csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 27 sp 18 v 6 o 3 f 42 - 21 mål 60 p

17 - 23 feb 2013

Nyheter v-8


LÖRDAG:
U-18 slog Aston Villa borta med klara 3-0 i en match som manager Viveash beskrev som årets hittills bästa. Då missade ändå Charlie Colkett en straff, eller snarare den räddades. Målen gjordes av Jake Clarke-Salter, Tammy Abraham och Kasey Palmer.

Det är fortfarande oklart vem som får målet idag. Text-TV har fått det till att Lampard gjorde det. Jag anser att Terry gjorde det och Daily Mail hävdar att det var självmål av Howard (vilket jag har väldigt svårt att förstå hur det fick till det).
    John Terry har efter matchen sagt att han touchade bollen och därmed får vi väl anse det avgjort till Dubious goal-kommittéen säger annat, om de gör det.

Förklaringen till Oscars dåliga form idag är tyvärr att han har en skada som hindrade honom. Hoppas det inte är något allvarligt. Vi behöver honom på många sätt, inte minst hans skott mot skickliga försvarare som Everton.
    Mikel och Luiz är också skadade och det är osäkert om någon av de här tre kan vara med på onsdag mot Galatasaray. Särskilt som Ramires också har skadekänning och egentligen skulle vilat idag. Men även det förklarar hans lite anonyma insats.
    Vi får ju inte ha med Salah och Matic mot Galatasaray så vi behöver antingen Mikel eller Luiz spelklar till onsdag för Lampard är ju inte en helt naturlig defensiv mittfältare.

Grattis idag till Branislav Ivanovic som blir 30.

FREDAG:
JT är spelklar, vilket är tur då David Luiz åkt på en lättare muskelbristning eller liknande under träning i veckan. Mer oroande inför mötet med Galatasaray än morgondagens match då vi i CL inte får spela med Matic och Salah.
   Everton är ett lag jag upplever som vi alltid har svårt för, men det är på bortaplan. Hemma har vi inte förlorat till dem sedan 1994. Är det oroande eller betryggande? De väntas ge en debut åt lånet Traoré då Jelavic är såld och Lukaku inte får spela den här matchen (även om han precis återvänt till träning efter skada).

TORSDAG:
Största frågan inför Everton på lördag är om JT spelar eller inte? Han var ju inte skadad utan skulle bara vilas och har nu varit skadad i tre matcher. Chelsea har saknat honom, framförallt hans ledarskap. Cech som lagkapten är inte lyckat för när han burit armbandet har han gjort sina sämsta matcher för året. Distraktion? Men också helt klart att frågan om vem som ska vara förstemålvakt måste diskuteras. Courtois är just för ögonblicket bättre än Cech, men rutin är ju så viktig för en målvakt. Själv tror jag det är möjligt att matcha två, men det tycks målvakter själva aldrig tro, så....
   Lampard är annars vicekapten. Kanske dags att Ivanovic får armbandet när JT, Lamps och Cole inte är på plan. Vårt lag saknar helt klart rätt ledarfigurer nu när Luiz är lite grann marginaliserad.
   Vi får hoppas en veckas vila har haft stor betydelse för Chelsea, för vi har inte råd att tappa poäng mot Everton och jag anser fortfarande att förlusten borta mot dem var helt onödig. En av dessa matcher jag tyckte Chelsea visade dålig inställning tyvärr. Sedan är Everton ett bra lag, men ett motiverat Chelsea ska alltid slå dem.

Engelska lag har verkligen inte tur med domarna i den här Champions Leagueomgången. Dags att börja oroa sig inför Galatasaraymatchen eller? Fast lite skuld får Pellegrini ta på sig för att han spelar Demichelis och Özil för att han inte kan slå staffar (två missar i CL och det var en usel straff).

ONSDAG:
Chelsea ladies har förstärkt med en 19-åring holländsk mittfältare från tyska Duisburg, Jackie Groenen.

Patrick Bamford fortsätter banga in dem, målen, för Derby. Han har nu gjort fem på sju matcher och Derby klättrar i tabellen. 20 år gammal, engelsman. Han lär säkerligen tillhöra truppen i Chelsea nästa år bara för de skälen, att han desssutom fortsätter sin mycket lovande utveckling är mer än bonus för klubben. Han är dock ung och ännu inte den typ av spelare som vi vet JM gillar, Bamford får en del kritik för att han försvinner ur matcherna - men det är ju inte ovanligt att just målskyttar får höra det, men så är de där med en fot, en tå eller en skalle. Se hans mål mot Sheffield W. >>

TISDAG:
Chelsea U-18 är vidare i FA Youth Cup efter att besegrat Cardiff som inte förlorat på 8 matcher i sin liga. Kiwomya gjorde det avgörande 2-0. Solanke gjorde första målet redan efter 4 minuter.

Vad ska man säga; det är något med svenska dummare (domare) och norska kanske ännu mer och Barcelona. Jonas Eriksson skänkte Barca segern idag genom att inte blåsa för vad som var solklar frispark (kanske även gult kort) och låta Barca anfalla. Och vad mig anbefaller var Demichelis (om än klumpiga) tackling utanför. Frilägesutvisning accepterar jagäven om repriser visar att det fanns Cityspelare i linje, men straffen är jag tveksam till, men framförallt att spelet fick fortsätta efter överfallet ute vid linjen.... Svenska dummare och Barcelona, glöm aldrig Frisk som dömde till Barcafördel och sedan ljög om händelserna i halvtid och lyckades få Chelsea stämplade som fotbollens fiender av någon Uefatjänsteman. (Senare utredning visade att Chelsea hade helt rätt om att Frisk och Barcaledare pratades vid i halvtid, men då Chelsea hade pekat ut fel rum för samtalet ansågs det att Chelsea inte hade fakta rätt så Frisk straffades aldrig - även om det aldrig någonsin förlåter de hot som vissa löss i Chelseafanan uttryckte mot honom efteråt).

Evertons Naismith kommer att vara aktuell för start för Toffees på lördag. Han har haft en mindre hjärnskakning men är nu spelklar igen. Däremot lär inte Lukaku spela även om han börjat träna, fast han hade ju inte fått spela ens om han varit i toppform då han är utlånad. Vi har dock haft svårt nog för Everton ändå de senaste säsongerna, så jag hoppas Chelsea vilat och hittat motivationen igen för tre poäng är oerhört viktiga på lördag lunch. Därefter kan de börja fundera på Galatasaray och återträffen med Drogba.

Mohamed Salah har inte haft en bra debut i Chelsea. I första inhoppet missade han en storchans och valde fel alternativ varje gång han fick ett alternativ och mot City i helgen var han rent ut dålig och kom aldrig någonsin till. JM har nu sagt att han förväntar sig att det kan ta upp till halvåret innan Salah kommer in i Chelseas spel och börjar leverera. Det visar igen att köpet av Salah var ett för framtiden, och underligt vore annat med ett köp av en 21-åring, även om han varit framgångsrik på hög nivå med sin gamla klubb.

Oriol Romeus otur verkar vara av essienska proportioner. Förra årets korsbandsskada har nu ersatts av en broskskada i samma knä och han har opererats igen. Rehabiliteringen efter denna skada är dock inte lika långvarig eller svår, men tufft för Romeu som gjorde väldigt bra ifrån som lån i Valencia. Med Matic i klubben nu ser det tyvärr inte bra ut för den unge spanjoren i Chelsea, tyvärr för jag gillar honom mycket och tror han kan utvecklas en hel del - om han får vara frisk.

MÅNDAG:
En lugn vecka väntar för Chelsea medan konkurrenter förbereder sig för Champions League igen. Det kan vi behöva för att vila och slicka såren för även om det mest verkade som om laget inte alls var motiverade att gå vidare i FA Cupen visar också flera spelare tecken på att vara slitna så vilan fram till tidig avspark hemma mot Everton på lördag är välbehövlig.

