Matchen:   Southampton v Chelsea      0 - 3   (0-0)

Cech; Azpilicueta, Cahill, Terry, Cole; Mikel, Ramires; Schürrle, Mata, Hazard; Torres.

Avb: Schwarzer, Kalas, Essien, Oscar, Willian, Eto'o, Ba.

SOUTHAMPTON

K Davis, Chambers, Fonte, Lovren, Shaw, Cork, Schneiderlin, S. Davis, Lallana, Rodriguez, Ramírez.

avb : Gazzaniga, Clyne, Yoshida, Lambert, Ward-Prowse, Hooiveld, Gallagher

Domare Martin Atkinson

 

Första halvlek

   

Andra halvlek

Luiz avstängd, Lampard skadad och Iva vilas för en gångs skull skadekänning som han fick senast. Det ger Kalas en chans på bänken. Rätt intressant uppställning.

Torres sökte inspel, fick tillbaka bollen men nästa inlägg var inte bra. 1
   Torres löper sig fir men får bollen lite långt ifrån sig och Fonte styr bollen till hörna. Mycket nära. 3 Onekligen pigg start av Torres, kommer vi att få se ett mål på bortaplan av en anfallare idag? Bara dryga året sedan senast.
   Torres gör sig fri igen men passet till Schürrle bryts till hörna. 4 Vilken start han har gjort idag.
    Schürrle skjuter utanför. Fonte knockar sin kompis Lovren. Se inte bra ut, de pillar med tungan.
    Hoppas han tas av, jag vill inte se spelare som ser så vingliga ut fortsätta och riskera hälsan. Vi har redan haft några sådana skandaler i år som med Lloris i spuds. Sedan är det ju en klar fördel för Chelsea att deras kanske bäste mittback är borta, men så får vi inte se det. Vi om några vet ju hur farliga huvudskador är.
   Lovren in igen, är det verkligen smart?
   Chelsea har fortfarande initiativet i matchen även om tempot inte är mördande. Det är inte samma intensitet som mot scousers, men det kan ju ingen förvänta sig.
    Azpi har ryggont. Det här kan bli en lång match med flera skadeavbrott redan.
    Chelsea har bara en försvarare på bänken, debutanten Tomas Kalas! Även om Essien spelar mycket högerback, fast i den form han är; fem gula på sex deltaganden!
   Ramires och målvakten i löpduell, målvakten hann först. 13
    Det är rent ut skitväder i England och lösningen idag kan nog vara skottvillighet, så det är lite synd att våra skottstarkaste spelare inte är med; som Lamps, Luiz, Oscar! Det är ju också extra stor skaderisk i blötan så det är förståeligt om spelarna inte vågar hålla tempot uppe på samma sätt som vi kanske vill se.
    Lallana får jätteläg med Cole lyckas täcka skottet. Bra försvarsspel och väldigt bra spel av Lallana som imponerar (och inte bara Hodgson på läktaren). 17. Trodde faktiskt det skulle bli mål.
    Saints har hitat in i matchen nu, det kan bli en chansrik match ändå.
    Mindre än tjugo minuter av matchen och samtliga ser ut som dränkta katter, i lågtemperaturregn. Mysigt... nja.
    Jättebra aktion, räd, av Torres men skottet precis över, men han ser stekhet ut i regnet! 20
    Rami skulle haft frispark efter en ordentlig knuff av Schneiderlin men domaren friade. Dock fick Mata en när Gaston gör ner honom. 23
    Schürrle bryter en kontring av Lallana, just nu böljar spelet lite.
    Torres väljer att spela tillbaka till Mata men då hinner Fonte upp, kanske fel val. 24
    Cole och JT försvarar när en röd kommer väldigt fri. Reprisen visar att Azpi upphävde den. Oj så farligt och vad bra försvarsspel. 25
   Målvakten hinner före Hazard. Bra och modigt spel av denne. Vi är nära men ändå inte riktigt nära mål. 26
   Det är en rätt kul match i vätan, och kanske tack vare den då det blir chansrikt.
   Azpi blockar Lallana den här gången. 27. Fritt skottläge men de blå kastar sig värre än hockeyspelare. Azpi var den som stoppade, men Azpi har fått ljumskproblem.
   David Luiz är inte på semester utan tittar på när Dave haltar efter sin blockering. Azpi är dock spelklar. Fast så eländiga som han och Frank Lampard Sn såg ut i regnet önskade han nog att JM hade haft rätt om det där med Portugalsemester.
    Lyftning till Lovren som skjuter utanför. 32
    Mikel dribblar på mitten, inte något man ser ofta. Dras ned med rena brottningsgreppet. 33
    Ramires går fram och skjuter skarpt, Davies får anstränga sig för att tippa det ut. 36 Hörnan resultatlös.
   Jättefin radarspel av Mata och Haz som hittar varandra hur fint som helst, sista passet till Schürrle bryts dock. 37
    Det är faktiskt rätt otroligt vilken bra fotboll som ändå presteras trots att vädret skulle satt vilken bambi som helst på det hala.
    Jättenära igen. Ramires får en kanonpass, lägger inte bollen som touchas och går förbi alla. Plockas upp av Haz som inte får skottfält, passar till Schürrle som stöter till bollen som nickas bort igen.... Chelsea har verkligen jobbat ihop till ett mål nu. 39
    Torres som började så bra har försvunnit ur skeendet, hoppas det bara är tillfälligt för vi behöver verkligen få våra anfallare i målform. Så det är som vanligt vår mittfältstrio som imponerar mest. Försvaret har också skött sig bra.
   Regnet verkar tagit paus,men det är ju fortfarande väldigt halt när Saints får hörna. 42
    Mata slår en rundpall och Haz får fram bollen till Rami som stoppas av f d Chelseaspelaren Cork. Torres plockar upp och försöker sätta någon slags tåfjuttsskruv som målvakten inte har några större problem med. 43
   Cech får inte träff på sin utboxning, men bollen går till inkast ändå. 45. Det lär bli flera minuter tillägg.
   Fyra minuter, lite mindre än väntat.
   Kommentatorn säger det hällregnar, men det syns dåligt på bilderna just nu. Men med tanke på hur vissa kameralinser ser ut så - men det kan dock vara att kameramännen inte hinner torka upp.
   Schürrle passar in mot plan rakt på en röd efter mycket bra försvarsspel av Cole igen.
   Cech skopar upp ett inlägg från Lallana och håller sin 150:e nolla än så länge.

Trevlig och händelserik match där Chelsea verkligen borde tagit ledningen. Men vi har ju ett effektivitetsproblem.

 

 

Nu får vi hoppas att Chelsea skjutit in sig så vi får se något mål för de blå. Det innebär inte på något sätt att Southampton är ofarliga, särskilt inte Lallana som imponerar stor och faktiskt har lite bättre stats än Hazard i jämförelse. I jämförelsen mellan Gaston och Mata är det överlägsna siffror för Chelsea. Cech har inte behövt göra en räddning men ändå har det varit nära flera gånger för Southampton att göra mål.
   Shaw går av och Clyne kommer in för honom.
   Kommentatorn måste firat nyår lite mycket för nu påstår han att första halvlek började trevande... Missade han helt tre starka chanser för Chelsea inom första fem?
   Gaston får gult efter att gått väldigt hårt mot Cole. 46
   Både Cole och nu Schürrle förlorar löpdueller mot Chambers. Stor kalabalik framför mål när Chelsea inte får bort bollen. 48
    Chambers har lite tur när Torres höll på överlista honom och ta bollen. 49
   Haz offside tyvärr när Chelsea höll på att etablera ett bra spel.
   Dubbelbyte av Chelsea, Willian och Oscar på väg in. Antar det blir Schürrle och Mata som får gå ut.
   Cahill till hörna. Hazard plockar upp och kontrar. Torres nära igen, men Lovren får bort bollen. Cork varnas för nedgörningen av Haz. 52
   Usel hörna av Schürrle som sätter bollen långt bortom boxen.
   Som väntat, Schürrle och Mata in. 53. Mata är riktigt upprörd och jag kan förstå honom.
    Oscar får gult kort för filmning och det är nog tyvärr rätt. Oförklarligt beteende av Oscar när han hade öppet mål om han stått på benen. Och han kunde stått på benen utan tvekan, det var inte mycket kontakt med målvakten visade reprisen. 56
   Chelsea skapar tryck igen.
   Jag sa det. Torres gör MÅL. Oscar skjuter en banan i stolpen och Torres är där på returen. Det tog hela 2013 utan att anfallare gjorde mål på bortaplan i ligan. Men nu kom det första dagen på 2014. TACK. 60
    Lambert in för Southampton. Han väntar på sitt hundrade mål idag. 61. Såg ej vem som gick av.
   Lovren knuffar omkull Hazard framför linjedomaren när Haz går in framför. Gult kort. 63. Lite irriterat i Saints just nu. Frisparken till JT som inte kan styra bollen.
    Det är dominans av Chelsea för ögonblicket och tänk vad skönt det skulle vara med ett mål till och slippa nervösa slut. Så kommer förstås Southampton och får hur mycket tid som helst att söka Lambert som dock inte kan nicka ordentligt. Cole som missade markeringen. 66
    Reprisen visar att Oscars skott i stolpen som ledde till målet var en lätt touch.
   Oscar in i boxen men passningen går inte rätt. Lite tur när han fick med sig bollen. 70
   MÅL. Willian skjuter på pass av Oscar. 71 Vid linjen, otagbart för målvakten, svag böj utåt.
    Azpi på fel sida försvarar bra mot Clyne. 75
    Ward-Prowse in.
    Oscars utnyttjar Chambers nonchalans men ingen är med på inlägget då de trodde situationen var död. 78
    Just nu är vi ett mål sämre än Arsenal på andraplatsen och en poäng bakom City så Chelsea tillhör vinnarna i helgperioden för första gången på några år.
   Hazard hittar Oscar som sätter trean bredvid målvakten. MÅL Helt fri på briljant pass. Nästan blockerad av Fonte som lätt touchar skottet och hjälper till att ställa målvakten. 82
    Hazard ut för Essien. Lite vila. 85
   Och Bendtner av alla cementerade oss på tredjeplatsen efter att vi kort varit på andra. Vilket också kostade mig en selma jag satsat på oavgjort.
   Azpi går in med dobbarna först och får en smäll av Clyne som tack. Clyne fick kort för efterslängen men det skulle kanske Azpi också haft.
    Matchen är avgjord med Torres satsar fortfarande helhjärtat. Han gör inte mål som förr men oftast kämpar han väldigt hårt i matcherna.
    Fyra minuter tillägg en här halvleken också.

En mycket stark insats av Chelsea idag under svåra förhållanden, men laget klickar just nu och äntligen börjar målen trilla in också. Nödvändigt då målskillnad kommer att bli väldigt viktig i år. Kan vi hoppas att spuds klarar oavgjort mot United nu när Cardiff svek mig!

Det trista är "behandlingen" av Mata som nu börjar tappa lojalitet genom dessa ständiga omotiverade utbyten, samtidigt som bytena gjorde succé och såg till att målen trillade in. Svårt att kritisera då men jag tvivlar på att en stor favorit spelar i Chelsea nästa år - däremot tror jag inte han försvinner redan nu.

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!