csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 25 sp 17 v 5 o 3 f 47 - 20 mål 56 p

3 - 9 feb 2013

Nyheter v-6


SÖNDAG:
Chelseaspelaren Mario Pasalic (han är Chelseaspelare om än utlånad och inte officiellt erkänd som januaritransfer ännu) räddade sin låneklubb Hajduk Split och med två mål vände han matchen till seger i derbyt mot RNK. Pasalic ansluter till Chelsea 1 juli och kostade runt 2m euro. Men då klubben av någon anledning inte offenliggjort transfern har han flugit under radarn. Pasalic är 18 år och lånades omgående tillbaka till klubben han kommer att lämna. Chelsea har ju gjort så flera gånger, förmodligen av flera skäl; ett helt enkelt att vissa spelare är billigare i januari om de lånas tillbaka, dels för att agera i tid istället för att prokrastinera som vissa andra klubbar gör med att värva.

Enligt The Mirror levererar José Mourinho dubbla budskap. Utåt baissar han hela tiden Chelseas chanser och försöker lägga favoritskapet på främst City. Bakom dörrarna säger han däremot, enligt Mirror, att han förväntar sig att Chelsea vinner titeln.

LÖRDAG:
JM fortsätter med sina osannolika analogier. Efter City var vi den lilla hästen som behövde mjölk och skulle lära sig hoppa. Idag pratar han om City som en Jaguar med en L-skylthy. (L-skylt är som ni kanske vet vad nybörjarbilförare måste ha på sina bilar i England en viss tid, en bra idé för Sverige och Kalmarbilister också).

VILKEN VECKA FÖR EDEN HAZARD
Jag tror inte det finns odds ens på vem som blir Årets Spelare i Chelsea.

Hans hat-trick idag var det andra i hans liv. Det första i England. Och ärligt talat, att göra det i Premier League smäller oerhört mycket högre än att göra det i Ligue 1.

Intressant är att JT vilades inte i matchen, han hade skadekänning i en muskel.

Det är inte ofta man studsar framför tv:n men när jag kom hem lite sent efter ärenden och satte på tv:n hade jag absolut inte väntat mig siffrorna som stod på skärmen. Det var bara att dubbelkolla att det verkligen kunde vara serieledarna Arsenal som redan låg under med 4-0. Vilket otroligt bottennapp mot Scousers. Bra för oss och kanske bra för Premier League, men vad sysslade serieledarna egentligen med? Nu när de går in i den tuffaste perioden på hela säsongen och Whiner för en gångs skull inte klagade över spelschemat utan sade att det bara var så. (Så gott som samtliga managers utom JM har annars klagat på årets spelschema och före detta Arsenalspelare har för fram idiotidéer om att topplagen inte ens ska få mötas i början och slutet av serien...)

Newcastle saknar flera av sina stora spelare inför dagens möte (revansch för oss hoppas vi). De är utan Tioté. Remy, Sissé, Gouffran och Coloccini. Det är alltså ett avsevärt, på papper, försvagat Newcastle som kommer till London. Goufrran och Remy gjorde ju målen på St James's, en match vi Chelseafans helst glömmer för det var en usel insats av våra blå. För Chelsea kommer Salah att göra debut, men ännu vet vi inte om det är som start eller inhopp.

FREDAG:
Torres tränar men det är som väntat för tidigt mot Newcastle, men kanske mot WBA på tisdag. Annars varnar han för Newcastle trots att de förlorat sin bäste spelare och som vanligt försöker han ta ned alla förväntningar på Chelsea som eventuella ligasegrare, vilket ärligt talat kanske är hans genuina uppfattning, men få delar den. Chelsea är en kandidat till ligatiteln även om det finns andra.
   JM har sagt att Mohamed Salah vill göra debut imorgon, men därmed inte sagt att han startar.

TORSDAG:
Vi fortsätter att njuta av måndagens underbara triumf genom att läsa min favorit-Chelsea-skribent Giles Smith. >>>

Nu när all reklam kring Sotji är regnbågsmärkt och politiker snubblar över varandra för att hämta hem poäng i frågan, är det kanske inte underligt att det dragits igång en kampanj med fotbollsklubbar mot homofobi. Chelsea är en av de hälften PL-klubbar som gått med (mestadels storstadsklubbar...) medan ynka 16 av 72 Football League-klubbar förbundit sig!

