Matchen: Basel v  Chelsea       1 - 0   (0 - 0)

Cech, Ivanovic, Terry, Cahill, Azpilicueta, Ramires, Mikel, Lampard, Willian, Oscar, Eto'o

Avb: Schwarzer, Cole, Mata, Hazard, De Bruyne, Schürrle, Torres

BASEL

Sommer, Voser, Ivanov, Schär, Xhaka, Die, Frei, Elneny, Salah, Stocker, Streller

Avb: Vailati, P Degen, Ajet, D Degen, Delgado, Sauro, Sio

Domare Stephane Lannoy, Frankrike

 

Första halvlek

   

Andra halvlek

Chelseas äventyr fortsätter oavsett hur den här matchen går, så det är inte lika illa som förra året. Som dock gav en Europa League-triumf.
   En seger ger dock gruppseger och mycket lättare lottning, framförallt med hemmaplansfördel i andra matchen. Oavgjort innebär att vi är vidare. Förlust, då har vi fortfarande chansen. Men så illa ska det väl absolut inte gå, men det trodde jag inte heller en sekund när jag knallade in på Stamford Bridge för två månader sedan heller.
   Mest förvånande idag är kanske att Azpi fortsätter på vänsterbacken. Mest negativt utan tvekan att Mata inte startar. Nu fungerade den uppställningen med Mikel och Lamps väldigt bra senast så det är mindre förvånande, men jag är inte odelat positiv till JMs matchning av truppen. inte alls ärligt talat.

Inte ens tv var med i första anfallet. Kul att höra att kommentatorn (som jag inte direkt känner igen) säger Cechs namn korrekt. Det är vi får som orkar göra. Vi har angliserat honom. Ska bli kul att höra vad han kallar de Bruyne.
Bra frisparksläge till vänster om boxen efter JT varit på utflykt. 3
   Mycket lurig frispark men Cech klarar den, med lite besvär.
   Mer väntade byxor idag till de vita tröjorna. Har fortfarande svårt att komma över de blå shortsen till de vita tröjorna i lördags. Det såg ut som farsans gymnastiklektioner i flottan.
   Det verkar som det är en helt ny Viasatkommentaror, Robert Tennisberg. Förutom det tagna namnet gillar jag hans första sex minuter.
   Dålig hörna av Basel. Nästa inspel petar Cech till hörna. 7. Mikel passiv. Ännu en dålig hörna.
   Första tio soklart till Basel. Men det är ju helt väntat. Att Chelsea på bortaplan skulle starta med tokoffensiv... nej, inte troligt.
   Fyra hörnor nu. Azpi till höger! Ännu en usel hörna rakt i famnen på en oattackerad Cech. 12
    bra hörna och Mikel räddar strax framför mållinjen. Det kunde varit mål. Borde kanske varit det. Nu får Chelsea vakna. 14
    FÖrsta chansen för Chelsea. Iva till Eto'o, men nej. 16. Istället skjuter Salha bra och Cech räddar.
    Boll mot Lamps mage och studs mot handen. Straff tyckte ju alla men inte jag. 18, men visst med fel domare... Domaren stod dock bra placerad.
   Chelsea är rätt usla just nu. JT gör ner Streller i farligt läge. Blir inget. 19
    Rätt usel start av Chelsea, vi var klart bättre på SB senast, och den matchen förlorade vi....
    Jätteräddning av Cech som lurats ned men får upp en hand på ett touchat skott av Salah. Oerhärt bra räddat. Dålig hörna igen, men Chelsea är pinsamt dåliga just nu. 24
   Chelsea är just nu utspelade på St Jakob. Man skäms över det här lagets inställning. 29 Så mycket för allt snack om att det var en viktig match för Chelsea. JMs laguttagning sade att det var det inte. Och spelet säger att de skiter i den. Man kan bara hoppas att någon eller något får igång dem. Annars förtjänar Basel verkligen att piska oss.
    det finns faktiskt inte en Chelseaspelare jag är beredd att berömma just nu, förutom Petr Cech som räddat oss hittills. En målchans, typ.
   Ett inlägg för Chelsea mot en fri Eto'o fast dåligt inlägg och väldigt lätt omhändertaget av Sommer. 33
     Väldigt bra brutet av Azpi som kommer tillbaka. Tur. 36
    Gult kort av Xhaka när han gör ner Iva. 37
    Eto'o skadad och kommer att bytas ut. TACK OCH LOV. 41 Torres ersätter. 42<

OK, det var lågt. Men jag tycker Eto'o är det sämsta anfallarköp vi gjort på år och dag så. Men jag hoppas förstås inte att han är skadad, jag ville bara slippa honom i matchen. ;-)

Bra frisparksläge för Basel. Usel frispark.Tack. 44
    
   

Chelsea är urusla. men det är en halvlek kvar och man har ju fått se matcher som varit totalt annorlunda i andra. Men ärligt talat, hade Basel haft spetskompetens hade vi legat under med 3-0 nu. USELT

 


 

 

Det kan väl ändå inte bli sämre.

Jag är glömsk som en professor Kalkyl, men det här är ändå en av de sämsta matcher jag sett Chelsea göra. TACK PETR CECH.

Hade Chelsea verkligen en målchans i första? Tveksamt om jag går med på den bedömningen. Men i statistiken gäller ju allt som går åt ett enda håll. Just nu - skäms jag.

Wow det ser nästan ut som om Chelsea hade ett anfall. Wow.50
   Chelsea hade just något som kan vara ett anfall, om man är oerhört generös. Vi är åtminstone inte lika utspelade första sju i andra som i första halvlek.
    Hazard har kommit in. 55. Oscar ut. JM hade kunnat ta ut vem som helst, alla är lika dåliga. Men han måste ju göra något. Borde bytt in Mata också, men då han fick ta av nollan Eto'o så vill han nog vänta med sista bytet.
   Bra frisparksläge för Lamps efter Diye gör ned Haz och får kort. 64. Ingen bra frispark.
    Mikel kortas. Stämpling och knuff. Rätt. 65
    Chelsea är fortfarande inte med i matchen och det är bara 20 minuter kvar. Hur vi kan inte ligga under med flera mål är otroligt.
   Streller av för Sio. 78

Wow Chelsea anfaller och slarvar bort allt. IGEN. 79

Chelsea har börjat spela fotboll, men inte mycket mer.

De Bryune får komma in för Willian. 86.

MÅL. 87. Salah gör det. Helt rättvist, Chelsea var URUSLA

 

Det här resultatet är helt rätt. Chelsea var inte ens i närheten av att vara duktiga. Jag börjar väldit mycket omvärdera JM - för sämre laguttagning har jag ALDRIG sett.


 

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!