csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 20 sp 14 v 4 o 3 f 38 - 19 mål 43 p

30 dec - 5 jan 2013

Nyheter v-1


SÖNDAG:
Kanske inte världens trovärdigaste svar, men JM hävdar fortfarande att det inte finns några filmare i Chelsea - trots Ramires uppenbara filmande mot Derby (även om jag nog ändå stör mig ännu mer på hans ständiga gnällande på domaren). JM får dock inte poäng genom att hävda att det inte finns filmare i Chelsea, för det är överbevisat två matcher i rad nu. Sedan kan vi hoppas att det är tillfälligheter och inte systematiskt. Men visst är det oroande, särskilt som båda har samma kulturella bakgrund. En bakgrund som producerat ett antal ruskiga filmare som Rivaldo och nyligen Neymar. För det går inte att komma förbi att i vissa fotbollskulturer anses filmande ok, medan i engelsk och nordeuropeisk anses vara väldigt dålig stil. JM accepterar dock Marriners bokning av Ramires. (Och fasen vore annars för den här gången filmade Ramires, om han däremot gjorde det mot WBA i det kontroversiella domslutet är jag mindre övertygad om för där fanns ändå kontakt).

Vinner vi mot Derby möter vi Stoke i nästa omgång av FA-Cupen, 25-26 januari. Hemmamatch.

LÖRDAG:
Inte så förvånande att JMs förre assistent får låna en Chelseaspelare till Middlesbrough som han nyligen tog över. Det är Kenneth Omerou som spalten länge sagt kommer att lånas ut som går till Boro resten av säsongen.

FA Cuphelg och väldigt kul. Det finns alltid lag som bryr sig mer än andra och oftast kommer de från divisioner under. Så finns det människor som Lambert i Aston Villa som inget hellre vill än åka ut och som får sin vilja. Jag är själv rätt överraskad över att Whiner "jag hatar alla cuper utom CL" ställt ett starkt lag på plan. Jag är väldigt glad över att JM inte är en sådan manager utan han älskar FA Cupen och tar den på största allvar.
    Rochdales seger över Leeds är en ren njutning för oss äldre Chelseafans som tycker oändligt illa om just Leeds än idag. Trots att Bates inte längre äger klubben. Vi har alla antipatier mot vissa klubbar, och oftast är det grundat på fansens uppträdande (som i mitt fall mot Liverpool och Tottenhams fans som är .... fula ord. Och det är jag inte ensam om, se gärna andra spalten vad Jason Cundy tycker) men i fallet Leeds handlar det faktiskt om laget och klubben ända sedan tiden då termen benknäckargäng uppfanns kring den klubben.
    Chelsea kliver som sagt in först i morgon mot Derby. De lånar Patrick Bamford från oss nu, men Bamford är cuptied då han spelade sin sista match för MK Dons idag och räddade omspel mot Wigan med ett sent mål.

FREDAG:
JM antyder att han tänker starta ett starkt lag mot Derby. Vilket säkert är sant, men det är inte lika starkt som det som spelat på sistone. Jag gissar att Cech, JT, Ramires vilar. Kanske också Hazard. Det innebär ju inte att Chelsea ställer ett b-lag på benen, för så starka är ju Chelseas trupp. Ryan Bertrand verkar vara aktuell av antydningar på presskonferensen, efter att haft problem med ett knä. Han hade också bara gott att säga om Juan Mata och att "incidenten" vid bytet mot Saints är överspelad och att Mata hade en fantastiskt bra träning idag. Däremot undrar man nog om ryktena att de Bruyne skulle få spela mer i januari är sanna för antydningarna kring den unge belgaren tyder på en ordentlig irritation kring de Bruynes inställning och attityd. Solklart är dock att Chelsea rear inte ut någon spelare. JM gjorde också klart att någon ny anfallare är inte aktuell. Dock kan mycket hända, men förutom en del lån hit och dit räkna knappast med någon storaffär om inte något sensationellt inträffar i slutet av januari.