ONSDAG:
Fernando Torres har kunnat återgå till träningen, men förmodligen kommer Newcastlematchen lite för tidigt för honom. Men skönt att ha ett alternativ som jobbar hårt under matcherna även om målen kanske uteblivit något, men Torres har haft otur i år. Två gånger har det lossnat lite och man har hoppats att han ska hitta rätt regelbundet - bägge gångerna blev han skadad.

Lite Eden-stats:
Eden Hazard är den som försökt dribbla flest gånger i PL. 163 stycken, fem mer än Luis Suarez. Sedan ser vi skillnaden mellan en mittfältare och en anfallare, kanske. Luis Suarez är inte ens med bland toppnamnen för lyckade dribblingar; Eden Hazard leder den listan med 93 stycken, före Ross Barkley på 58! Kvalitet.

TISDAG:
Kul fakta, kanske, en tidning har kommit fram till att gårdagens lag hade kostat exakt lika mycket att köpa ihop...156m pund. Lite oväntat, hade nog trott Citys skulle kostat mer då det köpts ihop senare.

Ivanovics mål igår var han 15:e mål från vad som kallas Open play (dvs inte föregången av en fast situation). Han gjorde det också med vänster fot, vilket var hans första mål med "fel" fot. Bara två spelare har gjort fler mål i open play- de heter John Terry 17 och Gary Cahill 16!

Vilken insats igår, man är fortfarande helt matt. Kan inte påminna mig att jag har sett City så konfunderade och menlösa sedan de blev ett topplag. De hade inget som helst svar på JMs och Chelseas taktik eller kontringarna. Jag trodde de skulle komma ut som ett helt nytt lag med några svar på vad Chelsea gjorde i andra, men inte. Det var ju bara sista minuterna (naturligt nog) som de etablerade lite tryck. Hazard dansade sig igenom deras försvar. Toppbetyg till hela Chelsea. En kanonmatch helt enkelt och bättre än man nästan kunnat drömma om - så satte vi ju stopp för en massa av deras personliga rekord, och det är ju alltid lika roligt.

MÅNDAG:
Avgörs Premier League ikväll?

Det är bara 24:e omgången och 14 till ska spelas men ändå känns det nästan så. Arsenal ligger etta men det känns som vi och nästan alla andra ändå räknar bort dem. Vilket kanske är deras räddning.
    Innan fiaskot mot West Ham, 39-1 i målchanser (inget lag har skapat så mycket och åstadkommit så lite på över tio års tid i Premier League), var siktet inställt på att lugga City på poäng genom att spela cyniskt (precis som JM anklagade Allardyce för i ett frustrerat uttalande som väl inte direkt var så genomtänkt med tanke på hur JM har spelat med alla sina lag vid tillfällen) och gå för oavgjort. Precis som Chelsea gjort i alla bortamatcher mot tippade topplag; som mot United, Tottenham och Arsenal.
   Nu undrar man om det räcker. Kanske behövs en seger för avståndet är ju ändå två poäng före matchen och det förändras inte vid oavgjort.
   Ändå kommer nog ett oavgjort resultat att kännas som en seger ikväll. För vi kan ju inte bortse från hur många mål City gör och att de vunnit alla matcher hemma i år. De utklassade United, Arsenal och Tottenham hemma. Utklassade.
    Jag tror inte Chelsea förlorar med de siffror som de lagen gjorde, men Chelsea är absolut inte favoriter till att vinna. Inte på något sätt. Svenska Spel ger 1.87 för City och hela 3,80 för Chelsea. 3.55 på oavgjort känns som ett väldigt bra spel. För dem som brukar spela, jag har satt en symbolisk peng på vinst, oavgjort. Mycket symbolisk ;-)

