Matchen:   Hull v Chelsea      0 - 2   (0-0)

Cech, Azpilicueta, Cahill, Terry, Cole, Ramires, Luiz, Oscar, Willian, Hazard, Torres

Avb: Schwarzer, Bertrand, Mikel, Essien, Schürrle, Mata, Eto'o

HULL

McGregor, Chester, Bruce, Davies, Elmohamady, Figueroa, Meyler, Huddlestone, Livermore, Boyd, Sagbo

Avb: Harper, Rosenior, Faye, Quinn, Koren, Graham, Fryatt

Domare Mark Clattenburg

 

Första halvlek

   

Andra halvlek

Luiz på mitten, det gillar jag som alltid tycker om att se honom spela i den positionen och med den försvarslinje vi har passar den honom alldeles utmärkt vilket även JM tycks insett nu, trots initialt motstånd att använda honom där. Chelsea ställer en stark elva på benen trots skador.

Chelsea får första hörnan, en bra hörna av Willian som Hull nickar bort. 3
   Ashley Cole är inte nöjd med domarbesluten och det blir ju inte bättre när Clattenburg stoppar en Chelseakontring genom att vara ivägen. 4
   Cahill showar lite och visar att han minsann också har teknik. 5 Luiz söker Haz men bollen är för brant.
   Hull etablerar lite tryck, delvis genom felpass och misstag och det slutar med ett hyfsat skott av Elmohamady. 7
    Cole har vissa problem med Elmohamady, inte minst tycks Cole vara lite långsammare än förr - naturligt nog kanske men påfallande och något jag noterat senaste tiden. Det är nog största anledningen till att jag tror att detta är Coles sista säsong i blått. Trots att han fortfarande är mycket bra, särskilt defensvit.
   Luiz pass till Willian var inget kompispass men Chelsea behåller bollen mot ett upsttält Hull. 10
   Lång boll till Torres som hamnar ur vinkel men skjuter själv. Bollen blockas till hörna. 11
   Oscar lång boll till Willian men inlägget blockas av managersonen Bruce. 12
   Hazard går omkull och signalerar genast på byte. Ser absolut inte bra ut. 14
   Hazard är uppe och haltar lite lätt men kan nog fortsätta.
    Matchbilden första kvarten är den helt förväntade. Det är Chelsea mot ett uppställt Hull som försvarar sig tätt och bra. De har hållit nollan i sex av tio hemmamatcher så det är verkligen inte oväntat, och det kräver lite extra av Chelsea som alltid haft lite svårt mot sådana lag då så mycket av vårt spel bygger på omställningar.
   Missförstånd mellan Luiz och Azpi och Luiz är irriterad. 17 JM är uppe och dirigerar på linjen. Han gillar nog inte att Chelsa inte hittar nycklar mot Hulls spel.
    Bra brytning av Luiz men bollen studsar till Elmohamady. 19 Typiskt.
   Chelsea har svårt att få till något spel mot det aggressiva Hullspelet. Det är ju något som kommer att mattas ju längre matchen går men just nu låser Hull Chelsea väldigt effektivt. De skapar dock inget själva, å andra sidan skapar inte Chelsea heller några målchanser.
   Hazard fintar sig så snyggt förbi sin försvarare men Oscar görs ner när han får bollen utan åtgärd. Det var nog ok, Oscar upptäckte helt enkelt inte Huddlestone bakom sig. Synd då det var bra skottläge för honom. 22
   Livermore skjuter väldigt bra, Cech räddar. matchen enda riktiga målchans. 22
    Hörnan nickas högt över av Bruce.
   Jättemisstag av JT och Sagbo får världens chans men han skjuter utanför. Tack för det. 26
   Chelsea har inte åstadkommit något alls på ett tag nu. Det är snarare Hull som gör matchen just nu, de har haft de bästa lägena och bästa chanserna.
   Chelsea kommer inte ens förbi mittfältet just nu. Riktigt dåligt spel av Chelsea där det börjar bli att spelarna istället tar individuella initiativ som inte är så lyckade.
   Hazard försöker klacka fram Rami, vilket var ett bra eget initiativ men i övrigt täcker Hull upp alla spelare med utmärkt försvarsspel och Chelsea har riktigt svårt att komma till. 30
   Jag tror på skott och fasta situationer. Som när McGregor går ut och missar bollen som studsar på Cahill till inspark istället. 32
   Oscar frår friläge och McGregor lyckas styra bollen över mål. Fantastisk räddning. 33 Mycket fint spel av Chelsea innan.
   Första riktiga chansen för Chelsea och det tog över en halvtimme. Förhoppningsvis börjar Hulls fina försvarsspel mattas något nu.
   Det som händer i Chelsea händer på Hazards fötter. Vilket också är vad Hull förväntar sig, det syns tydligt i deras spel mot Hazard.
   Oscar behöver komma till mer och även Willian har svårt att komma tillrätta med bollen idag. Hittills.
   Cole bryter väldigt bra framför Sagbo som skadar sig och efter en stunds grisbollande slår Chelsea ut bollen. Sagbo kommer då snabbt upp! 39
   Kanonboll från Luiz till Hazard men Haz får inte bollen under kontroll. Men vilket pass. 40
   Ful tackling mot Haz tyckte jag på linjen och reprisen visar att den kanske är mer ok än den först tycktes, men absolut obstruktion men Clattenburg friade, sedan gör Livermore ned Luiz som är väldigt irriterad. Båda är då Luiz satsade ordentligt. Bra frisparksläge. 44
   Luiz tvingar McGregor till en riktgt bra räddning precis under ribban, tyvärr lite för mycket mitt i målet. 45. Hörnan på första spelare men Chelsea kommer tillbaka två gånger. Luiz är inte populär just nu.
   En minut tillägg. Chelsea har börjat hitta små öppningar i Hulls försvar nu. Luiz buas ut varje gång han har bollen, det gillar han nog.

