csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC 14 sp 9 v 3 o 2 f 28 - 14 mål 30 p

2 - 8 december 2013

Nyheter v-49


SÖNDAG:
Det blir bortamatch mot Derby County i FA Cupens tredje omgång på nyåret. Låter överkomligt.

LÖRDAG:
Det är inte ens halva säsongen än, men jag kan inte låta bli att tycka att det verkar som om vårt usla bortaspel kommer att kosta oss chansen att utmana om titeln. Nu har vi några hemmamatcher att bygga självförtroende på sedan Sunderland borta i ligacupens kvart och den avgörande matchen före jul, Arsenal - borta. Det är mycket oroande. Våra anfallare oroar också och jag undrar om inte Chelsea kanske måste börja tänka om; och titta på förstärkning där i januari även om Lukaku kommer tillbaka i sommar (kanske, som relationerna har utvecklats mellan honom och JM). Jag erkänner gärna att mitt tålamod med Samuel Eto'o är i princip nästan slut. Han har inte alls klarat av att anpassa sig till engelsk fotboll som jag ser det.
    Tyvärr känns Chelsea som för ojämna med för långt mellan bra insatser för att jag tror vi på allvar ska klara av Arsenal eller Manchester City. Även om vi utan tvekan har kvalitet att slå dem i våra möten - men det är inte i enskilda matcher som ligor vinns. Det är cuper som vinns på det sättet och vi får nog börja ta en titt på det.

Happy Birthday till John Terry idag. Han fyller 33 år. Och spelar som när han är allra bäst. Jag blir oerhört förvånad om han inte får förlängt kontrakt. Han har utan tvekan varit vår bäste försvarare hittills i år.

FREDAG:
David Luiz knäskada börjar oroa mig, det talades om någon enstaka match efter att han skadat sig på landslagsuppdrag. Men han kommer inte att kunna spela mot Stoke heller. Samuel Eto'o är tillgänglig men jag hoppas att Ba får chansen att starta, det är han värd. Vad det gäller Oscar tas det ett sent beslut om han kan spela.

Imorgon kommer en av de allra mest anmärkningsvärda människor som funnits, Nelson Mandela att hyllas i Premier League. Helt rätt.

Imorgon är det dags för Stoke, ett Stoke som jag inte tror så mycket på under Mark Hughes ledning. (Jag älskade honom som spelare i Chelsea men som manager har han inte övertygat mig). Faktum är att jag tycker de ligger högre upp än jag väntat dock. Förra året vann vi den här matchen med 4-0 i vad som var närmast en komediföreställning och en total mardröm för Stoke Jon Walters. Han lyckades ju med två självmål, han brände en straff och slog en hård volley - rakt i sitt eget ansikte. Den matchen glömmer han nog aldrig i sitt liv.
    Stoke har bara mäktat med åtta hemmamål i år, minst av alla. Fast spelar Chelsea på fasta situationer som mot Sunderland lär det kunna förändras.

TORSDAG:
Misstänker alla vet vad Chelsea kommer att koncentrera sig på i träningarna innan Stokematchen. Försvara fasta situationer.
   Det var ju en underlig match igår, men förutom skadan på ev målskillnad så är det positiva ju hur fantastiskt bra och roligt vi spelade offensivt största delen av matchen. Hazards insats var enorm och då inte bara offensivt. Som JM sa, han visade mer ambition i alla riktningar än någonsin tidigare. Visst tröttnade han sista minuterna, men Lampard var nog ännu tröttare. Lamps behöver nog vila mot Stoke, även om han är bra nog att spela. Men jag ser större behov av honom i andra matcher och jag vill ha honom vilad för dem. Alla hade väl någon liten period då de var lite mer anonyma, men det var en riktigt bra match framåt, särskilt för en bortamatch. Upprepar vi det mot Stoke (som jag ärligt talat inte tycker är ett dugg bättre än Sunderland trots tabellplaceringar) ser det bra ut inför returen mot Steaua som vi också behöver vinna då en gruppseger ger viktiga fördelar, och inte bara ekonomiska.
    Så här sa Gus Poyet om Hazard: "

'Hazard was unplayable,' admitted Poyet ."I don't remember another player performing at this level against me as a manager. It was spectacular. We tried everything — doubling up, tripling up. We even changed the wide man. It was a great display."

 

ONSDAG:
Det har nog inte hänt på hur länge som helst. Chelseas tre närmaste matcher visas inte på svensk tv! Skandal alltså. Och nej, Viasat Play eller Xtra räknas inte som tv. CSFC.SE ska ändå försöka bevaka matcherna som vanligt åt er.

Sunderland är obesegrade hemma sedan Gus Poyet tog över. Deras spelschema är dock tufft nu. Chelsea och sedan Tottenham, plus Chelsea igen i ligacupen. Men de slog City hemma och de slog ut Southampton i ligacupen, så avfärda inte det här som en given trepoängare för ligatvåan mot sämst placerade laget. Det blir att kämpa till sig de poängen trots att vi onekligen haft rätt lätt för Sunderland de senaste åren med tre mål i snitt de fem senaste säsongerna. Sunderland har just bytt tränare till vad som kunde varit en Chelsealegend (hade han inte gått till spuds efteråt;-) och hade tabellen räknats bara med hans resultat hade de istället varit ett mittenlag.
   Då är det skönt att veta att Chelsea är det lag som vänt underlägen till vinst flest gånger i år. Det tyder på att när varannandagsläget inte inträffar så är det ett extremt svårslaget i typisk Mourinho-tradition, för just svårslagenheten är kanske hans varumärke.

Det är inte spikat men på dagens presskonferens antydde JM start för både Demba Ba och Kevin de Bruyne då de förtjänat det. Säkert är det dock inte, men jag är övertygad om att bägge kanske medverkar. Bägge fick mycket beröm för sin professionalism och sitt arbete i träning. KvB fick kanske en liten släng av sleven då JM uttryckligen sa att hans arbete tidigare kanske inte var av samma kvalitet som det är nu på träningarna. Han uttryckte också tydligt hur han gillar KvB och att han uppskattar den förändring som han ger. Samtidigt är det obestridligt, den position han spelar är kanske ligans eller ännu mer, mest konkurrensutsatta. (Oscar, Mata, Willian och även Schürrle och Hazard har ju synts spela där).

TISDAG:
Azpi,
eller Dave som han kallas av lagkamrater hjälper nu Viasats kommentatorer (och oss) hur vi ska uttala hans namn: Azpilicueta ska uttalas [Ath-Pilly-Kwata]. Bara så ni vet nu. Så vi får sluta kalla honom Azpi [Aspi] och säga Athpi och låtsas vi nyser istället. Hej Dave!

Trista nyheter. David Luiz är fortfarande inte skadefri. De där landslagsmatcherna alltså... Negativa nyheter där. Kanske är det positiva nyheter att Samuel Eto'os skada var lindrigare än väntat och han tränar nu med laget och kan bli aktuell (hoppas inte) mot Sunderland imorgon. Oscar kommer inte heller att spela, inga besked om hur länge han blir borta. Lika lite som det finns besked om Luiz skada som uppenbarligen förvärrats då han tränade med laget i fredags.
    Inga klara besked gavs om Cole eller Dave (Azpilicueta) startar imorgon men Cole är redo.

U-21-laget eller reserverna som det kallades förr fick 1-1 borta mot Newcastle efter mål av löftet Jermie Boga.

Norske Eirik Havdahl har gett ut en bok om Chelsea som heter Carefree. För de som är intresserad finns här mer information. >>

MÅNDAG:
Det blir många matcher mot före detta Chelsespelare närmaste tiden. Gus Poyet är ju nu manager för Sunderland som vi möter två gånger inom kort, Mark Sparky Hughes är i Stoke numer medan Stokes före detta manager nu är i kommande motståndare Crystal Palace. (Så ska vi kanske inte glömma Steve Clarke som vi mötte nyligen, Brendan Rodgers har ett förflutet i klubben som ledarsidan och honom möter vi i slutet av månaden).

Statistiken ger besked om att Juan Mata kom tillbaka och visade vad han går för, även om JM inte håller honom som etta. 79 bollberöringar, 5 nyckelpassningar och en assist blev Juans facit mot Southampton, och hade det inte varit för JTs jubileum och mål hade han också blivit CSFCs MoTM. Nu får vi hoppas han får chansen att spela till sig mer speltid, särskilt som Oscar kan behöva vila även om det verkar som dennes skada inte var så allvarlig.

 

Rykten, notiser m m, v-49


FREDAG:
JM har sagt nej.
    Ändå påstås det nu att antingen kommer Ba eller Torres gå till Monaco som dellikvid för Falcao eller - och håll i er nu - kommer både Falcao OCH Lewandowski till Chelsea i januari!

Vad kan bräcka det?

Jo, Pinochio-sajten Le10Sport säger att Chelsea måste betala 84 miljoner pund, dvs ungefär samma pris som Bale kostade.... Nja, det var kanske inte lika anmärkningsvärt som att Chelsea kommer att skaffa både Falco och Lewandowski.

ONSDAG:
Le10Sport är ju en rätt ny sajt som ger mycket underhållning. Men vad ni än gör, tro inte särdeles mycket på vad de hävdar. Fransmännens senaste ploj är följande: Real Madrid och Chelsea kommer att byta spelare i januari. David Lui mot Sergio Ramos.
    Jag skulle verkligen vilja se oddsen på det bytet!

Mirror har en rätt kul artikel som många tolkar väldigt fel. De tolkar den som att JM vill ha Zlatan och Drogba - men vad han verkligen säger i artikeln är att han fortfarande jobbar med det mentala med sin trupp och han vill få spelare (läs anfallare) med samma mentala styrka som Z och the Drog (men utan Zs arrogans hoppas jag personligen). Det handlar om hur de hanterar press och krav från manager och omgivning.

Wow, den här är ny och lite oväntad men Barcelona vill nu ha Romelu Lukaku. Det är förstås ett spanskt rykte men rätt oväntat. Lukaku är inte en typ av spelare som Barcelona sökt på jag vet inte hur många år. Det lär säkert dock ge mer bränsle åt vårt eget Lukakugate med fler ogenomtänkta uttalanden hit och dit.

TISDAG:
Det har talats mycket, inte minst här, om vilken tuff säsong det här är och JM talar än i dag om sex lag som kan vinna och det är först om två månader vi kan säga vilka som är favoriter. Fakta understryker också att det är den tuffaste ligan på 11 år hittills trots att man kan särskilja ett tydlige övre gäng och ett undre gäng. Men de på nedre halvan slår ju nästan rutinmässigt bättre lag så det är bäst att hålla tyst. Läs mer >>>

Det tog sin tid men nu tycks Chelseas Yossi Benayoun äntligen skaffat sig en ny klubb. Det lutar tydligen åt Redknapps QPR framför Malaga.

Lukakugate fortsätter. Lukaku har ju gått ut och antytt rätt tydligt att han kanske ska, vill, bör stanna hos Everton. Att unga spelare aldrig lär sig hur de ska uppträda mot media! Och framförallt att tänka innan de svarar.
    Vilket lett till massor av spekulationerna, inte minst i Evertonkretsar om det mesta från om de har råd med honom och så vidare. José tycks nu tröttnat på det och satt ned foten och gjort det helt klart att var Lukaku spelar nästa säsong är hans beslut, enbart hans beslut (och självklart Chelseas ledning). Det finns ju gällande kontrakt så JM har ju helt rätt. Samma sak gäller ju kring de eviga spekulationerna om Thibaut Courtois och det är nog något alla unga spelare bör betänka - det är faktiskt ingen fri arbetsmarknad för fotbollsspelare. Kontrakt gäller.

MÅNDAG:

Nathaniel Chalobah som varit utlånad till Nottingham är eftersökt bland Championshiplagen. Leeds vill nu låna honom resten av säsongen. Något som jag har svårt för, men det beror enbart på att Leeds är sedan starten av mitt supporterskap det lag jag har svårast för. Därför vill jag inte se Chelseaspelare hjälpa dem.

Monaco har kommit ut och sagt ifrån. Falcao kommer definitivt inte att lämna klubben i januari. Någon som tror det tystar spekulanterna?

Ashley Cole har ju inte spelat på ett tag (att det är en skada, en revbensskada som alltid är svårläkta spelar ju ingen roll), därför kopplas han nu till New York Red Bull för att återförenas med Thierry Henry. Kanske det, men det beror nog mest på att han spelar sista året på sitt kontrakt med Chelsea och jag är ärligt talat lite osäker på om det förlängs. Att JT får en förlängning är jag säker på, Lamps kanske får det, men Cole är jag faktiskt osäker på.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop