csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 22 sp 15 v 4 o 3 f 43 - 20 mål 49 p

26 januari 2014

CSFCs spelarbetyg mot Stoke, FA Cupen

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låt så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. / lindy

CHELSEAS INSATS

8- bra spel,l ineffektiva avslut

SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

Mark Schwarzer En bra räddning på ett långskott, annars inte direkt överarbetad. 7
Branislav Ivanovic Låg rätt lågt och hade inte så mycket att komma fram på då Stoke stängde till för honom. Bra försvarsspel de allra sista minuterna. 7-
Gary Cahill Cahill har blivit en klart bättre försvarare och särskilt i att läsa spelet sedan han kom till Chelsea och så är han rätt farlig framåt på fasta situationer också. 7+
David Luiz Gjorde några riktigt fina defensiva insatser och är den idag som vågar slå de långa öppnande passen. Hade en kanonsfrispark som var värd ett bättre öde. 7+
Ashley Cole Skötte sig bra och var med framåt en hel del. 7
Nemanja Matic Solid debut (det är ju hans första start i andra omgången i Chelsea). Visade kvalitet som kommer att bli nyttig för oss där. Inga onödiga frisparkar. Han glänste kanske inte men det gör ingen i den rollen (nästan). 7+
Frank Lampard Mycket bra men borde kanske gjort mål på någon av sina chanser. Skapade massor med möjligheter. 8-
Eden Hazard Som alltid kvalitet men inte hans allra mest inspirerade match. Har tagit ett stort steg fram i år och kommer att bli ännu mycket bättre. Starkare i andra och vilka grejor han kan göra, och vi förväntar oss alltid väldigt mycket av honom. Bäst av alla i andra. 8
Oscar Vilken underbar frispark över fyrtornen i Stokemuren. Bäst i första halvlek och nära att göra två mål, men skottet hamnade i stolpen. 8
André Schürrle Rätt anonym, gjorde en riktig tavla som hade kunnat kosta mot ett bättre lag. Jobbar hårt och river upp försvar med sina löpningar. Bättre i andra halvlek ändå. 7+
Samuel Eto'o Höll på att få en kanonstart, annars rätt anonym. Träcklade till det för mycket igen, som i många andra matcher. Det såg ut som det brukar med Eto'o. Han är verkligen en s k stormatch-spelare eller... Och vilken miss sista kvarten. 5
---
Ramires Märktes inte mycket så han skötte jobbet bra. 6+
Willian För kort tid för betyg -
Demba Ba För kort tid för betyg -

Manager JOSÉ MOURINHOS INSATS

BETYG

Effektiviteten är ju ingen vidare men då laget skapar chanser är det ju inget som Mourinho kan göra så mycket åt, särskilt inte under matcherna även om Ba borde kommit in långt tidigare för Eto'o.

7

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Oscar

DOMARENS INSATS Chris Foy

BETYG

Kunde mycket väl dömt straff vid kvarten, men det är ju Chris Foy (alltid i mina ögon Englands sämste domare).Kanske skulle Ramires haft straff också men Foy långt bort från situationen som alltid. Ändå