 

En rätt trist första halvlek. Få chanser även om Oscar var mycket nära, två riktigt kvalificerade räddningar av McGregor och en av Cech. Hull försvarar sig utmärkt men visade tecken på att mattas mot slutet. Förhoppningsvis tröttnar de i andra och vi har alternativ på bänken.

 

 

 


 

 

Bra analys av det taktiska spelet i halvtid. Och kritiken mot Chelsea som statiska kan jag hålla med om. Jag tror dock Hull kommer att tröttna och matchen öppnar säkert upp sig om 15-25 minuter. Intressant diskussion om att Chelsea måste utnyttja ytterbackarna mer offensivt.

Hull startar andra halvlek optimistiskt. Luiz fortsätter spela övertygande och är den som startar det Chelsea gör.
   Hazard gör en slalomdribbling, avslutet styrs till hörna. 50. Lång hörna som blir till ny hörna från andra hållet.
   Den frisparken kändes gratis till reprisen då man ser att Bruce sparkar efter Hazard. Mycket bra frisparksläge, särskilt om Lampard inte hade varit skadad. Luiz tar den igen från lite till vänster några meter utanför. 53. Bra men McGregor är beredd och Cahill når inte returen.
   Hazard letar läge och hittar det. MÅL. Mycket fint förspel med Luiz och Cole. Väldigt vackert anfall. 57 Snacka om att Hazard har hittat ett specialläge för sina mål. Så många av dem kommer till på samma sätt nu, precis på straffområdeslinjen när han går längs den och letar läget och sedan sätter den med högern.
   Nu spelar Chelsea riktigt bra och Hull måste ju öppna upp. Willian avslutar utanför. 63
   Cahill och JT i fint samspel men när Hazard passar tillbaka till Cahill är han inte riktigt med. 64
   Första kortet, och där gör Clattenburg en jättetavla för det är inte hands utan axeln. 66
   Som tur var går frisparken över mål.
   Koren in för Meyler. 67
   Torres har kommit längre ned i plan för att få känna på bollen. Livermore varnas när han trampar av skorna på Torres. 69
   Luiz chansar med en hög boll mot Hazard som är med på det oväntade spelet men bollen är för hög och lång. 72
   Oscar kontrar efter bra försvarspel av Cole. I sista läget får Oscar skottchans men en hockeyblockering till hörna istället. 74
   Hazard tar sig förbi sin försvarare och lättar bollen mot JT efter hörnan, men försvarare hinner emellan. 75
   Hazard söker Torres, men försvarare emellan. Nästan så jag tycker synd om Torres idag. Han har knappt fått en boll att jobba med, men han springer mycket ändå.
   Bra försvarsspel av Azpi och kontringen är på tok för lång för Torres. Bra försök av Luiz dock att försöka hitta honom med en riktigt lång boll.
   Chester ut för Fryatt. En defensiv spelare mot en offensiv. 77 Hull tänker försöka få poäng i matchen. Och därför kontrar JM med att sätta in Mikel. Antar det blir Luiz som får gå av.
   Det blev Oscar som inte haft sin bästa match, men två riktigt bra lägen men kanonräddning av McGregor och en riktigt bra blockering hindrade honom från mål. 79
   Mikel slår en löpboll! för Azpi. 81
   Håll tätt nu Chelsea. Det har varit en riktigt svårspelad match.
  Hazard görds ned riktigt ordentligt av Figueroa. Fult och det blir kort. 82
   Boyd ut för Quinn. 83
   Torres försöker med en yttersida i väldigt svår vinkel. Gick inte. 85
   Tidigare i år hade jag varit betydligt mer nervös med bara ett måls ledning så här dags, men på sistone har försvarsspelet varit så mycket bättre så...förhoppningsvis håller det här ett tiotal minuter till.
   Figeuroa igen på Hazard och kunde fått kort igen. 86
   Äntligen fick Torres en boll och han tar sig förbi sin försvarare och gör MÅL. Så skönt för honom och oss. Skickligt mål och lönen för allt hans springande utan att få bollen. 87
   Schürrle in för Willian. 88
   Nu är matchen vår. Det här tappar vi inte så nu är det mest spännande om Petr Cech ska slå rekordet i hållna nollor.
   Och JM håller sitt snitt. Tre byten i samtliga matcher i år. Essien in för Ramires. 90
   Tre minuter tillägg.

Inte en sprudlande föreställning direkt. Det blev precis så svårspelat och tufft som jag misstänkte. En riktigt kämpaseger vill jag nog kalla det här där inviduellt skicklighet avgjorde mot ett lag som faktiskt spelade alldeles utmärkt defensivt (men åstadkom väldigt lite framåt).

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!