Matchen: Chelsea  v Southampton       3 - 1   (0 - 1)

Cech; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Essien, Ramires; Mata, Oscar, Hazard; Torres

Avb: Schwarzer, Cole, Mikel, Lampard, Schurrle, Willian, Ba

SOUTHAMPTON

Boruc, Clyne, Fonte, Lovren, Shaw, Wanyama, Schneiderlin, Ward-Prowse, Lallana, Rodriguez, Osvaldo.

Avb: Gazzaniga, Yoshida, Lambert, S. Davis, Cork, Chambers, Hooiveld.

Domare Michael Oliver

 

Första halvlek

   

Andra halvlek

Essien som balansspelare och ett mycket intressant offensivt mittfält med Mata, Oscar och Hazard. Näst största överraskningen att Azpi fortsätter på vänsterbacken, men förmodligen vill JM inte sätta in fler spelare som kommer tillbaka från skada (Torres, även om han hoppade in mot Basel). Laget ser starkt ut, men viktigare är inställningen.

Vilket Chelsea dyker upp, vinnarna eller varannandagslaget?

Tack vare Hull klev vi ett steg upp i tabellen, utan att ens behövt spela. Ett avgörande självmål av Skrtel är kanske största anledningen. Det kan bli en trevlig helg om Chelsea lever upp till allas våra förväntningar.

MÅL. Otroligt nog spelar Chelsea fram Jay Rodriguez efter 12 sekunder. Essien spelade fram honom. Vilken kalldusch. Det var helt enkelt en otroligt usel insats av Essien där, då han helt utan någon som helst kontroll i en helt ofarlig situation frispelar Rodriguez. En tavla fullt i klass med Borucs dribblande senast. En snabb replik är ett måste.
   Hörna men Cahills nick är utanför. 4
   Nu är vi tydligen nere på 11 sekunder tog det för Essien att sätta oss i brygga. Väckarklocka? Eller en hammare i huvudet?
    Än går det inte att svara på det förutom att Essien själv ser granatchockad ut och nog snart måste hämta sig annars tvingas JM till ett extremt tidigt byte.
   Tio minuter gångna och det ser visserligen ut att vara lite mer vilja hos Chelsea idag, Torres är den som visat mest när han försöker buffla sig fram rakt igenom Saints försvar. Han stoppas men hurra för ansträngningen. 10
   Southampton stoppar Chelseas anfallsförsök utan större ansträngning och än har vi egentligen inte haft en enda chans.
    JT gör sin 400e PL-match, kom in som inhoppare 1998 mot Southampton för en spelare vi möter som manager på onsdag, Gus Poyet. Det är det intressantaste Chelsea-nytt jag kan dela med mig under första kvarten.
    Chelsea får till ett anfall som slutar med offside på JT! 18
    Bra skott av Oscar på en kort hörna, Iva försöker sig på en bicycleta efter Borucs räddning men han är offside. 20
    Det sägs nu att det var 14 sekunder innan målet. Spelar roll, det var mål och det var en jättetavla.
    Chelsea börjar få tryck nu men Southampton har ett mycket aggressivt och tätt försvarsspel som fungerat hittills. Torres är den som väl försöker mest. Mata har haft en bra start.
   Hörna för Saitns, men dålig. 24. Istället för de en frispark i hyfsad läge när Ramires får en röd över sig. Rätt billigt. 25
    Bra frispark men utanför.
    Mata offside även om signalen kom sent. Hade dröjt sig kvar för länge. Boruc räddade ändå skottet med en fotparad. 26
    Essien har spelat upp sig med framförallt några fina nickar, nu kom han ända fram men var hårfint offside när han nickade mot mål också. 29
   Jag tror Chelsea behöver kvittera innan paus, annars blir det här väldigt tufft. Än så länge är dock Southampton inte ett dugg skakade. De låser upp Chelseas spel effektivt tyvärr. 29
     Mata frispark där två Chelseaspelare går på samma boll. Kanske störde de varandra. Ofarlig nick mot mål blev resultatet. 31
    Kort på Essien som därmed tvingas lugna ned sig. Och han får det för en uppenbar och pinsam filmning. Skäms. 33 Hyfsat läge för Saints.
    Det ser inte bra ut för Oscar. Han får intensiv behandling och grinar ordentligt illa men kommer på fötter. 38
    Det är rätt tufft och hårt spel på plan och Southampton får mest nytta av det då de hela tiden lyckas bryta av Chelseas spel och rytm och dessutom får flest frisparkar. 40. Chelsea är tyvärr inte nära en kvittering ännu.
    Lallana får bra läge men skjuter dåligt. 40
    Torres tvingar fram ett bra inlägg men Oscars nick plockas av Boruc. 41 Bästa chansen hittills men lite för tam nick. I kontringen får JT en ordentlig armbåge.
    Oscar tvingas av och Lampard kommer in. 42. En spelare JM erkände visade klara trötthetstecken nu.
    Vi behöver flyt helt enkelt.
    Boruc gör en fantastisk enhandsräddning på en nick från Torres. Typiskt. 44 Mata skjuter hårt utanför efteråt.
     Fyra minuter tillägg. Vad skönt det skulle vara med en kvittering. Chelsea dominerar skeendet men Southampton försvarar sig väldigt bra och tydligen har Boruc en helt annat dag än senast. Chelsea skapar dock på tok för lite. Torres bäst i blått hittills men får för få chanser då det offensiva mittfältet inte fungerar särdeles bra. Hazard osynlig, Mata försöker men har ännu inte fått till det. Oscar utbytt, om än för skada. Massor med offsideavblåsningar.
    Än så länge är allt i Southamptons fördel, de är inte tillräckligt pressade, de är inte tillräckligt utmanade och de leder tack vare en julklapp från Essien.
    
    


 

 

Repriserna på Oscars skada ger dåliga vibbar. Kan vara en ordentlig knäskada. Precis vad vi inte behövde. Vad vi behöver är lite flyt. Och allra mest en tidig kvittering, då kan vi fortfarande vända det här till vinst. En riktigt bra andra halvlek står på tomtens lista nu, även om det är veckor kvar till han officiellt anländer.

Ba in i halvtid för Essien. Allt framåt och det är ju rätt, även om det lär bli livsfarliga kontringar.
   Torres fixar hörna. 46 usel hörna av Mata tyvärr.
   Hazard vill och behöver vi se stiga fram. Han var inte dålig i första men han kan så oerhört mycket mer. Vi måste också dra ned på offsidelöpandet för det är lite löjeväckande idag.
    Mycket fin lång frispark från Lamps som Boruc tippar till hörna. Lång hörna från Mata som nickas ned, Ba styr i stolpen, returen in av Cahill. 55. MÅL Mycket skicklig nick där han liksom hämtar upp bollen, bra av Ba också som med stolpen höll bollen i spel. Äntligen. Då gick min önskan in. nu har vi 35 minuter att avgöra det här på. Boruc fick tydligen en smäll på handen och måste byta. Gazzaniga in. 57
    Hoppas Chelsea sätter nye målvakten under ordentlig press utan att ge honom en enkel start. Målvakten är ordentligt orutinerad nämligen.
    Southampton försöker lyfta upp spelet, dels för att återta ledningen men säkert också för att hålla bollen borta från en ouppvärmd målvakt som kan utnyttja tiden att bli varm.
   Hazard tar sig förbi och inlägget till hörna. 61. MÅL. John Terry gör det. 62: Andrainlägget efter hörnan sätter han otagbart för den långa reservmålvakten. I sin 400e ligamatch. HÄRLIGT.
    Ward-Prowse av, Davis in. 63
    Schneiderlin kortad för tacklingen eller snack. Långt läge rakt framifrån. Lyftning till Cahill som nickar till Torres, men lite bakom. Synd.
    Lambert som tyvärr brukar göra mål på oss in för Schneiderlin. 67
    Helst ser jag ju att vi fortsätter som vi gjort i andra, för vi vet ju hur det brukar bli när vi ska försvara ledningar. Full fart framåt, gör fler mål och försvaret sköter sig själv...
   Och så ser det ut just nu. Mata runt och bra inlägg men nickas bort. 68
    Torres söker Ba med en nick på långt inkast.
    Mata lägger bollen mot Torres och Ba, men målvakten får ut fingrarntopparna och stöter bort bollen. 70
    Iva rensar framför Cech, kanske säkrast. 71
   Rodriguez kortad. 72 Såg inte för vad.
   Ba gör sig fri men skottet precis utanför 72
    Läget är att nu är det Chelsea som ju är omvittnat skickliga på omställningar som kan dra nytta av att Southampton måste fram. Men mycket tid kvar, Lite kalabalik vid en hörna där JT faller. 73
   Iva sliter sig fram men Rami görs ned när han får passningen. Lovren. Rami har ordentligt ont. Det har varit en riktigt tuff match men inga fler skador tack.
   Gianluca på läktaren, skönt att se honom även om han satt och skruvade sig i kylan ;-)
   Kvarten kvar och mot senaste åren har det visat sig vara vår bästa stund i matcherna i år. Hoppas det håller i sig.
    Men du milde vad mycket offsideavblåsningar vi har dragit på oss idag. Väldigt många, onormalt många vill jag påstå men det beror säkerligen på att Southampton trycker upp väldigt snabbt med sin backlinje och det är vi inte vana vid.
   Bra spel av Chelsea men sista inlägget av Lamps för nära målvakten. 78
    Southampton när att nå Osvaldo men Cech tar hand om bollen. Än är det inte slut. 80
    Mikel kommer in för att säkra upp. Misstänker hazard kan få gå av. Eller Torres.
   Mycket bra aktion av Torres som ger sjätte hörnan. Ännu en lite för kort hörna från det hållet av Mata. Ny hörna dock. Bätrre andra hörna, men Chelsea tvingas börja om och bollen hamnar ute på kanten och få gå djupt bakåt. Cech måttar en långboll mot Ba men målvakten hinner lätt först. 83
    Det är väldigt öppet spel just nu.
    Torres ut för Mikel. Säkringssbyte som JM brukar göra. Torres har gjort en riktigt bra match. 84
   Osvaldo varnas. 85. Det lär bli minst 5-6 minuter tillägg. Lite kalabalik men Chelsea får inte ordning på bollen. Istället kontring för Southampton där Shaw missar Lambert.
    Osvaldo försöker sig på en svår lobb. 88
    Chelsea får inte bort bollen och Osvaldo får skottläge men över. 89
   Rami tar sig fram, och får in bllen till Ba som styr bollen i MÅL. Skickligt gjort av båda. 90
   Det blev sex minuter tilägg så det där målet kom väldigt lämpligt och vi fortsätter att vara starkast i ligan sista kvarten.
   Hörna för Southampton. Bra försvarsspel av Mata som också drar igång en kontring men Hazard hittar inte tillbaka till honom.
    Hörna 90+5
    Avblåst för ruff.

En bra insats av Chelsea efter en mardrömsstart. Det tog lite tid att komma igång men sedan fortsatte de att trycka på och till slut kom utdelningen på det också. Skönt att se, och nu har vi på papper en ok lottning i seriespelet - men vi har redan sett så många överraskningar i år att man vågar inte ta något alls för givet. Även om det är bottenlag i tabellen de närmaste matcherna. Plus en Ligacupkvart mot Sunderland som vi också möter i veckan.

 

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!