Det är 16 år sedan senast. Som Chelsea åkte ut i första (tredje) rundan av FA Cupen. En tävling som känns som vår egen och som jag väldigt gärna vill ha i år också. Oddsen är väl rätt stora att vi ska överleva den här rundan i år också, då vi lottats mot topplaget i Championship, Derby. Ett lag som precis fått låna Patrick Bamford och denne lär därmed inte få spela den här matchen. Derby leds idag av den inte så hyllade Wally Brolly McClaren som inte hade en succéfylld tid som landslagsmanager men som återupprättat sin karriär genom ett par bra år utomlands.

TORSDAG:
Som väntat lånas Bertrand Traoré ut när hans kontrakt äntligen är klart. Till Vitesse där laget redan till hälften består av Chelseaspelare. Något som kommer att skynda på nya regler om lån, för ärligt talat visst är det att sätta systemet i missbruk. Likt väl; lycka till Bertrand. Chelsea har dock kallat tillbaka Gael Kakuta och Sam Hutchinson från lån hos Vitesse. Ingen anledning har angivits. Spekulationerna är dock att de säljs från Chelsea nu.
    Kakuta var världens mest lovande 17-18-åring och kom till Chelsea under frågetecken och senare hot om avstängningar och böter. Chelsea betalade därför en löjeväckande hög summa som de antagligen inte hade behövt betala till hans moderklubb, men Kakutas karriär tog aldrig fart. Sam Hucthinson är en Chelsealegend så till vida att han gjorde tidigt debut men svåra skador stämplade honom som idrottsinvalid redan som dryga tjugoåring. Han lade av fotbollen, började studera och jobbade som coach på akademin. Något år senare kunde han igen börja spela fotboll och gjorde det så bra att han fick kontrakt med Chelsea. Han har dock inte lyckats slå sig in i truppen igen utan har tillbringat mesta tiden på lån. Ändå en härlig historia.

208 nollor. Det är det gemensamma rekordet som The Cat och Petr Cech nu delar. Det lär säkert tas över av Petr Cech, kanske redan nästa vecka mot Hull. (Jag är rätt övertygad om att han vilas mot Derby på söndag). För Chelsea börjar ju återigen se ut som ett lag som faktiskt kan hålla rent bakåt. Skillnaden är att Petr Cech bara behövde 457 matcher för att nå rekordet, Peter Bonetti hade 708 matcher på sig.

ONSDAG:
Både Frank Lampards och Branislav Ivanovics skador är långt värre än fruktat. Ingen av dem förväntas komma tillbaka den här månaden.

José Mourinho ansåg, precis som nästan alla, att Atkinson gjorde helt rätt som visade Oscar gult kort för filmning idag. Han såg inte situationen klart på plan men efter sett inspelningen av den så höll managern helt med domarens beslut. Inte mycket att säga om och det var ju lite svårt att säga något annat efter att JM anklagat Suarez för att filma häromdagen då det här var än mer uppenbart. Besviken över att Oscar gör så, men skönt även om det är en Chelseaspelare, att domaren inte går på det.

Håller Petr Cech nollan idag tangerar han Peter The Cat Bonettis rekord i nollor. Och för första gången på länge känns det som en möjlighet, att Chelsea kan hålla nollan på bortaplan. Än mer angeläget är dock att spräcka nollan; det vill säga den nolla som våra anfallare har. De har inte gjort mål på bortaplan på ett år...
    Saints har fallit som en sten i tabellen sedan vi mötte dem sist. Nu nia, men inget lag hade väl sådan otur med spelschemat, de har i princip nästan bara mött lag som slåss om CL-platser sedan dess. Men det enda Pochetino klagat över är hur domarena behandlar hans unga och vackra(!) spelare. Något vi är ännu fler som kanske ställer frågan kring hur mycket Eden Hazard egentligen måste fällas och behandlas ojuste i straffområdet innan domarna ser det? Jag börjar mer och mer tro på att vissa spelare särbehandlas av domarna när det gäller behandling i boxen, som om det finns en hemlig agenda bland dem att vifta bort alla straffmöjligheter beroende på vilket nummer en spelare har på ryggen.
   En trist påminnelse men då perioden tar sina offer måste vi beakta att motsvarande första matchen för kalenderåret förra säsongen var hemma mot nedflyttningslaget Queens Park Rangers. Förlust 0-1.
   Att dagens match är svårare än tabellplaceringarna anger kanske understryks av att en sk expert, Martin Keown (som säkert inte är påverkad av det faktum att an spelade i Arsenal) tippar poängförlust. Samtidigt som han tror på storseger för Arsenal mot Cardiff , trots att Arsenal är rena sjukstugan med 11(!) spelare på skadelistan.

Bertrand Traoré som gjorde sådan succé på försäsongstouren har äntligen konfirmerats officiellt som Chelseaspelare. 4,5 års kontrakt. Många har ryckt i honom men nu är den rätt struliga affären äntligen helt i hamn. Frågan är nu om han lånas ut eller t o m får chansen i laget under våren. Så kanske måste vi därför betrakta det här som Silly Seasons första värvning!
   Obs, i svenska tidningar påstås han imponerat under provspel vilket är falskt, Traoré har varit i Chelsea länge men fick inte skriva annat än skolpojkskontrakt och det är först nu han fått ett proffskontrakt pga reglerna i England kring arbetstillstånd. >>

Patrick Bamford som gjort stor succé som lån i MK Dons kommer att lånas ut till Derby under våren.

NYÅRSAFTON:
Chelsea omsatte rekordhöga 255m pund det senaste finansåret (juli-juni) Chelsea klarar också med glans Uefas FFP-regler som för första gången implementeras på klubbarna. Vilket säkert retar gallfeber på alla våra belackare. Chelsea tillhör de fem klubbarna i världen som drar in mest pengar, enligt Deloitte.Trots en förlust om närmare 50m pund - fotboll är nog knappast en lönsam affärsverksamhet....
      Då räknas ändå inte jätteavtalet med Adidas in, då det tecknades efter finansårets avslut. Och vi ska också komma ihåg att Champions League förra året blev något av ett fiasko och CL står ofta för en stor del av omsättningen.

MÅNDAG:

David Luiz spelar inte mot Southampton på nyårsdagen. Detta då han enligt José Mourinho avsiktligt tog ett gult kort för att bli avstängd och kunna åka till Portugal över nyår! Se själva hur JM anklagar (!) Luiz för det i Sky Sports intervjuvideo efter matchen. Riktigt roligt. >>>

Lampard och Iva skadades. Lampard är nog borta ett tag med en muskelskada, Ivas skada var tydligen mer smärtsam än förmodat långvarig. Mikel som skötte sig bra spelade med flunsan tydligen. Även vår fina trupp har det tufft med det här spelschemat.

José Mourinho har nu 70 raka ligamatcher utan förlust på Stamford Bridge. Ja, faktum är ju att han aldrig förlorat en enda ligamatch på Stamford Bridge!!!
     Det är faktiskt ett fantastiskt facit. Nästa chans att höja siffran blir ännu en ruskigt svår match, 19 januari mot Manchester United.
     Vi har överhuvudtaget rätt många tuffa matcher närmaste tiden. För bortamatch mot Southampton är inte helt lätt, eller mot Hull som spelat så bra hemma. Sedan har vi som sagt United, och flera svåra matcher som mot Everton och Newcastle som slagit oss den här säsongen. Man City som har bara raka segrar hemma och är bästa hemmalag plus den stora ligafavoriten. Underligt nog, och serieschemat i år har gett upphov till många sammanträffande hur matcherna lagts (se bara hur stackars Saints fått möta alla topplag och oss två gånger inom loppet av ett par veckor). För vi har alla topplagen utom Liverpool redan till mitten av mars (då vi har Arsenal hemma tre dagar, om ej flyttad, efter returen mot Galatasaray).