Så vad har vi för chanser? Vi har ett bättre försvar än City, deras anfallare är samtliga klasser bättre än vår enda (jag antar det blir Eto'o som varit bra i en stormatch och rätt usel i alla andra matcher). De har ett väldigt bra mittfält med Fernandinho som täppt till de problem de möjligen haft där förut och Yaya Touré. Plus Silva, deras svar på vår förre hjälte Mata. Försvaret däremot ser jag som klart sämre än vårt även om Joe Hart hittat formen igen och Vincent Kompany är skadefri.
    City kommer att ha stort bollinnehav misstänker jag och Chelsea kommer att satsa på blixtrande kontringar vilket innebär möjligheter för Ramires, Schürrle och Salah att få spela även om jag inte är säker på att någon av dem startar. Matic och kanske David Luiz kanske förankar vårt mittfält och täpper till försörjningslinjerna från Silva till Negredo och Dzeko.
   Vi har en chans och jag förväntar mig ett äckligt disciplinerat Chelsea som kan kontra sig till en seger. Vi har också invididuellt skicklighet på alla fötter utom längst fram som mer än väl matchar Citys.
   Spännande blir det.

Pellegrini verkar vara en rätt surmulen typ, men JM har inte dragit sig för att dra igång mindgames inför uppgörelsen ikväll. Det har varit snack om att City har haft mycket tur (och det är inte osant, för de har sannerligen fått domsluten med sig, bl a två direkt matchavgörande domslut i matchen mot Tottenham som var väldigt felaktiga om vi ska vara snälla). Han har också pekat finger och antytt att Citys affärer kanske borde granskas närmare (även om han inte nämner City, samma sak som JM pekar på gäller ju för fler klubbar som PSG och de spanska jättarna). Allt för att oroa motståndarna och fokusera på matchen som han säger sig se fram emot men inte oroar sig för. Därtill kommer hans ständiga uttalanden om att Chelsea bygger för framtiden och årets titel är City's to lose, som uttrycket går. Senast igår sa stack han till ballongen igen genom att peka på hur City underpresterat i Europaspel (åtminstone till i år) med tanke på deras investering. Också något som knappast ens den mest inbitne ljusblå kan protestera mot.
   Pellegrini har mest muttrat till svar och knappast bjudit på samma verbala förspel som Ferguson alltid nappade på. Vilket kanske är bra, att han lyft City en klass i år från Mancinis oroliga lag förra året kan vi dock lätt konstatera så underskattning finns inte i någons tankar.

Årets största match hittills är det dock oavsett. Med City som stora favoriter - det gillar José Mourinho.

 

Rykten, notiser m m, v-6


SÖNDAG:
Spela får han, Juan Mata, men i ärlighetens namn borde han väl ändå fråga sig om det var värt det? Från ett lag med titelchans till årets Man United? På onsdag möter de ett minst lika om inte mer revanschlystet Arsenal borta... Det börjar verkligen reta en att vi mötte United borta så tidigt i serien, innan vi insåg hur svaga de är i år då JM valde att spela för oavgjort i den matchen. Det skulle vi aldrig göra idag när de åkt på ännu en poängförlust hemma (på Fergietime)! Mata var inte lösningen för dem, kanske bara en del av lösningen en bit in i framtiden. Oj vad de måste handla i sommar. Jag har sagt det förut, Ferguson visste verkligen vad han gjorde när han klev av. Han hade redan fått ut det sista av de flesta i truppen. Bra kämpat av lillebror Fulham idag.

Det kommer att bli tufft på transfermarknaden i sommar då det verkar som om alla de stora klubbarna tänker slåss om samma spelare. Jackpot för säljande klubbar och agenter alltså. Chelsea och Man United i synnerhet tycks rycka i samma spelare (ex Luke Shaw, Diego Costa), och då måste det ju vara så att Chelsea sitter i förarsätet. I kraft av vår tabellställning och fortsätt CL-spel och en högre lönepolicy. Mot det kan United i sommar antagligen bara ställa tradition och rykte. Saker som för en aktiv fotbollsspelare ändå spelar mindre roll än för supportrar, då spelaren tittar på var klubben befinner sig i näringskedjan och vi vet alla att näst VM är det CL-spel som lockar allra mest.

Källan är inte den trovärdigaste och ryktet rent osannolikt men det roar säkert den s k sportjournalist som hittade på det. Chelsea tänker värva tillbaka Daneil Sturridge säger det. Vi lämnar det väl okommenterat.

Det antyddes igår att Chelsea kan möjligen förlänga Ashley Coles kontrakt, tipset är dock att han säkert lämnar pga de val för vänsterbacken som JM gjort under säsongen. Hetaste tipset är New York Red Bulls, men det skulle innebära en ordentlig lönesänkning då försvarare tjänar väldigt dåligt i förhållande i MLS.
    Klubben som alltid vill ha spelare från Chelsea lär lägga sig i nu och vill värva Ashley Cole. Dvs Liverpool.

LÖRDAG:
David Luiz är en av mina allra största favoriter i Chelsea vilket knappast är en överraskning. En anledning, kanske den viktigaste, är ju hans härliga personlighet. Nu avslöjar han dessutom att han till skillnad från en del fotbollsspelare inte direkt tycker nattlivet, restauranger och sådant är det bästa med England. Nej, det är Legoland!

Jag gillar också Daily Mails rubrik idag efter matchen: "Little horse? More like a gallopping stallion." Apropå ett udda uttalande av vår manager tidigare i veckan.

FREDAG:
Orden är JMs men jag betraktar den ändå som ett rykte än så länge; Chelsea planerar att erbjuda Ashley Cole ett nytt kontrakt för ytterligare ett år. Frågan är om Cole vill...

Oriol Romeu tycks ha skadat sitt knä igen. Han fick avbryta träningen igår och ryktena går om en meniskskada. Han som var borta nästan hela förra året för en allvarlig knäskada. Hoppas ryktet är överdrivet. Romeu var en av de tongivande när Valencia piskade Barca i helgen.

TORSDAG:
Sevilla vill tydligen (spanska rykten ni vet) att Marko Marin ska förlänga sitt lån nästa år. Då får de väl köpa honom är min åsikt. Marin har i vilket fall som varit bra i år och tagit ett stort steg fram efter en svår säsong hos Chelsea förra året (med skador och lite speltid).

Att silly season är slut struntar som sagt alla i, så nu ska Chelsea redan en vecka senare intressera sig för att köpa upp ungefär resten av alla talanger i Europa. Cavani är högvilt för blaskorna, liksom nu Draxler som Arsenal tyckte var för dyr och så vidare och Draxlers lagkamrat Meyer som länge knutits till oss. Men som sagt, knutits till Chelsea har i princip alla talanger i Europa. Och efter att JM sagt att Chelsea inte tänkte agera i januari och blev den aktivaste klubben i PL - ja, då litar man ju inte på ett ord som kommer från klubben om att det är få affärer planerade till i sommar.

Roligare då att fler och fler rykten kommer om att John Terry kommer att erbjudas och acceptera en ettårsförlängning.

Det känns som om Manuel Pellegrini inte riktigt fattat det där med Mindgames. De gör man före matcherna, inte efter! Inte nog med att chileanen försökte övertyga en värld som absolut inte trodde honom att City var lika bra som Chelsea i måndags och förtjänade minst oavgjort (phuiii), nu hävdar han att Chelsea spenderar mer pengar än City! Möjligen om Citys utgifter är i pund och Chelseas i kronor. Han hävdar också att han spelade Negredo och Dzeko med skador och att det var därför de åstadkom ingenting alls mot Chelsea...

ONSDAG:
Kalmar FFs Ludvig Öhman hävdar fortfarande att han skulle varit aktuell för Chelsea och att José Mourinho själv ska ha ringt honom. Jag säger inte att han ljuger men jag tvivlar ändå väldigt mycket på om Chelsea verkligen skulle haft ett seriöst intresse för honom. Han är visserligen ung och kanske till och med lovande, men platsar inte i Kalmar FF och det är lite skillnad i kvalitet mellan "Kalmars rö'a bröder'" och Chelsea! Men han skulle valt att stanna i Kalmar (urk!) för att han inte kunde hitta en lägenhet i London.... Lyssna själva till vad han säger...
>> (en bit ned på sidan)

The Sun (ja, vi vet) hävdar att JM har beställt en önskelista på tre namn (en av dem antar vi) som sommarvärvning oavsett vad det kostar. De tre är Diego Costa, Mario Mandzukic (relativt nytt namn) och Edinson Cavani. (Däremot ingen Falcao... ingen Rooney.., och med tanke på vad Rooney tror sig få i lön avstår jag gärna). Pengarna ska komma från att sälja Lukaku som blaskan hävdar JM saknar förtroende för (fast om det gäller ynglingens stora mun eller hans förmåga säger de inte rent ut).

Ganska intressant artikel om hur JM förberedde laget inför stormatchen i måndags. >>

En del skvaller om Chelseas spelare på utgående kontrakt. Ashley Cole ska återvända till Arsenal (nix, det tror vi inte alls på) och John Terry är beredd att acceptera en ettårsförlängning som ju är det Chelsea håller på för spelare över 30. Det sistnämnda tror vi dock helt på och som han spelat i år är det ett givet drag. Han är förmodligen bäste mittback i Premier League i år, igen. Fast konkurrensen med Kompany och nu även Cahill är tuff.

TISDAG:
Ni har säkerligen observerat JMs lilla mindgame (säkerligen sant också) om att massören var den enda som pratade med laget innan matchen mot City. Här kommer en förklaring om det och möjlighet att få veta mer om en av de få som varit med hela resan under Roman. Läs mer om Chelseas clown >>>

MÅNDAG:
Vi visste det skulle hända. Toni Kroos har blivit bänkad i Baeyern och United misslyckades att värva honom. Så nu har media bestämt sig för att alla klubbar i världen (med pengar nog) kommer försöka värva Kroos i sommar. Ge mig Thomas Müller istället, han var också bänkad igår.

Som om det inte räcker med agenter, som Raiola nedan, nu har det blivit vanligt med att pappor ska försöka vara någon slags agenter och talesmän och säga det sönerna själva inte får eller vågar säga. Det har nästan blivit epidemiskt i fotbollen idag, då pappor utnyttjar sin släktskap med begåvade söner. Vi ser hur många som pressar söner till att lämna för akademier i Spanien m fl ställen i en ålder då fotbollen fortfarande bara borde vara en lek. Senast ut är Courtois's pappa som gärna öppnar munnen och "gissar" i sonens namn. Det senaste är det vi hört i ungefär ett par års tid, Courtois kommer inte att gå till Barcelona. Nej, det kommer han inte - inte så länge han är Chelseaspelare. Oavsett hur mycket pappa säger att han aldrig kommer att acceptera att bli nummer två hos Chelsea. Kanske innebär det att Thibaut Courtois inte spelar fotboll alls framöver - det borde nog pappa tänka lite på innan han öppnar käften.

Mycket skitsnack idag om Mario Balotelli, något jag vägrar lyssna till då det är en spelare jag inte vill se i Chelsea. Men Mino Raiola har tydligen behov av pengar igen då han försker rea ut Balotelli som om klubbar inte skulle vara mycket tveksamma efter att han misslyckats i ett stort antal klubbar nu, i en del har han spelat väl men det tycker jag inte han gör särdeles just nu. Nej problemet är framförallt vid sidan av planen. För mig är Balotelli helt enkelt inte värd besväret. Det finns också bra mycket bättre anfallare som fördmodligen kan komma på marknaden till sommaren.

Oriol Romeu som mycket starkt bidrog till att hans förra lag Barcelona åkte dit i helgen mot Valencia har i en intervju uttalat sig om att han inte vet vad Chelseas planerar för honom. Självklart är han ju oroad då Chelsea tog in Matic på hans position. Romeu vill ha en ordentlig diskussion i sommar kring hans situation. Något vi redan fått höra från Courtois några dussin gånger (om vi kan lita på medierna). Jag är rätt övertygad om att varenda en av våra lånespelare tänker exakt samma sak.
    Frågan för mig är snarare att Chelsea nog bör se över situationen för massor av sina lånespelare, särskilt de som är över 21 år. Vad ska till exempel Patrik van Aanholt göra? En spelare som spelat till sig en holländsk landslagsplats som vänsterback men som alla tycks glömma tillhör Chelsea med tanke på all spekulation kring Luke Shaw.

En rätt intressant analys inför matchen ikväll, men varning - den är gjord av en Manchestertidning. Jag håller inte helt med om bedömningen av mittfälten annars är den inte helt fel. >>

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop