csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5 Chelsea FC 16 sp 10 v 3 o 3 f 32 - 18 mål 33 p

16 - 22 december 2013

Nyheter v-51


SÖNDAG:
U-18 gjorde processen kort med Reading. 6-0 slutade matchen. Dominic Solanke gjorde hat-trick, Ambrose Gnahore hade två mål och Charly Musonda ett.

Något som känns skönt är att Arsenal har bara vunnit fyra av tjugofyra möten i alla turneringar de senaste åren. Inte en smickrande statistik, men vi kommer ju ihåg matchen på Stamford Bridge där Chelsea såg ut att ha allt under kontroll men RvP löpte amok och istället fick vi en ordentlig smällkaramell. Wenger har dock aldrig vunnit över José Mourinho!
    En annan statistik är att sju av de senaste tio åren har det lag som ledde serien juldagen också vunnit den. I år är det dock inte säkert med tanke på hur många utmanare det finns.

FREDAG:
Det är väl ingen utom Lamps som riktigt bryr sig nu i besvikelsen, men målet i tisdags har nu officiellt getts till honom och är inte självmål. Det innebär att han nu gjort 209 mål för Chelsea. Och nog ansåg jag redan när det gjordes att det var Lampard som var målskytt.

Ashley Cole kommer inte att spela mot Arsenal. Det är reaktionen på hans idioti att gå på Arsenals julfest. JM har gjort det helt klart att det blir bänken eller hemma som gäller för Cole efter den tavlan.

Jack Wilshere fick två matchers avstängning och kommer alltså inte att förekomma på måndag. Om ännu viktigare Koscielny deltar är ännu oklart. Ännu mer oklart är vilket Chelsea som kommer att dyka upp, oavsett spelare.

ONSDAG:
Jag reagerade som vanligt mycket emotionellt igår, men den underliggande känslan är densamma. Något är riktigt fel i Chelsea och jag har funderat mycket under en ganska sömnlös natt (inte bara pga matchen).
   Jag har ingen aning om vad felet är, förutom att man kan ju se att en spelare som Kevin de Bruyne varken får till det eller verka vilja få till det. Och där någonstans ligger det enda i närheten av ett svar som jag kan komma på.
    Chelsea har, trots det gamla gardet, ingen som riktigt tar tag i saker och ting på plan. Kanske är konkurrenssituationen sådan att ingen vågar ta chanser, vågar göra det annorlunda, vågar gå emot noggrant uppgjorda planer. Kanske är Chelsea för styrt av managerns idéer och planer? För nog tycker jag vi saknar jävlar anamma, mod och vilja och det syns.
    Vi har ögonblick av härligt underbart spel, men sedan fegar laget ihop och jag vet inte hur många ledningar vi tappat men vi kan notera att i samtliga våra förlustmatcher då vi har gjort mål har vi sedan tappat ledningen och förlorat matchen och varje gång har det känts som om laget trots oförmåga att göra så har börjat spela på resultatet!
    Sedan kan vi ju inte komma förbi våra anfallares rent anmärkningsvärda förmåga att undvika att kunna göra mål.

Jag är inte längre optimist inför julhelgen. För just nu med de senaste matcherna på näthinnan kan jag inte förstå hur vi ens ska kunna rubba varken Arsenal, särskilt på bortaplan eller ens Liverpool på Stamford Bridge.

TISDAG:
Just nu skäms jag över Chelsea. De var stundtals bra i andra men vek ner sig som ett origamspel i en regnstorm. Det här inte mitt Chelsea. JM verkar inte kunna fixa det här. Men kanske får vi vara glada igen, någon enstaka gång. Men Chelsea vinner med stor säkerhet ingenting i år, inte med ett lag som viker ned sig som vårblommor i en lätt regnskur. PINSAMT INSATS. Och det är tyvärr inte första gången. JM har inte kontroll längre.

Jack Wilshere blir avstängd mot Chelsea. Hur det är med Koscielny vet CSFC ännu inte. Det verkar som Ivanovics avstängning gäller ikväll, å andra sidan behövde Iva verkligen vila så det kan vara det också. Inget har faktiskt sagts från Chelseas håll men Sunderland Echo uppgav idag att Iva var avstängd.

U-21 gjorde processen kort med Bolton. Nye Izzy (Isiah) Brown gjorde hat-trick, övriga mål av Lewis Baker och John Swift. 5-0 på bortaplan.

MÅNDAG:
Didier Drogba ser fram emot att möta Chelsea, att läsa artikeln kanske skrämmer oss Chelsea fans mer. Även om Drogba idag kanske inte normalt är den han var i blått, men vid tillfällen kan han säkert leva upp till det också. >>>

CHAMPIONS LEAGUE SLUTSPELSLOTTNINGEN:

CHELSEA möter Galatasaray, självklart första matchen borta och returen på Stamford Bridge.
The Drog comes back.

Arsenal fick betala dyrt för att de inte satsade på gruppsegern; de fick Bayern München.
Stormatchen är självklart Man City mot Barcelona.
Olympiacos möter Man United,
Milan möter Atletico Madrid
Leverkusen möter PSG
Schalke 04 möter Real Madrid
Zenit St Petersburg möter Dortmund

Mina tippade vinnare i kursivt.


Champions Leaguelottningen sänds i Viasat kl 12.00

Något att tänka på:
Aldrig har väl en liga varit tuffare (eller hållit högre kvalitet) än Premier League den här säsongen? Fyra lag vidare i Champions League, ett par till i Europa League och det bara året efter förståsigpåarna i medierna dömde ut PL totalt. Faktum var att många av dem gapade högt långt in på sommaren i år om hur dålig PL var och att ligan tappat förmågan att attrahera bra spelare...
    Sju klubbar ligger inom tre matcher från varandra, dvs inom 9 poäng och det är faktiskt inte något som helst ointagligt försprång för någon enda klubb. Därtill ligger Man United, mästarna, ytterligare en poäng efter.
   Jämför det med övriga ligor i Europa! I Spanien är det för ovanlighetens skull faktiskt hela tre lag som ännu kan sägas kämpa om ligatiteln om vi använder trematchersregeln. I Tyskland finns det fyra klubbar inom avstånd. I Frankrike och Italien bara tre var också. Och ärligt talat i samtliga de länderna känns ligan ändå avgjord trots de teoretiska möjligheterna. Barcelona vinner i Spanien, PSG i Frankrike, Juventus i Italien och Bayern i Tyskland. Finns det någon utom den störste optimisten som tror något annat?
    Men vem vinner Premier League? Arsenal leder, men jag tror fortfarande som jag tippade före säsongen att det handlar om Chelsea och City, och just nu ser City absolut ut som det i särklass starkaste laget. De ligger dock bara trea i dagsläget, vilket väl säger det mesta och inget lag ser omöjligt ut att besegra, särskilt inte på bortaplan. Det enda jag är säker på är att det komma att bli en seriesegrare som kommer att hamna på närmast rekordlåga poäng.
   För mig är en bra liga en jämn liga (även om jag älskar om Chelsea rusar ifrån ännu mer) och inte hur lag uppträder i CL eller andra turneringar. Och jämnare, starkare och svårare liga än PL finns inte. Se bara hur Chelsea fick kämpa till sig alla poängen mot nedflyttningshotade Crystal Palace, och det på hemmaplan. Det blev dock JMs 68;e ligamatch på Stamford Bridge utan förlust och fast det inte är sant, eller hela sanningen, känns det som vi hade tur i lördags. Men det får vi skylla utebliven effektivitet på.
    Tänk om Chelsea hade haft de andra lagen toppmålskyttar istället för fem mål av anfallare på hela ligasäsongen. (Nu har vi det delvis då Lukaku ändå är Chelseaspelare även om han spelar i en annan blå nyans i år). Men ett Chelsea med Rooney som såg ut som en möjlighet i somras? Eller Aguero (som är min största felbedömning av en spelare någonsin tror jag då jag under flera år tvivlade på att han skulle fungera i PL då Chelsea lär jagat honom. Han kom till City och bevisade mig fel). Suarez är kanske inte den trevligaste personligheten, men vilken målgörare han hade varit och skulle ha lyft Chelsea ett snäpp till. Å andra sidan, vi trodde ju Torres skulle bli det, Sturridge är det i Scousers men aldrig i Chelsea - så det är inte så lätt att spela videospel och tro att bara för att en spelare är fantastisk i en klubb är han det också i en annan... I Chelsea är dock däremot ingen anfallare målgörare också, oavsett manager för vi har haft problemet sedan Drogba och Anelka gjorde många mål för oss och det är ett flertal manager tillbaka.

 

Rykten, notiser m m, v-51


SÖNDAG:
Luke Shaw, den jagade i Southampton ska ha bestämt sig för Chelsea. Detta efter fått löften om startplats av JM. Det sista gör att jag tror inte ett dugg på det löftet. Ingen manager lovar en spelare en startplats. Det är löjeväckande.

Arsenal jagade ju Demba Ba redan i sommar. Det lär vara aktuellt igen enligt skvallret men Ba själv förnekar tal om en 15m transfer och jag kan inte tänka mig att under några omständigheter släpper Chelsea en anfallare till Arsenal mitt under säsongen, hur få mål våra anfallare än gör.

Och ett rykte vi inte tror på. JM planerar, enl spanska medier förstås, att byta Petr Cech mot Diego Lopez. Nix.

Det spelar inte heller någon roll hur många gånger JM och Chelsea säger att det inte har planer att handla i januari. Alla andra säger att vi ska göra det, och för jättepengar dessutom. Visst behöver vi en anfallare men inte en dussinanfallare, utan det måste vara en av de absolut bästa och nästan samtliga är s k cup-tied vilket gör att ett köp för stora pengar i januari känns ganska så fel.

FREDAG:
Känner ni till Mateo Musacchio? I vilket fall som gör Chelsea och City det då de ska tävla om att få försvararen från Villarreal att skriva på. Enligt The Express.

Samtidigt är vi nära att kontraktera Fredy Guarin, Radamel Falcao och säkert ett halv dussin till. Nu i januari alltså. Fast Hulk ska vi inte köpa förrän i sommar! Men Basels Salah som onekligen orsakat oss en del skada han nobbar minsann oss för scousers.

Köper Chelsea Guarin kommer Essien att säljas, det hävdar åtminstone portugisiska (!) källor.

Ashley Cole verkar hamnat lite i ett kylskåp och det lär nog inte bli varmar epå bänken efter att han gått på Arsenals!!!! julfest trots att JM sagt ifrån att Chelsea inte ska ha någon traditionell julfest.
För dem som undrar varför managers inte vill ha julfirande spelare längre kanske följande läsning ger en ledtråd: >>

TORSDAG:
Det sägs att Kevin de Bruyne och hans agent Koster i måndags mötte representanter för Bayer Leverkusen i London. Utan Chelseas tillåtelse, vilket är ett grovt kontraktsbrott och kan ge upphov till böter för Leverkusen och andra. Vi vet ju historien om Ashley Cole. Kanske var det därför som de Bruyne inte kom in i matchen mot Sunderland, en match vi hade 85% bollinnehav under en period och ändå förlorade genom rätt usel inställning och spel i förlängningen. Men mest förmodligen för att Chelsea inte kan omsätta sitt bollinnehav i mål. Barcelona spelar också med bollinnehav, men de har spelare som gör mål därframme också, de där som kallas anfallare och som i Chelsea kallas... misslyckanden(?).

Det talas om om stor besvikelse i Chelseakretsar kring Eden Hazards inställning. Han lär (enligt rykten) vara den som kommer sist och försvinner först vid träningarna. Något vi vet att managers absolut inte uppskattar, särskilt inte när det jämförs med spelare som Lampard som så gott som alltid lägger ned extra träning på att förbättra sig. Ändå är ju Hazard en favorit hos JM jämfört med Mata om laguttagningarna är en indikation. Mata vars uppträdande alltid beskrivs som perfekt i attityd och inställning. Även om även han självklart kan ha mindre bra matcher.

Vissa rykten vägrar dö hur många år de än håller på, så det senaste medierna har drömt ihop är att Chelsea nu jagar Gonzalo Higuin igen. Nix. OM, och det är ett så stort OM att OM får en helt egen betydelse Chelsea handlar i januari är det 1. för att en väldigt bra möjlighet med en spelare för framtiden öppnar upp sig till rätt pris, 2. man handlar spelare helt för framtiden och med det menar jag 2-5 år in i framtiden och 3. en anfallare som faktiskt kan göra mål. För nummer 3, vilket vi har behov av gäller dock säkerligen helt och totalt avgörande att denne antingen kommer gratis (läs Lewandowski) eller för spela för Chelsea i årets Champions League (läs Falcao). Higuin och andra som inte får spela CL kan vi definitivt glömma.

ONSDAG:
Som ni säkert anat tillhör jag inte Samuel Eto'os fans. Jag gör det ännu mindre efter det här. Det räcker med hans idiotiska jordnötsuttalande när han var i Barca om Chelsea. Även om jag nu inte gillar honom för att han springer och gömmer sig under matcherna. Läs >>>

Nu har Fredy Guarins agent gått ut och sagt att de för samtal med Chelsea om en övergång i januari. Om det blir så kan jag bara se det som att Chelsea inte håller vad JM säger och att med stor trolighet försvinner Kevin de Bruyne.

Också mycket fler rykten om Falcao, men de orkar ni nog inte höra. Inga nya detaljer, bara nya leverantörer av ryktena.

JM har knappast läst vad som skrevs härbredvid tidigare idag om att vi inte klarar av att hålla ledningar, men han är väl medveten om det och "hotar" nu att återvända till sin gamla beprövade taktik att försvara sig till segrar istället för att spela "sexy football". Finns det inget mellanting, men kontantan är nog ändå - våra anfallare gör inga mål (och JM tar ut fel anfallare, särskilt när han tar ut Eto'o). Läs mer: >>>
    "What we have to do is kill opponents and not just be dominant in every game and the best team but to win matches. Football is about winning matches and not being the best team on the pitch."
   Jag kan bara hålla med JM i det citatet. Sån är jag, jag vill hellre se Chelsea vinna än att få beröm för spelet. OM jag tvingas välja.

Check out all the latest News, Sport & Celeb gossip at Mirror.co.uk http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/chelseas-capital-one-cup-exit-2938316#ixzz2npSIGEjZ
Follow us: @DailyMirror on Twitter | DailyMirror on Facebook


TISDAG:
Det spekuleras i en rockad av gamla Chelsealegendarer. Zola som lämnade Watford igår till West Bromwich och Steve Clarke som fick sparken från WBA till Watford! Fast första namn för Watford lär ändå vara Sannino som fick sparken från Chievo i november.

Gael Kakuta vill bort från Chelsea, vilket är helt ok med mig bara vi får igen så mycket som möjligt av den löjeväckande höga summa pengar (10m pund ca) vi åkte på att betala för honom. Jag tror inte han tar steget in i Chelseas A-trupp, och det tror inte han heller. Men om han gör bra ifrån sig i Vitesse kanske vi kan få igen en del av pengarna. Han var världens mest lovande 17-åring, men tyvärr har han ännu inte blivit mer än en habil spelare på rätt hög nivå, men inte Chelseanivå.

Domare mot Arsenal blir Mike Dean, mest känd för att vara generös straffdomare. Men jämfört med Foy har jag inga problem med honom, det har dock Arsenals supportrar som gnäller en hel del på det valet...

Fredy Guarinryktena fortsätter. Nu ska affären i princip vara i hamn (italienska källor hävdar envist att den är klar) och klubbarna väntar bara på 1 januari. Jag tillåter mig tvivla och undra. Vi får se. Senast häromdagen sa JM att ingen affär var att vänta...

Så här sägs det att tröjan för nästa säsong ser ut:

Vi lär väl få se men det är ju en rätt ren design på den här bilden som någon sajt släppt på twitter.

MÅNDAG:
Och Gianfranco Zola har tydligen sjävlmant klivit av som manager för Qatford efter nio matcher utan seger.

London och André Villas-Boas går tydligen inte bra ihop. Han fick sparken idag. Det verkar väl som om Fabio Capello som satt på läktaren igår är första namn till att ersätta honom. Jag kan inte, från rykten och spelarnas reaktioner, låta bli att undra om AVB misslyckades med att få spelarna med sig även i Spuds?!

Marco Reus som kopplats till United länge har dykt upp som Chelsea-intressant. Om det bara är journalisternas personliga förhoppningar är svårt att utläsa, men det verkar nästan så och medierna är inte direkt de mest tillförlitliga men 30 mål på 71 matcher borde intressera. Kevin de Bruyne ska tydligen användas som mellanskillnad... Reus är dock en spelare som oftare spelar bakom en anfallare än som toppanfallare, så det finns nog mycket tveksamhet här.s

Ligacupens kvartsfinaler spelas den här veckan och det är ovanligt många topplag kvar faktiskt. Ligacupen brukar ju vara lite av skrällarnas cup, som när Swansea slog ut oss igår men mindre lag har en bättre chans i den cupen än i något annat då storlagen gärna vädrar reservuppsättningarna. Men i år är det tufft. Chelsea vann senast 2007.   
   Sunderland - Chelsea är ju vår match. Lättast motstånd har Man City som möter Leicester, det enda laget som är kvar utanför PL. Övriga matcher: Stoke-Man U, Tottenham-West Ham. Det är nog inga stora pengar på att semifinalerna spelas med följande lag inblandade: Chelsea, Man City, Man United, Tottenham. I det läget får vi hoppas på en lottning mot våra grannar i NE17 för i mina ögon är de sämst av de lagen. AVB har problem där trots en fin trupp.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop