli en farlighet redan i första bollen. Eto'o är ju den anfallare i hela ligan som mest konsekvent chansar på målvaktsmisstag och på att provocera fram dem.
   Eto'o går omkull över målvakten men det var målvakten som var allra först på bollen. Men nära för oss. 3
    Schürrle offside. Rätt tyvärr. 4 Annars helt fri. Bra boll från Lamps.
    Giroud kommer mellan våra backar och skjuter direkt. Cech gör en bra räddning. 4
   Chelsesa kontrar direkt och MÅL. Eto'o stannar upp undviker offside, drar bollen och sätter den otagbart för målvakten. 5
   Vilken otrolig matchinledning. Det har varit fler målchanser redan än hela förra matchen.
    Schürrle drar till själv och MÅL. 7 Vi har redan kontrat sönder Arsenal helt.
   Eto'o ligger ned och det ser absolut inte bra ut. Lårmuskeln verkar det vara. Blir säkert byte.
   Eto'o av och Torres kommer in. 10 Eto'o gick av för egen maskin och det känns som om han tog det säkra före det osäkra istället för som vissa spelare försöka fortsätta spela med skadekänning, vilket skadar dem själva mycket mer och skadar laget också. Hoppas det inte är allvarligt, vi behöver honom nu särskilt på hemmaplan.
   Vilken matchinledning vi fick och nu måste Arsenal jaga i närmare 80 minuter.
   Dåligt försvarsspel igen av Arsenal som inte lever upp till sitt nya rykte eller JMs beröm om deras försvarsspel före match. Schürrle var nära att kapitalisera på det men fick inte bollen under kontroll.
   Hands när Hazard skjuter och en försvarare använder handen för att få bollen utanför mål. Straff 15
   Solklart på reprisen. Det blir också utvisning på Gibbs. Oj oj, nästan så man tycker synd om Arsenal.
   Hazard tar straffen som väntat. Gör som vanligt, fintar bort målvakten och sätter den enkelt mitt i MÅL. 17
   Frågan är vad Gibbs blev utvisad för, förmodligen för något snack för det var Oxlade-Chamberlain som tog med handen... Wenger kan verkligen inte vara glad i sin 1000:e match.    Kan det varit så att Marriner visade ut fel spelare eller vad... Vi lär nog få vänta på svaret där. I vilket fall som åkte Gibbs ut. Straffen dock solklar.
    Torres slår bollen bakom Schürrle i en bra omställningschans. 21
   Torres i en bra aktion mot Koscielny. Luiz plockar upp returen. 23
    Vermaelen in för Podolski. 24
    Wenger är så sur att han ser ut som om han ätit en hel låda citroner. Lite kan man nog förstå honom, hans jubileum har väl blivit den värsta matchstart han någonsin haft.
   Studsboll som kunde blivit farlig men Arsenal reder ut det. Stoppas av Luiz på mitten. 27. Matchen känns faktiskt redan lite avslagen, men nöjd är man ju som bara den... ;-)
   Försöker Rosicky filma till sig en straff? I så fall misslyckades han. 30. Första anfallet för Arsenal sedan Girouds vassa skott som ledde till en kontring och vårt första mål.
   Konsonantmannen räddar ett bra skott från Luiz som touchar Schürrle. Hörna.31
   Kort, dubbelhörna. Andra i händerna på målvakten. Utkastet i ryggen på Giroud men Arsenal lyckas ändå få upp bollen på mitten där Chelsea lätt tar hand om den igen. Vi har vunnit mittfältet redan från matchstart.
   Dåligt pass på mitten och Arsenal kan anfalla men Chelsea klarar lätt ut det. Det var Oscar som missade, måste ha blivit störd för han haltade efteråt.
   Det är oorganiserat, omotiverat spel just nu. Matchen känns redan vunnen och spelarna saknar skärpa så Arsenal har fått ta hand om spelet något. 37. Chelsea dock disciplinerade bakåt fortfarande.
   Ivas inlägg stoppas, men Luiz tar hand om bollen och Chelsea behåller anfallet men bollar mest runt framför boxen. Hörna. 38
   Matics inlägg stoppas men Schürrle tar han om bollen och skjuter, men den stoppas delvis upp av en försvarare så det blir ofarligt. 39
    Chelsea saknar skärpa just nu, försöker göra saker lite för snyggt och fint.
    Hazard skjuter högt över på en förlupen boll som kommer fram till honom. Torres grävde fram den. 41
   Torres håller passet och släpper det direkt till Oscar som sätter den i burtaket. MÅL. 42 Matchens snyggaste. Hittills.
   Giroud i burgaveln i svår vinkel. 45
   9-3 i målförsök, 6-1 på mål.
   Tre tilläggsminuter. Dubbelhörna.
   5-0 i hörnor. Förbi alla. Hazard plockar upp. Ned på mitten. Cross till Schürrle, snyggt. Schurrles inlägg till hörna.
   Arsenal får chans till omställning men Chelsea försvarar fortfarande oerhört koncentrerat.

Fyra noll mot Arsenal! i halvtid. Det hade nog ingen i världen kunnat ana. Men även utan Arsenals utvisning har de spelat dåligt, de har spelat ett spel som varit helt i händerna på Chelsea och förbisett att Chelsea är ett av världens i särklass bästa omställningslag.

Fantastisk, otrolig, underbar matchinledning. Matchen vunnen på en kvart. Men sedan rätt avslagen som fotbollsunderhållning kanske.... för en neutral. Som Chelseasupporter njuter man av deras "förnedring" ;-)

 


 

Det kan nog bli fler mål, men risk för att skärpa och motivation går ned ordentligt i andra halvlek. Men som fan vill man ju se fler mål och se Arsenal förlora ännu större. Objektivt sätt behöver vi målskillnad så det här är härligt och underbart.

Oxlade-Chamberlain utbytt mot Flamini och Koscielny mot Jenkinson...
   Bra chans för Torres men målvakten räddar.
   Första Arsenalhöran fullständigt ofarlig men kunde blivit en fin kontring men Schurrle fick inte bollen uner kontroll. 55
   Cazorlaskjuter strax utanför. 60. Arsenal har mycket mer boll nu, vilket kanske är naturligt då Chelsea nog gärna ser att matchen tar slut snabbt. Vi fans ser fram emot fler mål.
   Bra skott av Oscar men lite över. 63
   Oscar skjuter i MÅL. 66 Arsenal tappar boll hur lätt som helst idag. Kanske borde konsonantmannen räddat...
   Blir sedan utbytt mot Mohamed Salah.
   Som kommer helt ren och lätt kan ta sig fram och behärskat sätter bollen i MÅL. 71
   Luiz som varit skadad och skött sig bra i dagens match vilas och Mikel kommer in. 72
   Nu hoppas jag verkligen att Torres får sätta ett mål. Det behöver han. Vore kul om Matic får göra ett också, som står sig.
   Viss är andra halvlek lite avslagen och det är lite träningsmatch över det på sätt och vis, ändå är Chelsea väldigt koncentrerade och disciplinerade inte minst bakåt.
   Salah skjuter väldigt snett och vint i bra läge. 82
   Schürrle skjuter strax utanför. 84
   Arsenalfrispark som Chelsea rensar bort, den kommer tillbaka två gånger men Chelsea försvarar sig mycket bra fortfarande. 88
  Rosicky skjuter bra och bra räddning av Cech. 90
   Våt tilläggsminuter. Mourinho lämnar båset.

Wenger hävdade före match att det var en måste-vinnamatch för dem. Antydde att det var säsongens viktigaste match. Wenger ska nog avhålla sig från att försöka sig på mind-games, för det klarar han uppenbarligen inte av. Hans 1000:e jubileumsmatch blev hans elfte utan vinst mot Mourinho och, tror jag, Arsenals största förlust någonsin mot Chelsea.

Anyone for tennis?

En fantastisk match av Chelsea och en fullständigt underbar match. Det här är något att njuta av resten av veckan, till nästa match mot Crystal Palace borta.

 


 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!