csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 24 sp 16 v 5 o 3 f 44 - 20 mål 53 p

3 februari 2014

CSFCs spelarbetyg mot Manchester City

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låt så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. / lindy

CHELSEAS INSATS

9-, suverän insats men vi borde verkligen gjort fler mål ;-) Tre stolpträffar!

SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

Petr Cech Hade oväntat lite att göra i första. Kanonräddning på frispark i 73e och några till efter det. 8
Branislav Ivanovic Hamnade lite fel i position precis i inledningen men spelade upp sig ordentligt. Och så MÅLET. Väldigt bra i slutet av matchen. 8+
Gary Cahill Klockren. 8
John Terry En väldigt bra match av JT. Några härliga brytningar. 8+
César Azpilicueta Väldigt väldigt bra försvarsspel, men framåt har han inget att göra vilket är taktiken också. Vilken spelare han utvecklats till och vi glömmer att han egentligen är högerback. 8
David Luiz Suveränt spel, usel frispark men massor av riktigt bra brytningar och uppspelsfaser. 8+
Nemanja Matic Mycket bra trots att han är ny och ännu inte helt känner laget. Släppte Touré lite för mycket i början men spelade upp sig efter instruktioner från JM. Vilken pärla till skott i ribbkrysset i början av andra, väl värt mer. Mycket bättre andra halvlek, han kommer in i det. 8-
Ramires Vet inte riktigt vad jag ska säga. Han jobbar hårt men oj vad uselt han kan passa ibland och han ställde till det vid flera tillfällen, men mest irriterar ju hans svaga insats vid 4-1 läget när Chelsea skulle gjort mål. Svagt skott där målvakten väntade sig det. Han är jättenyttig för laget men men men... 6
Eden Hazard Vilken spelare. Bäst i PL just nu? Ja, mycket möjligt. 9
Willian Hårt och intensivt arbete. Riktigt bra andra halvlek. 8
Samuel Eto'o Borde gjort mål i slutet av första, men krutade istället. Jobbade hårdare än vanligt. Svag andra halvlek. 6
---
Oscar För kort tid för betyg -
Mikel För kort tid för betyg -
Demba Ba För kort tid för betyg -

Manager JOSÉ MOURINHOS INSATS

BETYG

Lurade skjortan av Pellegrini taktiskt i första. Strömberg kallade det offensiv defensiv och City hade inget som helst svar i första. En stor taktiskt triumf i första halvlek och klockren uttagning med Luiz och Matic framför backlinjen. Sedan har han ju Hazard som kan vara Ballon d'Orkandidat redan nästa år. JM har en hel rävfarm bakom öronen och är inte bara världens främste matchcoach utan också en taktiker i allra yppersta toppen (topp 3).

9

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Eden Hazard (jag höll nästan på att säga José Mourinho, men vi ska väl hålla oss till spelare...)

DOMARENS INSATS Mike Dean

BETYG

Riktigt bra insats, Dean är kanske bäste engelske domare för tillfället. Missade att Nastasic skulle åkt ut men... vem bryr sig just nu.