 

Rykten, notiser m m, v-1


SÖNDAG:
Mario Balotelli-ryktet som Mino Raiola jobbar hårt med at sprida har nu nått England. Jag tror inte ett skvatt på Balotelli till Chelsea. För oavsett om han jobbat på fungerande sätt med JM i Inter är Balotelli i för svag form och för stor chansning för någon klubb idag ställt till kostnader och att Raiola ingår i paketet. Chelsea behöver inte Balotelli och jag kan inte tycka den obehärskade! italienaren är någon som passar Chelsea varken på plan eller bredvid.

Inte för att vi trodde mycket på det; men vi kan avskriva spekulationer om att Bayern kommer försöka köpa David Luiz nu i januari. Inte heller bör vi vara särskilt oroade över alla spanska rykten om Thibaut Courtois till Barcelona.

PSG påstås komma lägga ett bud på Eden Hazard nu i januari enl mer oseriösa källor. Tror de att det kommer att lyckas är de dummare än jag tror de är.

Samtidigt sägs Chelsea förbereda ett bud om 30m pund för sommarens mål; Wayne Rooney. Tror tyvärr inte det lär ske, framförallt inte lyckas då Rooney är den ende i normal United-form.

Däremot något kanske för framtiden. Brasilianska sensationen Douglas Baggio, 18 år. Han gjorde 2012 72 mål på 53 matcher så hans statistik är imponerande, fast på ungdomsssidan förekommer ju sådana fantasisiffror relativt ofta ändå.

Dagens Mata; JM säger att han absolut vill att han stannar, några påstår att Matas pappa (och agent tydligen) sonderar klubbar. Själv säger Juan Mata tydligen:" If I am not playing it doesn't mean I don't love Chelsea. I love Chelsea, I am not going anywhere."

Galatasaray har inte gett upp drömmen om John Terry nästa år. De erbjuder 100k pund i veckan, vilket är under nuvarande lönenivå för JT - fast, det är efter skatt och då blir det ju lite annorlunda. Dock, om Chelsea vill förlänga är det nog ingen tvekan om var JT spelar nästa säsong, oavsett lön. Men Chelsea måste minska lönerna och JT, Torres och Lamps lär vara de som tjänar mest idag så...

Samtidigt förbereder klubben tydligen att förlänga Gary Cahills kontrakt. Vi får se vad som händer, men att löneninvåerna i Chelsea måste minskas - det är stensäkert. Och skulle vi då ta in en som Rooney som tjänar 250-300k beroende på vem du frågar i veckan då lär vi bli tvingade att göra oss av med spelare också.

LÖRDAG:
En intressant statistisk analys om Juan Mata i år. Läs mer >>>

Mer och mer rykten om att West Ham tänker försöka få Demba Ba (tydligen på lån). Jag tror inte det kommer att hända.

Kurt Zouma lär länge varit aktuell för Chelsea. Nytt snack om att han kommer. Kommer inte att hända nu.

Dagens Mata - Juventus. Kommer inte att hända.

Dagens Mata 2 - Barcelona. Kommer inte att hända (och då ryktet kommer från lögnsajten Le10Sport så..)

Chelseas bud på Guarin lär vara 13m pund och har inte accepterats av Inter. Jag är fortfarande osäker om Guarin kommer...

Chelsea bjuder 18m pund och Ryan Bertrand för Luke Shaw. Kommer förmodligen inte att hända. Men att Luke Shaw en dag kanske ansluter uteslutar jag inte. Han lär hålla på Chelsea och han har varit aktuell redan i minst 3 års tid.

Chelsea lär funderar på att ge Eden Hazard ett förnyat och bättre kontrakt. Låter mycket smart.