 

 

Rykten, notiser m m, v-8


SÖNDAG:
Det ser ut som om Chelseas bortatröja nästa säsong blir väldigt svensk.

Valencia lär vara intresserade av Fernando Torres till sommaren om affärsmannen Peter Lim från Singapore lyckas köpa klubben. Det är dock ingen vinstaffär för Chelsea då det spekuleras i att priset blir 13m pund.


Tro det om vi vill. Didier Drogba som möter Chelsea på onsdag är på väg tillbaka till Chelsea. Jag undrar och undrar. Men Drogbas kontrakt med Galatasaray går ut i sommar och Chelsea är ju i desperat behov av en anfallare som duger tlll något mer än lyfta lönen. Så lite kan det kanske ligga i det. Trots Drogbas ålder, å andra sidan var hans utveckling sen och han är i utmärkt form så. Drogba är 36 och tanken är främst att han ska hjälpa till att utbilda Chelseas yngre anfallare snarare än att bidra själv. Hans familj har hela tiden stannat och bott kvar i närheten av Cobham.
   Under dagen har det framkommit mer och mer att det handlar enbart om en coaching position hos Chelsea. Spel är inte aktuellt även om det också ryktas att JM gjorde en förfrågan hos Abramovich om att ta tillbaka Drogba i somras.

LÖRDAG:
Kan det varit så att Chelsea mörkade JTs skada på grund av var skadan egentligen var?! Den satt i bakdelen, eller på bonnsvenska, i arslets muskel!

FREDAG:
JM har gett klart besked. Chelsea säljer inte Thibaut Courtois. Inte för att det kommer att hindra några som helst spekulationer. >>

Dan Petrescu erkänner att han drömmer om att återvända till Chelsea. >>

Avdelning osannolik mediedrivel: Chelsea ska ha erbjudit ett kontrakt till den i sommar kontraktlöse Javier Zanetti. Chelsea erbjuder alltså inte 33-åringar kontrakt men ska vara intresserad av en 40-åring. Nej det här ryktet är ren lögn. Från Italien förstås.

Ett transferrykte som förmodligen dör mycket snart är Wayne Rooney till Chelsea. Rooney har återigen lyckats utpressa ett nytt jättekontrakt med United genom att hota att lämna. Skönt. Fast det är klart, helt klart är det inte för inte nog med jättesummorna i lön han krävt, Rooney vill ha ännu mer i de s k image rights som fungerar som bonusar gör för bankdirektörer (det är där de verkliga pengarna kommer in).
   Fotbollsmässigt är det ingen tvekan om att Wayne Rooney hade kunnat tillöära Chelsea en hel del. Han jobbar oerhört hårt och är Englands bäste spelare. Hans spelstil är mycket väl anpassad till den sorts spel vi vet att Mourinho föredrar. Så rent fotbollsmässigt hade Roney varit en tillgång, kanske en avgörande sådan i Chelsea.
   Ändå är jag lättad. För vi har redan idag problem med att lönerna tar för stor del av kakan i Chelsea, och om en spelare då får dubbelt så mycket, nästan, som de andra spelarna i lön - då kan ni själva räkna ut vad utrymmet blir när nya spelare ska värvas. Plus att Rooneys person och framförallt den ständiga girighet han har visat genom att försöka pressa fram sina löneförhöjningar väcker en viss avsmak hos mig. Så jag är rätt nöjd med att han inte kommer (sedan hade det ju varit roligare om han gått utomlands och försvagat United, men att Rooney skulle spela i en utländsk klubb har jag inte trott på en enda sekund).

TORSDAG:
Det spelar ju inen roll hur många lovande unga försvarare Chelsea har. Enligt media måste JT ersättas av någon annan. Nu är det mycket duktige Stephane Varane från Real som är aktuell då han ju inte utvecklats som tänkt i år under Ancelotti. JM matchade dock den unge fransmannen flitigt sitt sista år i marängerna.

ONSDAG:
Lägg av nu, var min första reaktion när jag såg detta rykte. Ni får ta det som ni vill. Bacary Sagna från Arsenal är aktuell för Chelsea. Hm.

TISDAG:
Nu lär Real Madrid ge sig in i dragkampen om Thibaut Courtois. Jag är så trött på alla rykten kring Courtois så jag verkligen längtar efter att få klara papper från Chelsea ang honom och högst eventuella samtal som ska hållas (även om jag inte kan tro att klubben sätter sig i några sådana samtal mitt under en säsongsavslutning, det låter helt osannolikt). Men tyvärr lär vi nog få höra det ena efter det andra om Courtois länge till (inte minst då han har en snacksalig pappa som gärna pratar i media).

Annars fortsatt mycket snack om Cavani och hur JM beundrar honom. Vilket jag ställer mig tvivlande till. Hade JM haft ett genuint intresse för Cavani hade Chelsea försökt värva honom i somras, nu verkar det mer panikartat till mycket högre pris. Då tycker jag det är lite roligare att höra rykten om att Mario Mandzuki mer och mer dyker upp som möjligt alternativ. Fast för mig är det Diego Costa som är hetast, men en anfallare som gör mål är ju tvunget inför framtiden.

Det är ju ingen nyhet direkt men ändå; att Juan Mata lämnade Chelsea på bästa sätt och utan några som helst slitningar. Visst är vi många som saknar honom som person men han valde att få spela mer och det måste man förstå, och Chelsea fick ju en lämplig ersättning också. Läs mer >>

Kul läsning om vad som verkligen är förväntningar, åtminstone för David Luiz. >> Mer om det här >>

JM säger om Barcelona (vilket kanske är lite onödigt att uttala sig om, men det är väl en fortsättning på hans mindgames-fejd med Pellegrini) precis vad jag anser om Barcelona. Faktum är att om City inte går vidare tycker jag det är gränsfall till dåligt. >> Men om Arsenal slår ut Bayern, då är det sensationellt bra och jättekul för engelsk fotboll.

Media har nästan delats mittitu, hälften säger att Chelsea kommer att köpa Edinson Cavani för jättepengar. Den andra halvan tror det handlar om Diego Costa för en betydligt mindre summa - fast med massor om rykten om spelare emellan.

Det är mer ett manurefans önskan än ett grundat rykte; men plötsligt vill Manchester United-anknytna ha David Luiz också från Chelsea. Det är mycket rykten om att JM vill bli av med Luiz, man kan bara hoppas de är falska. Det pratas också mycket om att Chelsea vill göra alla sommaraffärer, både ut och in, redan innan VM. Vilket är vansinne för i VM kommer Luiz visa världen vilken fantastisk spelare han är trots vissa koncentrationsmissar.

MÅNDAG:
Daily Star är ungefär lika trovärdig som en politiker i valtider men även för dem är det här rätt osannolikt. De påstår att Atletico Madrid bjuder 8m pund samt Diego Costa (med en utköpsklausul om 32m euro) för Thibaut Courtois och att JM tänker anta erbjudandet.
Det är något spanskt över det ryktet.

Inte oväntat har det blivit ett efterspel till JM dräpande svar på Whiners attack på honom (JM kallade ju Wenger ett misslyckande för att inte vunnit något på 8 år). Wenger själv har sagt sitt och så har de grävt fram några gamla Arsenallegendarer som också anser att JM inte visar respekt. Det har de säkert rätt i, det var inte något respektfull yttrande för en person som inte vunnit något på åtta år och som lever helt på gamla meriter. Dock, låt oss inte glömma att den här historien startades av Whiner själv, så att gnälla igen i media - tja, det är ju därför Arsene Wenger kallas Whiner!
   Själv kan jag tycka det var både ett roligt, poängfullt svar och visst var det kanske lite tufft och onödigt - men så är jag en annan personlighet än JM och jag är inte utsatt för medias granskande och förvrängande varje gång jag öppnar munnen.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop