Matchen:   Manchester City v Chelsea    2 - 0  (1-0)

Cech, Ivanovic, Cahill, David Luiz, Azpilicueta, Mikel, Matic, Ramires, Hazard, Willian, Eto’o

avb: Mark Schwarzer, Ashley Cole, Frank Lampard, Andre Schürrle, Oscar, Mohamed Salah, Fernando Torres.

MANCHESTER CITY
Pantilimon, Zabaleta, Kompany, Lescott, Clichy, Garcia, Toure, Milner, Silva, Jovetic, Dzeko.

Avb Hart, Richards, Demichelis, Kolarov, Navas, Nasri, Negredo.

Domare Phil Dowd

Första halvlek

   

Andra halvlek

Det känns som om Pellegrini förväntar sig samma spel från Chelsea och han vågar inte ha Demichelis på plan idag. Att Pantilimon står istället för Hart spelar mindre roll (P var ju otroligt bra mot oss förra säsongen och räddade City då) så vi kan konstatera att City ställer nog det starkaste lag de kan på fötterna även om Nasri hade kunnat starta (däremot är ju Aguero och Fernandinho borta fortfarande)

Chelsea startar med Eto'o..... No comments. Ingen JT dock så Luiz spelar i försvaret (JTs skada börjar verka mystisk nu, det var ju inte ens en skada och nu har han missat tre matcher) Inte heller Oscar startar idag heller...

En ganska tam inledning där lagen står som tungviktsboxare och väger mot varandra. Den enda slutsats jag kan dra efter första fem är att City är klart räddare för att trycka på och åka på kontringar efter förra matchen.
   Ful tackling på Willian där tycker jag faktiskt Garcia skulle haft kort. 7 Han var inte ett dugg intresserad av bollen utan ville bara tackla Willian.
   City har etablerat ett visst tryck vilket nästan verkar som om Chelsea vile att de skulle göra. Chelsea ligger helt klart lågt med både mittfält och försvar.
   Eto'o förlorar bollen i vad som kanske kan kallas Chelseas första anfall. 12
   Det är långt från samma intensitet, tempo och kvalitet idag som den 3 feb. Lite synd men ganska väntat. Matchen betyder på något sätt mindre, trots att det är en cupmatch där bara vinnaren går vidare.
   Touré skjuter tungt och trots att den tar i magen på Cech kan han inte hålla den och som tur var skjuter Citys Jovetic bollen över. Jättechans för City att bryta dödläget. 16
   Där kom det. MÅL. Jovetic i en snabb kontring när Chelsea tappar boll (det är långt från samma kontroll från Chelsea idag). Azpi kommer ur position och Jovetic kommer på hans flank och Jovetic sätter bollen utom räckhåll för Cech via stolpen. 16
   Hoppas Chelsea vaknar nu för jag tycker inte vi spelar bra.
   Touré väldigt upprörd på Dowd men denne nöjer sig med en tillsägelse. 19
   Bra anfall av Ivanovic som slår ett inlägg som Pantilimon lyckas stoppa efter en hel del trubbel, men till slut får målvakten tag på den igen framför Eto'o. 22 Chelseas enda chans hittills i matchen.
   Touré skjuter utanför, en bra bit. 22
   JM ser bekymrad ut och det har han anledning till att vara för vi spelar inte bra. Jag är inte så imponerad av City heller men de både leder och är bättre hittills.
   Dzeko skjuter tungt, bra räddning av Cech. 24
   trasslig situation som startade men en härlig dribblingsräd av Hazard som spelade med Rairies som sökte Eto'o men försvarare fick en fot emellan och Rami lyckades inte få tillbaka bollen. 26 Hazards dribbling matchen prestation hittills.
   Willian skjuter långt utanför. 27
    Chelsea har klart mer initiativ nu i matchen.
   ramires slarvar bort ett anfall, gud vet vad han tänkte med den bollen. 28
   Cech missar i en utrusning, såg väldigt konstigt ut men det var ingen fara. Räddar lätt sedan Jovetics skott. 30
   Sen blåsning av Dowd nere vid flaggan. Reprisen visar att blåsningen var rent fel. 33 På andrabollen efter den fick City en riktigt bra möjlighet men Rami hann emellan och redde ut det.
   Hazard gör en lurig lyftning fram men Kompany hann mellan. 35 Eto'o passar fel och City kan kontra men resultatlöst.
    Ramires står och dräller och Silva tar bollen från honom, men Rami jobbar tillbaka den. 36
   Chelsea har lite problem med Citys mer fysiska spel. Våra spelare väger lite lätt i närkamperna.
    Kompany får gult när han gör ned Hazard. 38
   Lång frispark men City ställer upp en mur, två man. Kompany reder ut det, men sedan är alla Chelseaspelare offside när Luiz söker någon att sätta bollen på. 39
   Mikel klarar sig från kort när han tar ned Touré. Touré är inte nöjd med det heller. Undrar om han inte snart snackar till sig ett kort. 43. Frisparken var dålig och går ut.
   Farligt läge efter att Luiz och Cityspelare slår ihop och Dzeko är väldigt nära att nå bollen men Iva ger honom en diskret liten knuff. Luiz får kort för sammandrabbningen när han var sen in mot Jovetic. 45

Jämfört med senast är det en rent tråkig första halvlek, förutom att det är ett tråkigt resultat för oss. City började bäst, Chelsea avslutade halvleken bättre men var aldrig nära mål.

Men det är helt klart ett vändbart resultat än så länge. Men Chelsea känns tröga, kanske lite slitna så JM måste andas lite mer liv i dem i pausen. Willian och Hazard de bästa i ett relativt lamt Chelsea. Hoppas Torres kommer in tidigt, hans hårda arbete kan kanske riva upp Citys säkra försvarsspel.
   

 

 

Eto'o ut och Salah in. En riktig chans för Salah att visa vad han går för mot bästa motstånd.
   City får en dubbelchans men Milner slarvar bort den. 48
    Salah missar en enkel passning till Ramires. Rami som en stund senare får bollen och går framåt men trycks ned av Milner, schysst. 49
    Än har ingen kommit med något intressant taktiskt drag som senast utan det är precis som väntat i den här matchen.
   Hörna för City som börjat andra bäst. Dubbelhörna. 53
   Willians frispark hamnar tyvärr inte hos någon mörkblå. 55
   Luiz jobbar mycket bra bakåt och hamnar i brottningsmatch med Dzeko. Frispark för Chelsea. 56. Nära att försvaret var överspelat där.
   Chelsea har lite besvärligt just nu och Jovetic får ett gul kort. 57 En solklar filmning.
    För lång boll mot Salah. Chelseas första anfall i andra, vi är inte bra för tillfället. Alla underpresterar och ser slitna ut.
    Matic är för försiktig och tappar boll. Azpi reder ut det åt honom. Men bara tillfälligt. City har just nu helt kontroll över matchen, Chelsea har inte mycket att komma med. Det behövs fler förändringar.
    Vilket det också blir. Torres in för Ramires och vi har en center på plan igen. 61 Jovetic ut för Nasri.
    Kort till Toure och Torres har redan gjort mer än Eto'o i hela första halvlek. 63
    Chelsea har ryckt upp sig igen och börjat anfalla lite. Men tyvärr inga farliga lägen ännu.
   Farligt anfall av City men Iva reder ut första läget och sedan hockeyblockar Azpi (tror jag) Dzekos friläge. 66
   MÅL. Nasri frispelas och kan inte missa. Dåligt försvarspel av Mikel mot Nasri och denne kan väggspela med Silva. Luiz stod och offsidevinkade... Varför? 67. Var det matchen?
   Silva ut och Navas in. 69
   Oscar in för Willian 71
   Dzeko får läge men blockeras. 72
   Chelsea känns slitna, eller ännu värre inte särskilt motiverade.
    För mig som älskar FA Cupen och hade sett fram emot en resa till Wembley i maj är det väldigt trist att se mitt kära lag i den här matchen. För jag tycker ju inte att City direkt spelat ut oss även om de varit något bättre. Det är bara att Chelsea kan inte imponera med något och Hazard har helt försvunnit i andra. Det är inget som jag anser City kan slå sig för bröstet för, utan han är helt enkelt inte lika bra idag.
    City gör mål när Cech tappar ännu en boll. Men det döms bort för offside. 76
   Just nu är det bara City igen och vansinniga bollar fram, Matic står för den senaste usla bollen mot anfallare (30 m för lång typ).
   Negredo in för Dzeko. Det är inga dåliga byten de kan göra i City. 81
    Kan vi hoppas på ett tröstmål och lite spänning i slutet? Jag tvivlar på det efter Chelseas svaga insats idag.
    Vi har tyvärr gett City självförtroendet tillbaka, men vi möter dem ju åtminstone inte fler gånger i år (om inte lotten slår till i CL om båda går vidare).
   hazard passar till Pantilimon. Där borde han verkligen kunnat gjort bättre. 83
   Garcia går gult, snart har hela City det men deras fysiska spel är kanske det taktiska drag som gav dem matchen för Chelsea har inte stått att känna igen från förra mötet.
   Hörnan rakt i händerna på Pantilimon. Varför slår man sådana hörnor mot den som väl är ligans längste målvakt? 85
   Torres jagar efter boll och Kompany blir nervös. 86
   Hazard fälls utanför linjen men Dowd friar, det höll jag nog inte riktigt med om men. 87
    

En svag insats, en svag match av Chelsea. Trist att se mitt Chelsea idag. Det kändes aldrig som om vi ens skulle hota City. Min dåliga känsla hela dagen inför matchen infriades tyvärr. Besviken på Chelseas inställning, motivation och vilja.
   Inte en endaste riktig målchans i hela matchen. Svagt. Riktigt svagt.

Det blev liksom aldrig någonsin en match idag. Citys kvadrupeldröm lever vidare efter att andra året i följd slagit ut oss ur FA Cupen.

 

 



 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!