Wolfsburg lär fått kalla byxor när det gäller Kevin de Bruyne beroende på Chelseas värdering av honom. De vägrar låta sig intimideras påstår de - vilket är sånt skitsnack så det är inte sant. Vill de ha en spelare får de väl ändå betala vad han är värd eller tror de att de ska få spelare gratis bara för att spelaren inte är fullt ordinarie i Chelsea?

FREDAG:
Klara besked från Chelsea angående rykten om Gonzalo Higuain. Det är nej. Trots att en annars inte alltför orespekterad blaska vid namn The Telegraph hävdar att Chelsea bjöd 50m pund för en anfallare vi inte kan använda i CL!

Han säger också om en försäljning av de Bruyne:
"Kevin is a different personality. This is the first time he comes to a club with big competition and fantastic players, and it is a bit difficult to adapt to this situation. So we know that he fancies a move, but he is a fantastic player, and they are very expensive. Sales finished in London yesterday. I don't want him to leave but we have a couple of contacts made by other clubs."

Vem är förvånad för självklart friade Mike Riley sin kollega Mark Clattenburg, och detta bara timmar efter att begäran om en undersökning hade lämnats in av Southampton, något klubbar inte gör lätt då straffet för "falsk anmälan" så att säga är högt. Mikel som inte heller fick rätt fick böta och flera matchers avstängning för att han meddelade och framförallt reagerade på att Clattenburg (påstods) kallat honom apa.

Nog för att Chelsea gjort många dåliga affärer men....att köpa tillbaka en spelare för en summa han inte är värd efter att använt honom som mellanskillnad. Det är ingen kritik mot Matic som jag gillade skarpt (och att använda spelare emellan är ett rent oskick). Dock även om Chelsea har behov av en defensiv mittfältare vore det vansinne innan Romeu fått en chans efter sin svåra skada, van Ginkel efter sin eller att klubben sålt Essien efter sina tre! Defensiv mittfältare = knäskador?!

Dagens Mata - Napoli

Mark Clattenburg är i blåsväder igen för att sagt mycket olämpliga saker till en spelare. Den här gången Adam Lallana i Southampton i deras match mot Everton. Samma Clattenburg som Mikel hävdade kallade honom en apa. Något som aldrig kunde bevisas och istället tvingades Chelsea be om ursäkt. Clattenburg fick sedan döma oss igen och det har aldrig gått att lita på honom. Tyvärr är engelska domare just nu fullständigt värdelösa, om Howard Webb är den bäste av dem så är de orden väldigt snälla. Atkinson gjorde en bra match i söndags men för övrigt...
   Ingen rök utan eld. Mikel, Chelsea och Lallana, Southampton är dock de enda klubbar som fört fram officiella klagomål. Hoppas de leder någonstans, men som domarna uppträtt den här säsongen och med Mike Rileys ledarskap - räkna inte med det. FAs prioritet nummer ett just nu tycks vara att hålla domarna om ryggen. Oavsett vad.

TORSDAG:
Mer om Kevin de Bruyne. Han vill lämna för Wolfsburg enligt hans agent, på permanent avtal. Chelsea vill inte sälja. Ryktet är att JM planerar att spela Tintin betydligt mer i januari, förmodligen med första start mot Derby. Om de Bruyne inte utvecklas eller fortfarande vill lämna är Chelsea öppna för ett lån mot slutet av månaden. Försäljning däremot kräver att någon klubb öppnar plånboken ordentligt då det redan spekuleras i summor om 25m pund.

Jason Cundy fd spelare och nu vid Chelsea TV har gjort samma erfarenhet som de flesta andra Chelseasupportrar; att de värsta supportrar som finns är scousers. Mer enögda, mer hatiska och mer okunniga än några andra. Läs mer om hur Cundy fick nog av scousersupportrar: >>>

Vi har fått läsa mycket om hur många vill ha vinteruppehåll och så gör Real Madrid och PSG ett stor skämt av det genom vänskapsmatcher i arabiska halvön. Nu vill Barcelona dessutom möta Chelsea (eller United) i Qatar (för de sponsras av dem och har förbundit sig att spela där) under våren. Vilket skämt. Hoppas Chelsea säger blankt nej till sådana dumheter. Vänskapsmatcher spelas före säsongen, inte under säsongsavslutningar med krävande resor och risk för skador. Idioti är vad det är, men money talks som vi hela tiden upptäcker.

Ok, nog för att vi lär få höra mycket dumheter närmaste tiden men frågan är om det dummaste hittills inte redan har blivit sagt. Två amerikanska senatorer har mött med Ukrainas persident Janukovitj och kom efter det mötet ut med uppfattningen att den politiska oron i landet till stor del beror på .... John Terry.
    Detta pga den mållinjesrensning som JT gjorde 2012 mot Ukrainia i fotbolls-EM! Ett skottl man tydligen fortfarande anser var mål. Men som ni vet vägrar Platini mållinjesteknologi så...

Det har blivit en mycket nyttig debatt kring filmningar efter vad Oscar gjorde igår och vad JM sade om en viss Suarez. Men tittar vi på statistiken så ligger vi i Chelsea väldigt illa till. Nu är det ju långt från alla filmningar som kortas, långt ifrån alla. Men Chelsea har fått rätt många gula kort för filmning (och Oscar nu två!). Torres tillhör de värre syndarna (men inte alla har kommit under hans tid i Chelsea). Suarez har fått påfallande få med tanke på hur ofta man tycker man sett honom dyka, och alldeles särskilt förstärka alla incidenter vilket jag tycker han gör väldigt mycket. Gareth Bale är den värsta syndaren i PL sedan kort började delas ut för filmning 2008. Läs mer >>>

Andra dagen på Silly Season och Chelsea har bara sajnat en enda spelare, och därtill en som varit i klubben flera år redan. Världen är sned, media gråter. Så vad att vänta: jo mer av samma rykten som gått i månader redan. Och några nya som att nu ska Ivan Rakitic komma. För en offensiv mittfältare är ju precis vad Chelsea letar efter då vi ju har så många av dem redan.
    Anderlecht vill ha Hazard och tror de ska lyckas med det. Men Zulte Waregem vill inte släppa sitt lån Thorgan Hazard till sina konkurrenter. Och jag som trodde det var Chelsea som bestämde vem de vill låna ut spelare till?! Tydligen har PSV varit där och sniffat också och fått nej. Det verkar som om lillebror Hazard utvecklas snabbt och kanske får vi nästa år se dem bägge i blått. (Tips, det finns en tredje Hazard, fast han är lite yngre så...)

David Luiz är som alltid högvilt under Silly Season. Nu är det Bayern München som lär rycka i honom.

Kevin de Bruyne påstås fått en prislapp om 25m pund om någon ska köpa honom i januari. Jag tycker att ett lån borde vara befogat men inte alla hans friare vill låna utan köpa - men då lär de får hosta upp en hel del pengar verkar det som. Många rykten är det och Wolfsburg sägs vara den klubb som ligger närmast, men de vill köpa och betala som mest 18m. Atletico Madrid vill låna honom, liksom Malaga. Bayer Leverkusen. Mönchengladbach och Schalke lär också vara intresserade. de Bruyne vill lämna permanent är budet, men Chelsea lär vara ovilliga till det, men att det skurit sig just nu mellan de Bruyne och Mourinho kan vi nog vara eniga om. Varför är svårare att gissa men ihärdiga rykten hävdar att de Bruynes attityd har varit problemet. Vilket verkar svårt att tro då Tintin inte direkt ger intrycket av att vara en besvärlig karaktär. Att belgiske landslagsmanagern Marc Wilmots ultimatum till de Bruyne ställer till det, är jag dock helt övertygad om.

ONSDAG:
Juan Mata reagerade väldigt starkt mot att bli utbytt idag, vilket har lett till att JM har sagt (enligt medierna) att han kan lämna Chelsea. Lite mer nyanserat har JM sagt att han vill behålla Mata (vilket han upprepade flera gånger på presskonferensen) men han sa också att om en spelare vill lämna står hans dörr öppen för en diskussion. Däremot ville han hellre se Matas reaktion som en kollektiv frustration snarare än en inviduell reaktion. Han betonade också att Mata var lika lycklig och firade med alla andra efter matchen.

PSG tänker tydligen till varje pris försöka brandskatta Chelsea. Att de är intresserade av Juan Mata vet vi sedan länge, nu har de, sägs det, lagt bud på Eden Hazard vilket sköts ned direkt av Chelsea. Därför tänker de försöka med Oscar. Lägg av säger jag bara.
    Lägg därtill att Barcelona sägs vara intresserade av samma spelare plus Thibaut Courtois. Pengar föder arrogans sägs det, och det verkar ju onekligen så.

Idag öppnar Silly Season igen. Och är öppen till sista januari i England, någon dag till i andra länder. Så räkna med massor med vilda rykten.
   JM har sagt att Chelsea inte kommer att handla, ändå tror ingen alls på det verkar det som.
   Chelsea behöver en anfallare som kan göra mål men att tro att någon sådan kommer i januari är väldigt optimistiskt för vi lär knappast få loss Rooney eller någon annan. Dessutom har ju JM sagt ifrån att klubben måste kunna använda ett nyförvärv i Champions League och av aktuella namn är det bara Falcao som klarar det kravet. Fast i media (de mer seriösa sägs det att Diego Costa är hetaste namnet och det känns som en spelare som skulle platsa i Chelseas anfall.
    Kanske finns det behov av en defensiv mittfältare och det låter som om Guarin är på väg in även om han kanske inte riktigt är just det.
    Ut försvinner säkerligen två spelare; jag tror inte på försäljning utan lån dock. Det är Kevin de Bruyne som lär vara aktuell för ett halvdussin klubbar om man ska tro ryktena; från Malaga till mer trovärdiga tyska klubbar. Kenneth Omerou lär säkert också lånas ut efter sin skada och kanske även Tomas Kalas som inte varit i närheten av att ta plats i försvaret ännu. Det talas också om en försäljning av Michael Essien men det är nog tveksamt då mycket få klubbar kan möta hans löneanspråk som han har i Chelsea. Liverpool lär också vara väldigt intresserade av Ryan Bertrand trots att Joe Flanagan gjort succé på den kanten och det var på andra sidan, till höger där förre Chelseaspelaren Glen Johnson såg bedrövlig ut mot Chelsea i söndags. Det sätts också frågetecken kring Demba Ba som Arsenal velat ha, men dit lär inte Chelsea släppa honom mitt under säsongen, lika lite som jag anser vi ska sälja till Liverpool under säsong.

NYÅRSAFTON:
Från Italien och Fredy Guarins representanter sägs det att förhandlingar mellan Inter och Chelsea och spelaren ska ha inletts. Jag är lite tveksam till om det är en bra affär, för om han spelas i den roll han tycks ha i Inter ser jag inget behov av honom, men kanske vill JM göra om honom till en defensivare mittfältare.

Det är oundvikligt så här års att managers klagar och gnäller och gnäller och klagar på spelschemat. Liksom de oftast gör annars också.
   Därför högaktar jag Pocchetino för att han inte gör det trots att i mina ögon har inget lag haft värre spelschema, någonsin, än Southampton den här julhelgen. Och nu möter de oss igen.
   Moyes gnällde som en svensk politiker i början av säsongen, Whiner Wenger gnäller alltid så där lyssnar ingen längre, även Rodgers har börjat klaga och Pellegrini gör det definitivt. Mourinho har ännu inte gjort det, vad jag hört. Vilket är skönt. Han pratar istället om hur fantastisk den här perioden av säsongen är.
    För mig är det helgperioden som gör Premier League till världens i särklass, ingen annan kan jämföra sig, bästa liga. För det att den verkligen ställer saker på sin spets den här tiden av året. Visst man kan klaga på att den också avgör säsongen - men vad fan... Det är så här sport ska vara. Tufft, intensivt och inte bara iordningsställt för att gynna vissa.
   Jag ÄLSKAR den här tiden på året. (Fotbollsmässigt, för annars stinker vintertid).
   Och därför föraktar, ja faktiskt, jag och nästan hatar alla de som bara bryr sig landslagsfotboll (läs sportjournalister) därför de anser att det absolut bästa med Premier League skadar Englands (mycket eventuella) chanser att lyckas i mästerskap. Lösningen är långt enklare än så; England kommer inte i min livstid att vinna ett mästerskap helt enkelt för att engelska spelare mer än alla andra lockas av det goda livet kring fotboll, av lull-lullet och pengarna. Tyvärr misstänker jag att de till slut kommer att genom FA (som alla nationella förbund bryr de sig tio gånger mer om landslaget som ger dem intäkter än klubbfotbollen), Uefa och Fifa försöka tvinga Premier League till vinteruppehåll. Vilket för mig skulle förstöra engelsk fotboll och enbart gynna de redan starkaste lagen.
   Vilket är anledningen till att jag misstänker att jag kommer att få se en åtminstone pan-europeisk liga ersätta de nationella ligorna och champions league inom 15 år. För klubbarna börjar få nog av Fifa, Uefa och gnomerna som leder de organisationerna (se bara på SvFF och de ryggradslösa människor som leder den organisationen utan att åstadkomma någonting alls själva).
    Det är nu klubbarna skiljs från agnarna. Ta aldrig det ifrån oss.

MÅNDAG:
Oscar har bett Lucas om ursäkt efter fällningen på övertid, vilket den förtjänar, liksom Lucas borde be om ursäkt för sin reaktion. Oscars ursäkt är på instagram om någon undrar med en bild på vad som verkar vara en rätt lycklig förlorare (Lucas). Det var nog det fulaste jag sett Oscar göra men det såg jag först i reprisen så...lite grann kan jag förstå om Webb också missade det (liksom så mycket annat). Snyggt att be om ursäkt dock för det kunde blivit rött. För båda.

Mycket har rapporterats om JMs mindgame och styrning av alla intervjuer mot att Suarez är en filmare. Jag tycker personligen att Suarez har varit en av PLs värsta filmare men blivit mycket bättre. Men han förstärkte situationen med Eto'o - därom råder inget som helst tvivel och det gjorde ju också att det inte blev något av den. Men oj, Eto'o kunde verkligen kostat oss segern där. Å andra sidan, hur mycket tjafs som helst om att Suarez inte fick straff, men betydligt mindre för i mina ögon klarare förseelser mot Hazard och JT i första halvlek!

Ray Butch Wilkins, en av Chelseas bättre assistenter under åren som oförklarligt fick gå under Ancelottitiden är nu Meulenstens (stavning?) andreman i Fulham. Önska till med lillebror Butch, för vi vill verkligen inte att de ska åka ut nu när de sluppit en av de sämre ägarna i PL.

Michael Essiens agent nasar just nu ut honom för försäljning i Frankrike. Han menar dock att bara PSG och Lyon skulle kunna komma ifråga pga lönesituationen (och jag kan inte tänka mig att Lyon ens skulle kontemplera att betala en PL-lön). Essien är fri att spela i CL och det är agents tyngsta säljpoäng!

Eto'o och Oscar lär bytt tröjor med scouserspelare i halvtid igår. Sådant gillar vi inte på CSFC. Byt gärna tröjor, respektera varandra - men efter matchen.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop