Matchen: Stoke  v Chelsea      3 - 2   (1-1)

Cech; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Ramires, Mikel; Hazard, Mata, Schürrle; Torres

Avb: Schwarzer, Cole, Essien, Lampard, De Bruyne, Ba, Eto'o

Begovic; Cameron, Shawcross, Huth, Muniesa; Walters, Nzonzi, Whelan, Adam, Arnautovic; Crouch

Avb: Sorensen, Pennant, Palacios, Jones, Assaidi, Wilkinson, Ireland

Domare Jon Moss

Första halvlek

Andra halvlek

Mikel in för Lampard det var väntat då Lamps såg trött ut senast.

Hörna till Chelsea efter att Schürrle dragit upp anfallet till höger och Torres fick bollen. 2
   Crouch nickar bort bollen två gånger.
  Igen drar Schürrle upp anfallet och passar Rami i perfekt läge, men Ramires drar bollen rätt högt över. Dåligt, träffade med skenbenet. 5.
   Ramires passar fel och det kunde blivit farligt men Stoke tappar ut bollen. 7
   MÅL. Schürrle gör det själv nästan på Hazardvis och fintar bort backarna, får läge och sätter skottet bortom Begovics räckvidd. Uifrån straffområdeslinjen 10
   Schürrle har varit bäste spelare första tio så det var bara naturligt att han också gjorde målet. Snyggt jobbat.
   Mata tar sig in i straffområdet men får bollen lite långt ifrån sig och tror på hörna, men domaren ansåg att det var inspark. 13
   Mata får skottläge, skjuter med vänstern men lite lamt och det går rakt på Begovic. 14
   Charlie Adam som fick en smäll i en duell med Ramires (som han själv rusade in i) haltar och kommer att bytas ut.
   Chelsea får inte bort bollen från straffområdet men skottet som kommer till slut blockeras. 18
   Ireland in för Adam. 18
   Det är inte samma härliga tempo och intensitet som i Sunderlandmatchen, men Chelsea kontrollerar händelserna helt och leder fullständigt rättvist. Ännu har inte Cech rört bollen. 23
   Haz lägger upp bollen för Iva som jag tror skjuter, för om det var ett inlägg var det riktigt dåligt. Det var ändå dåligt då bollen gick till inkast. 24
   Torres har börjat söka sig djupare ned för att få boll och har kommit in i spelet mer. Schürrle är överallt och byter position väldigt mycket. Marta har spelat bra och Hazard börjar komma in i matchen med fler bollkontakter.
    Hazard lägger upp för Torres men bollen går någon meter för långt ifrån honom, annars hade han varit fri 7 meter från mål. 25
    Schürrle vänder om och görs ned, men ingen frispark. Det borde det varit. 26. Fast i reprisen ser det ut som domaren kanske ändå gjorde rätt. Det var väldigt gott om polkagrisrandiga kring honom.
   Alla spelarna bär sorgband för Nelson Mandela (som också hyllades med en minuts applåd före matchen). Tyvärr är det den där plastiga sorten som bara ser ut som om de har tejp runt överarmen.
   Mata till Torres men sista passet når inte fram.Haz var alltför långt fram och inte riktigt där han borde varit. Bra spel dock. 33
    Bara 56% bollinehav till Chelsea, trodde det skulle varit mer så som de blå dominerar matcher. Det är dock dåligt med målchanser.
    Walters nickar utanför och jag tror Cech rör bollen för första gången i matchen när han gör inspark. 38
    Ramires hade alternativ men väljer det sämsta, han skjuter rakt i famnen på Begovic. 39
    MÅL. Stoke kvitterar helt orättvist men det var en tavla av Cech. Stoke hade hörna och Cech började gå ut och felbedömde situationen helt, bollen till Peter Crouch som sköt mellan benen på Ramires. Riktigt uselt försvarspel på en fast situation igen. Oroväckande. 42 Det var Stokes första skott på mål.

Riktigt uselt gjort av Chelsea. Vi borde lett matchen med 3-0 men det är en trist och rätt ointressant match som det istället står 1-1 i. Anmärkningsvärt hur dåliga vi blivit på fasta situationer mot sämre lag... Koncentrationsfråga? Eller?

Vi får hoppas på en ordentlig hårtork från JM i halvtid och betydligt bättre koncentration och vilja i andra. Schürrle halvlekens spelare även om han försvann i andra delen av halvleken. Annars är det Mata det handlar om föurom tavlan bakåt.

Spelmässigt är det ofattbart att det står 1-1, men som Chelsea just nu spelar på hörnor och fasta situationer är det kanske någon form av logik i det hela. Mer vilja, högre tempo är vad man vill se i andra halvlek och så får gärna Hazard närma sig formen från förra matchen. Det ska bli intressant att se hur JM agerar nu för han var verkligen inte nöjd i första. Och han ser inte nöjd ut nu heller. Inga ändringar ännu i manskapet.

Fast första minuten visar de inget av det, utan det är snarare Stoke som gör det.
     Stoke för en billig hörna. Det väcker oro. 49 Det höll på att bli en kontring för Chelsea men istället kom Stoke igen och till slut fann bollen Shawcross i centerpositionen! men mittbacken sköt över.
    MÅL. Stephen Ireland skjuter och curlar in den otagbart. 50 Men det borde varit frispark för Azpi innan målet. Feldomslut, men...
    Friläge för Stoke, men offside som tur var.
    Det här ser verkligen inte bra ut. Gissar att Chelsea snart byter till 4-4-2.
   MÅL. Schürrle kvitterar med ett kanonskott. Efter en frispark som gick tillbaka ut till Schürrle som skjuter otagbart. Snygga mål inom två minuter. 53 Oj vad skönt att vi kom tillbaka så snabbt. Matchen har onekligen öppnat upp sig, höjt tempot och blivit bra mycket bättre än i första halvlek.
   Nu har Chelsea börjat spela bra igen. Konstigt det där att vi alltid ska behöva ligga under innan spelet kommer igång.
    Schürrle är stekhet just nu. Skjuter jättesnyggt över Begovic, men i ribban! 57
    Hörna för Stoke. Dubbelhörna. 58 Ba på väg in. Bollen till Crouch men Chelsea bryter och kontrar, Ramires fälldes och det borde blivit kort där. För han hade kommit helt fri vid halva plan annars. Det blir dock bara inkast innan Schürrle skjuter igen. Lite väl långt ifrån. Lätt räddning för Begovic. 59
    Ba görs ned. 61 (Det var Torres som gick ut så det blev inte spel med två anfallare).
   Chelsea spelar bra, men lite plottrigt och till slut får Stoke bort bollen. 64
    Chelsea har tagit tillbaka kommandot. 57% boll. Ramires löper bra i djupled, men han verkar dra undan foten istället för att ta ned den i friläge... 66
    Crouch frispelar en helt ensamstående Ireland men denne skjuter på torresvis förbi mål. Oj, där var vi illa ute. 68
   Det kommer att bli två anfallare ändå därför att Lamps och Eto'o är på väg in. Ut går Schürrle ?????? och Mikel. 70
    Ba görs ned men Moss friar. Där tror jag domaren missade. 74 Borde kanskeblivit straff.
   Reprisen visar att det var straff.
    Eto'o skjuter men utanför. 75
   Och en gång till finns det nästan fog för en straff. Denna gång Shawcross mot Eto'o då han dra i kameruanen. 77
    Vi får hoppas att Chelsea gör det vi gör bäst av alla i år, mål sista kvarten. Chelsea förtjänar att vinna matchen.
   Chelsea trycker på för att avgöra. Men vi är inte riktigt nära då Stoke försvarar sig bra.
   Crouch varnas.
   Frispark i cirkeln. Lampard skjuter igenom muren men Begovic står bakom. 82
   Walter varnas för att knuffat JT efter att JT klättrade lite på honom när han nickade bort. Normalt hade det kunnat gett rött. 83 Walters av för Assaidi
    JT varnas för snack när han som kapten står bredvid när Moss ska snacka med Azpi. Domaren har tappat matchen. 85
   Stoke maskar allt de kan just nu. Så uppenbart och ett fördröjningsbyte. Whelan av för Palacios. 86
    Eto'o blir av med bollen igen. Han har svårt mot storväxta försvar. 88
    Bollen studsar till Stoke och de gör MÅL. Assaidi sätter bollen otagbart i krysset. 89