csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 26 sp 17 v 6 o 3 f 41 - 21 mål 57 p

10-16 feb 2013

Nyheter v-7


SÖNDAG:
Ett mycket ungt U-18-lag (med sju skolpojkar i startuppställningen) klarade att hämta in 2-0 för Arsenal genom mål av Jake Clarke-Salter och en straff från Tammy Abraham.

LÖRDAG:
Jag är lite orolig över Chelseas nyfunna formsvacka, vi har fått uppleva den här sortens berg- och dalbana flera gånger de senaste säsongerna. Vi blandar verkligen bra med mindre bra, ok rent uselt ibland, Förhoppningsvis handlar det just nu om att fokus ligger på andra plan än att spela på Wembley. Det är bara det att insatser så viljelösa som mot WBA och City tenderar att smitta. Kan bristen på vilja bero på bristen på ledarskap på plan? Har den något med att Cech är kapten istället för de vanliga kaptenerna? Är det helt enkelt så att Chelsea lider av att John Terry som på alla sätt varit lysande den här säsongen inte erbjuds nytt kontrakt? Varför har hans icke-skada nu hållit honom borta från tre matcher? Han var ju inte ens skadad först, utan vilades för säkerhets skull... Har Chelsea börjat med sådana där amerikanska sportidiotier, att inte erkänna att spelare är skadade?

City har gjort fler mål än något annat ligalag och är på väg att utplåna Chelseas målrekord från 2010, ändå har de nu spelat två matcher på raken utan att göra mål. Jag undrar om vi kan räkna med att Chelsea lär hålla en nolla till i den här matchen, oddsen är nog för att det kan bli mål mot oss och det innebär att vi måste göra minst två framåt - vilket vi bara gjort mot mot krislaget Newcastle senaste månaden.

Martin Keown skriver att Chelsea kommer att spela utan skadade Terry och Cahill, rakt emot andra rapporter om att JT är helt spelklar. Hmm, undrar vad som är rätt.

Manuel Pellegrini hävdar att City kommer att spela precis likadant ikväll som i förra mötet mot Chelsea. Det är nog spel för galleriet och försök till mindgames för så dum tror jag inte han är. Gör City det så åker de dit igen.

FREDAG:
Senaste: City kommer återigen att sakna Fernandinho och Aguero samt Nastasic mot oss. Nasri dock tillbaka. Chelsea skadefria förutom van Ginkel (som dock börjat träna igen).

Morgondagens match mot City känns faktiskt lite menlös.
   Jämfört med upphetsningen och hur mycket vi såg fram emot ligamötet för dryga två veckor sedan känns det som få bryr sig den här gången. Konstigt, men ändå sant. Kanske är det för att det är en cup, kanske är det för att den i tiden kommer väldigt olämpligt, särskilt för City men även för Chelsea efter fiaskot mot WBA. Båda klubbarna är i stort behov av att vila spelare. City dock betydligt mindre helt plötsligt då de får tillbaka några skadade spelare som snarare behöver speltid. De är stora favoriter att vinna den här gången också.
    Det har i media antytts att Chelsea tänker vila flera av våra största namn. Klart är väl att Hazard skulle må bra av lite vila men jag tror inte riktigt på de här ryktena. För FA Cupen betyder massor för José Mourinho medan jag tror den betyder nästan inget för Manuel Pellegrini som säkert tänker betydligt mer på veckomötet mot Barcelona än att gå vidare i FA Cupen (de är ju redan i ligacupfinalen också). Däremot vill nog ingen av dem ha ett omspel så förvänta er inte en intensiv slutpress om något lag ligger under.
   Så min slutsats är nog ändå att Chelsea tar matchen på större allvar än City. City kommer kanske ha tillgång till en betydligt större trupp och ärligt talat; att de var utan Aguero och Fernandinho senast skadade inte oss direkt.
  Däremot är jag extremt nyfiken på taktiken den här gången. Chelsea utmanövrerade Pellegrini totalt, nästan pinsamt mycket senast. Kanske förväntar sig Pellegrini samma taktik med både Luiz och Matic i sittande mittfältsroller. Då tror jag han blir blåst igen rent taktiskt, för jag är övertygad om att JM har en helt annan spelplan för den här matchen. Plus att han istället för den i mina ögon rätt värdelöse Eto'o den här gången har en hårt jobbande Fernando Torres (ingen av dem gör ju särskilt mycket mål, men Torres jobbar stenhårt hela matcherna vilket ingen kan beskylla Eto'o, som har sämst siffror näst målvakterna i hur mycket han springer i samtliga matcher, för.
   Jag tror och hoppas JM har ännu en räv att överraska Pellegrini med. Pellegrini som sent omsider försökte svara upp på JMs mindgames, men mest tycktes magsur och morgontrött. Mindgames är inte Ingenjörens starka sida.
   Det är nio år sedan Chelsea senast förlorade mot en PL-klubb borta i FA Cupen!


Sam Hutchinson är korttiddsutlånad en månad till Sheffield Wednesday.

Under-21-ligan har inte blivit någon framgång och klubbarna i England är väldigt missnöjda med hur de ska kunna matcha och utveckla sina yngre spelare (därav varför Chelsea lånar ut så många istället). Så nu har det redan blivit en ny diskussion om en annan sorts liga, vilket faktiskt låter intressant. En mer renodlad slags b-lagsliga där lagen också får delta i vissa cuper. Se mer >>

Analogierna blir allt roligare. JM utnämnde igår Liverpool till en chihuahua som springer mellan hästarnas ben i titelfajten - och självklart tryckte han hårt på vilken fördel scousers har då de bara har ligan (och kanske FA Cupen om de slår Arsenal igen) att tänka på, framförallt alltså inget internationellt spel vilket har sänkt många lag så här års i ligaspelet.

TORSDAG:
Spekulationerna om lagen inför lördag har redan börjat. Till skillnad från tidigare är det nu Chelsea som lär vila spelare på lördag. Mer om det imorgon. Men häromveckan var det onekligen City som skulle vila spelare då de har Barcelona nästa vecka. City har dock fått tillbaka flertalet skadade spelare och har därmed åter den största och bredaste truppen så vem vet.

Marco van Ginkel har börjat träna, men hur länge det dröjer till han är matchklar vet vi inte - det kan dock säkert bli innan säsongen är över.

intressant läsning om José Mourinhos återkomst till Chelsea. >>>

ONSDAG:
Omgång 26 blev en omgång som trots vår svaga, mycket svaga insats mot WBA, ändå innebar status quo. Detta genom flera överraskande resultat (ok, oavgjort mellan Arsenal och United var kanske inte jätteöverraskande även om jag tippat Arsenal som vinnare). Tyvärr plockade Scousers in massor och ligger ynka fyra poäng efter nu. Det gör dem till guldkandidat, men de hade tur mot Fulham (så klantig straff får man inte orsaka Fulham!). Vi får dock inte glömma att både City och Everton tvingades ställa in sina matcher.

Det kändes som om Chelseas ställning som ligaledare skulle bli väldigt kort efter fiaskot mot WBA (för det är fiasko när man tror man kan spela på ettmålsledning mot vilket lag som helst i dagens fotboll, det är något som kanske fungerade förr men som tur var inte längre har plats i dagens fotboll och det måste även José Mourinho inse). När man inte bryr sig om att vinna klart och döda matcher som det kallas får man skylla sig själv.
   Nu är det dock bara Arsenal och en vinst mot United som kan ändra tabelläget trots fiaskot. (Oavgjort är väl kanske önskeresultatet för oss i den matchen). Detta då Citys match mot Sunderland blivit inställd pga vädret. Jag vet inte om det är bra för City som varit skakiga i ett par matcher nu eller om det bara ställer till det ännu värre för det lag vi ska möta i cupen på lördag. Deras spelschema blir ju ännu mer komprimerat då de är det enda lag som fortfarande tävlar i alla cuper...

TISDAG:
Man var inte glad efter den dåliga och nonchalanta insatsen mot ett lag som kämpar för sin PL-éxistens. Däremot är nog konkurrenterna mycket glada. Vi lär nog få se mer av den här varan, och förhoppningsvis inte bara från ett ojämnt Chelsea.

och vi förtjänade att förlora chansen på ligatiteln. Årets sämsta insats av Chelsea trots hård konkurrens av otroligt dåliga matcher mot typ Newcastle.


Petr Cech hymlar lite mindre än vår manager som till varje pris vill stämma i bäcken och inte erkänna att Chelsea kan vinna serien, något vi vetat sedan innan den startade. Men visst, City såg oerhört, för starka ut ett tag. Inte nu längre. Så Petr slår huvudet på spiken när han säger att det är bättre att leda serien får då får de andra jaga och bara man vinner när man leder, då vinner man också serien. 13 omgångar kvar. Allt är faktiskt i Chelseas egna händer, vi behöver inte hoppas på hjälp från andra (även om vi tacksamt tar emot den som från Norwich, t o m Scousers).

JM säger det rent ut; Chelsea köpte inte Falcao och/eller Cavani i somras pga Uefa FFP-regler. Hade vi köpt dem hade vi inte klarat reglerna. Och som JM noga påpekar; det handlar inte bara om övergångssummorna utan minst lika mycket om de löner de kräver. Så säger han en intressant sak; att det finns spelare som Chelsea inte går nära. Snacka om att väcka min nyfikenhet. Antydningen är att det handlar om karaktär och personlighet; men vilka är de som absolut inte är aktuella för Chelsea? Får jag gissa och önska; Mario Balotelli, Pepe, Dani Alves m fl, spelare jag personligen aldrig vill se i Chelsea.

MÅNDAG:
JT är inte spelklar mot WBA, det verkar som hans skadekänning kanske är en skada ändå. Däremot är Fernando Torres tillbaka och jag hoppas han eller Demba Ba får chansen att spela mot WBA.

***
Att möta bottenlag är svårt mot slutet av säsongen. I år är det värre än någonsin, inte minst för att det finns fler bottenlag än någonsin. Halva ligan är ju inblandade i nedflyttningsstriden redan nu vilket innebär att alla lag är i desperat behov av poäng.
    Något som ger tillknäppt och fegt spel. För alla lagen därnere har ju en poäng innan matchen är spelad och kan de stänga ned allting kommer de ut med en jätteviktig poäng efteråt också.
   Vi såg hur West Ham uppträdde mot oss. Det var inte bara en parkerad buss, Londonmodell. Det var rena hockeyspelet i straffområdet med kastande och blockerande spelare, tio av dem och möjligen en ute på plan atts skicka långa bollar på. Jag vet inte hur Norwich spelade mot City men en poäng knaprade de åt sig mot samma lag som slog dem 7-0. Oerhört överraskande resultat.
    Så även om Chelsea ska slå WBA borta imorgon vågar inte jag ta ut något i förväg. De vet hur de ska rädda den poäng de behöver och då de trillat ned under strecket är de desperata för poäng. Så räkna med en match där Chelsea behöver all individuell skicklighet för att tråckla upp ett lag som bara kommer att spela för en poäng. Det är inte bara att räkna in poängen.
    Fast även om jag normalt tycker rätt bra om WBA vill jag verkligen att de får smisk den här gången. För att de sparkade Steve Clarke utan vad jag kan förstå någon som helst anledning. De har ju varit ännu sämre efter Clarke.
    Det var också Clarkes WBA som är det lag som varit närmast att sätta stopp för José Mourinhos makalösa ligarekord på Stamford Bridge (nu 73 matcher utan förlust). Det ska vi inte glömma. Det var bara en snäll straff som räddade oss i den matchen. Så även om Chelsea är bättre än då och WBA sämre, kan vi inte ta något för givet.

Det finns helt enkelt inga lätta matcher i Premier League i år, det finns inget mellanskikt - bara ett topp- och ett bottenskikt och poängen är viktigare än någonsin i båda riktningarna.

Min tes kanske också bevisas av de resultat som förekom i nästan alla ligor den här helgen, inte bara i Premier League.

 


 

 

Rykten, notiser m m, v-7


SÖNDAG:
Synnerligen opålitiliga Metro hävdar att Chelsea kommer att köpa Edinson Cavani i sommar för 50m pund. Tror jag inte på faktiskt. Och för att köpa honom kommer Chelsea att sälja Demba Ba och Romelu Lukaku. Att Ba säljs, det är jag övertygad om att han själv också vill för han får verkligen inte chansen av JM som istället oförklarligt väljer Eto'o i varje tillfälle. Jag börjar också undra mer och mer om Lukaku har en framtid i Chelsea, hans stora mun och allt färre övertygande framträdanden (ja, jag vet att han är skadad men han gjorde inte mål på typ nio matcher innan skadaN) kommer nog att kosta honom en framtid i Chelsea. JM är inte övertygad om den unge belgarens kapacitet förutom i munlädret verkar det som. Jag tror ändå inte det blir Cavani och jag ser hellre att det blir Costa om jag får välja. Affären ska tydligen helst avslutas redan innan VM vilket gör mig ännu mer skeptisk. Även Luke Shaw förväntas tydligen skriva på före VM. Hmm

LÖRDAG:
Kan man säga att det lönar sig att spela bra mot Chelsea det senaste året? Chelsea har ju värvat Matic som spelade mot oss i Europa Leaguefinalen. Willian var utmärkt i Shaktar mot oss i Champions League och Salah har gjort tre mål på Chelsea i båda de turneringarna under 2013!

FREDAG:
Nog är den gamle Mourinho tillbaka. Åtminstone vad det gäller mindgames och försvarsspel (även om hans tilltro till att kunna döda matcher med bara en ettmålsledning inte längre fungerar i dagens fotboll). Hans antipati mot Whiner är i full sving igen. Wenger kritiserade JM för Chelsea och JM var rädda för misslyckande, höll han delvis med och utnämnde Whiner till expert på misslyckande då denne inte lyckats vinna en titel på 8 år. JM antydde också att han hade skämts sedan länge och lämnat Chelsea och London om han hade haft sådana usla resultat... back to you Whiner.
   Även >>

PL-karussellen i år snurrar snabbare än vanligt och då har ändå inte Chelsea sparkat en manager. För mig har minst två obegripligt förlorat jobbet, Clarke och Laudrup, men att Meulensteen satt löst förstår man och han fick betala för den idiot till försvarare som gjorde precis vad Sturridge ville och sparkade undan benen på honom i sista spelminuten i onsdags. Han ersätts av Felix Magath. Vilket jag förutspår kommer att innebära en fullständigt omöjlig person- och kulturkrock. Stackars lillebror.

TORSDAG:
En superdator har räknat ut hur ligan slutar. För den som tror på statistik och datoranalyser. Själv undrar jag nog mer över hur svårgissad fotboll kan vara, som senaste omgången i ligan. Läs dock >>

David Luiz till Barcelona, hur många gånger förr har vi inte hört det. Luiz lär vara det forna storlagets (de är ju inte vad de varit om vi säger så) stora mål inför sommaren. Ändå är los arrogantos inte i närheten av att värdera Luiz vad han är värd. Ynkliga 22m lär vara det tak de har, och säljer Chelsea för det är klubben tokig om Luiz inte lämnar in en transferbegäran (och det kommer Luiz inte att göra, tro mig) sälja honom för. Han är värd avsevärt mycket mer. Plus att jag hoppas verkligen att Chelsea inte säljer spelare dit, men vi har ju sålt till andra konkurrenter (men då betalade de ju ordentligt).

José Mourinho har inte missat en chans att nedvärdera Chelseas chanser att vinna ligan i år (åtminstone utåt). Nu har han ersatt City som troligaste utmanare och plötsligt är det Scousers (som onekligen har tur som grisar av Fulhammatchen att döma igår) som är tuffaste utmanare. Det känns nästan som om JM sedan i julas har öppnat upp nya nivåer för mindgames i PL. Men hjälper det till att sätta press som Liverpool inte kan hantera, gärna för mig. Själv tycker jag det räcker med att se alla scouserfans sticka upp huvudena och börja skrika i alla kommentatorsfält överallt. De behöver en läxa och om inte annat får väl Chelsea leverera den i slutet av april. Grunden för JMs scousertips är självklart det faktum att de är enda laget i toppen som bara behöver koncentrera sig på ligan (och möjligen FA cupen).

Almin Masic från Örebro kommer att få provspela för Chelsea enligt Daily Mail. Han är 14 år gammal. Jag måste erkänna att jag hoppas det kommer regler snart om vid vilken ålder spelare kan få värvas mellan länder. Det här är inte bra, varken för klubbarna eller spelarna - men det är väl föräldrarna som oftast ligger bakom att de hoppas kunna få leva på barnens skicklighet. Masic ska vara en målfarlig mittfältare.

Vi har hört det förut, massor med gånger och jag tror mindre på det nu än någonsin. Sami Khedira till Chelsea. Likväl, enligt media, ska Chelsea redan diskuterat med Real Madrid (udda dock är att det är inte ens ett spanskt! rykte, utan italienskt).

ONSDAG:
City missade mittfältaren Fernando i januarifönstret. Nu bekräftar dennes agent att det blir flytt i sommar. Självklart spekuleras det då i om det blir City eller Chelsea. Jag förstår inte riktigt hur Chelsea dragits in i den här transferhärvan, för tidigare har Chelsea aldrig förekommit i spekulationerna kring Fernando. Jag tycker det låter som typiskt agenttjafs när Fernandos agent hävdar att det finns fler spekulanter på hans klient. Finns det en enda ynklig agent som inte testat den plojen för sin spelare ännu?

Gonzalo Higuin (liksom Falcao och Cavani) tillhörde sommarens stora transfers, ändå vägrar media sluta tjata om att de ska vidare till Chelsea ändå. Higuin förnekar nu detta rykte och jag kan inte tänka mig att Higuin någonsin varit aktuell för Chelsea, än mindre nu när han uppges kosta 48m pund! Han fick inte spela i Real när JM var där, så varför skulle JM ändrat uppfattning idag?

TISDAG:
Lukaku som har lika svårt att låta bli att spegla sig i journalisternas spalter som en viss svensk anfallare som också är utlånad har återigen öppnat käften och om hans relation till Chelsea var ansträngd innan blev den sannerligen inte bättre nu. Lukaku anser sig behöva Champions League fotboll men inte nödvändigtvis att det sker i klubben han tillhör, Chelsea. Tidningarna kallar det ett ultimatum till Chelsea (lite grann som allt snack om att Courtois kräver att bli förstemålvakt). Jag tror inte Chelseas ledning eller JM reagerar ett dugg positivt på Lukakus senaste tavla (det börjar bli många nu). Jag börjar verkligen undra om Chelsea inte cashar in på den talträngde belgaren till sommaren. För även om han började sensationellt i Everton, har han knappast levt upp till det vilket snarare stödjer JMs beslut att låta honom gå på lån.

MÅNDAG:
Martin Lipton, Mirror, har ägnat sig väldigt mycket åt Chelsea på sistone, och den här läste jag gärna: >>

Thorgan Hazard som är på lån till Zulte Waregem och nyligen blev utsedd till belgiska ligans bäste spelare har varit aktuell för flera klubbar, i deras egna ögon. Bl a var Anderlecht väldigt sugna på att låna honom, men enligt Mirror kommer Thorgan inte att lånas ut till Belgien nästa år utan kommer att lånas ut till en engelsk klubb för att lära sig spelet där.

PSG lär ju älska våra spelare och varje omgång ryktas det om att någon ska dit, även om Alex är den enda som verkligen gått dit. Förutom Ancelotti men han var ju ingen spelare. Senaste ryktet är att de rycker i Branislav Ivanovic.

Joel Veltman, vet ni vem det är? Försvarare i Ajax är svaret och han har scoutats av Chelsea och flera andra storklubbar. Jag älskar när medierna lyckas få det till att han skulle vara aktuell för Chelsea bara för att klubben scoutat honom. Chelsea scoutar nog åtskilliga hundra spelare per år - det innebär ingenting mer än att Chelseas scouter sett spelarna spela och gjort en rapport om det.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop