csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 12 sp 7 v 3 o 2 f 21 - 10 mål 24 p

18-24 november 2013

CSFC.SE - en motvikt till sportjournalismens perspektiv som är ungefär lika långt och genomtänkt som en bananflugas liv i en bunsenbrännare.

Nyheter v-47


SÖNDAG:
En del oväntade resultat i helgen. Saints skänkte bort matchen med två jättetavlor till Arsenal. Chelsea vann som de borde på bortaplan och många hävdar det var vår bästa bortamatch. Det håller jag kanske inte med om, vi har ändå spelat oavgjort borta mot Man U och Tottenham. Men en skön seger var det. Sedan totalkollapsade Tottenham borta mot City (som med oss är starkaste hemmalag) och Cardiff luggade ManU på poäng. Intressant helg.
   Nu väntar Champions League och en absolut revansch mot Basel. Det kräver jag efter att Chelsea gav bort segern på Stamford genom att sluta spela på vinst och bara skulle försvara sig till poängen. En stor besvikelse och en live-match som jag fick se Chelsea förlora.
   Nu har vi Southampton hemma och det borde ge seger även om det är ett riktigt bra lag, och de lär väl inte vara lika generösa två matcher i rad. Lite är de nog dock i gungning nu när de har alla tuffa matcher på rad. Cardiff borta för Arsenal, de ska nog inte räkna hem den matchen rakt av. Cardiff har hemma nu tagit fyra poäng mot Manchesterlagen och besegrat lokalkonkurrenten. Liverpool har annars lättaste matchen av topplagen, mot Hull. Man U ska till NE17 och Tottenham måste bevisa för sina fans att dagens fiasko var en engångshändelse. City har ännu en hemmamatch och blir därmed jättefavoriter mot Swansea.
   Ligan är verkligen på väg in i en intressant period.

LÖRDAG:
Ungdomarna U-18 spelade 1-1 mot Aston Villa. Reece Mitchell gjorde Chelseas mål.

Azpi kommer att starta som vänsterback idag. Dåliga nyheter för Ryan Bertrand. Förståeligt om Chelsea inte vill börja spela Ashley Cole för tidigt även om han fick klartecken att vara med i truppen.

Dagens match mot West Ham är det hundrade mötet klubbarna emellan i alla tävlingar.
Den officiella klubbsidan har en lite retsam uppställning som vi gärna citerar:
"DAYS SINCE
Chelsea failed to score at Upton Park: 3,857
West Ham last won a home London derby: 357
Arsenal won a trophy: 3,108
Liverpool won the league: 8,603"

FREDAG:
Torres är fortfarande skadad och kommer inte att spela imorgon. Däremot är Ashley Cole med i truppen.
    JM svarade på dagens presskonferens också på frågor om den uppseendeväckande särbehandling som domslutet kring straffen mot WBA fick av domarbasen Mike Riley (som i mina ögon begick rent tjänstefel) som ringde WBA och bad om ursäkt för domslutet! Uppenbarligen är det så att feldomslut som gynnar Chelsea ber man om ursäkt för men Chelsea har absolut aldrig fått någon ursäkt för domslut som gått emot Chelsea som varit minst lika felaktiga om inte mycket mer. Detta sätter en ny slags press på domarna; de kan göra fel som gynnar andra lag, men gör de fel som gynnar Chelsea, då straffas domarna av en omdömeslös bas.

Samsung kör just nu ett PR-trick som kallas Galaxy XI, de fotbollsspelare som ska rädda mänskligheten (de är inte rädda för flosklerna). Självklart är Messi och Ronaldo med och att en Chelseaspelare skulle tas ut var inte oväntat med tanke på vem som är vår huvudsponsor.
   Uttagen är Oscar.

Det finns frågetecken kring Ashley Coles medverkan i morgon. Han har tydligen skadekänningar och kommer att testas sent inför matchen.

TORSDAG:
West Hams Mark Noble gör en väldigt sann observation som är ännu ett skäl till varför jag hatar landslagsuppehåll för vänskapsmatcher. Han hävdar att det är ett perfekt tillfälle att möta Chelsea då hans lag är samtränade och utvilade medan Chelsea har haft nästan varenda spelare borta på resor och löjliga landslagsuppdrag (och några få som haft något att faktiskt spela för).


ONSDAG:
ja då är det över och nu är det bara Chelsea som gäller ända till i mars när vänskapslandskamperna kommer igång igen. Att hoppas på att det innebär att vi slipper landslagssnack är väl för mycket för tyvärr lär nog de flesta tjafsa vidare, särskilt om spelare som inte får spela så mycket som de vill och därmed tror att de inte får representera sitt land. Trots att fakta tycks snarare visa att har de en plats innan behåller de den och har de inte en plats så måste de vara sensationellt bra för att komma ifråga. Det är få länder som kommer att ha trupper med mer än några mycket enstaka ändringar från de som varit nu under hösten när VM ska dra igång.
   West Ham borta är vår nästa match, något att se fram emot till helgen, trots att vi vet att det innebär att Frank Lampard som hyllades i fredags för sina landskamper återigen kommer att hånas när han kommer tillbaka till Upton Park/Boleyn Ground som arenan som inte tycks ha något riktigt namn heter. Nästa är lär ju hammers spela på Olympiastadion vad den nu kommer att kallas, förutsatt att den infekterade striden om arenan med Leyton upphör någongång.

MÅNDAG:

Patrick van Aanholt, en av dessa vänsterbackar vi hoppas mycket på men som i medierna ersätts av inköp har kallats upp till den holländska landslagstruppen. Även Patrick Bamford får en landslagschans nu, i Englands U-21.

Fernando Torres kommer att vara spelklar till matchen mot West Ham på lördag enligt uppgift. Hans skadekänning är över.

 

Rykten, notiser m m, v-47


SÖNDAG:
Chelsealånen till Vitesse väcker stor uppmärksamhet i Holland, av flera skäl. Ett av dem att de är så många och så bra. För bra är de; idag stod Piazon och Gael Kakuta för Vitesses tre mål när de återtog ledningen i holländska ligan. (Två straffar inom en kort tidsrymd för Piazon)

Det ryktas att Juan Mata ska begärt kvartssamtal med Emenalo och Mourinho om sin framtid i klubben. Vet inte hur sant det är, att Mata undrar är dock säkert sant - men spelare vet att den sortens formella samtal sällan leder till något bra. JM verkar gjort klart för Mata vad han förväntar sig av honom och tyvärr passar det inte Matas spelstil. Där ligger problemet som jag ser det, och min känsla är alltid att spelarmaterialet är viktigare för spelet än en taktisk modell. Även om det pratas mycket om att Chelsea spelade mer traditionell 4-3-3 mot West Ham. Orsaken till ryktena är att Mata som alla andra nu sägs (jag är inte särdeles övertygad då det inte stämmer med min uppfattning av Matas karaktär) att det är för att Mata oroar sig över en VM-plats.Det är inte klubbarnas ansvar att se till att spelarna får spela i VM, spelarna borde vara mer intresserade av att spela bra och därmed kvalificera sig för spel även i landslagen. Klubbarna är spelarnas arbetsgivare och det är i klubbarna de först och främst ska prestera.
   Och säkrare än ett brev på posten hamnade Juan Mata åter i försäljningskolumnen hos medierna. Nu ska han säljas för att finansiera köpet av Falcao. Som om köpet är det stora problemet med Falcao, vilket köpesumman inte är även om den sägs vara astronomisk. Problemet är lönen, för att kunna matcha Falcaos Monacolön måste Chelsea göra sig av med JT, Lampard och Torres på ett bräde.

LÖRDAG:
JM lär hålla ögonen på ett av Barcas stora anfallslöften, 18-årige kameruanen Jean Marie Dongou.
   Å andra sidan har JM också gett ett väldigt klart besked att han vill absolut aldrig sälja spelare till Barca, direkt nämnda var Courtois och Ramires - så förvänta er inte något stort utbyte av spelare mellan klubbarna.

Daily Express, som är ungefär lika seriös som en disktrasa, hävdar att JM hotat Courtois med att förlänga kontraktet med Chelsea (två år kvar) annars kommer han att ruttna på bänken under sin tid i klubben. Låter väldigt osannolikt om ni frågar mig. För enligt seriösa medier pratar han istället väldigt positivt om Courtois (och Cech).

För 25m kommer skandalmannen tillbaka till England. Mario Balotelli till Chelsea alltså. Låter totalt som ett Mino Raiola-rykte som placerats hos tidningarna för att sätta press på Milan. Balotelli har ju gjort bort sig hos dem också och det är nog ingen överraskning att de vill sälja honom, de flesta klubbar brukar vilja det efter en tid med Balotelli. (Källan är SportsDirect vilket inte direkt är förtroendeingivande).

Robert Lewandowski, det var väl ändå ett rykte man trodde han dött. Men icke. Chelsea ska återigen ha varit i kontakt med polacken trots att denne kategoriskt sagt att han bestämt sig för vilken klubb han kommer att gå till - och nästan alla tror den klubben heter Bayern.

FREDAG:
Frågan om vilket rykte som kommer att få mest press närmaste månaderna (till 1 feb). Tipset är Kevin De Bruyne till...ungefär vilken klubb som helst även om media verkar favorisera Wolfsburg eller Falcao som ska komma.
   Le 10 Sport som inte är att lita på förordar det senaste med den fantasifulla orsaken att FFP tvingat fram ett avtal som redan ska ha träffats mellan Monaco och Chelsea angående Radamel Falcao. Exakt hur de får ihop det framgår inte särskilt klart men de är övertygade om att affären kommer att bli av i januari, eller i sommar (eller...). Torres var tidigare tänkt som Falcaos ersättare men nu lär Monaco titta på Jackson Martinez istället.
   De säger också att Chelsea och Atletico var helt överens om en transfer 2012 men att Abramovich ska dragit sig ur affären i sista minuten då han valde att fortsätta satsa på Torres.
    Men som sagt, källan är Le 10 Sport.

Tidningarna har ju bestämt att vi behöver en ny vänsterback då Ashely Cole fått vila några matcher pga skada och spelar sista året på sitt kontrakt. Detta trots att Ryan Bertrand och Patrick van Aanholt (holländsk landslagsman) finns i klubben och att Azpi vikarierat där med stor framgång. Enligt tidningarna är det tre namn som JM vill ha (eller någon av dem är väl ändå troligast). Philippe Lahm från Bayern, Ricardo Rodriguez från Porto och/eller Luke Shaw från Southampton.

TORSDAG:
Vi lär få höra många rykten om Kevin de Bruyne närmaste tiden. Allt från att alla uppmanar honom att lämna Chelsea till vilka klubbar som vill låna honom. En lista tyska klubbar finns redan där, nu har tydligen Aston Villa och Atletico Madrid också anmält intresse. Kanske är ett lån bäst för de Bruyne just nu för något stämmer inte för den sympatiske belgaren. Hoppas bara det inte är en personkonflikt med JM utan en tillfällig dipp, som en smäll på självförtroendet. Jag är ett stort fan av de Bruyne och tror att han är en tillgång för Chelsea, men visst - konkurrensen där på offensiva mitten är mördande, oavsett alla rykten om att Chelsea ska köpa ytterligare tio offensiva mittfältare. Eller är det elva nu...

RdM som inte direkt behöver jobba då Chelsea betalar honom facila 130.000 pund, i veckan, lär plötsligt blivit aktuell som framtida italiensk landslagsmanager. Detta efter rykten om att han var nästan klar för Schweiz.

Wallace som imponerade stort på mig under sommarturnéen är satt i Inters kylskåp och Chelsea måste nog ta ett beslut om att rädda honom från det i januari eller se honom kasta bort ett år utan att han kommer närmare det ökända arbetstillståndet som hindrar honom att spela för oss.

En ny webbsajt vars trovärdighet finns stora och starka skäl att ifrågasätta är Three and In som idag pimpar ut Axel Witsel till Chelsea. Witsel har varit aktuell i många år, framför för några år sedan. jag är inte mer intresserad idag.

Att Los Arrogantos länge ägnat sig åt barnarov på transfermarknaden är inget nytt. Det senaste namnet Claudio Ñancufil är 8 (ja, åtta) år gammal och argentinare. Nytt är att inte bara Barca lär försöka ägna sig åt barnarov den här gången, utan även Real, Man U och Chelsea (sägs det).

ONSDAG:
Ännu en sak som aldrig kommer att hända. Arsenal påstås vilja köpa Romelu Lukaku för ynka 20m pund. Han kostade 18 för två år sedan och är idag en klart färdigare spelare även om han lånas ut just nu.

Fler rykten om Max Meyer. Chelsea ska nu ha erbjudit 15m euro för 18-åringen. Huruvida det är sant ska vi nog ta med en stor nypa salt.

Och mer rykten om Sevillas 21-årige vänsterback Alberto Moreno som lär kosta 20m pund (lika mycket som Arsenal vill betala för Lukaku). Ryktet kommer dock inte från någon trovärdig källa och ett antal andra klubbar ingår i det.

TISDAG:
Andrea Pirlo ska vara högvilt inte bara för Galatasaray utan för Chelsea OCH Man United. Tror ni det? Det är nya lögnsajten Le10Sport som är i farten igen.

Andra franska rykten är Blaisie Matuidi, vilket verkar helt vara ett agentplacerat rykte då denne förhandlar om ett nytt kontrakt med PSG. City och Chelsea lär slåss om honom - om ni tror det.

Mitt nya icke-gilla-objekt Marc Wilmots som jag tycker har rätt dåliga resultat med det mest talangfulla laget i Europa (visst de vann sin grupp och tog sig till VM, men hade inte en chans mot Columbia), har hamnat i opposition med Romelu Lukaku och Benteke som anser att de borde få spela tillsammans, och nog borde det vara något att testa för ett redan VM-klart lag.

Medierna hetsar också ordentligt för att framförallt Juan Mata ska lämna Chelsea. Det får vi verkligen hoppas inte sker, men säker vågar jag inte vara för jag är inte direkt 100% med på hur JM matchar honom. En förklaring har framkommit som kanske ger stöd till varför JM föredrar Oscar i playmaker-rollen. Han lär försökt få Oscar till Real Madrid 2012, men misslyckades pga deras överflöd på mitten (som i mina ögon är mindre än Chelseas...)
   Även David Luiz och Demba Ba lär lämna Chelsea i januari - säger de som påstår sig veta. Jag kan se Ba lämna om Bamford eller Piazon återkallas, men Lukaku lär tydligen inte kunna komma tillbaka då kontraktet för lånet till Everton är på hela säsongen.

MÅNDAG:
Belgiska landslaget verkar vara en mystisk plats där det handlar om att uttala sig om andra ärenden mer än om sina egna. Vi får dagliga rykten (jag säger absolut inte nyheter för inget är bekräftat) om managers och spelare som rekommenderar belgiska Chelseaspelare att lämna klubben. Som om det är deras sak att lägga sig i. Man blir bara så trött på den sortens människor som tycker det är viktigare att snacka om andra än sköta sina egna affärer. Vad har en b-spelare som Alderwlede t ex för rätt att rekommendera spelare i en situation han inte vet något om att lämna Chelsea (Courtois) eller Wilmots om de Bruyne, och nu ska Hazard också uppmanat de Bruyne att lämna Chelsea.
    Jag skyller på det löjliga fokus som läggs på VM och att alla som är inom en kilometer från en chans att få vara med där, tror att de måste spela varje match.

Samtidigt sägs det att Atletico som lånar Courtois nu siktar in sig på Marseilles Mandanda som målvakt nästa år vilket mycket klart tyder på att Courtois "äntligen" börjar spela för sin klubb nästa år. Cechs tavla senast lär inte hjälpa, men visst är det ett lyxproblem utan tvekan att ha två målvakter som Courtois och Cech. Och i en tid då rotation blivit norm för utespelare trots allt motstånd och tjafs som varit genom åren att en spelare måste spela varje match, så lever den normen, den modellen helt kvar när det gäller målvakter. Av någon anledning vill varken målvakterna själva (helt naturligt) managers eller fans tydligen att målvakter roteras trots att de som alla spelare visar olika form vid olika tillfällen. Ett för mig väldigt gammalmodigt tänkesätt.
   Jag var tydligen inte den ende som funderar kring detta, som Martin Lipton visade i en artikel lite senare under måndagen: >>

Då är det roligare att Scolari som fick sparken av Chelsea i samma ligaposition som vi ligger idag, efter bara 36 matcher, säger att han väldigt gärna skulle vilja återvända till klubben trots det som hände. Detta för klubben och för fansen. Kul.

En 15-årig polack lär vara på väg till akademin. Det är mittfältaren Hubert Adamczyk det talas om. Det talas om att han kommer i januari, och han har redan gjort en 5-veckors trial med Chelsea.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop