csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 30 sp 20 v 6 o 4 f 56 - 23 mål 66 p

15 mars 2014

CSFCs spelarbetyg mot Aston Villa

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låt så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. / lindy

CHELSEAS INSATS

7-, oförmågan att göra mål kostade oss kanske titeln idag, rätt troligt faktiskt. Spelet förtjänade mål, men spelarna gjorde bort laget genom sina utvisningar.

SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

Petr Cech Hade inte mycket att göra i första, dock ett farligt skott precis utanför som han kanske inte hade nått. Kunde inte göra något på målet. bra räddning i slutet. 7
Branislav Ivanovic Iva var rätt stillsam, gick inte fram mycket heller i första halvlek. Deltog mycket mer i spelet i andra. Bra andra halvlek men också upphovet till det som sedan blev Villas mål. 7-
Gary Cahill Hade lite problem med Bentekes raka löpningar. 7-
John Terry Inte direkt ställd under press i första även om Benteke alltid var framme och oroade mittbackarna lite. 7-
César Azpilicueta Inte lika framträdande som senast. 7
Nemanja Matic Matic har utan tvekat varit en riktigt bra värvning. 7+
Ramires Hade en bra första halvlek efter några matcher där formen varit lite svagare. Osynligare i andra. Otroligt onödigt att ta rött kort på övertid. 5-
Oscar Är ur sin formsvacka, bästa matchen på ett tag nu. Främste blå i första halvlek. 7
Eden Hazard Hade lite svårt med Bacuna till mot slutet av halvleken då han skickade holländaren att köpa korv. Slarvade bort ett bra frisparksläge. 7
Willian Hade lite svårt att hitta rätt in i matchen. utvisad dessutom. Väldivt onödigt att göra vad han gjorde när han har kort. 5-
Fernando Torres Jobbade hårt, var rätt flera gånger men blåstes felaktigt av i en tveksam insats av hela domarteamet, inte minst linjedomaren. Lite träben i en del mottagningar. 6
---
André Schürrle Blev tyvärr ingen injektion. 6
Demba Ba Försökte men hade ännu mindre framgång än Torres. 6
    -

Manager JOSÉ MOURINHOS INSATS

BETYG

Idag fick JM inte till det, varken med taktik eller byten.

Att han tog ut bäste spelaren Oscar var ett rent felbyte. Särskilt som Willian inte hade varit bra och dessutom var kortbelastad.

6

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
-

DOMARENS INSATS Chris Foy

BETYG

Som alltid när den mannen dömer en del obegripligheter. Flera felavblåsningar men där det krävdes repriser för att se att det var fel så de var inte lätta. Tyvärr kom ju förstås en avgörande jättemiss också när Foy dömer bort Matics mål för hands. Det var felaktigt. Pinsam andra gult på Willian, så billigt. Men det är ju typiskt Foy när Chelsea spelar. En SKANDALDOMARE. Englands i särklass sämste domare. Tyvärr. Måtte han pensioneras snart.