csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC 21 sp 14 v 4 o 3 f 40 - 19 mål 46 p

6 - 12 jan 2013

Nyheter v-2


SÖNDAG:
Ned till andraplatsen för oss efter att Newcastle blev horribelt bortdömda i en match där de borde fått poäng och därmed tagit två från City. Pinsamt med linjedomare som inte ens kan offsideregeln är väl allt man kan säga. Det är ett domslut som mycket väl kan avgöra ligan. Att City sedan kunde göra ett mål till på tilläggstid blir akademiskt i en match där domaren avgjort den redan.

LÖRDAG:
Grattis också till Petr Cech för hans nya rekord, 209 nollor på 459 matcher. Nästa rekord är PLs 169 nollor hållet av veteranen David James. Petr har 151 liganollor.
   Rekordet i siffror >>>

En svår match mot Hull är nu bakom oss och laget ser bättre och bättre ut. Jag ser det som en ren kämpaseger, en viljematch i typisk Mourinhoanda och med enorm individuell skicklighet. Extra kul för Torres att få göra ett skickligt mål på den nästan enda boll han fick i hela matchen. Hull spelade bra och mitt tips om att de åker ur är jag mycket tveksam till numera. Men nu ser vi framåt mot nästa match och jag är mycket optimistisk.
   Inte minst då dagens nyhet är att Robin van Persie som alla trodde skulle vara spelklar till den matchen nu verkar vara borta i sex veckor! Ingen vet heller om Rooney kan spela och utan de två kan jag inte se United besegra oss idag.
   Bra läsning för den som vill veta mer om läget i United. >>

Läs gärna vad JM säger om Eden Hazard och hans utveckling, vilken vi ju fått notera senaste månaden då Hazard varit fantastiskt bra. >>>

U-21 spelade 2-2 mot Reading efter att kvitterat på straff under tilläggstid. Förra veckans a-lagsdebutant Lewis Baker slog den. Andreas Christensen hade tidigare nickat in 1-2. De är obesegrade i 13 matcher nu.

FREDAG:
Intressant läsning om hur José Mourinho förbereder matcher och halvtidssnack. Läs mer >>

Ska vi vara nervösa? Domare för imorgon är tyvärr Mark Clattenburg. En domare vi haft mycket problem med och som varit i strålkastarljuset en hel del på sistone.

Dagens presskonferens var mest mediespekulationer som ställdes. JM bekräftade dock att två klubbar är itnresserade av de bruyne och antydde att det handlar om köp då spelaren själv vill ha det. Chelsea hade helst velat ha kvar honom.
  Ang Rooney vägrade han uttala sig och han öppnade inte för några köp av någon sort. Chelsea kommer inte att ersätta de Bruyne om det blir affär.

Mikel kom på en hedervärd andraplats i omröstningen om Årets Afrikanska Spelare. Vann som väntat gjorde förstås Yaya Touré, men Mikel kom före Didier Drogba.

Chelsea rankades som tredje bästa klubb i världen 2013 av International Federation of Football History and Statistics (IFFHS). Efter Bayern München (naturligtvis), real Madrid (mycket förvånande), och efter oss kom Atletico Madrid och Barcelona. Obs det gäller alltså kalenderår, inte säsong.

Hull borta imorgon kanske inte låter så farligt. Men betänk att hemma har de bara förlorat till Man United och det var innan deras "kris". Hull är ett klart sämre lag borta och vi startade ju säsongen med en klar vinst mot dem.

TORSDAG:
Damlaget har värvat två spelare från Arsenal. Spelare som också spelat i engelska landslaget. Det är Gilly Flaherty, mittback och veteranen Katie Chapman med över 80 landskamper.

Chelsea erbjuder provspel till en 13-åring från Kristinehamn. Inte ovanligt men det kan nämnas ändå. Odilon Sangwa heter spelaren. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, det är tack vare de idiotiska reglerna om home-grown etc som vi har fått se den här utvecklingen, att storklubbarna dammsuger marknaden och plockar in (inte gjort än men...) småbarn. Barcelona är ju värst som ofta hämtar barn från sydamerika innan de ens fyllt 10 (Messi största exemplet).

ONSDAG:
Det bir Fulham eller Arsenal (Fulham lär vara det bättre laget) i kvartsfinalen i U21s Premier League Cup. Det blir bortamatch. Chelsea gick dit tack vare seger över West Ham.

Speldag för matchen mot Stoke i FA Cupen är nu satt till söndag 26 januari, kl 16.30

TISDAG:
Grattis Eden Hazard på 23-årsdagen.

U-21-laget slog West Ham med 2-1 och gick därmed in bland de åtta första i den första serien U21 Premier League Cup någonsin för den nya formen av reservlag. Chelsea gjorde alla målen; Isaiah Brown gjorde ett vilket kvitterades genom självmål och så avgjorde Nathan Aké.
Laget:Mitchell Beeney; Fankaty Dabo, Alex Davey, Andreas Christensen, Adam Nditi; Nathan Aké (k), Lewis Baker, Ruben Loftus-Cheek (Charly Musonda 72); John Swift, Jeremie Boga, Isaiah Brown.
Avb: Bradley Collins, Dion Conroy, Ola Aina

MÅNDAG:
Lite bortglömde anfallaren Milan Lalkovic stannar på lån hos Walsall. George Savile stannar hos Brentford.

Läs gärna mer om hur det går för våra lån. >>>

 

Rykten, notiser m m, v-2


(Rent generellt kan vi säga att ryktena blir mer och mer spekulativa och mindre och mindre trovärdiga redan denna Silly Season - så ta allt med mer än en smula salt. När man väl läser de rykten som påstås dyka upp är källorna oerhört luddiga och verkar vara skrivna av fans som spekulerar, och önskar sig saker, vilt)

SÖNDAG:
Dagens Mata - Bayern München, 20m pund....

Ett nytt namn är Saul Niguez, en ung (19 år) anfallare från Atletico Madrid. Vet itne särskilt mycket om honom.

Dagens Mata II - Manchester United. Kommer absolut inte att hända.

Chelsea ska ha gått med på att köpa tillbaka! Nemanja Matic från Benfica för 35m euro! ????
   Matro (ja, de går inte att lita på) hävdar att Matic begärt en transfer och hos dem kostar han "bara" 17m pund.
  Matic kommer att presenteras imorgon - om nu något är sant.

Kurt Zoumas agent vill bra gärna sälja sin adept över hela Europa och självklart försöker han intressera Chelsea också.

FREDAG:
Senaste är att det blir köp av de Bruyne inte lån som gällde tidigare. Tyska uppgifter säger så.

Michael Essien lär vara aktuell för Milan. Det kan nog vara en bra flytt för vår veteran med knäskadorna, bara det inte innebär att ryktena om Balotelli till oss kommer igång igen.

Ni har säkert sett det absurda ryktet som kommer från Le Parisien om att Eden Hazard skulle sagt att han definitivt kommer att flytta till PSG i sommar. Det ska ni inte tro på. Punkt slut. Hazard och Oscar är de spelare som Chelsea bygger framtiden kring och ingen lär säljas ens för Ronaldosummor. Det är min totala övertygelse även om man aldrig vet 100% i fotbollsvärlden. Men ens att Hazard skulle sagt något sådant är så dumt så det är inte sant.

Svenska medier kan inte bestämma sig för vem som står för ryktet; men i korthet går det ut på att Rooney fortfarande är intresserad av att gå till Chelsea. Det lär mestadels bero på om United kvalificerar sig till CL, och innan dess lär han knappast krita på ett nytt kontrakt. Jag gillar Rooney skarpt men kan inte anse att han skulle vara i närheten av en lön om 300k pund i veckan så... Times lär stå för ryktet grundmässigt och Telegraph (som varit ute och cyklat redan i år) har följt upp med brasklappar att det gäller förstås inte om JM får loss Costa, Falcao eller Higuain (önskar någon kan förklara för mig varför Higuain är så het..., jag skulle hellre satsat på Pedro i så fall eller t o m Jese om spelaren måste vara med Madridanknytning).

Thibaut Courtois påstås krävt samtal med JM där han kräver att inte bli bänknötare. Som om managers går med på sådana ultimatum. Men visst är situationen med att ha två av världens fem bästa målvakter i samma klubb faktiskt något av ett problem. Men Courtois är ändå framtiden hur mycket jag än beundrar Petr Cech. Men om hockeyn kan matcha fler målvakter i olika matcher, varför kan fotbollen inte det? (Obs, glömde att nämna att det här ryktet tycks uppkommit hos notoriskt opålitliga Metro).

Ljugarsajten Le10Sport påstår att Chelsea släpper Eden Hazard om PSG pytsar upp 60m euros. Nix.

Bortglömde Marko Marin är eftersökt av Schalke som vill ta över hans lån från Sevilla. Sevilla däremot tycks inte ett dugg intresserade av att låta det ske även om ryktescirkusen hävdar att för Chelsea är det ok. Marin har gjort ett bra jobb i Sevilla men liksom för Romeu tycks vi glömma bort våra spanska lån en del.

Kevin de Bruyne till Wolfsburg lär bli lördagens stora nyhet enligt cirkusen. Lån eller köp? Ingen vet nog, vi får se, men att de Bruyne lånas ut eller att något händer det ser jag som mycket troligt. Tipset är - lån.

TORSDAG:
Enligt CaughtOffside (mindre seriösa) kommer Real Madrid ändå att värva Juan Mata = Dagens Mata. Fast nu kostar Mata bara 16,5m pund. Snacka om värdeminskning. Ungefär hälften mot vad han var värd förra veckan eller...

Man United tror att Robin van Persie kommer att vara tillbaka och spelklar lagom till matchen mot oss. Som det är just nu, ett United utan RvP och Rooney måste jag säga att jag oroar mig mer för matchen borta mot Hull än matchen hemma mot United.

Först var han inte till salu och nu har de satt ett ultimatum till Chelsea att lägga ett konkret bud (om minst 15m tydligen) på Fredy Guarin i Inter. Typiskt silly seasonsnack.

ONSDAG:
Vi kan nog redan avskriva dagens vilda rykte om Juan Mata till Real Madrid då de senaste ryktena säger att Alonso istället förlängt med Real.

Southampton har sagt att de säljer inte, men sådant bryr sig inte media om. Så därför har Chelsea nu blivit favoriter till att köpa Luke Shaw. Före andra intressenter som Man U, Arsenal, Man City.

Chelsea intresserar sig för Nantes försvarare Papy Djilobodji. En spelare som inte tidigare har kopplats med oss. 25 år. Och jag tror inte på det ett dugg så.

Personligen tror jag ryktet är en våt dröm skriven av en United-supporter, men vi redovisar ju de flesta dumheter här så: Wayne Rooney mot Romelu Lukaku. Så vad tror ni?! Det finns mycket litet, eller inget alls som underbygger detta förutom Chelseas intresse i Rooney som är dokumenterad.

Kul läsning: >>>

Dagens Mata - Real Madrid
   Byte Juan Mata mot Xabi Alonso, 32.

TISDAG:
Dagens Mata: Atletico Madrid.

En organisation med ett högtravande namn med massor av ord och som påstår sig agera med Fifas godkännande har utnämnt världens fyra bästa målvakter. Två tillhör Chelsea. De är i fallande ordning: Manuel Neuer, Gianlugi Buffon (Lägg av alltså, där försvann trovärdigheten), Petr Cech och Thibaut Courtois.

Det lär inte stoppa ryktena, särskilt inte i England där ryktena växt senaste dagarna - ett par dagar efter som de ofta är med internationella spelare. Mario Balotelli själv har nu sagt att han inte kommer att lämna Milan ett VM-år. Skönt, då kanske Raiola kan sluta snacka om det också... och snacka vidare om Pogba istället (som dock inte är aktuell för Chelsea utan PSG).

Att Scousers är intresserade av Ryan Bertrand vet vi. Nytt är att Chelsea tydligen är ännu mindre intresserade av att sälja till dem just nu då Chelsea anser att Victor Moses inte alls fått de spelchanser han var lovad av Liverpool, och att Chelsea därmed stoppar en eventuell affär. Själv tycker jag att Chelsea ska stoppa alla affärer med direkta konkurrenter så här års. Till sommaren förväntar jag mig att en hel del spelare säljs och då kan även konkurrenter handla, till rätt pris, men aldrig under säsong även om det är spelare som inte spelar regelbundet.
   Nytt är dock attt Fulham lär kontaktat Chelsea om Bertrand då de också söker en vänsterback. Sedan tidigare vet vi att skvallret säger att Chelsea påstås föreslagit Southampton Ryan Bertrand som mellanskillnad för Luke Shaw.

MÅNDAG:
Precis som väntat: ena källan säger att Chelsea fått OK att förhandla med Fredy Guarin från Inter - nästa källa hävdar att Inter inte kommer att släppa Guarin.
Av kvällens två rykten föredrar jag det nedan. Cambiasso vore en mycket bättre lösning just nu, billigare och mer lämpad för våra behov.

Mycket överraskande namn; en 33-åring från Inter. Esteban Cambiasso (en personlig favorit). Ett mycket överraskande namn i skvallret men då han skulle komma på fri transfer kanske en kortsiktig lösning även om vi vet att Chelseas direktörer med Emenalo i spetsen blir byxis så fort kontrakt med någon över 30 i passet nämns.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop