csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC 16 sp 10 v 3 o 3 f 32 - 18 mål 33 p

9 - 15 december 2013

Nyheter v-50


SÖNDAG:
Utvecklingen i dagens "toppmatch" blev minst sagt oväntad. Hade inte trott spuds skulle vika ned sig något så totalt, mot ett scousers utan Gerrard. Tror nog AVB får problem att överleva julen i sin andra Londonklubb.

U-16 spelade 1-1 borta mot WBA. Chiki Kandi gjorde målet.

Det är fortfarande frågetecken om Ivanovic är avstängd mot Sunderland eller Arsenal. Med tanke på hans form på sistone tycker jag inte det är helt viktigt för vi har Azpilicueta som spelar bättre just nu. Det märks också på Iva att formen inte är där så gnällig som han varit i de senaste matcherna, ändå är det oförlåtligt att snacka till sig en avstängning i min bok. Det ska också bli oerhört intressant att se om FA straffar Jack Wilshere och stänger av honom mot Chelsea för fingret mot Citys publik. Prejudikat finns där, det handlar nog mest om Arsenal lyckas förhala ärendet så avstängningen blir till en mindre viktig match. De kanske också kommer att sakna Koscielny mot oss, och det ser jag faktiskt som en ren fördel då jag aldrig varit lika imponerad av Vermaelen som andra, men han är rätt farlig offensivt. Dock, vi måste först koncentrera oss på att gå till semifinal i ligacupen och med vår bortaform kan det bli svårt nog.

Imorgon är det lottning av första slutspelsmatchen i Champions League. Vi har tidigare gått igenom alternativen nedan, och jag hoppas fortfarande på Olympiakos men inget lag skrämmer mig. Det blir betydligt tuffare i nästa omgång om vi går dit.
    En del andra engelska lag lär dock ha anledning till att vara nervösare för Arsenal och City som hamnade tvåor i sina grupper riskerar ruskigt tufft motstånd redan nu.

LÖRDAG:
Vi går på kryckor, sannerligen med en effektivitet därefter. Ändå stapplar vi oss fram och ligger tvåa igen till seriefinalen nästa måndag. Ettan mot tvåan, tyvärr på bortaplan där vi varit sämre. Vi vann dock i ligacupen borta mot dem. Och att vi spelar bättre mot topplag än så kallade sämre lag den här säsongen är ju solklart. Vi tog ju nästan Bayern och hade bara osedvanlig otur där, oavgjort borta mot både United och Tottenham, vinst mot City. Så vi kan nog inte ens gissa hur matchen utvecklar sig men jag är övertygad om att det blir ett klart mycket bättre Chelsea i den matchen. Dock, vi ska spela en ligacupmatch uppe i nordöst först och den matchen vågar jag knappt uttala mig om efter sett den senaste månadens matcher där utropstecken har funnits, men de är inte så många.

Gary Cahill vilar idag med skadekänning, Azpilicueta återkommer på vänsterbacken. Ryan Bertrand som borde få en chans är skadad. Ashley Cole kommer att spela mot Sunderland i ligacupens kvartsfinal.
    Chelsea har aldrig förlorat mot Crystal Palace på Stamford Bridge i ligaspel i högsta serien. Men för att hålla det rekordet och JMs rekord gående krävs två halvlekar som är klart bättre än förra helgens.
    Annars finns nog en hel del fokus på vad som händer på Etihad idag. Bäst resultat för oss är säkert ett oavgjort resultat men med den form som City visat särskilt hemma är nog ingen förvånad om det blir de som tar hem segern.

FREDAG:
U-17 gick lätt vidare till nästa omgång i FA Youth Cup. 4-0 mot Dartford. Dominic Solanke gjorde hatrick och Fankaty Dabo avslutade målgörandet.

Imorgon Crystal Palace och för tre-fyra veckor sedan hade jag räknat in den som tre mycket säkra poäng. Idag räknar jag inte med något. De har bytt manager, tätat till ordentligt och har tre bra resultat varav de två senaste är segrar. Det går inte att räkna bort. Lika lite som att Chelsea visserligen fortfarande aldrig förlorat en ligamatch på Stamford Bridge med José Mourinho som manager, eller det lilla faktum att vi är nu ett varannan halvlekslag och vi vet aldrig från minut till minut vad vi kan förvänta oss. Ändå ligger vi trea i tabellen med Arsenal inom räckhåll. Ett lag vi möter den 23:e och därmed kan plocka in tre av fyra poäng på. Vi är i kvarten på ligacupen, en match som spelas i veckan, borta. Och vi inväntar lottningen till slutspelet i Champions League - så dåliga är Chelsea sannerligen inte. Annat än stundtals.

TORSDAG:
Förra året var engelsk fotboll i kris enligt förståsigpåarna. I år har alla engelska lag gått vidare tilll slutspelet i Champions League och krisen måste väl därmed vara avvärjd.
   I vilket fall som kommer slutspelet att lottas 16 december och Chelsea kan få möta ett av fem lag. Det är Milan, Galatasaray, Olympiakos, Leverkusen eller Zenit St Petersburg. Då jag vill att Chelsea ska gå så långt som möjligt hoppas jag på Olympiakos som för mig känns som det svagaste laget av dem. Men visst vore det kul att få se Didier Drogba i Galatasaray på Stamford Bridge igen. Det lär nog vara sista chansen. Minst vill jag möta Leverkusen för även om de åkte på en ordentlig omgång, hemma, mot Man United tror jag de är ett starkt lag. Dock är väl inget av de lagen lag vi behöver frukta jättemycket även om motståndet självklart aldrig är dåligt i det här skedet av Champions League. Två dåliga dagar, eller i Chelseas fall, fyra dåliga halvlekar och allt kan vara förstört.

Ungdomslaget startar idag mot amatörklubben Dartford i FA Youth Cup. Känns som om de borde gå vidare och siktet är inställt på revansch för finalförlusten mot Norwich förra året.

ONSDAG:
JM erkänner att han tror inte Chelsea kommer att vinna Champions League den här säsongen. Å andra sidan var det ingen som trodde att vi skulle göra det när Roberto di Matteo tog över heller så... Allt handlar väl om JM kan få ihop laget och anfallarna börjar hitta målet för kan vi bara vinna gruppen idag kan vi få en hyfsad lottning till nästa omgång i mars och mycket kan hända formmässigt tills dess.

Oscar, Luiz och Willian är skadefria och är aktuella för matchen mot Steaua. Det skulle inte förvåna mig om alla tre startar. Tror Lamps och Mata vilas från start idag. Så en mitt med Hazard, Oscar och Willian kan vara aktuell även om jag hoppas på de Bruyne. Helt klart är att Ashley Cole återvänder efter sin skada till startelvan.
   Ett skott på mål mot Basel och med Stokematchen på näthinnan. Ja, här är en som absolut inte tar ut någon seger i förskott och vi måste ha en seger för att vara säkra på att vinna gruppen.
   Steaua kan inte sluta annat än sist i gruppen men har ändå tre oavgjorda och managern har sagt de kommer att göra sitt allra bästa och starta bästa möjliga elva. Samtidigt så har spelarna fått ta med sina fruar till London så frågan är väl hur de ser det, som en semestertripp inför en väldigt viktig ligamatch på lördag eller....


U-19 spelade redan igår mot Steauas ungdomar. 5-0 slutade matchen. Det går våra ungdomar till enda obesegrade laget i alla grupper i Uefas U-19 CL. Målskyttar: John Swift, Alex Kiwomya ochIslam Feruz två stycken redan i första halvlek. Sedan fastställde Ambrose Gnahore slutresultatet i andra.

MÅNDAG:
"Playing well is not enough. We have to score more goals and we have to stop the individual mistakes at the back because mistakes cost us goals and points." Orden är JMs men vem håller inte med?

JM är knappast känd för sina diplomatiska kvaliteter och han är klart irriterad över situationen med anfallarna i Chelsea idag, och gör inte längre någon hemlighet av det. Även om han skriver om det lite när han uttalar sig genom att säga att han kan förbättra en ung spelare som Eden hazard men inte spelare runt 30 (även om jag nog tycker han är lite kortsiktig där, för visst har Lampard och framförallt John Terry spelat bättre hittills i år än på ett par säsonger?).
   JM tror ändå inte på några nya spelare i januari.

Inte bara herrarna åkte på däng helgen. Även damerna förlorade sin final i turneringen i Japan. Mot japanska mästarna Inac Kob eLeonessa. 4-2 blev siffrorna. Japansk damfotboll håller en mycket hög standard så det var inte lika överraskande som att herrarna skulle göra bort sig i Stoke-Upon-Trent.

Vi har också fått förklaringen till varför André Schürrle togs av. Något som vid tillfället verkade helt obegripligt. Men Schürrle besvärades av en vadskada!

 

Rykten, notiser m m, v-50


SÖNDAG:
Läs först lördagen här nedan sedan kan ni ta ställning till vad skvallret säger.

Chelsea har lagt ett officiellt bud på Fredy Guarin i Inter. 15m pund värd tydligen. Man U lär jaga honom också. Källa: inte trovärdiga Metro. Guarin vore dock kanske inte helt fel som ersättare till Mikel och Essien på defensiva mitten. Ändå tvivlar jag på detta, just nu.

Vi beklagar djupt att WBA överreagerar och sparkar Steve Clarke. Det är ett misstag och faktiskt rätt oförståeligt även om de haft det kämpigt ett tag och ligger på en 16:e plats. Men det är knappast en kris och kravprofilen på en trupp som WBAs måste ändå vara annorlunda än den vi vant oss vid i Chelseas katapultstol. Hoppas Chelsea ger Clarke ett erbjudande om att komma tillbaka som assisterande till JM. De var en perfekt par. Men Clarke vill säkert avvakta tills han får ett nytt erbjudande och det kommer han att få. Kanske från Norwich ganska snart.
    Det har framkommit senare att Clarke för fyra veckor sedan fick ett erbjudande om kontraktsförlängning på nyåret så nog luktar det panikreaktion hos WBAs ledning just nu.

LÖRDAG:
Intressant läsning om André Schürrle: >>>

José Mourinho har återigen sagt klart ifrån att han räknar inte med att köpa eller sälja i januari. Inte för att det spelar någon roll för media säger fortfarande att vi kommer att handla, en del säger för 140m pund! Så vi struntar helt i alla rykten idag och tror på vad vår manager säger istället tycker jag.

FREDAG:
Southamptons Luke Shaw, som lär vara Chelseasupporter privat, ser alltmer ut som Englands hetaste prospekt. Alla vill tydligen ha honom och Saints varnar nu för att de inte tänker släppa honom. Vi får se, ryktena om Luke Shaw till Chelsea har nu pågått i minst tre år och ännu har inget hänt.

Det är också Rooney på g igen. Om ni tror det. Han kan dock inte spela i Champions League för en annan klubb så han passar ju inte direkt in i den mall JM målat upp. Plus det är ju det där med hans lön. Dock ryktena finns där - igen.

Eller blir det Falcao för nu är det gurgel i paradiset (åtminstone i miniatyrfurstedömet Monaco) igen och då säger alla att han går till Chelsea. Han har ännu högre lön så då måste väl Chelsea sparka Cole, JT och Lamps först för att täcka den inom FFP.

Nu lär tydligen även Man United vara efter Kevin de Bruyne, tvivlar men spekulationer finns. Men att de Bruyne nog lånas ut i januari det tror jag. Något är fel i relationen mellan honom och JM efter att de Bruyne spelade härligt på försäsongen och startade de två första matcherna. Han har tyvärr inte heller tagit chansen (även om de inte är många, men man får inte många chanser i Chelsea) när han hoppat in.

Nemanja Matic ska också vara på väg tillbaka till Chelsea. Ett rykte vi hört sedan i våras. Jag ställer mig tvivlande då han knappast tillhör en position vi saknar alternativ, även om han kan spela mer defensivt och kanske därmed är mer tänkt som Mikels ersättare. I vilket fall som lär hans agent åkt till London och...

JM lär intressera sig för Fredy Guarin i Inter. Låter rätt osannolikt men då agenter och representanter var i London för Steaua-matchen sägs det vara så. Liksom Rannochia. Jag är mer intresserad av att se Inter börja spela Wallace mer regelbundet än köpa spelare av dem.

ONSDAG:
OK, med ManU, Juventus och särskilt Real Madrid är chansen till en brasilianare kanske inte så stor. Men vi kan ju ändå inte låta bli att tycka det är väldigt roligt om Chelsea är intresserade av 17-årige Mosquito som glänste i U-17 VM senast. Braa för namnets skull. Lilla Ärtan i all ära (ett av de sämsta smeknamn jag vet), vem kan inte gilla en ung spelare som kallar sig Myggan. 4m pund lär han kosta och vi får väl se om han växer upp till en humla eller något större.

Tror inte på det, särskilt inte efter att Cech ändå visat sig mänsklig i år vid några tillfällen. Men mindre seriösa källor hävdar att Chelsea kan tänka sig byta Thibaut Courtois för Diego Costa nu i januari.
   Nästa källa hävdar förstås att Chelsea inte alls kommer att få loss pengar för något köp i januari. Vilket är i linje med den officiella från JM. Därtill lär Demba Ba inte hjälpa till att få loss pengar genom att gå med på en övergång tillbaka till West Ham.

Daily Mail spekulerar vilt kring hur Chelsea ska handla i januari. Osannolikt men ändå kanske intressant att läsa. >>

TISDAG:
Samuel Eto'o lär vara högvilt för minst tre, kanske fem MLS-klubbar i sommar. Varför inte redan nu? Eto'o som en gång i tiden sa att han hellre sålde jordnötter i sin hemby än spelade för Chelsea spelar ju som han hellre sålde jordnötter än spelar fotboll för Chelsea fast han är i Chelsea nu. I mina ögon säsongens absolut största enskilda besvikelse bland spelarna.

Seriös journalistik är det absolut inte, men som åsikt kanske den kan väcka känslor eller till och med tankar även om underlaget för påståendena i den här artikeln är minst sagt skakiga. Se det som en fortsättning på Lukakugate: >>>

Drogba har gett en sor intervju som kommer i delar i massor av andra medier. I den säger han bl a han egentligeninte ville lämna Marseille som han nästan just kommit till när JM köpte honom. Han tyckte han hade inte gjort sitt i klubben ännu. Inte onormal känsla för en fotbollsspelare kanske. Han fixade ju en del färdig "business" i Chelsea istället. Det sägs också att han planerade att göra en Panenka i Champions League-finalen. Kanske tur att han inte gjorde det. Han missade ju att ens slå i straff i Moskvafinalen pga onödig utvisning.

MÅNDAG:
Efter det dåliga försvarsspelet i de senaste matcherna är det självklart att medierna kopplar försvarare till klubben igen och struntar i att vi har Kalas och Omerou samt den skadade Luiz redan. Tillbaka i blickfånget är Kurt Zouma, den lovande franske försvararen som just nu avtjänar en tio matchers avstängning!
För att inte tala om våra utlånade försvarare, som Patrick van Aanholt som firrar triumf efter triumf i Holland just nu. Som 1 mål och 2 assist mot PSV i helgen. Det var för övrigt utlånade Chelseaspelare som stod bakom samtliga Vitesses sex mål.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop