22- januari 2014

    Åsikter om Juan Mata och ev transfer

CSFC.SE har ingen kommentatorsfunktion som ni vet då det är ett heltidsjobb att hålla en sådan vederhäftig och intressant och hålla näthatarna borta (ofta med annan tröjfärg). Men just nu är ordet fritt. Skicka ett mejl >>>>> och säg vad ni tycker:

Bakgrunden: Det pratas mycket (inget officiellt) om att Man United tänker lägga ett bud om 37-40m pund på Juan Mata. Ska Chelsea acceptera? Ska vi sälja Årets Spelare 2012, 2013 till det laget? Eller till Tottenham som lär lura i vassen? Det är ett överpris, så är det? Stora pengar, särskilt i UEFA FFP-tider. Men även Atletico Madrid är intresserade, men då handlar det om andra pengar (lån i år och ev affär i sommar). Även andra följer självklart situationen.

CSFCs bedömning är att Juan Mata själv måste göra klart vad han vill (ungefär som de Bruyne gjorde)! Chelsea har ännu inte så vitt jag vet stoppat en spelare som vill lämna klubben (vi är inte spuds). Men vart de vill gå kan ju vara nog så viktigt.

(Min åsikt: jag förstår varför JM väljer Willian och Oscar före Mata, men jag älskar faktiskt Matas fotboll men de andra spelar över hela plan. Det innebär inte att jag vill förlora Mata för Chelsea för jag tror hans intelligens och härliga personlighet kan ge oss stora fördelar i viktiga ögonblick (och så är han en härlig kille). Ögonblick av geni och briljans. OM vi ska sälja, visst 40m är mer än jag ser som hans marknadsvärde, men jag vill ändå inte se honom spela för United, eller Spuds. Går han till Atletico eller så är jag ok med det på grund av situationen. Men inte till något lag i England, nej tack. Helst vill jag dock att han stannar och gör som Hazard, växer med uppgiften och kraven. Han har det i sig. För mig är problemet det här förbannade landslagen, då Mata tror han måste spela varje match för att få spela VM, vilket hade varit osäkert även om han spelar varje match)


 

 

Det bär mig mot men får han inte spela så är det ju bättre att han får fortsätta karriären någon annanstans så det inte blir ännu en surkål som Kevin.

Vore kul om ett Premier League lag kan köpa honom (lån verkar osannolikt) men inte någon main contender utan en underdog.
/Christian
***

Han platsar inte hos lägre lag. Att se honom i United vore väldigt trist. Då kan han åka till ITalien eller Spanien i mina ögon. Jag gillar honom för mycket för att se honom möta oss
Kim Grundström- fb
***

Hej,   Jag tror att det bästa man kan göra i det här läget är att sälja Mata, för om det är någon gång vi kan tjäna pengar på honom är det nu.  Vi kommer inte att tjäna någonting på att ha honom kvar i truppen när/om han är grinig för att han inte får spela.  Då kan vi lika gärna sälja honom för +400 miljoner. Även om det tar emot så skulle jag till och med acceptera att se han i Manchester.. (men då ska dom få betala för de också)  Problemet då blir ju dock att det bara är 4 offensiva mittfältare kvar i truppen, vilket är lite när man spelar med 4-2-3-1. Men det kan vi lösa genom att kalla hem Piazon från Vitesse och ge honom chansen! Det tycker jag att han är värd när han har imponerat som han gjort i Holland.  Det är min åsikt om det hela!  Med vänlig hälsning,  Jesper Åslund
***

Jag blev så besviken. Asså det känns vidrigt.. jag blir ba illamående av detta rykte.. om jag ska vara  ärlig så känns detta rykte verkligt. Jag tycker att han ska till lån till atletico elr psg och visa mou vad han går för. Stay mata !!!!
Khalid
***

Ingen spelare av den kalibern ska sitta på bänken. Mou har dock mitt fulla support i hans laguppställningar. Vi alla känner till hans spelfilosofi och vem kan klandra honom utifrån resultaten. Jag hade personligen önskat att han rullat på Oscar och Mata. Jag anser att vi endast ska släppa Mata till United ifall de släpper Rooney (till sommaren) till oss som en deal i affären. Annars tycker ja inte vi ska sälja till United. Sälj hellre i så fall till ett annat lag i annan liga, även om de handlar om 50-100 miljoner mindre i vinst. Förstår ifall Mata väljer att lämna, ingen spelare av hans kaliber ska sitta på bänken i den grad han gör. Hoppas dock han stannar, kämpar, ändrar om sitt spelsätt mer efter Mous tänk och börjar få mer speltid. Med vänlig hälsning, Marcus

***
Jag ber till Fotbollsgudarna att Juan Mata är en Chelseaspelare när Februari kommer.. Jag är helt 100 på att han kommer att vara livsviktig i titelstriden & i Champions league.
Tobias

***
Den enda situation jag kan tänka mig att Chelsea säljer Mata till United är en bytesaffär mellan Rooney och Mata. Inget annat.
Mahdi

***
Varför detta tjat om mata.bäst i chelsea i två år år en gåta,äldres för petig och tunn i sin spelstil,ibland dock bra passningar men varför i helvete höjer du bl.a.denna spelare så mycket,platsar e dessutom ej i Spanien så what.william gör ett bättre jobb framförallt bakåt,är det bara jag och bossen som ser detta så sluta och tjafsa nu och sälj.
John-Eric

***

Jag tycker Chelsea gör rätt som ev. säljer Mata. Även om det är till vidriga Man. U.
  • Mata är ingen startspelare för Mourinho
  • Får vi +40 milj. pund för honom så kan de gör nytta inför sommaren. Som det är nu spelar han ju knappt inte och gör således ingen större nytta.
  • Vi har mött Man.U. två gånger redan. Nu kan han hjälpa oss att slå konkurrenter om ligatiteln med dem. Rätt kortsiktigt tänkt men ändå.
  • Vi har många mittfältare i truppen som är bra.
Jag gillar Mata men han passar inte in som det är nu, vilket är synd.

Som jag ser på det så är han lite svag i det defensiva arbetet jämfört med sina konkurrenter om en plats i Chelsea just nu.
Peter

***

Tjena!

Angående alla förhoppningsvis falska och alldeles korkade rykten om att vår bästa spelare de två senaste åren ska säljas till en klubb som tappat allt den här säsongen så skriver jag för att jag mått riktigt dåligt sen dessa rykten startade.

En spelare som Mata trodde vi alla efter de två enormt bra säsonger som han gjort skulle bli ännu bättre när vår alldeles egna Mourinho återvände hem. Men saker går ju inte alltid som man tänkt sig och istället så är det han som ryktas på väg bort från klubben ett halvår senare. Inte till vilket lag som helst heller, utan Man utd. Jag tycker det är helt sjukt att vi ens accepterar ett bud från dem på en av vår absolut bästa spelare. Visst han har inte fått spela och ingen spelare i världen nöjer sig inte längre att sitta på bänken i några matcher. Just nu har han gjort det i de tre senaste om inte mer så det här transferfönstret kommer ju lägligt…

Sen är det ett jäkla vm år med vilket bara förvärrar saken. Men som du skrev spelar det ingen roll om han byter för han kommer ändå inte kunna få en startplats i dagens Spanien.

I alla fall tycker jag det bästa vi kan göra med Mata är såklart att ha kvar han och börja lira våra tre matadorer mer. Det verkar ju inte Mou gilla så då ser jag det som bästa andra val är en utlåning till athletico madrid, där han kommer få speltid igen och kunna få tillbaka spelglädjen i sitt hemland. Men är det så att han verkligen vill bort från klubben så ska han fortfarande inte till United! Då ser jag heller att PSG slänger upp stora slantar på bordet för han som vi sedan kan använda till en striker som kan göra mål i jämntakt. Den lilla fördelen med utd skulle väl va att vi i så fall kan få Rooney billigare men då skulle vi likväl kunna få diego costa billigare om vi säljer till madrid. Men helst vill jag att vår mr. nice guy ska spela kvar i hans favoritlag.
Carl
***

Först och främst vill bara säga att du gör ett utmärkt jobb och följer dig varje dag! Dina inlägg är perfekt!

Enligt mig borde mata gå. Främst för att jag tycker Oscar sliter mer under matcherna och jobbar hem mycket bättre. Willian Oscar Hazard ser ut att få till ett bra spel och mata borde ge plats för andra att få en bänk plats. Känns lite som Mourinho är tvungen att ha Mata på bänken så det inte blir kalabalik bland fansen. Mata är en utmärkt spelare men Oscar passar bättre just nu enligt mig och det har Mou verkligen bevisat!

KTBFFH//
Rizzyy<3
***

Tjena,

Usch det här känns så onödigt och trist. Ok, Mata kanske inte passar in i Mous spelsystem eller filosofi. Men han är ett ruggigt alternativ om vi vill spela en annorlunda fotboll - som det faktiskt krävs i vissa matcher. Dessutom är han topp-3 bland favoritspelarna i klubben för många av oss fans. Jag personligen älskar hans intelligenta spel när han är på humör. Så att ens fundera på att acceptera ett bud från United (!!) känns återigen som ett slag i ansiktet på oss fans av klubben. Inte en säsong utan att det måste vara något som får oss att våndas och klia våra skallar.. Enda sätt jag personligen kan acceptera detta är att Mata krävde att få gå. Och det är nog tyvärr så som du skriver,  VM år är på de flesta sätt de sämsta åren när det gäller klubbfotboll. Tyvärr.
noordlander
***

Ta det lungt för fan! Du skriver om Matas övergång som om det vore hans död. Vad glad gör grabbens skull att han karriär forsätter och slipper bänken, kul för honom. Och tänk på hur myk pengar vi får för honom. Det är överpris för Mata. Så upp me hakan nu och tänk vad denna försäljnin kan gynna oss.
JT
***

Min personliga åsikt är att ha kvar Mata med försäljningen av De Bruyne så har vi "bara" Hazard, Oscar, Willian, Schürrle och Salah om han nu är helt klar visst kan Ramires flyttas upp men ser honom hellre centralt. Vi har ju iofs även Marin och Moses ute på lån samt en del unga spelare.
 
400 miljoner är jävligt mycket pengar men att sälja till Man U vet jag inte.
Hade det varit Barcelona, Real Madrid, PSG eller vilken utlänsk klubb som helst hade jag tyckt det va helt ok.
 
Acceptera dom nu budet från Manchester United med pengarna vi fick för De Bruyne så hoppas jag att dom lägger pengarna på Luke Shaw och Ross Barkley som jag anser skulle vara perfekta som arvtagare till Ashley Cole och Frank Lampard. Vi behöver nog lite "home-growns" i truppen.
 
Antar att Ashley Cole är på väg bort sen Azpilicueta gör det grymt på fel kant,
hoppas Bertrand utvecklas ordentligt i Aston Villa.
Med Shaw har vi en vänsterback som kan utvecklas ordentligt och spela i över 10 år i vår klubb, desamma med Barkley.
 
Sen är väl Demba Ba, Essien  och Mikel på väg bort?
Bara be till gudarna att dom satsar på Lukaku nästa säsong så har vi ett grymt lag i många år framöver.
 
Tack för mig!
 
Björn

 

 



Lindy

Besök csfc-facebook: facebook