Matchen:   Fulham v Chelsea  1 - 3  (0-0)


Petr Čech; Branislav Ivanović, Gary Cahill, John Terry, César Azpilicueta; Ramires, Nemanja Matić; André Schürrle, Oscar, Eden Hazard; Fernando Torres

avb: Mark Schwarzer, Ashley Cole, David Luiz, John Obi Mikel, Frank Lampard, Willian, Demba Ba

FULHAM

Maarten Stekelenburg; Sascha Riether, Brede Hangeland, John Heitinga, Kieran Richardson; Ashkan Dejagah, Scott Parker, Steve Sidwell, Clint Dempsey; Pajtim Kasami, Darren Bent.

avb: Stockdale, Riise, Burn, Kvist, Holtby, Karagounis, Rodallega



Domare Mark Clattenburg

Första halvlek

   

Andra halvlek

Torres får starta, rätt. Matic tillbaka. Ingen Salah på bänken. Luiz är dock tillbaka, på bänken. Inga svenskar i Fulhams uppställning. De tilltalar tydligen inte Magath.

Lätt på papper, men så lär det inte bli i verkligheten. Det är jag övertygad om.

Ramires spelar i ansiktsmask. Det är väl det mest uppseendeväckande i inledningen på Craven Cottage, knappa halvtimmens promenad från Stamford Bridge där Chelsea för ovanlighetens skull tränade igår - helt enkelt för att spara energi.
   Fulham fick första stora chansen, lånet Dempsey nickade dock utanför. 3
   Stekelenburg slog en boll rakt i magen på Torres, men oturligt nog studsade bollen till en försvarare. Det kunde blivit ett udda mål annars. 4
   Iva och Dempsey hade en personlig duell som tydligen skapade blodvite hos serben, han blev tillsagd av Clattenburg att få det tillsett.
   Fulham är nog det piggaste laget första fem och tänker definitivt inte se tabellplaceringarna som ett tecken på spelstyrka.
   Hangeland och Richardson (ja båda Fulham) nickar ihop och det tar illa på norske veteranen.
   Hazard görs ned och har ont i ryggen. Riktigt ont av grimasen att döma. Men ingen läkare in. 11
   Schürrle slarvar bort frisparken på ett nästan häpnadsväckande sätt.
   Stekelnburg gör åter bort sig när Torres sticker fram vid en inspark, men bollen går tyvärr utanför mål då Torres inte hade någon att passa och skjuter ur dålig vinkel.Via målvakten dock. Men ändå ingen hörna... 14 Men Torres har upptäckt att målvakten inte riktigt håller koll.
   Hangeland tas av, han fick nog en hjärnskakning av något slag. Burn in. 15
   Det är en rätt seg match i bländade sol på halva plan och skugga på andra halvan. Kameran har helt klart problem med att ställa om bländaren. Chelsea har dock jämnat ut spelet men bra är det inte.
    Ingen Chelseaspelare har utmärkt sig, men Torres har åtminstone oroat Fulhams målvakt vid några tillfällen.
   Azpi gör en väldigt bra brytning efter att jagat ned från en hög position och stoppade Dempsey i bra läge. 21. Cech tar hand om hörnan.
   Torres offside tyvärr. Han jobbar hårt och det är skönt att se. Alla våra anfallare gör ju inte direkt det när de får chansen.
   Fulham sätter Chelsea under viss press men försvaret reder ut det. 24
   Chelsea sätter hela tiden press på Stekelenburg nu när de sett hur osäker han är vid sådana tillfällen. Hoppas det ger utdelning.
   Ramires skjuter, lite lurigt skott men utanför. 28
    Iva knuffar och Fulham får frispark nära flaggan. 31
    Hazard kontrar och nog såg det ut som om bollen först studsade på handen, sedan får han en liten knuff och bra frisparksläge vid straffområdeshörnet. 32 Oscar tar den. Lyftning som nickas bort av förre Chelseaspelaren Sidwell.
   En annan f d Chelseaspelare, Scott Parker hakas av Schürrle. 33
   Dejagah varnas när han gör ned Azpi. Helt rätt. 35
   Mycket bra brutet av Cahill när Dempsey får ett väldigt bra läge. 38
   Bra frisparksläge om lite långt för Fulham.
   Massor av spelare springer förbi bollen och Kasami skjuter under muren, Cech är dock med på den. 40
   Ett inlägg hamnar hos Sidwell men det är hands, vilket kanske var tur för det var ett bra läge. 45
    Tre minuter tillägg.
    Riktigt bra skott på en lång frispark. Torres tror jag det var, svårt att se i solskenet. Kanske matchens "bästa" målchans. Hörna då Stekelenburg räddade det. 45+2
   De tre tilläggsminuterna var bästa perioden i hela halvleken.
   

Trist och seg första halvlek som tyvärr förtjänar att den är mållös. För inget lag har ens varit nära.Omman ska säga att något lag lite grann förtjänat ett mål är det nog tyvärr Fulham, men nära har de väl inte varit.
    Mest godkända tycker jag Azpi, Torres och Matic varit. Försvaret är de som utmärkt sig mest hittills.
   Hoppas verkligen matchen och Chelsea rycker upp sig i andra, för annars blir det minst poängförlust.

 

 

Matchen behöver helt klart mål, och helst förstås Chelseamål. Även om vi numer är väldigt luttrade och aldrig litar på att ett enda mål räcker för oss.

Kasami varnas. Chelsea får tryck vid och efter en hörna. Det är bättre tempo de här fyra första minuterna än i hela första halvlek. En liten hårtork i halvtid kanske?!
   Ramires varnas efter att stängt vägen för en Fulhamspelare. 50
   MÅL- Äntligen. Schürrle kommer fri och sätter bollen säkert efter en blixtrande kontring. där Schurrle gör allt jobbet själv. 52
   Hazard passade.
   Kan vi nu bara också döda matchen med ett eller fler mål så är jag jättenöjd och har redan glömt den trista första halvan.
   Det är dock tyvärr inte vår vana så istället kan det väl bli nervösa 35 minuter nu.
   Hazard tar sig hela vägen och sätter upp bollen för Torres men nicken utanför när han pressas av Richardson. Hörna. 59
   Kasami ut, Holtby in 61
   hazard och Schürrle igen. MÅL. Schürrle som tycks göra mål i flock. Hazard trädde bollen fram till honom och han sätter den behärskat bredvid Stekelenburg. 65
  Nu är Schürrle sugen på ett hat-trick, borde kanske passat då skottet var långt utanför. Men måste touchat någon för det blev hörna. 66
   Åter skjuter Schürrle, en bra bit utanför trots bra läge, men han hinner inte vända runt och bollen går nästan över långlinjen istället. 67
   Det blev hat-trick. Schürrle kommer fri igen och sätter bollen lätt i mål. 68 MÅL Framspelningen av Torres. Stekelenburg går helt klart ned för tidigt och gör det lätt för Schürrle som plötsligt är glödhet.
   Dempsey nickar precis utanför, men reprisen visar att det är Chelseaspelarna som har bollen över linjen. 73
   MÅL. Tyvärr åt fel håll. Heitinga får in bollen när han helt fri når fram på en boll framför mål. 75. Inte helt övertygande försvarsspel där men svårstoppat då bollen studsade fram. 74 Synd på nollan. Bara det inte blir fler.
   Oscar av och Mikel in för att säkra upp. 77
   Arsenal har släppt in en straff vilket gör att vi kan göra ett litet ryck nu. City spelar ju inte den här helgen då de väl planerar att hämta hem den första av de fyra bucklor de siktar på.
   Parker ut, Karagounis in. 79
   Schürrle framme på ett nytt inlägg från linjen av Hazard. Nära men inte en fyrling där. 80
   Karagounis skjuter ett skott som touchar men Cech är med. 81
   Lukaku har gjort mål i ett inhopp efter sin skada. Då kanske han kommer igång igen.
   Det känns rätt säkert nu. Tre gjorda mål, det var ett tag sedan men oj så härligt det är. Särskilt som vi ska möta Spuds nästa helg på Stamford Bridge.
   Dejagah lyckas peta bollen ifrån sig över linjen i vad som först såg ut som ett farligt anfall. 85
    Luiz in för Schürrle. Stående ovation från Chelseafansen och han lär få matchbollen efteråt, signerad som sig bör av alla lagkamraterna. 87
  Hörna för Fulham. 89 Cech ordentligt nedtryckt och frispark för Chelsea.
   Fyra tilläggsminuter.
   Luiz slår en rundpall i riktigt bra läge. Synd. 90+1
   Ba skjuter väldigt bra och skjuter nästan ned målvakten. Ramires helmissar returen. 90+4

Två helt olika halvlekar även om den sämre första inte var hälften så dålig som den usla andra i onsdags. En stor match för André Schürrle som väl rätt otippat gjorde ett äkta hat-trick. Det tredje hat-tricket sedan december i Chelsea.

Nu kommer jag att heja nästan lika mycket på Fulham i alla övriga matcher som på Chelsea, för jag vill verkligen inte att de ska åka ut. Och jag tyckte nog de skötte sig bra idag, men Chelsea är ju ett något bättre motstånd än de flesta de har kvar att möta.

Och Arsenal förlorade vilket gör att vi plötsligt leder med hela fyra poäng.


   

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!