csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 31 sp 21 v 6 o 4 f 62 - 23 mål 69 p

17-23 mars 2013

Nyheter v-12



LÖRDAG:

Tio noll mot våra grannar i norr på en vecka. Rätt läckert va?

Lukaku gjorde mål igen. Det kommer att bli väldigt intressant att se vad som händer med honom i sommar. Har hans stora mun förstört hans chanser hos Mourinho eller kommer han tillbaka för att spela andra fiol till en ny beprövad anfallare?

Otroligt rolig dag för oss idag. 6-0 mot Arsenal i ett Londonderby. Mycket bättre blir inte fotbollslivet.
   Förutom den rena njutningen och hur Chelseas fina spel förstörde Arsenal var det här ju otroligt nyttigt för vår målskillnad. Vi är nästan ifatt konkurrenterna där nu.Tyvärr vann både Scousers och City stora segrar så vi knappade inte in så mycket på dem som vi förtjänade. City måste också förlora tre poäng på de sista matcherna. Frågan är vilka som fixar det åt oss?
   Det var också José Mourinhos största vinst någonsin med Chelsea, och det mot en toppkonkurrent som utmanade (ja, imperfekt) om ligatiteln. Låt oss se flera sådana José. Vi gillar det!

Låt oss grundligt förstöra festen för Wenger idag. Det skulle bli en njutning utöver vad den en vinst mot Arsenal skänker. Därtill, om vi ska utmana om titeln är en vinst ett måste.

Marco van Ginkel gjrode comeback igår mot Man U i U-21-ligan. Han spelade en halvlek och gjorde kanske inget större intryck, men det var ju inte att vänta efter sex månaders skadefrånvaro. Läs mer >>

FREDAG:
Ashley Cole är skadad fortfarande och kan inte spela mot sin gamla klubb. Inte för att jag är säker på att han hade blivit uttagen.
   Ramires och Willian är avstängda och Arsenal har en del skador så det är något decimerade lag som möts. Båda ska dock ha trupper stora nog att kunna hantera det.

Marco van Ginkel vill spela sin första match sedan den allvarliga knäskadan. Han kommer att delta i U-21-lagets match mot Man U ikväll.

JM kommer att att acceptera utan bestrida FAs anklagelser mot honom efter händelserna i Birmingham. Han kommer inte att vinna det vet vi alla på förhand för det mest förbjudna av allt i fotboll är ju att kritisera domare även om domarna är så usla att de får träden att fälla barken i skam.

Matcherna mot PSG spelas; borta 2 april och hemma 8 april (onsdag och tisdag). Roligt att se röstsiffror och kommentarer (från läsare och Zlatans blöjtant i Sportbladet), det enda man kan säga är väl att de flesta avslöjar att de saknar fotbollskunskaper och att Z har en status som har väldigt lite med verkligheten att göra ibland.
 
  Senast vi mötte PSG var tio år sedan. 3-0 borta och 0-0 hemma. Det är dock ett annat PSG idag, ändå är jag helt på det klara med att Chelsea är favoriter.

LOTTNINGEN
Champions League kvartsfinalerna

Chelsea får OK lottning som jag ser det. PSG. Och viktigast av allt - andra matchen hemma.
Hela lottningen:
Atletico Madrid v Barcelona
Real v Dortmund
PSG v Chelsea
Manchester United v Bayern München

Rysarlottning för Man U. Inte lätt lott för oss men andra matchen hemma och kan vi isolera Z-mannen så ska vi kunna klara detta. Men om jag förstår det rätt kan det då bli Bayern i semin...


Klart besked nu; Thibaut Courtois står för Atletico Madrid om de senare idag lottas mot Chelsea. Fel tycker jag men...

Wenger har mötte José Mourinho tio gånger. Ännu har han inte vunnit. Nu är ju rekord till att brytas, men... vi har dessutom JMs rekord som säger att han aldrig blivit besegrad i en ligamatch på Stamford Bridge. Ännu ett rekord som kan slås förstås och jag kommer ihåg en match för några år sedan då allt verkade gå vår väg till plötsligt var det som att springa in i en vägg och snubblande, felpass och annat gav Arsenal en storseger. Nu har de dock ingen RvP även om de som lag faktiskt är bättre idag. Jag tror däremot inte att den undermedvetna underskattning som sker i matcher mot lag som Aston Villa kommer att inställa sig tidigt i morgon.

Men innan dess är det lottningen till Champions Leagues kvartsfinaler och framöver. Jag skrev om det redan i onsdags och jag har den här önskelistan: Dortmund, Man Utd, PSG, Atletico Madrid, Barcelona, Bayern München, Real Madrid - i den ordningen faktiskt. Vi får se vad som händer, magkänslan är att vi får Barca, om inte direkt så på vår halva fram till finalen i Lissabon.

TORSDAG:
José Mourinho ska få smäll på fingrarna för att han för andra gången visades upp på läktaren. Något som många hävdar var rent framprovocerat av fjärdedomaren, och var denne ens i närheten av lika usel som Foy så tror jag obetingat på den versionen, för JM var aldrig upprörd eller oförskämd som syntes på några bilder utan det ska enbart handla om att han klev ur sitt tekniska område. Han får också böta 10.000 pund.

Fick veta det först idag då jag var ute med hunden och missade hur Erik Niva (som vanligt) satt och ljög sig full om Chelsea i CL-studion i tisdags, och hittade på saker som inte är sanna om Chelseas ekonomi och FFP. Erik Niva är duktig men hans "hat" (jag hittar inte längre ett annat ord baserat på hans uttalanden framförallt men även en del artiklar) mot Chelsea är pinsamt för Sveriges mest hyllade sportjournalist! Av det som efterberättats hade han väl bara rätt en en sak, att Chelsea gick med förlust förra året och den var stor. Chelsea är däremot inte i fara vad det gäller FFP (varken Uefas eller Premier Leagus FFP)- Punkt slut.
   Hade vi varit det skulle vi väl ändå varit en av de 76 klubbarna som tvingats komplettera sina papper och redovisa intäkter och kostnader specifikt inför nästa säsong. eller hur Erik Niva - sluta prata i nattmössan, tack! Du kan så mycket men när det gäller Chelsea är du rent ut sagt okunnig. I allt som rör klubben.
{brasklapp - om nu återberättandet vad som sades stämmer, men vi har hört det förut. Nivas förakt och åsikt om att vi är ekonomiskt dopade för att vi har och har haft en generös ägare, åtminstone mer generös är tottenhams senaste ägare varit)

ONSDAG:
Har fått revidera den Inför lottningen som jag önskade tidigare idag. Man U är nu ungefär i samma läge som vi var 2012 efter vändningen mot Napoli och det kan betyda massor för dem, åtminstone den turneringen.
    (Humberto Oyarce Antonelli påminner ang den att Thibaut Courtois stod emot oss i Superccupfinalen förra säsongen)

TISDAG:
José Mourinho lär slippa straff för att han inte sa vad han och alla vi andra verkligen tänkte om pajasen Chris Foy. Hur det ens kunde komma ifråga var väl oerhört konstigt då han mycket klart sa ifrån att han kunde inget säga... ;-)särskilt inte vad han tänkte. Dock kan han fortfarande fällas för att han lämnade det tekniska området! Men varför fälls då inte fjärdedomaren för de otrevliga kommentarer han sa till JM när han på ett klart mindre trevligt sätt sa till JM att lämna?!

Gary Cahill spelar sin 100:e match för Chelsea ikväll om han blir uttagen, vilket han säkert blir. Han och Azpi är ju de som klarast stigit fram i utvecklingen i år. Dessutom kommer ju Luiz precis tillbaka från skada, men då Matic inte är tillgänglig får vi hoppas Luiz kanske tar den positionen på mitten. Som matchen mot Villa visade behöver vi ju frisparksskyttar på plan också.
   Det är också Chelseas 100:e Europamatch. Vi har ett rätt fint facit. 99 spelade, 70 vunna 99, won oavgjorda 23, förlorade 6; målskillnad 215-62. Galatasaray har har bara vunnit en av åtta matcher i England, men oavjort med två mål gjorda räcker ju för dem.
   Ännu ett jubileum. Petr Cech gör sin 100:e CL-match (fast 12 var för Sparta Prag) om han blir uttagen, och det blir han.
   Ramires, vår mest kortade spelare tror jag startar och han är ett kort från en avstängning, om Chelsea går vidare.

MÅNDAG:
En lätt tjurig Mourinho pressades under kvällens presskonferens mer om oduglingen Chris Foy än om matchen. Gav inte så mycket.

Ashley Cole lär knappast komma ifråga imorgon, men David Luiz tränade idag, liksom Samuel Eto'o.

U-18 vann borta mot Reading med 3-2. Tammy Abraham, Reece Mitchell och Charly Musonda gjorde målen.

Willian och Ramires som blev utvisade av Foy får spela i Champions League och att åtminstone en av dem startar tror jag vi kan räkna med. Frågan är om det är "hemmaspelaren" Eto'o eller Torres som ska leda "anfallet" imorgon. Det lutar åt Eto'o som inte ens var på bänken mot Villa.

Det flög under radarn (vilket kanske är farligt att säga efter händelser i Asien förra veckan) men Chelseas U-18 åkte ur Youth Champions League efter en förlust med 3-1 mot Schalke 04. Det gjorde inte helgens händelser roligare. Swift gjorde tröstmålet.

Den här var en bitter fotbollshelg för oss Chelseasupportrar. En domare som inte borde få döma matcher, ett resultat som var det sämsta möjliga samtidigt som alla konkurrenterna fick precis de resultat de ville. Kanske förlorade vi chansen till titeln för nu har vi inte längre saken i egna händer utan måste hoppas andra lag också snubblar.
   Så kanske vi ska koncentrera oss på Champions League. Mycket möjligt som enda engelska lag som kan gå vidare. Man U ska spela men har ett betydligt sämre läge. Vi hade en bra och en riktigt usel halvlek mot Galatasaray i Istanbul. Nu måste Chelsea visa karaktär och moral och se till att spela bra i en hel match och framförallt måste vi få mål gjorda. För det här med att spela toppfotboll utan pålitliga målskyttar håller inte.
    Med ett gjort bortamål har Chelsea ett hyfsat utgångsläge. 0-0 räcker ju för att gå vidare, men att spela på det resultatet - ja, det har vi sett många gånger i år fungerar helt enkelt inte.
   Jag hoppas på en riktigt bra insats av Chelsea, i klass med de vi gjort mot topplagen i år. För det är på den nivån den här matchen nu spelas när Didier Drogba kommer tillbaka till Stamford Bridge.

 

 

Rykten, notiser m m, v-12


LÖRDAG:
Det var ett tag sedan sist men nu försöker agenten få till ett budkrig igen om Ezequiel Garay. Trodde det var överspelat för flera år sedan. Kommer inte att hända som jag ser det.

Michael Owen är en av rätt få Liverpoolspelare jag verkligen gillat (och typiskt för det är väl att han egentligen aldrig var lika älskad där som han förtjänade). En spelare vars toppkarriär blev för kort på grund av skador och utslitning (lite påminner den faktiskt om Fernando Torres). Han skriver nu för Telegraph och jag fann den här artikeln balanserad och intressant, om Mourinho och CL. >>>

José Mourinho upplever att han särbehandlas av FA och jag håller helt med. Det finns olika standarder för olika tränare och olika klubbar i engelsk fotboll - så är det bara. Vi kan inte göra mycket åt det men vi ska inte heller någonsin acceptera det. Läs även >>
   Dä har jag ändå inte nämnt alla lögner och myter som sprids om Chelsea framförallt av sportjournalister men också lika mycket av andra klubbars fans som inget kan. Se bara på vissa skribenter, N och W kan vi väl kalla dem på Sportbladet. För att inte tala om alla de extremt okunniga kommentarer som kom upp på Sportbladets webbsida då Chelsea lottades mot PSG och 72% av svenska läsare där var övertygade om att PSG skulle gå vidare. Ett lag som har en, kanske två spelare som skulle platsa i Chelsea! Och en manager som JM hade knutit upp svansen på tre gånger innan Blanc ens upptäckt att svansen hängde ut.

FREDAG:
Ryktena om Fernando Torres tillbaka till Atletico Mdarid växer kraftigt just nu. Faktum är att jag tycker det vore en jättebra lösning på alla sätt, för Fernando och för oss, då vi då säkerligen tar Diego Costa som jag tror är den anfallare just nu som skulle passa Mourinhos Chelsea alla bäst. Vi lär dock göra en kraftig förlust på affären, men det har vi gjort med så många andra; Shevchenko, Crespo, Kezman med flera som släppts gratis eller för nästan ingenting då de av olika skäl (Crespo t ex familjeskäl) inte stannade. Jag tror att för Torres att återvända till klubben i hans hjärta med en manager som han känner sedan denne var en lagkamrat absolut är bästa lösningen för Torres nu när han i veckan fyller 30 år. Inte lär vara intresserade, men om det handlar om var Torres skulle fugnera bäst är svaret rakt av - Atletico Madrid.

Benfica slog ut Spuds ur Europa League igår och idag går ryktena om anfallaren Rodrigo.Visserligen lär scousers vara hetast, men Chelsea har dragits in som intressenter. Tvivlar.

TORSDAG:
Arsene The Whiner Wenger gör tydligen sin 1000:e match med Arsenal mot oss. Det passar oss bra att förstöra den festen, särskilt då gooners blivit rätt stora i korken då de vann och vi förlorade i helgen. Intressant att notera är väl dock att allt som Wenger vunnit vann han de första 500 matcherna, sedan har han inte vunnit något alls på de andra 500. Fast han har ju en osedvanligt bra chans i FA Cupen i år.

Enda nya ryktet av intresse senaste dagarna är väl att Chelsea planerar att erbjuda Eden Hazard ett nytt kontrakt med en mycket hög lön, den högsta i Chelsea. Ett tecken så gott som något på att någon eller några av de andra stortjänarna är på väg ut då Chelsea inte kan öka den totala lönebudgeten. Det talas om 200k i veckan. Men sådana rykten har vi hört förut och de har inte stämt, vi får dock hoppas att Chelsea knyter upp Hazard på ett ännu längre kontrakt oavsett summan.

Chelsea lär vara favorit till Diego Costa före Man United. Verkligen?!

TISDAG:
Sällsynt opålitliga Sportsvibe hävdar att Inter tänker försöka värva Mikel i sommar. Jag blir i och för sig inte ett dugg förvånad om Mikel lämnar nu när han helt klart hamnat bakom Nemanja Matic, som är bättre än Mikel. Dock tvivlar jag på att Sportsvibe vet något.

Andra säger att Chelsea minsann kommer att förlora kampen om Hulk. Vilken kamp? Mig veterligt är Chelsea knappast ens intresserade även om blaskorna tror det.

Monaco vill bjuda 20m pund för Romelu Lukaku. Med tanke på att han kostade oss 18m pund två år sedan är det inte mycket till ett bud som jag ser det. Men så är det FootballDirect som sprider ryktet. De är nog värsta lögnarmediet i England just nu. Men lite nöje sprider deras kafferastskvaller ändå.

The Sun (ja vi vet) hävdar att Chelsea har erbjudits att köpa Mario Mandzukic. Inte helt fel som jag ser det. Diego Costa är min favorit men varför inte Mandzukic som back-up? Sanningshalten i detta är väl dock som den är.

Enligt en betydligt (faktiskt) mindre trovärdig källa (FootballDirect) ska Chelsea åter ägna sig åt byteshandel med Atletico Madrid. Det ena namnet känner vi igen, den av mig önskade Diego Costa, men lite mer överraskande är kanske att det inte är Courtois som ska åt andra hållet utan Fernando Torres som ska återvända till sin moderklubb. Förutom källans uppenbara brist på trovärdighet är tanken väldigt lockande.

Det blir inte Chris Foy som ska döma Arsenalmatchen på lördag. Tyvärr blir det en annan domare vi inte har de bästa erfarenheter av, André Marriner.

"I'm living my dream in my dream club." Orden är André Schürrles och han öser beröm över JM som han anser gjort honom till en klart bättre spelare. Detta från en kille som knappast är startspelare, även om i Willians frånvaro på lördag nog får chansen. Det visar en hel del om JMs förhållande till spelarna (ändå ville Kevin de Bruyne aldrig acceptera, men så lyckas han högst sisådär i Wolfsburg också nu).

Ta det för vad det är, men vi har ju redan hört rykten om Drogba på väg tillbaka till Chelsea, som anfallscoach (vilket med tanke på årets måltorka bland dem låter som en fantastisk idé), och det rykten gjorde JM inget för att stoppa i gårdagskvällens presskonferens. Som spelare däremot, mer tveksamt.

MÅNDAG:
Blev påmind om den här matchen i en artikel idag. Det går ju inte låta bli att skratta åt scousern Phil Babb. Men det var också lite nostalgi att få se Pierluigi Casiraghi göra sitt enda mål i Chelseatröjan, och skickligt var det. Han spelade bara tio matcher för Chelsea tyvärr innan han skadade sitt knä så allvarligt att han aldrig återkom på en fotbollsplan som spelare. Se och njut av målet och kanske även vad som händer Phil Babb, om man är lätt sadistiskt lagd. >>>

Samuel Eto'o har erbjudit sina gamla lagkamrater en bonus om 200k euro om de klarar av att hålla sig kvar i ryska förstaligan (de ligger sist med tio matcher att spela). Trevligt initiativ även om summan är mindre än vad Eto'o tjänade per vecka i Anzhi Machkala.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop